وزیر راه و شهرسازی از تمدید مهلت نهایی پالایش طرح نهضت ملی مسکن تا ۱۵ تیر خبر داد و گفت: بعد از ۱۵ تیرماه سامانه طرحهای حمایتی مسکن برای متقاضیان جدید باز میشود. رستم قاسمی در نشست با مدیران کل راه و شهرسازی استانها در خصوص بررسی روند اجرای عملیات طرح نهضت ملی مسکن و […]
وزیر راه و شهرسازی از تمدید مهلت نهایی پالایش طرح نهضت ملی مسکن تا ۱۵ تیر خبر داد و گفت: بعد از ۱۵ تیرماه سامانه طرحهای حمایتی مسکن برای متقاضیان جدید باز میشود.
رستم قاسمی در نشست با مدیران کل راه و شهرسازی استانها در خصوص بررسی روند اجرای عملیات طرح نهضت ملی مسکن و گزارش آن به رییسجمهوری اظهار کرد: در دو هفته آینده جلسه شورایعالی مسکن به ریاست رییسجمهوری برگزار خواهد شد که در آن جلسه عملکرد وزارت راه و شهرسازی در مورد اجرای طرح نهضت ملی مسکن به تفکیک استانها گزارش میشود.
وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه در حال حاضر هیچ محدودیتی برای بهرهمندی از توان پیمانکاران و انبوهسازان خوشنام در اجرای طرح نهضت ملی مسکن وجود ندارد، افزود: در بیشتر استانها پالایشها در مرحله نهایی شدن است که باید این کار سرعت بیشتری یابد.
وی گفت: پالایش نهایی متقاضیان طرح نهضت ملی مسکن تا ۱۵ تیرماه تمدید شده است و استانها باید توجه داشته باشند متقاضیانی که با مکاتبه نسبت به تعیین تکلیف مدارک خود اقدامی نکنند با هماهنگی شورای استان از ادامه طرح کنار گذاشته شوند تا متقاضیان بیشتری امکان حضور در اجرای طرح را پیدا کنند.
قاسمی تصریح کرد: بعد از ۱۵ تیرماه سامانه طرحهای حمایتی مسکن برای متقاضیان جدید به مدت ۱۵ روز باز میشود تا همزمان با اجرای طرح نهضت ملی مسکن برای متقاضیان پالایش شده امکان ثبتنام از افراد جدید نیز فراهم باشد.
وزیر راه و شهرسازی در خصوص افتتاح حساب متقاضیان پالایش و تایید شده که به بانک معرفی شدند، نیز توضیح داد: مدیران کل راه و شهرسازی دقت کنند که حداکثر زمان لازم برای افتتاح حساب متقاضیان معرفی شده به بانکها ۲ هفته است که باید این زمان رعایت شود تا اجرای طرح نهضت ملی مسکن سرعت لازم را پیدا کند. قاسمی تاکید کرد: هر هفته جلسات شورایعالی شهرسازی و معماری نیز باید برگزار و در خصوص الحاق اراضی به طرح نهضت ملی مسکن تصمیمات لازم گرفته شود.
وی ادامه داد: با برنامهریزی و سرعت دهی به کار در صدد هستیم که تا پایان شهریورماه اجرای فونداسیون واحدهای طرح نهضت ملی مسکن از ۲ میلیون واحد عبور کند.
عضو کابینه دولت سیزدهم اولویت نخست مدیران کل راه و شهرسازی را اجرای طرحهای حمایتی عنوان کرد و گفت: در شهرهایی که مشکل زمین وجود ندارد نهایت همکاری با مردم انجام بشود تا بدون تراکم خودشان نسبت به ساختوساز اقدام کنند.
وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: طبق ماده ۴ قانون جهش تولید مسکن بانکها باید ۲۰ درصد سهم تسهیلات را به بخش مسکن اختصاص بدهند که در این خصوص ضرورت دارد تا بانکها نهایت همکاری را داشته باشند؛ همچنین در بند ۵ ماده قانون جهش تولید مسکن نیز تاکید شده که برای تامین زمین از اراضی دولتی برای اجرای پروژههای قانون جهش تولید مسکن وزارت راه و شهرسازی در اجرای ماده ۱۰ قانون مذکور اقدام لازم را به عمل آورد.
