آسیب ۸۳ میلیارد دلاری ۱۰ ثروتمند جهان
آسیب ۸۳ میلیارد دلاری ۱۰ ثروتمند جهان

  در جریان بحران مالی ایجاد شده در اثر شیوع ویروس کرونا و سقوط بازارهای سهام، ۱۰ فرد ثروتمند جهان در مجموع ۸۳.۴ میلیارد دلار از دارایی های خود را طی هفته گذشته از دست دادند. در هفته گذشته شاخص سهام شانگهای ۵.۲ درصد، شاخص یورواستاکس ۵۰ حدود ۱۲.۴ درصد و شاخص داوجونز در آمریکا […]

 

در جریان بحران مالی ایجاد شده در اثر شیوع ویروس کرونا و سقوط بازارهای سهام، ۱۰ فرد ثروتمند جهان در مجموع ۸۳.۴ میلیارد دلار از دارایی های خود را طی هفته گذشته از دست دادند.
در هفته گذشته شاخص سهام شانگهای ۵.۲ درصد، شاخص یورواستاکس ۵۰ حدود ۱۲.۴ درصد و شاخص داوجونز در آمریکا ۱۲.۴ درصد ریزش داشتند. این بزرگترین سقوط بازار سهام از زمان بحران مالی در سال ۲۰۰۸ است. شاخص داوجونز آمریکا با از دست دادن ۱۲۰۰ واحد در یک روز بیشترین کاهش سهام در یک روز در تاریخ را تجربه کرده است.
جف بزوس، بنیان‌گذار و مدیر آمازون، با از دست دادن ۱۴.۱ میلیارد دلار در صدر فهرست ثروتمندان مالباخته به شمار می‌رود. با این ضرر، ثروت فعلی وی به ۱۱۳.۶ میلیارد دلار کاهش پیدا کرد. ثروت وارن بافت، مدیرعامل شرکت برکشایر هاتاوی، نیز با ۹.۸ میلیارد دلار کاهش به ۸۰.۳ میلیارد دلار رسید.
از دیگر افرادی که در هفته گذشته دچار ضرر شده‌اند می‌توان به ایلان ماسک، مدیر شرکت خودروسازی تسلا، اشاره کرد. ثروت وی در نتیجه اختلال در بازارهای سهام با ۸.۹ میلیارد دلار کاهش به ۳۴.۷ میلیارد دلار رسیده است. پیشتر اعلام شده بود که شرکت تسلا در نتیجه شیوع ویروس کرونا کارخانه خودروسازی جدید خود را در شهر شانگهای چین برای دو هفته تعطیل می‌کند.
بیل گیتس، بنیانگذار شرکت مایکروسافت، نیز ۶.۶ میلیارد دلار در هفته گذشته از دست داده است. با این حال وی همچنان مقام دومین فرد ثروتمند جهان را در اختیار دارد. مارک زاکربرگ مالک فیسبوک با ۸.۵ میلیارد دلار، سرگئی برین موسس گوگل با ۷ میلیارد دلار، لری الیسون بنیانگذار اوراکل با ۷.۷ میلیارد دلار و برنار آرنو مدیرعامل شرکت کریستین دیور با ۷.۴ میلیارد دلار در لیست ۱۰ نفر ثروتمند عمده جهان قرار دارند که متحمل ضرر شده‌اند.
از طرفی شیوع ویروس کرونا در جهان موجب لغو برخی پروازها شده و تقاضای سفر به یکسری کشورها نیز کاهش یافته است. محمد الباکری، معاون منطقه‌ای آفریقا و خاورمیانه یاتا {انجمن بین‌المللی حمل و نقل هوایی} (IATA) درباره تاثیر اقتصادی شیوع ویروس کرونا بر درآمد شرکت‌های هواپیمایی در منطقه توضیح می‌دهد.
او در همین زمینه گفت: «وقتی به ضرر و زیان ناشی از پروازهای لغو شده، مسیرهای لغو شده و از بین رفتن تقاضای مسافران نگاهی بیندازیم و ضرر و زیان نهایی را تخمین بزنیم به عدد حدودی ۱۰۰ میلیون دلار آمریکا می‌رسیم. این رقم حدودی خسارتی است که تا کنون به شرکت‌های هواپیمایی منطقه وارد شده است.»
ویروس کرونا نخست در چین شناسایی شد. این ویروس حالا در گوشه و کنار جهان از خاورمیانه گرفته تا اروپا، استرالیا، نیوزیلند و آمریکا گسترده شده است. این ویروس جدید سفرهای هوایی را در سطح جهان مختل کرده است. در همین زمینه بسیاری از پروازها به مقصد چین، ایتالیا و ایران لغو شده و پرواز به دیگر کشورها از جمله کره جنوبی محدود شده و یا به حالت تعلیق درآمده است.
گزارش آسوشیتدپرس همچنین می‌افزاید «رقم برآورد شده توسط مقام‌های رسمی انجمن بین‌المللی حمل و نقل هوایی، شامل تاثیر این ویروس بر لغو سفرها به مکه و مدینه نمی‌شود. چنانچه دولت عربستان سعودی نیز به تازگی صدور ویزا به منظور جلوگیری از شیوع ویروس کرونا را متوقف کرده است.»