در واقع شروع موسیقی با هدیه ای که پدر و مادرم برای جایزه نمرات مدرسم ام در سال اول دوره ی راهنمایی خریده بودند شروع شد. من از همان ابتدا علاقه زیادی به موسیقی و خوانندگی داشتم و در واقع این هدیه از سمت پدر و مادرم باعث شد تا با نگاه ویژه و […]
در واقع شروع موسیقی با هدیه ای که پدر و مادرم برای جایزه نمرات مدرسم ام در سال اول دوره ی راهنمایی خریده بودند شروع شد. من از همان ابتدا علاقه زیادی به موسیقی و خوانندگی داشتم و در واقع این هدیه از سمت پدر و مادرم باعث شد تا با نگاه ویژه و جدی تری پا به دنیای موسیقی بگذارم.
عرصه خوانندگی و موسیقی همیشه برای بسیاری از مردم جذاب و در حین حال آرام بخش بوده است به خصوص اگر فضای موسیقی با عرف و حال و هوای مردم شریف ایران همخوانی داشته باشد. رامین معمار، جوان موفق، معلم مدرسه و خواننده ای از جنس آرامش که خوب الفبای موسیقی را در کلاس درس مینوازد و میسراید. وی علاوه بر خوانندگی در قامت یک معلم مشغول به تدریس میباشد. وی جوانی آرام، مودب، خوش فکر و دارای سبک و سیاق خاص در عرصه خوانندگی است. گفت وگویی با وی ترتیب داده ایم که از نگاهتان میگذرد:
از خودت برایمان بگو؟
رامین معمار ، متولد سوم اردیبهشت در شهر تهران متولد شدم، رشته دانشگاهی ام جامعه شناسی و موسیقی را با نوازندگی گیتار شروع کردم و به خوانندگی از همان ابتدا علاقه مند بودم.
موسیقی رامین معمار چگونه آغاز شد؟
در واقع شروع موسیقی با هدیه ای که پدر و مادرم برای جایزه نمرات مدرسم ام در سال اول دوره ی راهنمایی خریده بودند شروع شد. من از همان ابتدا علاقه زیادی به موسیقی و خوانندگی داشتم و در واقع این هدیه از سمت پدر و مادرم باعث شد تا با نگاه ویژه و جدی تری پا به دنیای موسیقی بگذارم.
از دوران مدرسه و آرزوهات بگو؟
در بچگی دوست داشتم «معلم» بشم که خداروشکر سالهاست مشغول کار تدریس و مدیریت هستم. معلمی کاری پر از عشق و شوق هست و ارتباط با دانش آموزان برای من بسیار لذت بخش هست و در این سالها همیشه با دانش آموزانم ارتباط خوبی داشتم به طوری که حتی شاگردان پانزده سال پیش هم هنوز با من در ارتباط هستند.
پس تو به آرزوی دوران بچگی ات رسیدی؟
بله واقعا لذت میبرم از تدریس و به خصوص اینکه بتوانم خدمتی صادقانه به بچهها کنم که در آینده افراد موفقی در جامعه باشند.
چجور پسری بودی؟
در مدت زمانی کوتاه در دوران مدرسه در گروه تئاتر و سرود مدرسه بودم اما به دلیل خجالتی بودن خیلی راحت نبودم.
از کی حرفه ای شروع کردی؟
از سال ۹۰ موسیقی را به شکل حرفه ای انجام دادم و اولین آهنگم با نام «چشمای تو” که ترانه و ملودیش از خودم بود و البته خانم مریم آزادی ترانش را اصلاح کرد و مهرداد حمیدی تنظیم را انجام داد و مجید رضازاده میکس و مستر کار را توانستم با کمک دوستان به اجرا در بیاورم.
آلبوم هم بیرون دادی؟
یک آلبوم به نام «ملودی باران” که با هنرمندان عزیزی مثل عبدالجبار کاکایی، سروش دادخواه، میثم مروستی ، فیروز ویسانلو ،جابر اطاعتی، طهمورث پورشیرمحمد، سهیل کاوسی ،مهرداد حمیدی ،زهرا سهیلی، مهدی حمیدی، شایا تجلی، مهرداد بختیاری و مجید رضازاده همکاری کردم.
