آینده صنعت گردشگری امید بخش است
آینده صنعت گردشگری امید بخش است

    نیلوفر منصوری- دبیر گروه گردشگری/ حدود ۵۹۰ هتل در حال ساخت است، ۲۴۰۰ پروژه گردشگری در کشور در حال اجراست و آینده صنعت گردشگری امیدبخش است. وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با بیان این مطلب در مراسم افتتاح هم‌زمان ۴۷۲ پروژه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی از ۲۷ استان‌ کشور به‌مناسبت دهه فجر گفت: […]

 

 

نیلوفر منصوری-
دبیر گروه گردشگری/

حدود ۵۹۰ هتل در حال ساخت است، ۲۴۰۰ پروژه گردشگری در کشور در حال اجراست و آینده صنعت گردشگری امیدبخش است. وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با بیان این مطلب در مراسم افتتاح هم‌زمان ۴۷۲ پروژه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی از ۲۷ استان‌ کشور به‌مناسبت دهه فجر گفت: امروز شاهد افتتاح پروژه‌های گردشگری با حجم سرمایه‌گذاری ۲۰۱۶میلیارد تومان هستیم درحالی‌که در گذشته در این مقیاس این تعداد پروژه نداشته‌ایم. به گفته وی، صنعت گردشگری در کشور با حمایت رئیس جمهوری در دولت تدبیر و امید گام بزرگی برداشت؛ به طوری‌که طی این مدت پیشرفتی که در این صنعت حاصل شد به اندازه فعالیت کل صنعت گردشگری کشور طی سال‌های گذشته بود.

صنعت گردشگری یک مزیت ذاتی در کشور است و تنوع آب‌وهوایی، جاذبه‌های مختلف فرهنگی، تاریخی و… موجب شده تا این صنعت به عنوان قطب اقتصادی کشور معرفی شود. وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی معتقد است که روزهای بهتری را پیش روی گردشگری خواهیم داشت. علی اصغر مونسان افزود: «در آینده نه‌چندان دور با استقبال سرمایه‌گذاران شاهد این خواهیم بود که جزو اقتصاد اول و دوم کشور می‌شویم و از وابستگی به نفت نجات پیدا می‌کنیم. صنعت گردشگری در هر شرایطی به ایجاد اشتغال کشور کمک می‌کند.»
مونسان با بیان اینکه در سالی که دارد به پایان می‌رسد شاهد بدترین اتفاقات مانند تحریم‌ها و کاهش پروازهای مستقیم بودیم افزود: در ۱۰ ماه نخست سال جاری ۸میلیون گردشگر ورودی به کشور را تجربه کردیم. اتفاقات اخیر اثرات منفی بر حوزه گردشگری گذاشت اما با همت فعالان این حوزه از این شرایط عبور می‌کنیم و دوباره به شرایط خوب برمی‌گردیم.

سال ۹۹ سال شکوفایی
او با بیان این‌که در سال ۲۰۱۹ براساس اعلام سازمان جهانی جهان‌گردی از نظر سرعت رشد گردشگر خارجی دومین کشور جهان بوده‌ایم، افزود: «این شرایط سخت را برخی از کشورها مانند ترکیه و مصر نیز تجربه کردند با برنامه‌ریزی‌هایی که انجام داده‌ایم، سال ۹۹ شاهد شکوفایی گردشگری خواهیم بود.»
وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی افزود: «تنوع زیادی در حوزه گردشگری ایجاد شده است؛ ما گردشگری سلامت، فرهنگی و تاریخی داریم، حجم زیادی از اشتغال به گردشگری درمانی اختصاص دارد. همچنین اکوتوریسم موضوع جدیدی است که حجم بالایی از گردشگران را به خود اختصاص داده است.»
او بیان کرد:‌ «ایجاد اقامتگاه‌ها در فضاهای تاریخی موضوع جدیدی است که موجب جذب گردشگر به کشور شده و تجربه جدیدی در این زمینه است. در رقابت با کشورهای منطقه در ساخت هتل‌های پنج ستاره با ایجاد این اقامتگاه‌ها توانستیم به جلو حرکت کنیم.»وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی از تمامی مدیران کل استان‌ها برای به بهره‌برداری این ۴۷۲ پروژه تشکر کرد.
این پروژه ها در ۲۷ استان کشور و در سه حوزه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مانند اقامتگاه‌های بوم گردی و سنتی، هتل و هتل‌آپارتمان، مجتمع‌های پذیرایی و گردشگری، مهمان‌پذیر و… افتتاح شد و برای ۴۲۰۰ نفر اشتغال‌ ایجاد کرد و ۸۷۰۰ تخت به ظرفیت تخت‌های کشور اضافه شد.

