آژانس‌های فروشنده بلیت لندن جریمه می‌شوند
آژانس‌های فروشنده بلیت لندن جریمه می‌شوند

    ماهور مهراد/ از حدود یک ماه پیش زمزمه های شیوع نوع پیشرفته تری از ویروس کرونا شناسایی شد که به در کشور انگلیس از ویروس قبلیِ کرونا جهش یافته بود. کشور ما طبق تجربه ای پیشین خود در پرواز به چین، اعلام کرد که کلیه پروازها به این کشور تا دو هفته لغو […]

 

 

ماهور مهراد/

از حدود یک ماه پیش زمزمه های شیوع نوع پیشرفته تری از ویروس کرونا شناسایی شد که به در کشور انگلیس از ویروس قبلیِ کرونا جهش یافته بود. کشور ما طبق تجربه ای پیشین خود در پرواز به چین، اعلام کرد که کلیه پروازها به این کشور تا دو هفته لغو می شود اما وقتی مواردی از این ویروس در ایران مشاهده شد، قرار شده تا پایان ژانویه یعنی تا حدودا ۲۰ روز دیگر پروازها لغو شدند.
یک خبرگزاری در روزهای گذشته ادعا کرده بود که پرواز کانکشن به انگلیس صورت می گیرد که با واکنش مقامات هواپیمایی کشور مواجه شد و اعلام شد که هیچ نوع پروازی اعم از مستقیم و غیرمستقیم به انگلستان صورت نگرفته و نخواهد گرفت.
رئیس سازمان هواپیمایی در اینباره با اعلام لغو پروازهای ایران ایر و ترکیش ایرلاینز به انگلیس تا پایان ماه ژانویه گفت: هیچ مسافری را از مبدأ انگلیس نه با پرواز مستقیم و نه با پرواز کانکشن نمی پذیریم.
تورج دهقانی زنگنه ادامه داد: به تمام شرکت‌های هواپیمایی داخلی و خارجی و همینطور آژانس‌های هواپیمایی اعلام کرده ایم که نباید هیچ مسافری از مبدأ لندن را وارد تهران کنند.
وی ادامه داد: اگر شرکت هواپیمایی و یا آژانسی مبادرت به فروش بلیت لندن و یا انتقال مسافر از مبدا انگلیس به ایران داشته باشد حتماً با آن برخورد خواهد شد.
به گفته رئیس سازمان هواپیمایی کشور در نهایت در صورت ورود مسافری از انگلیس به کشور حتماً قرنطینه خواهد شد و لغو مجوز پرواز ایرلاین خاطی نیز صادر خواهد شد.
کاپیتان زنگنه با بیان اینکه پروازهای هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران به لندن تا پایان دی‌ماه لغو شده است، گفت: در صورتی که وزارت بهداشت و درمان شرایط را بحرانی بداند دوباره لغو پروازها تمدید می‌شود.
زنگنه درباره کنترل ورود مسافر از انگلیس با پروازهای کانکش نیز گفت: شرکت ترکیش ایرلاینز پروازهای خود به انگلیس را تا پایان ماه ژانویه لغو کرده است، بنابراین در حال حاضر نه ایران ایر و نه ترکیش ایرلاینز هیچ پروازی به لندن ندارند. به شرکت هواپیمایی قطری و امارات هم اعلام کردیم هیچ مسافری را از انگلیس وارد ایران نکنند.
به گفته رئیس سازمان هواپیمایی یکی از راه‌های شناسایی مسافران انگلیسی در پروازهای کانکشن تست pcr آنها و راه شناسایی بعدی هم گذرنامه آنها است.
زنگنه پیش از این نیز درباره ورود مسافران از طریق کشورهای ثالث گفته بود: در خصوص ورود مسافران از طریق کشورهای ثالث، اکثر مسافران از طریق شرکت هواپیمایی ترکیه وارد ایران می‌شدند که این شرکت نیز پروازهای خود به لندن را لغو نموده است. همچنین پرواز شرکتهای هواپیمایی خارجی که اقدام به انتقال مسافران از لندن به تهران نمایند لغو می‌شود.