آن زمان از آلبومت راضی بودی؟
کارهای خوبی تولید شد و در نوع خودش و تجربه خودم آلبوم آبرومندی بود که متاسفانه به دلیل اینکه موفق به پیدا کردن اسپانسر نشدم و برای پخش دچار مشکل مالی شدم آلبوم به آن صورت شنیده نشد.
چه کاری را خیلی به آن عشق میورزی و دوستش داری؟
یک غزل از زنده یاد «سهراب سپهری « خواندم که غزلی بسیار زیباست و دوستش دارم اما خاطره انگیز ترین کارها به عشق پدر و مادر بوده است. یک آهنگ برای «مادر « خواندم که بسیار زیباست و از رادیو هم پخش شده است و خوشحالم که مورد پسند هموطنان عزیز قرار گرفت و یک آهنگ هم برای «پدر» خواندم که بسیار کار زیبایی شد و هر دو کار مقام والای «پدر و مادر « را نشان میدهند.
از هر کدام یک بیت برایمان بخوان؟
تورو میبوسمت مادر که اوج آرزوهامی، همیشه بهترین همدم واسه تسکین دردامی
میگم اینو تا که دنیا بدونه، بدون پدر این جهان مفت گرونه
سبک موسیقی رامین معمار؟
من علاقه مند به سبک پاپ هستم.
چقدر به ترانه در بین آثارت اهمیت میدهی؟
مهم ترین بخش از موسیقی که بنظرم پایه و اساس یک آهنگ هست ترانه می باشد که به شخصه برای من بسیار مهم است و تلاش کردم در انتخاب ترانه ها به مفهوم و حتی کلمات توجه کنم. به اعتقاد من ترانه ی یک اثر میتواند نشانه ای از طرز تفکر خواننده کار باشد.
عده ای با تعدد خواننده موافق و عده ای مخالف هستند. نظر رامین معمار؟
حضور تعداد زیاد خواننده در بازار موسیقی بدون شک خوب هست چون هر چقدر بازار رقابت زیاد و داغ باشد جذاب تر و مهیج تر است اما به شرط آنکه این تعدد خواننده به سمت و سویی نرود که بازار موسیقی خدشه دار و خدای ناکرده به سمت ابتذال کشیده شود. متاسفانه برخیها بدون دانش و با ارائه ترانه های سخیف، سلیقه ی موسیقیایی نوجوان و جوان را دچار بحران و آسیب میکنند در حالیکه من به شخصه معتقدم موسیقی سخیف و مبتذل و دور از فرهنگ ایرانی بسیار میتواند زندگی یک نوجوان را تحت شعاع خود قرار دهد ما باید بسیار در این زمینه مراقب و مواظب باشیم.
مهمترین دغدغه رامین معمار برای کشورش؟
راستش در مورد نام پرآوازه ایران سالهاست به دنبال ترانه ای خوب و متفاوت از دیگر آثار هستم که بخوانم
ولی متاسفانه هنوز موفق نشدم همچین ترانه ای پیدا کنم. ایران» دوستت دارم…
نظرت در مورد این کلمات چیست؟
احسان خواجه امیری: خواننده ای با احساس و محترم که خیلی از کارهایش را دوست دارم.
تار : ساز اصیل ایرانی که استاد حسین علیزاده با آن معجزه میکند.
موسیقی سنتی: موسیقی ای فاخر که آثار بعضی عزیزان مثل علیرضا قربانی را بسیار دوست میدارم.
ایران: خاکش سرچشمه ی هنر است.
مادر: بانوی باران
رامین معمار: معلم علاقه مند به خواندن
آیا داشتن صدای خوب شرط کافی برای خوانندگی است؟
داشتن صدای خوب شرط لازم برای خوانندگی هست ولی کافی نیست بی شک یک خواننده ی حرفه ای باید هر روز تمرین های زیاد و متعددی انجام دهد ،ترانه را بشناسد و تا آنجا که امکان دارد با قواعد موسیقی آشنا باشد.