قاسمی یادآور شد: در تفاهم وزارت راه و شهرسازی با ستاد اجرایی فرمان امام (ره) باید ۱۰۰ هزار واحد طرح نهضت ملی مسکن توسط آن ستاد اجرایی و عملیاتی میشد که هماکنون ۵۵ هزار واحد از ۱۰۰ هزار واحد به مرحله اجرا رسیده و در حال اجراست.
é الزام موجران به رعایت مصوبات سران قوا در خصوص تمدید خودکار اجاره یکساله
قاسمی در حاشیه این نشست نیز در خصوص الزام موجران به رعایت مصوبه سران قوا در خصوص اجارهبها تاکید کرد و افزود: بر اساس مصوبه سران قوا توافق شده است تا اجاره در تمامی استانهای کشور بر اساس سقف افزایشی باشد که میزان سقف مجاز افزایش اجارهها در تهران و سایر کلانشهرها ۲۵ درصد و در سایر شهرها حداکثر ۲۰ درصد است.
وزیر راه و شهرسازی با تاکید مجدد بر آنکه موجران نباید مستاجران را وادار به تخلیه کنند در خصوص استثنائات این مصوبه نیز توضیحاتی را ارایه کرد و گفت: به جز در موارد استثنا که در بسته سیاستی مصوب شده در جلسه سران قوا تعیین شد، تمامی قراردادهای اجاره طبق قانون و با افزایش سقف اجاره تمدید میشود. وی تصریح کرد: شورای حل اختلاف و در نهایت قوه قضاییه باید بر اجرای مصوبات سران قوا در خصوص اجاره نظارت داشته باشد و شورای حل اختلاف در صورت لزوم میتواند حکم تخلیه مستاجران را صادر کند.
عضو کابینه دولت سیزدهم یادآور شد: پیشنهادهایی نیز از سوی وزارت راه و شهرسازی برای ساماندهی بازار مسکن و اجاره تعیین و اعلام شده که مصوبه آن را در کوتاهمدت خواهیم گرفت. با این مصوبه و پیشنهادها، سامانه کد رهگیری که در اختیار وزارت صمت بوده بهزودی به وزارت راه و شهرسازی منتقل میشود که با این اقدام رصد معاملات بنگاههای املاک ذیل وزارت راه و شهرسازی قرار میگیرد. قاسمی تاکید کرد: وزارت راه و شهرسازی با ارایه کد رهگیری درصدد است تا اجارهبها بر اساس سقف مصوبه سران قوا افزایش بیشتری نداشته باشد و بازار مسکن ساماندهی شود. همچنین این اقدامات بستری بشود تا در سالهای آینده میزان اجارهبها تعیین و بر اساس آن اقدام شود.
مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید:
افزایش نرخ سود تسهیلات مسکن مهر شامل پروژههای نیمه تمام نمیشود
مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید گفت: افزایش سود نرخ تسهیلات مسکن مهر شامل پروژههایی که نیمهتمام بوده و مشکل بهره برداری دارد نمیشود.
«علیرضا جعفری» امروز یکشنبه در گفتو گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره ارسال پیامکهای افزایش سود تسهیلات مسکن مهر از سوی بانکها گفت: در پروژههای مسکن مهر که قابل تحویل نبوده و مشکل بهره برداری دارد، سود تسهیلات افزایش نخواهد داشت.
وی توضیح داد: افزایش سود تسهیلات وام مسکن مهر به ۱۸ درصد فقط برای آن دسته از پروژههایی است که آماده تحویل بوده است و مردم میتوانند دفترچه اقساط را تهیه کنند و واحد را تحویل بگیرند، اما اقدامی انجام ندادهاند.
بر اساس تعریف وزیر راه و شهرسازی از پروژههای آماده تحویل، افزایش نرخ سود تسهیلات مسکن مهر از تیر امسال صرفا برای پروژههای تکمیل شدهای در دستور کار قرار میگیرد که دارای انشعاب و کنتورهای آب، برق، گاز و شبکه فاضلاب به همراه محوطهسازی و آمادهسازی کامل راه آسفالته و پیاده رو قابل دسترس به واحدها باشند.
