با این حال هر چند وقت یکبار شاهد لافزنیها و یاوهگوییهای دشمنان این آب و خاک در خصوص مالکیت ایران بر جزایر سه گانه هستیم و با وجود تاکیداتی که مقامات ایران در این خصوص داشتند، باز هم شورای همکاریهای خلیج فارس با دخالت تروئیکای اروپا و آمریکا همچنان به انتشار بیانیههای مغرضانه میپردازند. تعداد این بیانیهها زیاد شده و متاسفانه هر چند ماه یک بار اظهار نظرات بیپایه و اساس این افراد را در خصوص جزایر سه گانه میشنویم حال آنکه مقامات سیاسی و نظامی ایران بارها تاکید کردهاند که دخالت در خصوص مالکیت ایران بر این جزایر و اقدام عملی کردن در این باره عواقب جبران ناپذیری به دنبال خواهد داشت. تاریخ انکار کردنی نیست و از روز ۹ آذر سال ۵۳، ایران مالکیت رسمی، قطعی و انکارناپذیری بر این جزایر دارد و رد پای وحشیگران انگلیس که سالها به ناحق این جزایر را اشغال کرده بودند برای همیشه از این مناطق پاک شد و از آن روز تاکنون این ماجرا هیچ تغییری نکرده است.
اخیرا به واسطه این اظهارات بیپایه و اساس و بحثهای گوناگون در خصوص ریشه نام جزیره ابوموسی، نام این منطقه را بیش از دو جزیره دیگر در اخبار شنیدهایم. نکته مهمی که میخواهیم به بهانه ادعای شورای همکاریهای خلیج فارس در متن پیشرو به آن بپردازیم این است که نباید خدای نکرده صدای مردم در یک منطقه جغرافیایی، تنها زمانی به گوش برسد که این چنین صحبتهایی مطرح شده و حال خواسته یا ناخواسته نام جزیره ابوموسی بر سر زبانهاست. متاسفانه در ابوموسی مشکلاتی هم وجود دارد که زیبنده نیست تنها هنگام انتشار این بیانیههای مغرضانه این مشکلات دیده شود. مثلا تصاویر سازههای بانک در این جزیره، بسیار قابل تامل است. کاربران فضای مجازی نوشتند که افتتاح یک بانک به شکل کامل و مجهز در ابوموسی، حدود یک قرن زمان میبرد. همچنین نکات جالبی در خصوص شرایط سفر به این منطقه عنوان شد. بلیط رفت و برگشت برای ساکنان این جزیره رایگان است ولی افراد غیر بومی، باید اول یا به سپاه لنگه یا اداره گردشگری و میراث فرهنگی شهرستان لنگه مراجعه کنند و برگه مهر شده تحت عنوان مجوز دریافت کنند. اگر پروازی باشد، امکان سفر فراهم میشود و اگر نه، باید منتظر کشتیهای مسافربری باشند که دو بار در هفته حرکت میکنند. در این جزیره گروهی از اماراتیها هم زندگی میکنند. جمعیت آنان زیر پنجاه نفر است و یک پاسگاه کوچک مخصوص به خود دارند. اماراتیها اگر ۶ ماه جزیره را ترک کنند دیگر نمیتوانند برگردند. همچنین تنها در محدوده کوچک خود اجازه تردد دارند. جمعیت ایرانیهای جزیره ابوموسی نیز حدود ۵ هزار نفر تخمین زده شده است. به گزارش عصر ایران، «یاسر حزباوی»، فعال سیاسی اهل هرمزگان در این باره توضیح داده است که ایرانیهای ساکن با پول ملی کشور مبادله میکنند و اماراتیها هم با پول خودشان. ایرانیها بازارچه مخصوص به خود را دارند و اماراتیها هم بقالیهای خود را و عمده مایحتاجشان را هم با کشتی از شارجه میآورند. آنطور که یاسر حزباوی نوشته، سمت اماراتیهای جزیره، بافت مناسبی ندارد، اما آنها برای خودشان پلیس مجزا، مدرسه و شهرداری دارند و در واقع ابوموسی دو شقهی ایرانی و اماراتی دارد. گر چه که بنا به ادعای حزباوی، در اکثر اوقات سال جز پیشکارها و خدمه، کسی در آن منطقه اماراتینشین جزیره نیست. از آن طرف در سمت ایرانی به جز نظامیها، حضور مردم عادی پرشمار نیست، البته هستند کسانی که همانجا بازنشسته شدند و ادامه زندگی میدهند.
