آمادگی وزارت راه و شهرسازی برای جهادی به گستره ایران
آمادگی وزارت راه و شهرسازی برای جهادی به گستره ایران

  وزیر راه و شهرسازی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی توییتر با اشاره به ابلاغ قانون جهش تولید و تامین مسکن برای از بین رفتن دغدغه مهم مردم ایران توسط رییس‌جمهوری نوشت: اکنون وزارت راه و شهرسازی برای آغاز جهادی به پهنای ایران آماده می‌شود.«رستم قاسمی» در این پیام افزود: همکاران در وزارت […]

 

وزیر راه و شهرسازی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی توییتر با اشاره به ابلاغ قانون جهش تولید و تامین مسکن برای از بین رفتن دغدغه مهم مردم ایران توسط رییس‌جمهوری نوشت: اکنون وزارت راه و شهرسازی برای آغاز جهادی به پهنای ایران آماده می‌شود.«رستم قاسمی» در این پیام افزود: همکاران در وزارت راه و شهرسازی برای جهادی بزرگ به پهنای خاک ایران زمین، آماده باشند.
قانون جهش تولید مسکن در اجرای اصل یکصدوبیست‌وسوم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران با عنوان طرح دوفوریتی تولید و تامین مسکن ۱۷ مرداد امسال به تایید مجلس رسید.
قانون جهش تولید مسکن مشتمل بر ۲۵ ماده و ۳۲ تبصره است و بر اساس قانون جهش تولید مسکن، سالانه یک میلیون واحد مسکونی در کشور، احداث خواهد شد.
در ماده یک قانون جهش تولید مسکن آمده است: دولت موظف است نیاز سالانه مسکن کشور را بر اساس اعلام وزارت راه و شهرسازی مستند به مطالعات طرح جامع مسکن در مناطق شهری و روستایی تامین کند و به نحوی برنامه‌ریزی و اقدام کند تا در چهارسال نخست اجرای این قانون، سالانه به طور متوسط حداقل یک میلیون واحد مسکونی در کشور برای متقاضیان واجد شرایط بر اساس قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن مصوب ۲۵ شهریور ۱۳۸۷ و آیین‌نامه‌های مربوطه عرضه شود.
در ماده ۵ نیز تاکید شده است: وزارت راه و شهرسازی مکلف است با همکاری وزارت امور اقتصادی و دارایی نسبت به تاسیس، توسعه و تسهیل مقررات فعالیت صندوق‌های سرمایه‌گذاری موضوع بند (۲۰) ماده (۱) قانون بازار اوراق بهادار جمهوری اسلامی ایران مصوب اول آذر ۱۳۸۴ برای تامین مالی ساخت و اجاره واحدهای مسکونی از طریق جذب سرمایه بخش خصوصی اقدام کند.
مهلت ثبت‌نام وام ودیعه مسکن تمدید شد
مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی گفت: پیشنهاد تمدید مجدد ثبت‌نام وام ودیعه مسکن در کارگروه ستاد ملی مقابله با کرونا مورد تایید قرار گرفت.
پروانه اصلانی  با اشاره به پایان مهلت ثبت نام متقاضیان برای دریافت تسیهلات ودیعه مسکن، بیان کرد: مهلت قبلی ثبت مستاجران در سامانه وزارت راه و شهرسازی برای دریافت تسهیلات ودیعه مسکن تا پایان شهریور بود.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر تمدید مهلت ثبت نام مستاجران در سامانه تسیهلات ودیعه مسکن گفت: با توجه به اتمام مهلت ثبت نام، وزارت راه و شهرسازی پیشنهاد تمدید مجدد زمان ثبت‌نام را به ستاد ملی مقابله با بیماری کرونا ارائه داد.
مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی افزود: این پیشنهاد در کارگروه مرتبط ستاد ملی مقابله با کرونا مورد تایید قرار گرفت و مقرر شد در جلسه آتی این ستاد تمدید مهلت ثبت نام مستاجران در سامانه تسیهلات ودیعه مسکن وزارت راه و شهرسازی تصویب شود.
این مقام مسئول در پاسخ به این سوال که پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی امکان ثبت نام تا چه تاریخی را برای مستاجران فراهم می‌کند؟ گفت: بر اساس جزئیات پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی، مهلت تمدید ثبت نام در سامانه تسهیلات ودیعه مسکن تا  آذر ۱۴۰۰ در نظر گرفته شده است.
اصلانی با اشاره به آمار ثبت‌نام مردم در سامانه تسهیلات ودیعه مسکن گفت: بنابر آخرین آمار تاکنون ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر متقاضی ثبت‌نام‌ کرده‌اند و بر این اساس حدود ۳۴۰ هزار متقاضی مدارک خود را بارگذاری و ۱۷ هزار نفر تسهیلات ودیعه مسکن را دریافت کرده‌اند.

عضو کمیسیون عمران:
قانون جهش تولید مسکن به کاهش تورم
کمک می‌کند
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، قانون جهش تولید مسکن را موجب تقویت تولید، رونق اقتصادی، کاهش تورم و هزینه‌های مسکن ارزیابی کرد.
آرا شاوردیان درباره قانون جهش تولید مسکن،  گفت: ساخت یک میلیون واحد مسکونی در یکسال با احتساب اینکه تا چهار سال آینده باید چهار میلیون واحد مسکونی داشته باشیم، موجب تقویت تولید و کاهش تورم و هزینه‌های مسکن می‌شود و می‌توانیم با رونق اقتصادی جلوی رکود و تورم افسارگسیخته را بگیریم.
نماینده ارامنه شمال در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در این طرح زمین‌هایی در اختیار وزارت راه و شهرسازی قرار می‌گیرد و دست دلالان از این صنعت کوتاه و تورم کنترل می‌شود. در حوزه دانش فنی و صنعت مسکن می‌توانیم از نیروهای مجرب و محصولات صادراتی چون تیرآهن و سیمان استفاده کنیم. هر چند کنترل تورم فقط در بخش مسکن نیست و در خیلی موارد دیگر هم باید اقداماتی صورت بگیرد.
شاوردیان افزود: امیدواریم با حضور احسان خاندوزی در وزارت امور اقتصاد و دارایی و برنامه‌های خوبی که برای کنترل تورم ارائه می‌کند، شاهد رونق اقتصادی در همه عرصه‌ها باشیم.
وی درباره تثبیت نرخ مصالح ساختمانی، گفت: قیمت سیمان زمانی به بیش از ۸۰ هزار تومان رسیده بود اما با برنامه‌های وزارت صمت و حمایت از کارخانه‌های تولید سیمان، قیمت این محصول به زیر ۳۰ هزار تومان رسید. یکی از دلایل گرانی‌ها، کمبود برق و بهم خوردن تعادل میان عرضه و تولید بود.
دبیر دوم کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: اکنون می‌توانیم صادرات را پوشش دهیم و نیاز داخلی را تامین کنیم و با برنامه‌ریزی، روی قیمت‌ها تاثیر بگذاریم که نمونه بارز آن را می‌توان در کاهش قیمت سیمان و فولاد مشاهده کرد.
شاوردیان، اعطای تسهیلات ۲۰ درصدی بانک‌ها را برای ساخت مسکن امکان‌پذیر دانست و گفت: در این دوره همه چیز امکان‌پذیر است و این امر بستگی به اراده، همت و عِرق ملی دارد. باید منافع شخصی را کنار بگذاریم و منافع ملی را در نظر بگیریم و شعار ندهیم. می‌توانیم با دعوت از صاحبنظران اقتصادی بسیاری از مشکلات را مرتفع سازیم.
نماینده ارامنه شمال در مجلس شورای اسلامی افزود: در کمیسیون عمران روی طرح جهش تولید مسکن  ۷ ماه کار شد و از نظرات مرکز پژوهش‌های مجلس، وزارت راه و شهرسازی، معاونت عمرانی وزارت کشور، بنیاد مسکن و بانک مسکن و شهرداری استفاده شد. مواردی را که شورای نگهبان متذکر شده بود مرتفع کردیم و اکنون این قانون به دولت ابلاغ شده است. هر چند دولت تا زمان ابلاغ صبر نکرد و زودتر از موعد کار خود را شروع کرده بود که امیدواریم به نتیجه مطلوب برسد.
شاوردیان درباره تفاوت قانون جهش تولید مسکن با مسکن مهر، گفت: اوایل همه می‌گفتند که این قانون همان مسکن مهر است اما اینگونه نیست. در طرح جهش تولید مسکن بحث محیط زیست و تامین برق، آب، گاز و فاضلاب در نظر گرفته شده است. ما از زمین‌های مازاد بلا استفاده سازمان‌ها و ارگان‌های دولتی استفاده می‌کنیم که کاربرد کشاورزی ندارد و در آن حریم شهرها مشخص باشد.