ائتلاف مجلس عدالت‌خواه مانیفست خود را ارائه کرد
ائتلاف مجلس عدالت‌خواه مانیفست خود را ارائه کرد

    جمعی از مسئولان ائتلاف مجلس عدالت خواه و تعدادی از کاندیداهای مورد حمایت این اتلاف برای انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی عصر سه شنبه در همایشی که با عنوان «گردهمایی بزرگ بازنده‌های سراسر کشور» در مجتمع فرهنگی عرفان برگزار شد، به ارائه مانیفست و برنامه‌ها و سیاست‌های این جریان پرداختند. به گزارش […]

 

 

جمعی از مسئولان ائتلاف مجلس عدالت خواه و تعدادی از کاندیداهای مورد حمایت این اتلاف برای انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی عصر سه شنبه در همایشی که با عنوان «گردهمایی بزرگ بازنده‌های سراسر کشور» در مجتمع فرهنگی عرفان برگزار شد، به ارائه مانیفست و برنامه‌ها و سیاست‌های این جریان پرداختند.

به گزارش «جمله» به نقل از ایسنا، امیر تفرشی سخنگوی ائتلاف مجلس عدالت‌خواه در ابتدای این همایش با تاکید بر اینکه بازی‌های سیاسی را کنار گذاشته‌ایم، اظهار کرد: از ماه ها قبل هسته های فکری جریان عدالت خواهی تشکیل شد تا ابتدا برنامه عمل ما در انتخابات مشخص شود؛ بر همین اساس مسایل و دغدغه های اصلی مردم احصا و بررسی شد.
وی با بیان اینکه «مرحله به مرحله هسته‌ی فکری جریان عدالت خواهی گسترش می‌یابد»، خاطر نشان کرد: تا یکماه قبل در داخل مجموعه درباره مصادیق و کاندیداهای جنبش عدالت خواهی صحبتی نشد؛ بلکه مثلثی را آماده کردیم که مرام نامه شخصی یک ضلع آن را تشکیل می‌دهد؛ افراد باید در مرام نامه خود تاکید کنند که برای پر کردن کیسه‌های خود به مجلس نمی‌روند؛ ضلع دوم این مثلث چارچوب کلی برنامه‌ها و مانیفست اقتصادی و اجتماعی و ضلع سوم آن خطوط قرمز ما برای انتخاب افراد داخل لیست انتخاباتی است.
سخنگوی ائتلاف مجلس عدالت‌خواه تاکید کرد: جریان عدالتخواهی معتقد است در وضعیت تاریخی که انقلاب به سر می‌برد نیازمند توسعه آزادی های سیاسی و اجتماعی هستم. اتفاقات آبان ماه نشان داد که مجرایی برای رساندن صدای مردم در داخل حاکمیت وجود ندارد و گویی تنها راه این است که عده ای به خیابان بیایند و بخاطر اینکه مجرایی برای ابراز عقیده و نظر مخالف خود ندارند، دست به اقدامات خشونت آمیز بزنند.
تفرشی گفت: از نظر ما تمام تصمیماتی که توسط ارکان نظام اتخاذ می‌شود، لزوما تصمیمات درستی نیست و ممکن است در مرحله تصمیم‌سازی نواقصی وجود داشته باشد. یکی از برنامه‌های ما در خطوط اصلی قرمزمان این است که چنانچه عدالت‌خواهان به مجلس بروند، فرصت و قوانین لازم برای شکل‌گیری سندیکاهای کارگری و تسهیل و عملی شدن آزادی اعتراضات و رساندن صدای اعتراضات مردم به حاکمیت را به تصویب برسانند.
وی با بیان اینکه «چارچوب مثلث سه ضلع عدالت خواهی را در اختیار افرادی قرار دادیم که به نظر می‌رسید توانمندی و دانش اجرای برنامه های جریان عدالت خواهی را دارند»، اظهار کرد: محور شکل گیری فهرست ما بر اساس برنامه و نه بر اساس سلایق شخصی بود. ممکن است افرادی با سوابق اصولگرایی، اصلاح طلبی یا اعتدالی در این لیست حضور داشته باشند، اما نقطه مشترک افراد حاضر در لیست اجرای برنامه های جریان عدالت خواهی است.

