عاقبت پس از گذشت چند هفته از آغاز شیوع ویروس کرونا در کشور، دولت تنها چاره کار را در مدیریت و کنترل بحران کرونا، اجرای قوانین سخت گیرانه تشخیص داد. این در حالی است که از همان آغاز شیوع کرونا در کشور و در حالی که تنها این ویروس در استان قم و سپس […]
عاقبت پس از گذشت چند هفته از آغاز شیوع ویروس کرونا در کشور، دولت تنها چاره کار را در مدیریت و کنترل بحران کرونا، اجرای قوانین سخت گیرانه تشخیص داد. این در حالی است که از همان آغاز شیوع کرونا در کشور و در حالی که تنها این ویروس در استان قم و سپس در استان گیلان در حال گسترش بود، بسیاری از کارشناسان و همچنین اصحاب رسانه بر لزون اجرای قوانین سخت گیرانه و قرنطینه شهرها اصرار داشتند که همواره با مخالفت مواجه بود. اکنون مسئولان در حالی اجرای این قوانین را لازم می دانند که دیگر هیچ نقطه ای در کشور سراغ نداریم که مورد هجوم کرونا ویروس قرار نگرفته باشد.
به گزارش «جمله» پس از آنکه به رغم هشدارهای داده شده از سوی مسئولان بهداشت و درمان، در خصوص خوداری مردم از سفرهای نوروزی به دلیل شیوع کرونا در کشور، عده ای از شهروندان که از کمترین سطح شعور اجتماعی برخوردار هستند اقدام به سفرهای غیرضروری در شرایط بحرانی کشور کردند، دولت عاقبت مجبور به اتخاذ تصمیمات سخت گیرانه شد تا شاید بتواند از موج جدید شیوع کرونا در کشور جلوگیری کند. این در حالی است که به اعتقاد بسیاری از کارشناسان این اقدام بسیار دیرهنگام در حال اجرایی شدن است و مسئولان می بایست از یک ماه پیش و از همان زمان که کانون شیوع در کشور مشخص شده بود، اقدام به کنترل تردد ها و اجرای قوانین سخت گیرانه می کردند. با اینحال اقدام امروز دولت را می توان مصداق این ضرب المثل معروف دانست که می گوید« جلوی ضرر را هروقت بگیرید منفعت است…».
بر اساس گزارش های منتشر شده رئیس جمهور روز جمعه در تماسهای جداگانه با وزیران بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، کشور و نفت، ضمن گفتوگو در خصوص روند اجرای دقیق طرح فاصلهگذاری اجتماعی، دستورات لازم را در حوزه وظایف هر یک از این وزارتخانهها صادر کرد.
حسن روحانی در این تماسها تاکید کرد که روند اجرای این طرح در خصوص بازگشت مسافران نوروزی باید به گونه ای باشد که در مبادی ورودی و خروجی شهرها ازدحام ایجاد نکند و روند پیشبرد طرح غربالگری را کند نسازد.
رئیس جمهور در گفتوگو با مهندس بیژن زنگنه وزیر نفت، دستورات لازم را برای تامین بنزین مورد نیاز مسافران صادر کرد و تاکید نمود که به مردم اطمینان داده شود که هیچ خللی در تمام ساعات روز برای تامین بنزین مورد نیاز ایجاد نخواهد شد، و هیچ مشکلی برای تامین بنزین مورد نیاز وجود ندارد و مردم به شایعات بیاساس توجه نکنند.
اجرای محدودیت های آمد و شد
روحانی در تماس با دکتر عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور نیز با اشاره به محدودیتهای آمد و شد درونشهری و برونشهری در چارچوب طرح فاصلهگذاری اجتماعی، اظهارداشت که باید تمام محدودیتها طبق ابلاغیههای کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا انجام گیرد و روند اجرای این ابلاغیهها دقیق انجام گرفته و از هرگونه اقدام سهلگیرانه و یا سختگیرانه خارج از مفاد ابلاغیه ها، پرهیز شود.
رئیس جمهور با تاکید بر ضرورت حسن اجرای طرح فاصلهگذاری اجتماعی گفت: این طرح در راستای حفظ سلامت مردم و مدیریت متمرکز مبارزه با ویروس کرونا است و در نحوه اجرا نباید امنیت خاطر جامعه را خدشهدار نماید.
روحانی در پی گفتوگو با وزیران نفت و کشور، در تماسی با وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن دریافت گزارشهای جدید از اقدامات این وزارتخانه و ستاد ملی مبارزه با کرونا تاکید کرد که تمامی دستگاههای ذیربط بهویژه وزارتخانههای بهداشت و کشور باید در خصوص پاسخگویی بهنگام و رفع شبههها و مقابله با شایعاتی که در فضای عمومی کشور منتشر می شود، اقدامات لازم را به عمل آورند.