مالک جزیره ابوموسی سازمان ملی زمین و مسکن است و به تازگی هم خبری منتشر شده که قرار است در این منطقه، مسکن ساخته شود. به گزارش ایسنا، مثل سایر مناطق برای متقاضیان واجد شرایط در آنجا تامین زمین انجام میشود. دو پروژه آنجا تامین زمین شده که یکی از آنها از طریق منابع استانی بنیاد مسکن در حال اجرا است. ۱۱۰ واحد نیز توسط سازمان ملی زمین و مسکن در دستور کار قرار دارد. بر این اساس مثل سایر مناطق میتوان طرحهای شهرسازی را در جزایر سهگانه اجرا کرد. به سرانجام رسیدن این پروژه قطعا مشت محکمی بر دهان کسانی خواهد بود که چشم طمع در منابع و تمامیت ارضی این سرزمین دوختهاند و به نوعی دیگر جای هیچگونه حرف و سخن و ادعایی باقی نخواهد ماند. با این حال باز هم در پایان تاکید میکنیم که این جزایر را همیشه ببینیم. ببینیم و برای رفع مشکلاتشان حتی اگر انگشتشمار است، بکوشیم و صبر نکنیم حادثهای، اظهار نظری یا خدای نکرده تهدیدی، نام این پارههای تن ایران را بر سر زبانها بیندازد.
ابوموسی را همیشه ببینیم!
برچسب ها
گزارش جمله از دستاوردها و فرصتهای پیشروی سازمان انرژی اتمی؛ برنامه ریزی اسلامی برای تبدیل ایران به قطب رادیو دارو در جهان
مالکیت ایران بر جزایر سهگانه به کابوس اعراب بدل شده است؛ یارکشی امارات برای راهزنی
۹ آبان ۱۴۰۳
۱۹۲۶- jomleh
برنامه ریزی اسلامی برای تبدیل ایران به قطب رادیو دارو در جهان
برنامهریزی اسلامی برای تبديل ایران به قطب تولید رادیودارو در جهان محمد اسلامی بیشک يکی از موفقترین رؤسای سازمان انرژی اتمی ایران است که در دشوارترین دوران این سازمان مسئولیت آن را برعهده گرفت.
یارکشی امارات برای راهزنی
ایران هفته گذشته اعلام کرد که ساخت یک پروژه مسکونی در ابوموسی، یکی از سه جزیره ای که ایران و امارات متحده عربی بر آن اختلاف دارند را آغاز کرده است.
ثبت دیدگاه
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
درس خواندن با مصیبتهای فراوان
وضعیت سازههای دانشگاههای کشور ایران به قدری در حالت اسفبار و غیر قابل تحمل است که تصور کنید در مواردی شهرداری تهران نسبت به اقدامات و تخریبهای گسترده این سازهها شکایت کرده است.
لرزه زلزلهی تهران بر اندام پایتختنشینها
همه میدانند که تهران بالاخره یک روز زلزله خواهد آمد. مسئله فقط زمان وقوع و شدت آن است اما در اینکه بالاخره اتفاق خواهد افتاد، هیچ شکی نیست.
معلمان؛ سفیران توانمند برای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی
وزیر آموزش و پرورش در نشست صمیمی با کارکنان دانشگاه فرهنگیان گفت: بخش مهمی از ناكارآمدی نظام تعليم و تربيت محصول بی توجهی به دانشگاه فرهنگيان است.
یک خانواده متهم
دادستان عمومی و انقلاب الیگودرز جزئیات جدیدی از قتل آینور، کودک سهساله اهل یکی از روستاهای این شهرستان را تشریح کرد.
نگذارید ولنگاری و بی حجابی به یک فرهنگ تبدیل شود
حجت الاسلام و المسلمین محمود نور پور ، امام جمعه شهر کمالشهر ، در خطبه اول نماز جمعه ضمن دعوت خود و نماز گزاران عزیز به رعایت تقوا الهی ، به شرح و تفسیر حکمت ۱۵۰ نهج ابلاغه پرداخت .
چرایی نگاه مثبت بازار
از تاریخ ده مهرماه که زمان انجام عملیات وعده صادق دو جمهوری اسلامی ایران به اسراییل بود تا واکنش این کشور که روز گذشته انجام گرفت، 25 روز زمان صرف شد و رسانهها و بنگاههای خبرپراکنی طی این ایام همه تلاش خود را بر «نابودکنندهبودن» و گستردگی پاسخ تلآویو متمرکز کرده بودند و در این میان یکی از موضوعاتی که در صدر خبرگزاریها قرار داشت، اظهارات و ادعاهای «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر بود که حاوی همین نکات بود گویا که کشور ایران نیز از نظر مساحت و توان نظامی، مانند باریکه غزه است.
