آرامش قبل از طوفان!
آرامش قبل از طوفان!

  محمدحسین جعفری سمیع – دبیر گروه سیاسی / در روزهای گذشته بسیاری از کارشناسان پزشکی با اشاره به سیاست های دولت در مواجه با شیوع کووید-۱۹ از وقوع «طوفان کرونایی» طی روزهای آینده ابراز نگرانی کرده اند. این در حالی است که در چند روز اخیر دولت با ابداع روش «فاصله گذاری هوشمند» روند […]

 

محمدحسین جعفری سمیع –
دبیر گروه سیاسی /

در روزهای گذشته بسیاری از کارشناسان پزشکی با اشاره به سیاست های دولت در مواجه با شیوع کووید-۱۹ از وقوع «طوفان کرونایی» طی روزهای آینده ابراز نگرانی کرده اند. این در حالی است که در چند روز اخیر دولت با ابداع روش «فاصله گذاری هوشمند» روند حفظ سلامت شهروندان را بر عهده خودشان گذاشته است. رییس جمهور همچنین در خصوص ابراز نگرانی ها نسبت به ازدحام جمعیت در مترو و اتوبوس های شهری به شهروندان پیشنهاد داده فعلا از خودرو های شخصی استفاده کنند. این پیشنهاد در حالی از سوی حسن روحانی مطرح می شود که آبان ماه سال گذشته قیمت بنزین ۳ برابر افزایش داشت و با توجه به مشکلات شدید اقتصادی حاکم بر جامعه، استفاده از خودروی شخصی برای شهروندان، توجیه اقتصادی ندارد.

 

کیانوش جهانپور، سخنگوی وزارت بهداشت روز گذشته با اعلام تازه‌ترین آمار رسمی مبتلایان و جان‌باختگان ویروس کرونا گفت طی شبانه روز گذشته (از ظهر دوشنبه تا ظهر سه شنبه) در این یک هزار و ۲۹۷ مبتلای جدید شناسایی شده و ۸۸ نفر نیز جان خود را از دست داده‌اند.
به گزارش «جمله» بر اساس آمار ارائه شده از سوی وزارت بهداشت، به این ترتیب شمار کل مبتلایان به کووید- ۱۹در ایران به ۸۴ هزار و ۸۰۲ نفر و فوت‌شدگان به ۵ هزار و ۲۹۷ نفر رسید. تعداد کل بهبود یافتگان نیز به بیش از ۶۰ هزار و ۹۰۰ نفر اعلام شده است. همچنین به گفته وزارت بهداشت ۳ هزار و ۳۷۵ نفر از بیماران در وضعیت وخیم و تحت مراقبت هستند.

به شعار در خانه بمانیم وفادار باشیم!
ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت روز گذشته در حاشیه نشست با رئیس دانشگاه علوم پزشکی بابل اظهار کرد: «از امروز ممنوعیت تردد بین استان‌ها برداشته شد و این بازگشایی ترددها با هدف اقتصادی و برای کسب‌وکارها بود و همچنان باید به شعار “در خانه بمانیم” کاملا وفادار بمانیم».
وی ادامه داد: «تا اطلاع ثانوی در کل دنیا، حتی کشورهایی که به نظر می‌رسد پاک هستند، پیک دوم، سوم و چندم کاملا محتمل است؛ اینگونه نیست که اگر در قم و گیلان شیوع شدید داشتیم و الان افت کرده، پرونده این بیماری بسته شده باشد! در استان مازندران که در یک برهه زمانی، پیک بیماری وجود داشت به مرحله مدیریت بیماری وارد شده اما نباید خیالمان راحت شده باشد».
به زندگی با کرونا عادت کنیم!
معاون کل وزارت بهداشت اضافه کرد: «باید تا اطلاع ثانوی به زندگی با کرونا، رعایت مسائل بهداشتی و پیشگیرانه، بهداشت فردی، فاصله‌گذاری اجتماعی تا حد مقدور و تا زمانی که واکسن و داروی این بیماری ساخته نشده، عادت کنیم».
وی تصریح کرد: یکی از اقدامات بزرگی که در حال انجام است، غربالگری با تست مولکولی نمونه از حلق و بینی برای اشخاص کم‌علامت و بی‌علامت و افرادی است که با مبتلایان کووید۱۹، در تماس نزدیک بوده اند. عامل اصلی انتشار بیماری در سطح جامعه، اشخاص کم‌علامت و بی‌علامت هستند. افرادی که علائم بیماری دارند نیز ایزوله و بستری می‌شوند.
معاون کل وزارت بهداشت یادآور شد: «اقدام بزرگ دیگری که با دانشگاه صنعتی شریف انجام شده، شناسایی افراد مبتلا به کووید۱۹ و محل رفت و آمد آنها با استفاده از نرم‌افزار تلفن همراه است و بر این اساس، مردم می‌توانند از طریق نرم‌افزار، مناطق حضور افراد مبتلا را شناسایی کنند».
حریرچی اظهار کرد: «همانطور که این ویروس هوشمندانه عمل می‌کند، ما نیز باید هوشمندانه عمل کرده، تاکتیکها را به‌روز کنیم و آرایش دفاعی را به میزان لازم تغییر دهیم تا بتوانیم بر این بیماری پیروز شویم؛ این ویروس در سطح جهان بیشتر فقرا را درگیر می‌کند و فقرایی که درگیر می‌شوند، عوارض بیشتری دارند؛ در آمریکا میزان مرگ سیاه‌پوستان و فقرا دو برابر سفید پوستان و ثروتمندان است البته عوارض اقتصادی این بیماری، بیشتر متمرکز بر فقرا، افراد روزمزد و شاغلین بخش خصوصی است».