افتتاح ۴۵ پروژه در استان تهران
همزمان با ایام دهه فجر ۴۵ پروژه گردشگری از استان تهران با حجم سرمایه‌گذاری ۳۶۶ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان به بهره‌برداری رسید و برای ۹۲۸ نفر اشتغال مستقیم ایجاد کرد و ۱۸۵ تخت به ظرفیت فضاهای اقامتی کشور اضافه شد. مدیر کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان تهران، از استان های تهران، خراسان رضوی، کرمانشاه، فارس، بوشهر و یزد گفت: «۸۸ پروژه شامل هتل، مجتمع گردشگری، اقامتگاه‌های بوم‌گردی با حجم سرمایه‌گذاری ۴۱ هزار میلیارد تومان توسط بخش خصوصی در سطح استان تهران در حال ساخت است. ۷۰ درصد پروژه ها تا پایان دولت دوازدهم به به بهره‌برداری می‌رسد و از ۱۴ هزار و ۳۲۱ تخت به ۴۰ هزار و ۱۱ تخت می‌رسیم.»
پرهام جانفشان تصریح کرد:‌ «در سال ۹۷ برای تأسیسات گردشگری ۷۴ موافقت اصولی صادر شد اما در سال جاری تاکنون برای ۱۶۰ مورد موافقت اصولی صادر شده است.»

افتتاح ۴۲ پروژه در استان کرمانشاه
امید قادری مدیر کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کرمانشاه از طریق ویدئو کنفرانس گفت: «۴۲ پروژه در حوزه گردشگری در سطح استان به ارزش ۳۳ میلیارد و ۱۳۳ میلیون تومان به بهره‌برداری رسید و برای ۱۶۰ نفر به شکل مستقیم اشتغال‌زایی کرد. حدود ۱۵۷ اتاق و ۵۳۰ تخت به ظرفیت اقامتی استان اضافه شد.»

افتتاح ۶ پروژه در استان فارس
مصیب امیری مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس در ادامه افزود: «شش پروژه گردشگری با سرمایه‌گذاری ۶۹ میلیارد و ۱۰۸ میلیون تومان در این استان به بهره‌برداری رسید و برای ۱۳۱ نفر ایجاد اشتغال کرد. همچنین ۱۱۲ اتاق و ۲۷۰ تخت به ظرفیت فضاهای اقامتی افزوده شد.»او تصریح کرد: «در سال ۹۲ حدود ۶۳ هتل داشتیم اما امروز به ۱۰۱ واحد رسیده است که شاهد رشد ۶۰ درصدی بودیم. در زمینه اقامتگاه‌های بوم‌گردی تا پایان سال ۹۷ حدود ۸۶ اقامتگاه داشتیم اما با افتتاح این پروژه‌ها امروز به ۱۲۵ واحد رسیده است و در مجموع ۲۰ هزار تخت ایجاد شده است.»

افتتاح ۲ مجتمع گردشگری در استان بوشهر
محمدحسین ارسطوزاده مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان بوشهر گفت: «دو مجتمع گردشگری در سطح استان با حجم سرمایه‌گذاری ۳۲ میلیارد تومان افتتاح و برای ۶۰ نفر به شکل مستقیم اشتغال ایجاد کرد و ۲۱۹ اتاق به ظرفیت اقامتی استان اضافه شد.»

افتتاح ۴۵ پروژه در استان یزد
سید مصطفی فاطمی مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان یزد گفت: «۴۵ پروژه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در سطح استان همزمان با ایام دهه فجر با سرمایه‌گذاری ۵۹ میلیارد و ۵۳۸ میلیون تومان به بهره‌برداری رسید. همچنین ۱۷۹ اتاق و ۴۸۳ تخت به ظرفیت اقامتی استان اضافه شد.»

افتتاح ۶ پروژه در استان خراسان رضوی
ابوالفضل مکرمی فر مدیر کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان خراسان رضوی تصریح کرد: «شش پروژه گردشگری به حجم سرمایه‌گذاری ۹۲۴ میلیارد و ۹۵۴ میلیون تومان با اشتغال‌زایی ۵۰ نفر در این استان افتتاح شد و ۹۶ اتاق و ۱۹۲ تخت به ظرفیت اقامتی استان اضافه شد.»