رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با تاکید بر احیای روستاها به عنوان نمود اقتصاد مقاومتی در کشورمان، برگزاری جشن مقاومسازی تمام واحدهای مسکونی روستایی کشور در سال ۱۴۱۰ را وعده داد. اکبر نیکزاد با تاکید بر این که بنیاد مسکن یک نهاد انقلابی و یادگار امام راحل(ره) است که امروز خدمات آن در سطح کشور […]
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با تاکید بر احیای روستاها به عنوان نمود اقتصاد مقاومتی در کشورمان، برگزاری جشن مقاومسازی تمام واحدهای مسکونی روستایی کشور در سال ۱۴۱۰ را وعده داد. اکبر نیکزاد با تاکید بر این که بنیاد مسکن یک نهاد انقلابی و یادگار امام راحل(ره) است که امروز خدمات آن در سطح کشور جاری و ساری است، عنوان کرد: با عنایت به این که بنیاد مسکن هیچ گونه بار مالی بر دوش دولت وارد نمیکند، این نهاد میتواند پایلوت خوبی برای مباحث مالی سایر بخشها در کشور باشد.
وی ضمن تاکید بر این که بنیاد مسکن بدون مردم معنایی ندارد، اظهار کرد: برخی عمداً یا سهواً اقتصاد مقاومتی را گرسنگی کشیدن معنی میکنند در حالی که اقتصاد مقاومتی یعنی بنا نهادن اقتصاد بر توانمندیهای داخلی و روستاها بهترین نمونه در این رابطه هستند.
نیکزاد ادامه داد: مردم روستا مایحتاج خود را در داخل روستا تامین میکنند و مباحث اجتماعی و فرهنگی خود را نیز به خوبی اداره میکنند لذا تحریم در مورد آنها معنی ندارد و بر همین اساس نیز تاکید داریم که باید روستاها را احیا کنیم که البته در این باره رئیس جمهوری نیز برنامههای ویژهای برای روستاها دارد و این فرصت مغتنمی است باید از آن استفاده کنیم.
وی با اشاره به مقاومسازی سالانه ۲۰۰ هزار واحد مسکونی روستاها توسط بنیاد مسکن از سال ۱۳۸۴ تاکنون، گفت: آمار هفت درصدی واحدهای مقاوم روستایی اکنون به ۵۰ درصد در کشور رسیده و تلاش داریم تا سال ۱۴۱۰ جشنی با این مضمون بگیریم که هیچ واحد مسکونی روستایی غیرمقاوم در کشور نداریم و این همت همگانی را میطلبد.
رئیس بنیاد مسکن کشور با اشاره به این که در زلزله بم ۴۰ هزار نفر جان باختند که چنین خسارتی قابل تبدیل به رقم ریالی نیست، تصریح کرد: در حال حاضر بنیاد مسکن در حال بازسازی هفت نقطه حادثه دیده در کشور است و معتقدیم حق نداریم از این فرصت مهیا شدن استفاده نکنیم و در فردا روزی هنگام وقوع بحرانهایی مانند زلزله و پس از کلی خسارت جانی و مالی، گریه و زاری کنیم چرا که دیگر کسی این گریه و زاری را از ما قبول نخواهد کرد.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران:
۱۵ درصد بافت شهری تهران فرسوده است
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران نیاز سالانه تأمین مسکن جدید در شهر تهران را ۱۵۰ هزار واحد مسکونی عنوان کرد و افزود: بافت فرسوده پایتخت ۹ هزار هکتار شامل ۱۵ درصد عرصههای شهری است.
کاوه حاجی علی اکبری در نشست «بازآفرینی بافتهای فرسوده؛ موانع و راهکارها» با بیان اینکه در حال حاضر مسأله مسکن در کلان شهرها به یک بحران تبدیل شده گفت: به طور خاص در شهر تهران نیاز به سالانه دست کم ۱۵۰ هزار مسکن جدید داریم و علاوه بر تأمین این نیاز مسکن، لازم است به دست نیازمندان آن برسد؛ چراکه بر اساس اصل ۳۱ قانون اساسی دولت موظف است مسکن مورد نیاز مردم را تأمین کند. این درحالی است که در سالهای اخیر به طور میانگین ۶۰ هزار واحد مسکن در تهران تأمین شده است که ۹۰ هزار واحد کمتر از نیاز است.
وی افزود: از طرف دیگر جهش قیمت مسکن در شهر تهران موجب خارج شدن تأمین مسکن از استطاعت خانوادهها بوده است. علاوه بر این میانگین مساحت هر واحد مسکونی در شهر تهران بالاتر رفته است. این شرایط مجموعاً موجب شده است بیش از ۴۰ درصد از خانوادهها فاقد واحد مسکونی هستند و در خانههای استیجاری زندگی میکنند و بعضاً تا ۷۰ درصد هزینههای خانوادههای تهرانی صرف مسکن میشود.
۱۵ درصد از بافت شهری تهران نیاز به نوسازی و بازآفرینی دارد
حاجی علی اکبری گفت: تأمین مسکن یکی از اجزا جدی نوسازی و بازآفرینی بافتهای فرسوده است. به طور خاص در ایران معیار جدی تعیین بافتهای فرسوده میزان دوام ساختمانها در برابر بلایای طبیعی و به طور خاص زلزله است. در فرآیند نوسازی به طور طبیعی مداخله در امور مسکن مردم شکل میگیرد و هدف آن ساخت مسکن مقاوم در برابر بلایای طبیعی است. از طرف دیگر عرصههای قابل سکونت رها شده نیز یکی از بخشهای اصلی بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری محسوب میشوند. هر کدام از این دوگونه، ۴۵۰۰ هکتار از زمینهای شهر تهران را به خود اختصاص دادهاند که مجموعاً ۱۵ درصد از کل شهر را شامل میشود.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران ضمن تاکید بر اینکه در شهر تهران جز بازآفرینی و کارآمدسازی بافتهای فرسوده راه دیگری برای ساخت و تأمین مسکن بیشتر برای مردم نداریم، گفت: در صورتی که به این مهم توجه نشود، روز به روز بر میزان مستأجران و سهم مسکن از هزینه خانوادههای تهرانی افزوده میشود. بر اساس برآوردهای من در بافتهای فرسوده تهران امکان ساخت مسکن به میزان ۲۰ درصد بیشتر از میزان فعلی فراهم است.
دولت در مانع زدایی از بازآفرینی بافتهای فرسوده کم کاری کرده است
علی اکبری در پایان با تاکید بر اینکه تقویت روند بازآفرینی بافتهای فرسوده نیازمند مانع زدایی از سوی دولت است، گفت: یکی از دلایل عقب ماندگی کشور و به طور خاص شهر تهران در بازآفرینی و نوسازی بافتهای فرسوده، کم کاری دولت در مانع زدایی از روند این مهم است. به طور خاص در حال حاضر بسیاری از خانههای موجود در بافتهای فرسوده فاقد سند هستند و ساکنان آنها حتی امکان شروع فرآیندهای مربوط به نوسازی را ندارند.
- نویسنده : رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی: