وزارت خارجه آفریقای جنوبی صبح روز جمعه ۱۶ آوریل طی بیانیه ای مطبوعاتی از حادثه رخ داده در تاسیسات نطنز ابراز نگرانی کرد. به گزارش ایسنا ، متن بیانیه به شرح زیر است: آفریقای جنوبی نگران حادثه تاسیسات هستهای ایران در نطنز است. دولت آفریقای جنوبی با نگرانی متوجه وقوع حادثه در تاسیسات هستهای نطنز […]
وزارت خارجه آفریقای جنوبی صبح روز جمعه ۱۶ آوریل طی بیانیه ای مطبوعاتی از حادثه رخ داده در تاسیسات نطنز ابراز نگرانی کرد.
به گزارش ایسنا ، متن بیانیه به شرح زیر است:
آفریقای جنوبی نگران حادثه تاسیسات هستهای ایران در نطنز است.
دولت آفریقای جنوبی با نگرانی متوجه وقوع حادثه در تاسیسات هستهای نطنز در ایران در ۱۱ آوریل سال ۲۰۲۱ و احتمال وجود عامل خارجی، که ممکن است باعث وقوع آن شده باشد، شده است.
آفریقای جنوبی متعاقب آن متوجه شده است که این حادثه در حالی رخ داده که اعضای برجام، که مسئولیت نظارت بر اجرای توافقنامه را به عهده دارد در وین ملاقاتهایی برای اعاده برجام دارند.
از آنجایی که این مذاکرات در هفته جاری در وین ادامه دارد، آفریقای جنوبی امیدوار است که مذاکرات متمرکز بر اجرای کامل و موثر توافقنامه باشد و تحت تاثیر هر گونه پیامد از حادثه اخیر تاسیسات هسته ای نطنز قرار نگیرد.
این بسیار حیاتی است که همه طرفها حرکت ایجاد شده طی مذاکرات برجام در هفته گذشته در وین برای پیگیری گام های مثبت رو به جلو را تا رسیدن به نتیجه دیپلماتیک چندجانبه ادامه دهند.
تجمع اعضای گروهکهای ضد انقلاب مقابل هتل مذاکرات وین
با ادامه گفتوگوها در وین، تجمعات اعضای گروهکهای ضدانقلاب از جمله گروهکهای منافقین و سلطنتطلب در برابر محل گرندهتل وین ادامه دارد.
به گزارش ایسنا، حاضرین در این تجمعات، با سر دادن شعارهای هتاکانه، توقف گفتوگوها و خودداری از رفع تحریمهای ایران را خواستار شدهاند.
مردانی: اطمینان پزشکان ایرانی به واکسن «اسپوتنیک وی» زیاد شده است
عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا اظهار کرد: در حال حاضر اطمینان پزشکان ایرانی به واکسن روسی «اسپوتنیک وی» زیاد شده است.
دکتر مسعود مردانی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا با تاکید بر اینکه، مردم هر واکسنی از سوی وزارت بهداشت تایید شد، باید سریعا استفاده کنند و تعلل نکنند، افزود: طبق مطالعات اخیر گفته شده که واکسن روسی روی واریانت و گونه های مختلف کرونای آفریقایی از واکسن مدرنا و فایزر بهتر عمل کرده است. وی ادامه داد: ضمن اینکه پزشکان و کادر درمانی به عنوان کسانی که واکسن روسی را بیشتر در ایران استفاده کرده اند، خیالشان راحتر و اطمینانشان به واکسن اسپوتنیک بیشتر شده است.
این عضو علمی ستاد مقابله با کرونا افزود: هنگامی که در بخش های بیمارستانی برای ثبت نام واکسن به پزشکان و پرستاران اطلاعیه می دادیم، در ابتدا از ۲۰۰ نفر ۵۰ نفر ثبت نام می کردند، اما در حال حاضر بیش از ۱۸۰ نفر ثبت نام می کنند.
این عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه، بسیاری از پزشکان و پرستاران تاکنون واکسینه شده اند، افزود: پس از این گروه افراد بالای ۶۵ سال، افراد دارای بیماری های زمینه ای همچون بیماران قلبی، ریوی و صعب العلاج، افراد دچار بیماری های سرطان از جمله لوسمی، لنفون و افراد تحت شیمی درمانی در اولویت واکسیناسیون خواهند بود.