اقدامی برا شکستن زنجیره کرونا
حجت الاسلام حسن روحانی روز پنجشنبه نیز در جلسه کمیته اقتصادی ستاد مدیریت پیامدهای بیماری کرونا اظهار کرد: مقررات سخت گیرانه تری از امروز در حال انجام است و فاصله گذاری اجتماعی دوهفتهای که تا حدود ۲۰ فروردین مدنظر قرار دادیم، برای اطمینان بیشتر جهت شکستن زنجیره کرونا در کشور است.
رییس جمهور گفت: از کسب و کارهایی که آسیب دیده اند، مشروط به اینکه کارگری را اخراج نکرده باشند، حمایت میکنیم و تسهیلات ارزان قیمت میدهیم. مقرر شد وزارتخانههای صمت و رفاه و نیز بخش اقتصادی دولت برای این کار برنامه ریزی و جدولی را ترسیم و مشخص کنند و در مجموع رقم ۷۵ هزار میلیارد تومان برای پرداخت این تسهیلات مدنظر داریم که بانک مرکزی با همکاری بانکها آن را تامین میکنند و در این باره اقدام خواهند کرد.
روحانی افزود: این رقم تسهیلات با نرخ ترجیحی ۱۲ درصد در اختیار بنگاههای خدماتی و تولیدی قرار داده میشود و مهلت بازپرداخت آن دوساله است.
رئیس جمهور گفت: همچنین در مواردی لازم بوده است که از صندوق بیمه بیکاری استفاده کنیم و در مواردی هم ممکن است استفاده از این صندوق را پیش رو داشته باشیم که رقمی حدود ۵ هزار میلیارد تومان را مدنظر داریم تا با استفاده از اعتبارات این صندوق بتوانیم بیمه بیکاری را برای دورهای سه ماهه پرداخت کنیم که البته امیدواریم تا پایان اردیبهشت در شرایط کنونی عبور کنیم و شرایط عادی شود.
روحانی افزود: اعتباری هم برای حمایت از بخش بهداشت و درمان نیاز داریم که این رقم را وزارت بهداشت اعلام و سازمان برنامه و بودجه به آن رسیدگی کرده است.
رئیس جمهور گفت: مجموعه رقمی که وزارت بهداشت و درمان و صندوق بیمه بیکاری نیاز دارد یک میلیارد دلار است که برای تامین آن امروز نامهای را خواهیم نوشت و امیدواریم مقام معظم رهبری موافقت کنند که این رقم از صندوق توسعه ملی برای رفع معضلات و پیچیدگیهای بیماری کرونا به ویژه برای رفع نیاز حوزه بهداشت و درمان به ویژه برای تجهیز بیمارستانها تامین شود.
بسته معیشتی برای ۳ میلیون نفر!
رئیس جمهور گفت: علاوه بر آنچه در زمینه فعالیتهای بهداشتی و درمانی انجام دادیم لازم بود در زمینه اقتصادی هم برای معیشت و زندگی مردم و نیز برای حمایت از کسب و کارهای آسیب دیده آنان فکری کنیم به نحوی که هیچ یک فدای دیگری نشود یعنی در زمینه بهداشت و درمان وظایفمان را صددرصد انجام میدهیم و در بخش اقتصادی نیز در حد توان انجام وظیفه خواهیم کرد تا سختیها برای مردم در حد ممکن سهلتر شود.
روحانی افزود: تصمیماتی که در جلسه امروز ستاد ملی مبارزه با کرونا اتخاذ کردیم علاوه بر تصمیمات جلسه اقتصادی قبلی است که مقرر شد تسهیلاتی در اختیار چهار میلیون نفر قرار داده شود و نیز بستهای معیشتی برای سه میلیون نفر درنظر گرفتیم.
رئیس جمهور گفت: در چارچوب این مصوبات بود که نخستین اقدام در هفته پایانی اسفند انجام شد و در ادامه نیز استمرار مییابد برای اجرای این اقداماتی اعتباری حدود ۶ هزار میلیارد تومان اختصاص دادیم.
روحانی در ادامه با بیان اینکه به هموطنان اطمینان میدهم هیچ نگرانی در خصوص تامین منابع مورد نیاز بخشهای اقتصادی وجود ندارد، گفت: تمام تلاش دولت برای تامین منابع مورد نیاز برای تامین سلامت مردم در کنار توجه به چرخش اقتصاد و تولید است و هم اکنون تولید وضعیت مناسبی دارد.
رئیس جمهور از وجود ذخایر کافی کالاهای اساسی در انبارها خبر داد و افزود: با وجود فشارهای تحریم، تمامی اقلام مورد نیاز مردم در فروشگاهها موجود است و این وضعیت از بسیاری از کشورها که نه تنها با تحریم مواجه نیستند بلکه از منابع مالی فراوانی برخودار هستند، بهتر است.
وی افزود: با یک فرض بدبینانه بسیاری از مکان ها را برای نقاهتگاه آماده کردیم، تختهای بیمارستانی زیادی داریم که هنوز از آنها استفاده نشده است
روحانی شرایط موجود کشور در شرایط تحریم را مایه افتخار دانست و ابراز امیدواری کرد: به لطف خدا و همراهی مردم هرچه سریعتر از این بلیه عبور خواهیم کرد.