گفتنی است که از حدود یک ماه پیش، سامانه های فروش بلیت در همه گونه های حمل و نقل هوایی، زمینی، ریلی و دریایی به سامانه وزارت بهداشت، جهت ممانعت از فروش بلیت به بیماران کرونایی متصل شده اند.
صنعت هوایی کشور، پیشتاز اجرای
پروتکل‌های بهداشتی
تمامی بخش‌های حمل و نقل هوایی به سامانه دیتابیس بیماران کرونایی متصل شده و یکی از مهم‌ترین اقدامات در این بخش جلوگیری از ورود افراد دارای تست مثبت بوده است. بنابراین در حال حاضر همه حوزه‌های حمل و نقلی از جمله راه آهن، اتوبوسرانی و حتی کشتیرانی هم به این سامانه متصل شده است.
وزیر راه و شهرسازی در این ارتباط گفته است: خوشحال هستیم در بحث مبارزه با کرونا، وزارت راه و شهرسازی و بخش حمل و نقل به ویژه صنعت هوایی کشور پیشتاز اجرای پروتکل‌های بهداشتی بوده است گفت: در روزهای ابتدایی شیوع ویروس کرونا همواره از سوی دشمنان اعلام می‌شد که صنعت هوانوردی و حمل و نقل هوایی عامل انتقال و ورود ویروس کرونا بوده و این اتهام زنی‌ها را به صورت مرتب و پر تکرار همواره در روزهای ابتدایی انتشار این ویروس شاهد بودیم.
محمد اسلامی ادامه داد: برای رفع این اتهام در حوزه حمل و نقل هوایی تلاش بسیار گسترده‌ای توسط شرکت‌های هواپیمایی و سازمان هواپیمایی کشوری و شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران صورت گرفت و من از زحمات بخش حمل و نقل هوایی در این خصوص تشکر می‌کنم.
اسلامی بیان کرد: به هیچ عنوان به بیماران کرونایی بلیت فروخته نمی‌شود و اجرای این طرح از بخش حمل و نقل هوایی به سایر بخش‌های حمل و نقل هم تسری پیدا کرده و این خود یک برگ زرین دیگر در حوزه حمل و نقل هوایی و افتخارات این صنعت است که در جهت سلامت جامعه گام برداشته و نه تنها مظهر حاکمیت و ایمنی کشور است، بلکه پرچم دار گسترش سلامت هم به شمار می‌رود.
اسلامی با بیان اینکه صنعت هوانوردی در این مدت خدمات ارزشمندی از جمله انتقال دارو و تجهیزات پزشکی که از طریق ۱۰ ها پرواز فری فلایت (Ferry Flight پروازهای غیر برنامه ریزی شده) ارائه کرده است افزود: بخش هواپیمایی کشور اقلام و کالاهای مورد نیاز بهداشتی کشور را توانستند به دست وزارت بهداشت برسانند و همچنان این اقدامات با قوت در حال انجام است.
وی تأکید کرد: با اقدامات انجام شده و برنامه ریزی‌های صورت گرفته واکسن‌های تأمین شده را بخش حمل و نقل هوایی از نقاط مبدأ به داخل کشور و از آنجا به سایر شهرها انتقال و توزیع کنند و این یک افتخار برای بخش هوایی کشور به شمار می‌رود.
وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: گام‌های مؤثر برای تقویت و ارتقای ضریب هوایی جامعه برداشته شده و از این بابت از سازمان هواپیمایی کشوری، شرکت فرودگاه‌ها، شرکت‌های هواپیمایی و شرکت‌های هندلینگ سپاس گذار هستم.
گفتنی است که در راه مبارزه با کرونا، نیروی انتظامی مستقر در فرودگاه‌ها نیز به کمک آمده اند تا بتواند با هماهنگی سایر فعالان صنعت حمل و نقل هوایی با هرچه سختگیرانه تر شدن دستورالعمل‌های بهداشتی در فرودگاه‌ها، کمک به چرخه اقتصادی کشور و حفظ سلامت مسافران هوایی را محقق کنند. اقدامی که اگرچه در این وضع اقتصادی قطعا برای سازمان هواپیمایی و شرکت ها آسان نبوده است اما می تواند ضامن سلامت جمعیتی به وسعت یک کشور باشد.