اختلاف های فاحش در آمار
بر اساس دستورات صادر شده دانشگاه‌های علوم پزشکی هر استان اعلام آمار شیوع کرونا در مناطق تحت نظارت‌شان را با دستور وزارت بهداشت متوقف کردند.تا کنون بارها درباره درستی آمار رسمی شیوع کرونا در کشور، از جمله تعداد مبتلایان و جانباختگان تردید شده است.
در آخرین مورد مرکز پژوهش‌های مجلس اعلام کرد آمار واقعی مبتلایان و جانباختگان چند برابر آمار رسمی است.
بنابر برآورد هفته پیش، مرکز پژوهش‌های مجلس، تا کنون در ایران ۶۰۰ هزار نفر به ویروس جدید کرونا مبتلا شده‌اند و ۸۶۰۰ نفر نیز جان باخته‌اند. بر اساس گزارش این مرکز، شمار مبتلایان هشت تا ده برابر و شمار جانباختگان دو برابر آمار رسمی است.
علیرضا رئیسی معاون وزارت بهداشت در پاسخ به این گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس تایید کرده بود که به طور قطع آمار واقعی بیش از آمار رسمی است اما اینکه آمار رسمی را ضرب در دو یا سه یا عدد دیگری بکنیم درست نیست. او گفته بود با توجه به محدودیت تعداد تست، امکان برآورد دقیق همه مبتلایان به ویروس کرونا در هیج کشوری وجود ندارد.

وقتی سیاست زدگی هویدا می شود!
کیانوش جهانپور، سخنگوی وزارت بهداشت ، در واکنش به اعتراض اعضای شورای شهر تهران درباره آمار رسمی کرونا، با اشاره به انتخابات ریاست‌ جمهوری ۸۸ گفت: «مگر دوستان شورای شهر به غیر از آمار انتخاباتی و زنان و زایمانی می‌توانند آمار دیگری بدهند؟»
آقای جهانپور روز دوشنبه، اول اردیبهشت، در یک کنفرانس خبری ویدئویی همچنین افزود: «هرکسی هرچیزی می‌خواهد بگوید؛ ما فقط آمار موارد شناخته‌شده و قطعی را اعلام می‌کنیم و به کسی هم به صورت شخصی جواب نمی‌دهیم.»
در روزهای گذشته رئیس شورای شهر تهران و برخی اعضای این شورا اعلام کردند که آمار ابتلا به کرونا در ایران بسیار بیشتر از آمار رسمی است که وزارت بهداشت اعلام می‌کند.
سخنگوی وزارت بهداشت، در سخنان روز دوشنبه خود، همچنین با انتقاد از اعضای شورای شهر که از طیف اصلاح‌طلبان محسوب می‌شوند گفت: «این‌ طور نیست که شب بخوابیم و صبح بیدار شویم و بگوییم بر اساس اعلام مشاورانم من رأی آوردم و بعد آن همه داستان برای کشور درست کنند.»
اشاره سخنگوی وزارت بهداشت به ادعای یکی از محصورین، در خصوص انتخابات ریاست‌ جمهوری سال ۱۳۸۸ بود که پس از اعلام ریاست‌ جمهوری محمود احمدی‌نژاد، خواستار ابطال انتخابات ریاست جمهوری به دلیل تقلب شد.
در روزهای اخیر برخی اظهارات جهانپور به شدت رنگ و بوی سیاسی به خود گرفته است. برخی از تحلیلگران این اظهارات سخنگوی وزارت بهداشت را جهت جلب رضایت محافظه کاران و همچنین دلجویی از آنان ارزیابی کرده اند. این تحلیلگران عقیده دارند، پس از انتقاد جهانپور از «پنهانکاری سیستماتیک رژیم کمونیستی چین» در ارائه آما و واقعیت های کووید-۱۹ که به اعتقاد او یک «شوخی تلخ» بوده است، این مقام مسئول جدای از آنکه به واکنش تند و توهین آمیز سفیر چین مواجه شد، مورد انتقاد شدید محافظه کاران و اصولگرایانی قرار گرفت که به شدت حامی حکومت چین هستند. از این رو در چند روز اخیر ضمن آنکه تلویحاً مجبور به عذرخواهی از سفیر چین و عقب نشینی از اظهاراتش شد، سعی دارد تا با اظهاراتی سیاسی و گاهاً بی ربط، وفاداری خود را به جریان های محافظه کار صاحب قدرت اعلام کند.
سیاستزدگی مسئولان بهداشت کشور در حالی اکنون نمایان شده است که اتخاذ سیاست های اخیر در مواجه با بحران کرونا و همچنین ادامه روند عادی انگاری و عادی نمایی شرایط کشور، امنیت و سلامت جامعه را با خطر بزرگی مواجه کرده است. بسیاری کارشناسان حوزه بهداشت و درمان عقیده دارند که ظرفیت فعلی نظام درمانی کشور، تحمل موج جدید و گسترده شیوع کرونا را ندارد. در طول دو ماه اخیر سیستم بهداشت و درمان کشور و نیروی انسانی آن به شدت فرسوده شده است که این موضوع می تواند یک فاجعه انسانی را در پی داشته باشد.