معاون عمران روستایی بنیاد مسکن خوزستان خبرداد:
اجرای طرح هادی ۷۰۰ روستا تا پایان شهریورماه
معاون عمران روستایی بنیاد مسکن خوزستان گفت: براساس برنامهریزیهای انجام شده تا پایان شهریورماه طرح هادی در ۷۰۰ روستای استان اجرا خواهد شد.
محمود اکبری فضلی در خصوص فعالیت های حوزه عمران روستایی بنیاد مسکن خوزستان اظهار کرد: در حال حاضر ۵ هزار و ۷۳ روستا داری سکنه در استان وجود دارد که ۲هزار و ۲۲۸ روستا بالای ۲۰ خانوار و بقیه روستاها زیر ۲۰ خانوار هستند.
وی افزود: فعالیتهای حوزه عمران روستایی در چند زمینه در حال انجام است که شامل تهیه و اجرای طرحهای هادی، اجرای پروژههای روستایی از محل تهیه قیر رایگان و بحث واگذاری زمینهای روستایی و صدور اسناد شهری و روستایی میشود. اکبری فضلی تصریح کرد: از محل اعتبارات سال ۱۴۰۰، تهیه و بازنگری ۴۲۰ طرح هادی با اعتبار ۲۸ میلیارد تومان را در دستور کار داریم که میانگین پیشرفت آنها ۷۰ درصد است و تا پایان تیرماه امسال نقشهبرداری این ۴۲۰ طرح را انجام و طرح ها را به مرحله تصویب میرسانیم.
وی در خصوص اجرای طرح هادی اظهار کرد: از ابتدا تاکنون از ۲ هزار و ۲۲۸ روستای بالای ۲۰ خانوار، طرح هادی حدود یک هزار و ۴۰۰ روستا انجام شده است که در حال حاضر از محل اعتبارات سال ۱۴۰۰، طرح هادی حدود ۷۰۰ روستا در حال انجام است؛ طرح هادی شامل اقداماتی همچون بهسازی معابر، جوها، جداول، خیابان سازی و آسفالت میشود.
معاون عمران روستایی بنیاد مسکن خوزستان گفت: با استفاده از اعتبارات کلی استان شامل ملی و استانی، قیر رایگان، اعتبارات از محل تفاهم نامه با شرکت گاز استان و مسئولیتهای اجتماعی نفت، طرح هادی ۷۰۰ روستا در حال انجام است که تا به امروز ۳۵۰ طرح اجرا شده است و براساس برنامهریزیهای انجام شده تا پایان شهریورماه طرح هادی در ۷۰۰ روستای استان اجرا خواهد شد. اکبری فضلی در خصوص صدور اسناد روستایی تصریح کرد: از ابتدا تا سال ۱۴۰۰، حدود ۱۸۰ هزار جلد سند روستایی و شهری در استان خوزستان صادر شده است که سهمیه سال جاری حدود ۹ هزار جلد سند است که در سه ماه ابتدایی سال، یک هزار جلد سند صادر شد.
وی در زمینه واگذاری زمینهای روستایی افزود: از ابتدا تاکنون حدود ۱۱ هزار قطعه زمین در قالب زمینهای ۲۰۰ یا ۳۰۰ متری به مردم محروم و بازنشسته در روستاهای استان خوزستان واگذار شده است درحالی که در سال ۱۴۰۱ و طی سه ماه اخیر ۶۰ قطعه زمین واگذار شد.
اکبری فضلی بیان کرد: در حال حاضر استان خوزستان در بحث استفاده از اعتبارات قیر رایگان، برترین استان در سطح کشور است. در این راستا حدود ۲۰۱ میلیارد تومان اعتبار از محل اعتبارات قیر رایگان به ما اختصاص داده شده که در واقع میتوان گفت با این اعتبار یک انقلاب در اجرای آسفالت در سطح روستاهای استان در حال انجام است.
وی افزود: حدود ۳۵۰ روستا از ۷۰۰ روستای استان که قرار است طرح هادی در آنها اجرا شود، از محل اعتبارات قیر رایگان تا پایان شهریورماه آسفالت میشود و در سه ماه اخیر ۲۰۰ روستا آسفالت شده است .