امسال از بازارسرمایه به نفع بودجه پول خارج نمیکنیم
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: امسال از بازارسرمایه به نفع بودجه پولی خارج نمیکنیم.
افزایش ۶۸درصدی منابع عمومی دولت
لایحه بودجه ۱۴۰۴ منتشر شده است. اینبار سر وقت و البته با انضباط بیشتر که خودش پيشرفت به حساب میآید. هرچند شرایط شبه جنگی کشور سهم بودجه نظامی را افزایش داده و از سوی ديگر شاهد عدم رشد قابل توجه بودجه عمرانی هستیم.
آخرین تلاش برای احیای اقتصاد
امروز دیگر کمتر کسی تردید دارد که تحریمهای آمریکا چه آواری بر اقتصاد ملی خراب کرد و چه زیانهایی از این تحریمها بر کشور تحمیل شد و حتی کمتر سیاستمدار شاخص اصولگرا ادعا میکند که تحریم، نعمت است.
اکتشاف بحران
بخش معدن بهعنوان یکی از مهمترین محرکها، پیشران اقتصاد و توسعهیافتگی در کشورهای معدنخیز از جمله ایران بهشمار میرود.
دلایل صعود تیم ملی نوجوانان چه بود؟
دلایل اصلی صعود تیم ملی فوتبال نوجوانان به جام ملتهای آسیا مشخص شد.
دنیامالی: از لحاظ تخصیص اعتبار محدودیتی برای ابوموسی نداریم
وزیر ورزش در حاشیه بازدید از ورزشگاه شهدای خلیج فارس جزیره بوموسی گفت: تمام تلاشمان را میکنیم تا پایان سال این مجموعه به بهرهبرداری برسد.
از یکهتازی اخباری تا همسایهشدن بیرانوند و گندوز!
درخششهای سریالی محمدرضا اخباری باعث شده تا او در مسیر رسیدن به دستکش طلایی لیگ بیستوچهارم فعلاً با اختلاف نسبت به سایر رقبا، بیشترین شانس را داشته باشد.
از فرضیه نژادپرستی تا فشار یوفا و PSG!
انتخاب نشدن وینیسیوس به عنوان برنده توپ طلای ۲۰۲۴ توسط نشریه فرانس فوتبال، رسانه فرانسوی و برخی نهادهای فوتبالی تأثیرگذار دیگر را در مظان اتهام قرار داده است.
اضافه شدن «لیگ باشگاههای کافا» به فوتبال آسیا از سال ۲۰۲۵
از سال ۲۰۲۵ علاوه بر لیگ نخبگان و لیگ قهرمانان آسیا ۲، یک تورنمنت باشگاهی دیگر در قاره کهن برگزار خواهد شد.
عقب ماندن از قطار پیشرفت
یکی از شاخصهای ارزیابی پیشرفت و قرارگرفتن در مسیر مدرنیته در هر کشوری، صنعت حمل و نقل ریلی آن است.
بلند بالا شدن لیست مفقودیها
کلیدواژه «گم شدن» را در کشور زیاد میشنویم.
تهران دارد از پا میافتد
جعفر تشکری هاشمی، کمیسیون عمران و حملونقل در گفتوگو با اکوایران تصویری از واقعیت ناوگان حملونقل عمومی شهر تهران ارائه کرده است.
اعلام آمادگی مدیریت شهری تهران برای مدیریت ترافیک ایام بازگشایی مدارس
در موضوع آمادگی حداکثری مدیریت شهری و اتخاذ تمهیدات ترافیکی لازم برای ایام بازگشایی مدارس جلسهای با حضور مدیران ارشد حوزه ترافیک در محل دفتر حمل و نقل و دبیرخانه شورای عالی هماهنگی ترافیک شهرهای کشور برگزار و ضمن بررسی وضعیت موجود و تهمیدات صورت گرفته، تصمیماتی اتخاذ گردید.
برای تامین مسکن دانشجویان متاهل قاعدتا باید به سمت مسکن اقتصادی و کوچک متراژ گام برداریم
شهردار تهران در واکنش به فیلم منتشر شده از رئیس جمهوری که ضمن دفاع از ساخت مسکن کوچک متراژ پیشنهاد ساخت واحدهای الگو را مطرح کرده است گفت:مسکن کوچک متراژ گزینه مناسبی برای خوابگاه های متاهلی است.