احداث کنارگذر شمالی کرج، گامی دیگر  در ساماندهی ترافیک استان البرز
احداث کنارگذر شمالی کرج، گامی دیگر  در ساماندهی ترافیک استان البرز

    زهرا ایران‌شاهی/ قرار است برای احداث کنارگذر شمالی کرج با ۱۷.۶ کیلومتر، شرکت احداث و بهره برداری آزادراه کنارگذر شمالی کرج با سهامداری شهرداری کرج و شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور و با مشارکت بانک‌ها در تأمین مالی آن ساخته شده و اصل و سود سرمایه گذاری مربوطه از […]

 

 

زهرا ایران‌شاهی/

قرار است برای احداث کنارگذر شمالی کرج با ۱۷.۶ کیلومتر، شرکت احداث و بهره برداری آزادراه کنارگذر شمالی کرج با سهامداری شهرداری کرج و شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور و با مشارکت بانک‌ها در تأمین مالی آن ساخته شده و اصل و سود سرمایه گذاری مربوطه از محل اخذ عوارض، مستهلک شود.
۴۰۰ میلیارد تومان از هزینه احداث این آزادراه را شرکت ساخت و توسعه و مابقی ۱,۳۰۰ میلیارد تومان را شهرداری کرج تأمین می‌کند. همچنین نرخ سود سرمایه گذاری در این پروژه، معادل نرخ سود سپرده‌های بانکی اعلامی از سوی بانک مرکزی در زمان احداث و بهره برداری آزادراه به اضافه ۳ درصد تعیین شده است.
چنین تمهیداتی نشان از اهمیت افتتاح این آزادراه در ترانزیت جاده ای دارد. تیرماه امسال، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور مصوبه هیئت دولت در خصوص احداث آزادراه کنارگذر شمالی کرج از انتهای آزادراه همت کرج واقع در ابتدای جاده چالوس تا محل اتصال به آزادراه قزوین کرج را به سازمان برنامه و بودجه، وزارت راه و شهرسازی و شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور با اعتبار هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان ابلاغ کرد.
حالا معاون وزیر راه و شهرسازی در بازدید روز دوشنبه خود از كنارگذر شمالی كرج اظهار داشته است: این پروژه ترافیك آزادراه تهران- كرج و محدوده داخلی شهر كرج را كاهش می‌دهد و با توجه به قرار گرفتن این محور میان پایتخت و استان البرز نقش پدافند غیرعامل برای منطقه و مسیر جایگزین برای بخشی از كریدور شرق به غرب كشور دارد.
خیراله خادمی در بازدید از كنارگذر شمالی كرج گفت: کنارگذر شمالی شهر كرج به طول ۱۷ كیلومتر به عنوان كمربندی شمالی شهر كرج و در ادامه آزادراه همت، ترافیك عبوری و بخشی از ترافیك منطقه‌ای قابل جذب از سمت شمال شهر كرج را كاهش می‌دهد.
کنارگذر شمالی كرج از انتهای اتوبان همت شروع شده و به آزادراه كرج- قزوین منتهی می شود. این پروژه به عنوان مکمل پروژه آزادراه همت- کرج می‌تواند ترافیک را از شمال شهر کرج به سمت محورهای غربی کرج انتقال داده و گلوگاه‌های ترافیکی موجود در این نقاط را رفع سازد.
خادمی در اینباره نیز در ادامه گفتت: كاهش حجم ترافیك آزادراه تهران تا غرب كرج، كاهش حجم تردد در مسیر شهركرج، كاهش تردد در مسیر اندیشه شهریار، ساماندهی ترافیك وسایل نقلیه و هدایت آن به بیرون شهر كرج وكاهش زمان سفر و مصرف سوخت از دیگر مزایای بهره برداری از این پروژه است.
وزیر راه و شهرسازی اظهار داشت: این كنارگذر که شامل ۱۱ تقاطع غیرهمسطح و ۲۰ دستگاه پل است در حال حاضر با پیشرفت فیزیكی حدود ۶۰ درصد در حال انجام است.
خادمی در خصوص ساخت یک دستگاه پل خاص و اقدامات صورت گرفته در این پل بزرگ گفت: این پل دارای طول ۵۳۰ متر و عرض۳۶ متر است. دهانه میانی این پل ۱۷۰ متر و ارتفاع بلندترین پایه آن بالغ بر ۹۰ متر است. در این پل بیش از ۱۱ هزار تن آرماتور و ۶۰ هزار متر مکعب بتن در این پل به کار می رود.
معاون وزیر راه و شهرسازی تاثیر ملی و فرامنطقه ای این پروژه را قابل توجه دانست و گفت: احداث این مسیر یكی از راه های جایگزین برای بخشی از كریدور شرقی- غربی كشور است و به همین دلیل در پدافند غیرعامل برای پایتخت و استان البرز نقش مهمی ایفا می كند.
در این ارتباط در ماه های گذشته استاندار البرز نیز خبر از افتتاح این آزادراه تا پایان امسال دارد. عزیزاله شهبازی در اینباره گفت: روند تکمیل پروژه کمربند شمالی برای بهره برداری تا پایان سال به جد دنبال می شود.
وی افزود: مردم کشور برای تسهیل در تردد به ۱۴ استان کشور در انتظار بهره برداری از پروژه کمربندشمالی کرج هستند و مردم البرز نیز برای کاهش بار ترافیک ملی در انتظار تکمیل این پروژه به سر می برند.
بر اساس اظهارات شهردار کرج نیز مشارکت دولت در پروژه کنارگذر شمالی کرج محقق شده این استان پیگیر افتتاح آن هستند.
این در حالی است که عملیات این پروژه در چهار کیلومتری آزادراه کرج – قزوین است و در این مسیر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و تمامی دستگاه های مربوطه همراه خواهند بود که این پروژه بزرگ که خواسته مردم است تا پایان سال به بهره برداری برسد.
پروژه کمربند شمالی توسط شهرداری کرج آغاز شده بود و از ابتدا نیز قرار نبود دولت مشارکت کند ولی به دلیل اهمیت این آزادراه به عنوان مکمل ادامه آزاداره شهید همت در البرز و پیگیری های صورت گرفته از سوی استاندار البرز، اعتبار لازم برای تسریع در تکمیل پروژه اختصاص یافت.
استان البرز دارای یک هزار و ۴۵۰ کیلومتر آزاد راه ، بزرگراه ، راه اصلی و فرعی است که ۱۸ درصد ترافیک کشور مربوط به جاده های این استان است.