اکبری فضلی در خصوص اقدامات انجام شده توسط بنیاد مسکن در شهرستان اندیکا بیان کرد: بعد از زلزله، زیرسازی جاده روستای سرشط اندیکا به طول ۹ کیلومتر که جزو روستاهای فاقد راه ارتباطی بود، انجام شد و حدود ۲۰ روز پیش نیز عملیات قیرپاشی و آسفالت آن اجرا شد و تا به امروز حدود ۴ کیلومتر این جاده تکمیل شده است و تا یک ماه آینده جاده سرشط به بهرهبرداری میرسد.
وی درخصوص بهسازی معابر روستاها در اندیکا افزود: معابر حدود ۱۵ روستا در حال بهسازی است که بهسازی معابر بخشی از این روستاها به صورت ۱۰۰ درصد انجام شده است و براساس پیشبینیها تا دو ماه آینده معابر بقیه روستاها به مرحله بهرهبرداری خواهند رسید.
در نشست معاون وزیر راه و شهرسازی و نماینده مجلس تاکید شد؛
نقش شهرداران در فعال شدن ستادهای بازآفرینی شهری تقویت شود
سارا فلاحی، نماینده مردم ایلام، ایوان، چرداول، سیروان، ملکشاهی و مهران در مجلس شورای اسلامی با محمد آئینی، مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران دیدار و گفت و گو کرد.
در این نشست وضعیت محدودههای هدف بازآفرینی حوزه انتخابیه مورد بررسی قرار گرفت و فلاحی به تشریح وضعیت معابر شهرهای ایلام، ایوان، چرداول، سیروان، ملکشاهی و مهران پرداخت و خواستار مساعدت دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار جهت بهبود اوضاع در این زمینه شد.
معاون وزیر راه و شهرسازی در این دیدار ضمن تقدیر از توجه نمایندگان مجلس شورای اسلامی به موضوع بازآفرینی شهری گفت: ان شاءاله با حمایت وزیر محترم راه و شهرسازی تلاش داریم ظرف سه سال تمام معابر خاکی محدودههای مصوب بازآفرینی شهری با مشارکت شهرداریها بهسازی و آسفالت شود. بنابراین لازم است شهرداران شهرهای مذکور اطلاعات و مختصات معابر مورد نظر را برای بازسازی در سامانههای مربوطه بارگذاری کنند تا برنامهریزی مقتضی صورت پذیرد.
مدیر عامل شرکت بازآفرینی شهری ایران همچنین افزود: در بسیاری از شهرها و حوزه های انتخابیه، این موضوع به خاطر عدم پیگیری مناسب و نیز نبود اطلاعات دقیق و کارشناسی، موجب اخلال در روند انجام امور گشته است.
رییس هیات مدیره شرکت بازآفرینی شهری ایران با تاکید بر فعال شدن ستادهای بازآفرینی شهری استانها و شهرستانها، اظهارکرد: نقش شهرداران به عنوان دبیران ستادهای بازآفرینی جهت برگزاری و پیگیری مصوبات جلسات بسیار حایز اهمیت است و با فعال شدن ستادهای بازآفرینی شاهد کاهش مشکلات مطروحه خواهیم بود. گفتنی است شهرهای ایلام، آسمانآباد، ارکواز و ایوان مجموعا دارای ۲۳۷ هکتار سکونتگاه غیررسمی و ۵۸۸ هکتار بافت فرسوده هستند.
تخصیص ۹۳ میلیارد ریال جهت بهسازی معابر خاکی
مدیرکل راه و شهرسازی لرستان خبر داد: در سال جاری ۱۰۸ میلیارد ریال اعتبار مصوب جهت تکمیل پروژهها تخصیص داده شده و ۹۳ میلیارد ریال نیز جهت تامین قیر رایگان و توزیع بین شهرداریهای استان برای بهسازی و آسفالت معابر خاکی اختصاص یافته است.