زیباکلام: مبارزات مخفیانه جواب نمی دهد
سعید زیبا کلام رئیس ائتلاف مجلس عدالت‌خواه نیز در این همایش طی سخنانی با اشاره وضعیت برخی افشار نیازمند در جامعه از عملکرد برخی دستگاه های حاکمیتی انتقاد کرد و گفت: بسیاری به من و برخی همراهان و هم گام من در پویش عدالت خواهانه انتقاد می‌کنند و می‌گویند که از شما بعید است با سوابق خود در مجلس ثبت نام کرده‌اید و بعد از رد صلاحیت شدن، با جمعی از جوانان عدالت خواه همگام شدید؛ آیا فکر می‌کنید که این مجموعه قابل اصلاح است؟
وی افزود: بر اساس مطالعاتی که در این زمینه انجام دادم، از این افراد پرسیدم که مگر ما مفر دیگری برای تغییر با اصلاح داریم؟ آنها می‌گویند آری! من به آنها می‌گویم که بر اساس مطالعات من مسیری که باقی می‌ماند کوکتل مولوتوف است که به دیکتاتوری‌ها، سرکوب‌ها و نظام‌های هرمی قدرتمند سرکوب‌گر دیگری می‌انجامد.
این فعال سیاسی با بیان اینکه «مبارزات مخفیانه و زیر زمین مسلحانه هیچ جا جواب نداده و ما چاره ای نداریم تا اگر سی نفر لیست عدالت خواهی که حتی ممکن است تعدادی از آنها رای بیاورند، وارد مجلس شوند، با اتحاد بزرگی برای محرومیت پروری و ضعیف کشی متحد در مجلس مواجه می‌شوند؛ در این شرایط تنها کاری که می‌توانیم انجام دهیم این است که حرف مردم و ولی نعمتان انقلاب را در کمیسیون‌ها و صحن مجلس بازگو و سازو کارهای غلط را به مردم گزارش کنیم.
زیبا کلام خاطر نشان کرد: مطالعه جنبش‌های اعتراضی کشورهای مختلف در قرن اخیر به ما می‌گوید که متوسل شدن به کوکتل مولوتوف و مبارزات مخفیانه چیزی جز سرکوب، خفقان و کشتار بیشتر به ارمغان نخواهد داشت؛ اگر دوستانی بدیل سومی سراغ دارند، بسیار خوشحال می‌شوم تا از نظرات آنها استفاده کنم.

راغفر: مسئولان هنوز از پدیده آبان ۹۸ درس نگرفتند
حسین راغفر اقتصاد دان نیز در این همایش با بیان اینکه برای اعلام همدلی و هم یاری با جریان عدالت خواهی در این همایش حضور یافته‌ام، اظهار کرد: آنچه در سه دهه بعداز جنگ در کشور رخ داده، فارغ از اینکه کدام دولت‌ها روی کار بودند، سیاست های اقتصادی یکسانی را دنبال کردند و در آبان ۹۸ فقط افزایش قیمت بنزین مردم را به خیابان نکشاند بلکه انباشت فشارهای سه دهه گذشته و منابعی بسیار بزرگی که از اعتبارات عمومی در جیب گروهای خاصی فرو رفته ایت، مردم را به خیابان‌ها کشاند.
وی ادامه داد: ادامه سه دهه گذشته قطعا به شورش‌های گسترده دیگر می‌انجامد و با وضعیت نابرابری‌های فاحشی که در اثر سیاست‌های اقتصادی رقم خورده، جامعه انسجام خود را از دست خواهد داد و در فضای نابسامانی‌ها اداره جامعه به دست هیچ کس نخواهد بود؛ به همین دلیل پیش از شکل‌گیری بحران های بزرگ در کشور ما وظیفه داریم این موضوع را به مسئولان هشدار بدهیم و جامعه را در برابر هجوم‌های شغال‌ها و روباه‌هایی که در اطراف کشور منتظر شکل‌گیری بحران در کشور هستند، منسجم کنیم.
این تحلیل گر مسائل اقتصادی گفت: به نظر می‌رسد منتفعین سیاست‌های اقتصادی ۳ دهه گذشته که امروز نیز در این قدرت حضور دارند، با تغییر مسیر موافق نباشند، اما قربانیان این سیاست ها دیر یا زود قلیان خواهند کردن و این موضوع زمینه سازی نابسامانی‌های دیگر را به همراه خواهد داشت.
راغفر با تاکید بر اینکه در جریان عدالت خواهی به دنبال حفظ نظام و آنچه که به خیر و صلاح مسئولیت است، هستیم، خاطر نشان کرد: ظاهراً جمعیتی در داخل نظام تلاش‌شان بر براندازی است؛ امروز خیلی ها معتقدند اتفاقاتی که در داخل در حال رخ دادن است نوعی تلاش برای براندازی در نظام سیاسی است. باید بدانیم که وحدت سرزمین ما امروز به پایداری نظام سیاسی وصل شده و اگر خدا نکرده تزلزلی در نظام سیاسی وارد شود، وحدت سرزمینی اولین چیزی است که مورد هجمه قرار می‌گیرد.
این تحلیل‌گر مسائل اقتصادی با بیان اینکه «مسئولان حاظر نیستند که وقایع تلخی که خود درست کردند را ببینند» تاکید کرد: رشد اعتیاد، جرم و جنایت و طویل شدن صفوف مهاجرت و گرفتن ویزا اشکال مهمی از شورش پیش از شورشی بود که منجر به آتش کشیدن بانک‌ها شد.