اولین نشست كارگروه فرهنگ و آموزش كمیسیون ایمنی راه ها، با حضور اعضاء همزمان با هفتم اردیبهشت، روز ملی ایمنی حملونقل برگزار شد. هفتم اردبیهشت ۹۹ مصادف با روز ملی ایمنی حمل و نقل اولین، نشست كارگروه آموزش و فرهنگ ایمنی با مشاركت نمایندگان سازمانهای عضو كمیسیون ایمنی راه و به ریاست رضا […]
اولین نشست كارگروه فرهنگ و آموزش كمیسیون ایمنی راه ها، با حضور اعضاء همزمان با هفتم اردیبهشت، روز ملی ایمنی حملونقل برگزار شد.
هفتم اردبیهشت ۹۹ مصادف با روز ملی ایمنی حمل و نقل اولین، نشست كارگروه آموزش و فرهنگ ایمنی با مشاركت نمایندگان سازمانهای عضو كمیسیون ایمنی راه و به ریاست رضا نفیسی رئیس مركز تدوین مقررات و ایمنی حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی برگزار شد.
در ابتدای این جلسه نفیسی ضمن تبریک این روز به همه مردم و دست اندركاران ایمنی با اشاره به این که طبق برنامهریزی قبلی قرار بود همایشی در این روز برگزار شود، اظهار داشت: با توجه به شرایط خاص ناشی از شیوع ویروس كرونا و عدم امكان برگزاری هرگونه مراسم، انجمن طرفداران ایمنی راهها پیشنهاد داد این هفته به تاریخی دیگر موکول شود.
وی افزود: به همین خاطر و به منظور تاكید بر امر ایمنی در سفرها و جلب مشاركتهای مردمی و مشاركت كلیه ذینفعان، قرار شد برنامهریزی برگزاری هفته ایمنی در آغاز سفرهای تابستانی در خرداد یا هفته نخست تیرماه انجام گیرد.
وی ادامه داد: در این خصوص اهم برنامهها شامل روز بدون حادثه، ایمنی كاربران آسیبپذیر، پویش زنان علیه سوانح ترافیكی و طرح موضوع در هیئت دولت و نمازجمعه توسط خطبا، آموزش و مراقیت از كودكان، پیشنهاد و مقرر شد جزئیات برنامه اجرایی جهت ارایه به دستگاهها و استانها تهیه شود.
در ادامه این نشست، اهم برنامههای سال جاری به مناسب روزها و ایام خاص سال مرتبط با ایمنی حملونقل به شرح زیر ارایه مطرح و مقرر شد در هماهنگی با شورای هماهنگی ترافیك شهرهای كشور و كمیسیون ایمنی استانها، برنامهریزی برگزاری اقدامات مرتبط با هر روز شامل روز ملی ایمنی حمل و نقل ۷ اردیبهشت، روز حمل و نقل ۲۶ آذر، روز یادمان قربانیان سوانح ترافیكی آخرین یكشنبه نوامبر هفته آخر آبان و سفرهای نوروزی و تابستانی انجام گیرد.
در همین زمینه همچنین كارگروه آموزش به توضیح اهم اقدامات خود شامل مشاركت فعالانه در رویدادهای مربوط به سلامت (روز و هفته سلامت جهانی و روز سلامت مردان وزنان و خانواده و…)، سیاستگذاری و مشاركت جدی در همسو كردن فعالیت های سازمانهای مردم نهاد ( طرح ائتلاف سمن ها برای ایمنی راه )، بازنگری طرح انسجام آموزش با رویكرد پیاده سازی برنامه عملیاتی كشور، تربیت متخصصان و مربیان فرهنگ ایمنی، مشاركت جدی در فعالیت های مربوط به سلامت و ایمنی دانش آموزان (آموزش و پرورش) برگزاری مسابقات و جشنواره های دانش آموزی ، بازنگری و تدوین بخشنامه ها و قوانین و آیین نامه ها با رویكرد ایمنی و فرهنگسازی و تولید محتوی های علمی و آموزشی و ترویجی پرداخت.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان مازندران خبر داد:
حجم تخلیه و بارگیری پس از ۳ سال رکود
در نوشهر و فریدونکنار از مرز یک میلیون تن گذشت
برای نخستین بار طی ۱۰ سال گذشته، آمار تخلیه و بارگیری کالاهای غیرنفتی در منطقه ویژه اقتصادی بندر نوشهر در فروردین ماه جاری از مرز ۱۰۰ هزار تن گذشت.