وحید کرم الهی مدیرکل راه و شهرسازی استان لرستان در گفت و گو با خبرنگار شرکت بازآفرینی شهری ایران توضیحاتی در خصوص پروژههای بازآفرینی این استان ارایه کرد و گفت: استان لرستان دارای ۱۹ محله مصوب است که در پنج شهر خرم آباد، بروجرد، دورود، الیگودرز و کوهدشت واقع شدهاند. کرم الهی با اشاره به این که در راستای محرومیتزدایی و توانمندسازی محلات هدف استان ۳۳ پروژه با اعتباری بالغ بر ۲۷۰ میلیارد ریال در دست احداث است، گفت: تاکنون ۲۵ پروژه با اعتبار ۲۲۵ میلیارد ریال به بهرهبرداری رسیده و تحویل موقت شده و همچنین هشت پروژه با اعتبار ۴۵ میلیارد ریال در دست احداث است.
دبیر ستاد بازآفرینی شهری پایدار استان عنوان کرد: در سال جاری اعتباری بالغ بر ۱۰۸ میلیارد ریال اعتبار مصوب جهت تکمیل پروژهها تخصیص داده شده و ۹۳ میلیارد ریال نیز جهت تامین قیر رایگان و توزیع بین شهرداریهای استان اختصاص یافته است.
او با اشاره به بهسازی و آسفالت معابر خاکی توضیح داد: در این راستا در سال ۹۷ هزار و ۸۲۰ تن، سال ۹۸، ۲۰۰ تن و در سال ۹۹، ۲۱۶ تن قیر رایگان بین شهرداریهای استان توزیع شد. به گفته کرم الهی سقف تسهیلات در نظرگرفته شده از محل منابع بند الف تبصره ۱۸ قانون بودجه سال ۱۴۰۰ به منظور نوسازی و احداث مسکن در بافتهای فرسوده در شهرهای کمتر از یک میلیون نفر جمعیت ۳۵۰ میلیون تومان است که ۳۰۰ میلیون تومان آن با سود متوسط ۹ درصد و ۵۰ میلیون تومان آن از منابع بانک با سود ۱۸ درصد است.
او ادامه داد: این استان بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر جمعیت دارد که ۶۱٫۳ درصد آن شهرنشین بوده و بیش از ۳۵ درصد جمعیت شهری در بافتهای ناکارآمد ساکن هستند. بافتهای ناکارآمد مساحتی حدود ۲ هزار و ۱۳۲ هکتار معادل ۱۶ درصد مساحت شهری را به خود اختصاص داده است.
مدیرکل راه و شهرسازی لرستان تصریح کرد: بافت تاریخی استان ۳۴۳ هکتار است که ۶۴ هزار نفر جمعیت دارد. بافت فرسوده ۷۸۱ هکتار با ۱۵۰ هزار نفر جمعیت و مساحت سکونتگاههای غیررسمی استان ۱۰۰۸ هکتار برآورد شده که ۱۸۱ هزار نفر را در خود جای داده است.
پیگیری تخلف موجران در صورت عدم رعایت سقف ۲۵ درصدی نرخ اجاره
مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران گفت: موجران تنها در صورت ارائه مدرکی مبنی بر ازدواج فرزند و یا تخریب و نوسازی می توانند از مستاجران بخواهند که تخلیه کنند.
خلیل محبت خواه گفت: بازار اجاره مسکن امسال با تمهیداتی که در نظر گرفته شده آرام خواهد بود. یکی از اصلیترین اقدامات در این بخش تمکین موجران از قانون ۲۵ درصد نرخهای اجاره است که باید رعایت شود. در صورت عدم رعایت این موضوع جرم محسوب شده و پیگیری خواهد شد.
به گفته مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران در صورتی که موجری بخواهد واحد خود را تخلیه کند باید مدرکی مبنی بر ازدواج فرزند خود و دادن ملک به فرزند ارائه کند. همچنین اگر صاحب ملک قصد تخریب و یا بازسازی واحدهای خود را داشته باشد، در این صورت، مجاز به دریافت حکم تخلیه است.
وی گفت: امیدوار هستیم با ارائه تسهیلات ودیعه مسکن از طریق سامانه بتوانیم بخشی از مشکلات مستاجران در این حوزه را برطرف کنیم.
رئیس جمهور در جلسه هیئت دولت از مسئولان وزارت راه و شهرسازی خواست تا در خصوص رفع نگرانی مستاجران در حوزه بازار اجاره و کنترل بازار مسکن اقدام کنند.