مردانی همچنین اظهار کرد: استفاده از واکسن های فایزر، مدرنا و آسترازنکا که برای پیشگیری کرونا در اروپا استفاده شده است تاکنون از ابتلای افراد به ویروس بریتانیایی جلوگیری کرده است.
ورود واکسن «اسپوتنیک وی» ساخت داخل به بازار به زودی
عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا همچنین در پاسخ به وضعیت ساخت واکسن در کشور گفت: خوشبختانه ۶ واکسن در ایران اجازه پیدا کرده اند که اقدامات آزمایشگاهی و مقدماتی آنها انجام شده و سه واکسن تا آخر تابستان به بازار داخلی عرضه می شود.
مردانی همچنین گفت: خوشبختانه یکی از این واکسن ها نوترکیب است که در انستیتوپاستور کار مطالعاتی آن در حال انجام و تست هم شده است، واکسن برکت نیز در حال طی کردن مراحل تجربی دو و سه با هم است و در حال گذران مراحل نهایی است.
وی افزود: البته شرکت هایی نیز در ایران در حال وارد کردن تکنولوژی ساخت واکسن روسی اسپوتنیک وی هستند و قصد دارند تحت لیسانس اسپوتنیک این واکسن را تولید کنند و به طور حتم این واکسن ساخت داخل به زودی و حداکثر دو تا سه ماه دیگر به بازار خواهد آمد.
عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا همچنین تصریح کرد: البته برخی شرکت های دیگر در حال انتقال و وارد کردن تکنولوژی ساخت واکسن از کشورهای ژاپن و استرالیا هستند.
۳۰ میلیون نفر از جمعیت کشور کرونا گرفته اند
مردانی همچنین درخصوص اینکه، گفته شده عمده بیماران مبتلا به کرونا با گذشت حداکثر دو تا سه هفته دیگر انتقال بیماری از آنها از بین می رود و بیماری را به دیگران منتقل نمی کنند نیز اظهار کرد: اگر بیمار در ۱۰ روز آخر بیماری هیچ علامتی نداشته باشد دیگر بیماری تمام شده است، یعنی از کرونا نجات پیدا کرده اما درصدی مشکلات دیگری پیدا می کنند.
وی با بیان اینکه، در خرداد ماه سال گذشته حدود ۲۵ درصد جمعیت کشور دچار کرونا شده بودند، افزود: طبق مطالعات بعدی این رقم به بالاتر از ۳۰ درصد و بیشتر رسید اما به عینه می توان گفت که بالای ۳۰ میلیون از مردم کشورمان به احتمال زیاد کرونا گرفته اند. این متخصص بیماری های عفونی و گرمسیری همچنین در پاسخ به پرسشی در خصوص اینکه آیا تغییرات آب و هوایی در شیوع بیماری کرونا تاثیر دارد یا خیر نیز تصریح کرد: تغییرات آب و هوا هیچ تاثیری در گسترش و شیوع بیماری کرونا ندارد.
وی در پاسخ به پرسشی، احتمال انتقال کرونا از طریق برخی حشرات از جمله پشه و مگس را رد کرد.
کرونا جان ۳۲۸ نفر دیگر را در ایران گرفت
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: تاکنون دو میلیون و ۱۹۴ هزار و ۱۳۳ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۳۲۸ نفر از بیماران مبتلا به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به ۶۶ هزار و ۸ نفر رسیده است.
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز جمعه در اطلاعیهای اعلام کرد: تا کنون ۳۷۲ هزار و ۳۶۲ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۱۱۲ هزار و ۱۰۸ نفر نیز دوز دوم را تزریق کردهاند و مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به ۴۸۴ هزار و ۴۷۰ دوز رسید.
این اطلاعیه افزود: از دیروز تا امروز ۲۷ فروردین ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲۵ هزار و ۲۶۱ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که سه هزار و ۲۰۷ نفر از آنها بستری شدند. مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به دو میلیون و ۱۹۴ هزار و ۱۳۳ نفر رسید.
وزارت بهداشت اعلام کرد: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۳۲۸ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۶۶ هزار و ۸ نفر رسید.
بر اساس این اطلاعیه، خوشبختانه تا کنون یک میلیون و ۷۶۱ هزار و ۴۹۷ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند. همچنین چهار هزار و ۶۵۲ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. همچنین تا کنون ۱۴ میلیون و ۱۶۵ هزار و ۷۷۱ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.