محمدتقی انزانپور درخصوص اهم اقدامات و فعالیتهایی دریایی و بندری این اداره کل در سال ۱۳۹۸ با اشاره به عملیات تخلیه و بارگیری در بنادر این استان اظهار داشت: در بحث تخلیه و بارگیری کالاهای اساسی و دیگر محصولات نسبت به سال قبل شاهد یک جهش بودهایم.
رشد ۵۴ درصدی عملکرد بنادر نوشهر و فریدونکنار
وی افزود: این جهش شامل رشد ۵۴ درصدی عملکرد بنادر نوشهر و فریدونکنار و افزایش تخلیه و بارگیری کالا با عبور حجم تخلیه و بارگیری از مرز یک میلیون تن پس از ۳ سال رکود و کاهش دراین زمینه است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان مازندران در ادامه با اشاره به اقدامات شاخص دریایی در راستای ارتقاء ایمنی آب راهها و کانالهای دسترسی در بنادر استان تصریح کرد: لایروبی حوضچه و کانال دسترسی بندر فریدونکنار به میزان ۶۰ درصد، بهبود سطح ایمنی تردد در آبراه دسترسی بنادر نوشهر و فریدونکنار، نجات جان ۱۶نفر طی عملیاتهای جستوجو و نجات دریایی در محدوده تحت نظارت بندرنوشهر (رامسر تا فرحآباد ساری)، افزایش ۲۰ درصدی میزان بازرسی از کشتیهای متردد به بنادر نوشهر و فریدونکنار از جمله اقدامات شاخص در این حوزه به شمار میآیند. وی ادامه داد: همچنین رشد ۴ درصدی صدور اسناد دریانوردان نسبت به سال ۹۷ و برگزاری ۴۳۴ نفرآزمون و ۳۲۶ مورد نظارت بر ۶ مرکز آموزشی، انجام بدون سانحه ۶۸۸ عملیات راهنمایی و ۱۰۶۴ عملیات یدککشی با وجود افزایش ۴۶ درصدی تردد کشتیها نسبت به سال ۹۷ و ثبت بیش از ۹۰۰ فروند جت اسکی فاقد هویت از دیگر مواردی است که میتوان در زمره اقدامات شاخص این اداره کل در بحث ارتقاء ایمنی آب راهها و کانالهای دسترسی بنادر به آن اشاره کرد.
وی افزود: همچنین فراهم نمودن مقدمات و آغاز عملیات اجرایی پروژه راه دسترسی بندر نوشهر به کمربندی با پیشرفت حدود ۴ درصد و اجرای پروژه ریل گذاری اسکله جنوبی بندر نوشهر برای استفاده از جرثقیل بکرا و اجرای محوطه کانتینری بندر به میزان ۶۰ درصد از اهم اقدامات شاخص در بنادر استان در بحث استفاده از روشهای نوین تعمیر و نگهداری به شمار میآید.
وی تصریح کرد: در بحث جلوگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز در سواحل استن نیز در سال ۹۸ این اداره کل تخریب و جمع آوری ۱۸ سازه غیرمجاز دریایی در سواحل استان مازندران (حد فاصل رامسر تا فرح آباد ساری) و آزادسازی سواحل برای دسترسی آسانتر عموم هموطنان به دریا را در کارنامه خود به ثبت رساند.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان مازندران در حوزه تخلیه و بارگیری کالاهای غیرنفتی در بنادر این استان با اشاره به رشد چشمگیر ثبت شده در اولین ماه سال ۹۹ اظهار داشت: برای نخستین بار طی ۱۰ سال گذشته، آمار تخلیه و بارگیری کالاهای غیرنفتی در منطقه ویژه اقتصادی بندر نوشهر در فروردین ماه جاری از مرز ۱۰۰ هزار تن گذشت.