بیشتر از کارهایت برایمان بگو؟
بعد از آلبومم آهنگ های زیادی کار کردم و با دوستان عزیزی همچون امیرحسین اکبرشاهی، مهرانگیز سینایی، مازیار واحدی، حامد رجبی، امیر عظیم و احسان اکبرنژاد ارتباط خوبی گرفتم
خوش خاطره ترین کاری که خوندی؟
آهنگی را برای کودکان مبتلا به سرطان خوندم با ترانه ای از عبدالجبار کاکایی، به نام «تا میتونی قصه بگو”
و آهنگی به نام آرامش خواندم که در مورد انسان و خداوند مهربان می باشد.
کدوم نقطه به آرامش رسیدم
که لمس زندگی چشمامو تر کرد
ته گهواره ای آرام و خاموش
منو از ترس دنیا بی خبر کرد”
نظرت در مورد فضای موسیقی در کشور چیست؟
متاسفانه فضای امروز موسیقی تبدیل شده به بازاری که در دست دلالان و مافیا هست و همه ی خوانندگان نمیتوانند آثار خودشان را به راحتی پخش کنند تا مردم بشنوند.کاش از موسیقی بهتر حمایت میشد تا بشود کارهایی بهتر و ماندگار تر تولید کرد. همچنین متاسفانه انقدر هزینه های تولید موسیقی بالا هست که خود خواننده به تنهایی نمیتواند از پس مخارج بر بیاد و مشکل عدم رعایت حق کپی رایت و دانلود غیر قانونی کارها نیز مشکل دیگری هست.
از مافیای دنیای موسیقی بیشتر بگو؟
مافیای موسیقی که امروزه اسمشون شده اسپانسر، قراردادهایی میبندند با خوانندگان که به شکلی استعمار است
به عنوان مثال برای خودم چند اسپانسر آمدند و در کنار پیشنهادهای مالی که میدادند میگفتند آنها نظر میدهند چی بپوشم، چی بخونم، کجا بخونم ،کجا برم و..یعنی در واقع یک سیستم برده داری نوین راه اندازی شده است که هنرمند در قبال اینکه کارهاش شنیده و خودش شناخته بشود باید بردگی فردی را قبول کند که از پول و پارتی و رانت برخورداره و بویی از هنر نبرده است و همین مساله باعث شده که ما امروزه در بازار موسیقیی
آثار بی معنی ،کم ارزش و حتی مبتذل بسیار زیاد شنیده شود.
چند تا آهنگ تا به امروز خوانندگی کرده ای؟
من حدود ۳۰ آهنگ خوندم و سالهای زیادی است که کار موسیقی میکنم و همه آرزوی من مثل سایر خوانندگان این هست که کارهامون شنیده شود و مردم دوست داشته باشند.
ماه محرم را در پیش داریم برای سالار شهیدان کاری خوانده ای؟
با افتخار و عشق و ارادت یک کار برای امام حسین(ع) خواندم بنام «تنهایی حسین”که شعر آن از زنده یاد استاد شهریار و آهنگ از مهرداد حمیدی که بسیار کار خوبی شده است.
«دشمنانش بی امان و دوستانش بی وفا
با کدامین سر کند مشکل دوتا دارد حسین
کار جدید هم آماده پخش داری؟
پنج تا کار جدید هم آماده کردم که انشالله بعد از ایام محرم پخش میشود و یکی از این کارها به نام «من پذیرفتم که عشق افسانه است” با شعری زیبا از زنده یاد «حمید مصدق « و آهنگسازی «امیرحسین اکبرشاهی « و نوازندگی گیتار «امید آرتین و احمد کشاورز” بهترین آهنگم تا امروز هست.ا
سخن پایانی؟
در نهایت امیدوارم ما هنرمندان بتوانیم با حمایت مسئولین و همکاری خبرنگاران و مطبوعات آثاری تولید کنیم که روی کودکان و نوجوانان و جوانان تاثیر خوبی داشته باشه و به ارتقا سطح فرهنگی هم میهنمان کمک کنیم و آرزو دارم و از خداوند مهربان میخوام مردم جهان از شر ویروس کرونا و سایر بیماری ها در امان باشند و انشالله هرچه زودتر مشکلات اقتصادی مردم حل بشود. این روزها همه درگیر تورم شدید هستیم امیدوارم زودتر مسئولین چاره ای بیاندیشند و بیش از این مردم مهربان و زحمتکش ما زیر فشار اقتصادی کمرشان خم نشود. آمین.