رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز، در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار ما گفت: اولویت اول و آخر در خصوص پروژه های عمرانی، اتمام پروژه های نیمه تمام است. دکتر بهمن نقی پور با بیان اینکه در ۸ ماه گذشته، هیچ پروژه جدیدی آغاز نشده است گفت: با توجه به وضعیت اقتصادی و منابع موجود، کلنگ زنی […]
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز، در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار ما گفت: اولویت اول و آخر در خصوص پروژه های عمرانی، اتمام پروژه های نیمه تمام است.
دکتر بهمن نقی پور با بیان اینکه در ۸ ماه گذشته، هیچ پروژه جدیدی آغاز نشده است گفت: با توجه به وضعیت اقتصادی و منابع موجود، کلنگ زنی و شروع پروژه ای جدید، منطقی و معقولانه نیست و فقط اتلاف سرمایه است لذا تصمیم گرفته ایم که با جدیت و شتاب بیشتر، ابتدا پروژه های نیمه تمام را تعیین تکلیف کنیم سپس در مورد اهداف و پروژه های مورد نیاز دیگر، تصمیم گیری کنیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز ادامه داد: از قبال پروژه های نیمه تمام، بدهی های زیادی بر دوش دانشگاه علوم پزشکی مانده است که خوشبختانه در ماههای اخیر توانسته ایم حدود ۲۳۰ میلیارد تومان از این بدهی ها را از طریق تهاتر و اوراق، با کمک سازمان برنامه و بودجه پرداخت کنیم.
é جذب بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار در سفر ریاست جمهوری به استان
دکتر نقی پور در ادامه این گفتگو با بیان اینکه در سفر اخیر ریاست محترم جمهوری به استان، تصمیمات و مصوبات خوبی برای توسعه استان گرفته شده است گفت: در این سفر، بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای دانشگاه علوم پزشکی مصوب شد که تمام تلاش خود را انجام خواهیم داد تا این اعتبار را به شکل کامل جذب کنیم. وی گفت: با این اعتبارات که جدای از بودجه مصوب استانی است، می توان بخش عمده ای از مشکلات و کمبودهای حوزه درمان و سلامت را جبران کرد.
é شتاب بیشتر در ساخت بیمارستان هزار تختخوابه
دکتر بهمن نقی پور در بخش دیگری از این گفتگو با اشاره به روند ساخت بیمارستان بزرگ هزار تخت خوابه در تبریز گفت: این بیمارستان که در صورت تکمیل، می تواند سرانه درمانی استان را افزایش دهد، از سالها قبل کلنگ زنی شده است اما متأسفانه به دلایلی از جمله افزایش هزینه های ساخت و کمبود منابع مالی، به کندی در حال احداث بود.
وی افزود: خوشبختانه در ماههای اخیر، با تلاش مسئولین ارشد استانی و تأمین منابع مالی، ساخت این بیمارستان شتاب بیشتری گرفته است و امیدواریم با تخصیص اعتبار ویژه سفر ریاست جمهوری که اشاره شد، تا سال ۱۴۰۲ ، فاز اول این بیمارستان که حدود ۳۰۰ تختواب است، افتتاح و به پذیرش بیماران بپردازد.
é شعار تیم جدید، عدالت اجتماعی در حوزه سلامت است
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز، با ابراز نارضایتی از توزیع ناعادلانه امکانات و تجهیزات درمانی و بهداشتی گفت: در دوره مدیریت و تیم جدیدی که مستقر شده است، اصلی ترین شعار و رویکرد ما، توزیع عادلانه امکانات درمانی در سطح استان است به طوری که هیچ تفاوتی به مرکز استان با مناطق محروم، قائل نباشیم.
وی در این خصوص ادامه داد: دور از انصاف است که مردم مناطق محروم استان، برای دریافت کوچکترین خدمات درمانی، با صرف هزینه های زیاد به مرکز استان مراجعه کنند، لذا سعی خواهیم کرد که همین امکانات را در شهرستانها ایجاد کنیم و اگر پروژه جدیدی هم شروع شود، اولویت در مناطق محروم خواهد بود.
é کارنامه قابل دفاع کشور در بحران پاندمی کرونا
نقی پور در ادامه این گفتگوی اختصاصی، با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای مدافعین سلامت، افزود: در استان هم حدود ۲۰ نفر از عزیزان جبهه سلامت، در دوران مبارزه با شیوع ویروس منحوس کرونا به شهادت رسیدند. وی گفت: بحران و دوره بسیار سختی بود که شاید از هر صد سال یکبار چنین شرایطی باشد، از هر لحاظ کادر درمان در فشار و تنگنا بود ولی با این حال، هیچوقت شغل و وظیفه خود را رها نکردند.
بهمن نقی پور با بیان اینکه ایران در مقایسه با کشورهای به ظاهر توسعه یافته و مدعی دنیا، کارنامه درخشان و قابل قبولی در زمینه مقابله با این بحران داشت گفت: با وجود همه محدودیت و تحریم های ظالمانه، کشور ایران در زمینه کنترل، درمان و واکسینه کردن مردم، نسبت به خیلی از کشورهای اروپایی، بهتر عمل کرده است. وی ادامه داد: در شرایطی که شاهد فوت روزانه بیش از هزاران نفر در کشور آمریکا و برخی از کشورهای اروپایی بودیم، اما به همت کادر درمان و مسئولین متولی در کشور، تعداد فوتی های ایران به زیر صد نفر رسیده بود.
نقی پور تزریق صد میلیون دوز واکسن در یک ماه را یکی از ماندگارترین رکوردهای کشور در حوزه کنترل بیماری کرونا دانست و گفت: تزریق این میزان واکسن، یک رکورد منحصر به فرد بود که با روحیه جهادی و همدلی که در حوزه بهداشت و درمان حاکم بود، میسر شد.
é کمبود نیروی انسانی در حوزه بهداشت و درمان باید برطرف شود
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز، با اشاره به کمبود نیروی انسانی و نیاز مبرم به جذب کادر درمانی در استان گفت: ما همین الان هم برای جذب نیروی انسانی، درخواست داده ایم که متأسفانه روند جذب، بسیار زمان بر شده است و همین عامل، باعث کمبود نیروی انسانی و فشار کار بر روی کادر درمان شده است.
وی گفت: شیوه های جذب و استخدام در حوزه بهداشت و درمان، هر چه زودتر باید اصلاح شود برای مثال، با روی کار آمدن شرکت های خصوص و پیمانکاری در حوزه جذب، شاهد پایین آمدن سطح کیفی کارکنان و حذب افراد غیر متخصص هستیم.
نقی پور با بیان اینکه همیشه از استانداردهای جهانی در زمینه نیروی انسانی، عقب هستیم گفت: این کمبود باعث افزایش فشار به کارکنان موجود و پایین آمدن راندمان خدمات به بیماران می شود که بسیار خوشبین هستیم در دولت جدید، برای این مشکل هم، اقدامات مثبتی صورت خواهد گرفت.
é سطح دریافتی کارکنان، به هم نزدیک شده است
رئیس دانشگاه علوم پزشکی، در ادامه این گفتگو با اشاره به میزان دریافتی کادر درمان و حوزه بهداشت گفت: همیشه انتقادهایی در زمینه تفاوت فاحش بین میزان حقوق و مزایای کارکنان دانشگاه علوم پزشکی و کادر درمان وجود داشت و بسیاری معتقد بودند که میزان درآمد یک پزشک، با بقیه کادر درمان، تفاوت فاحشی دارد. نقی زاده افزود: در راستای همین عدالت اجتماعی در حوزه سلامت، تصمیم گرفته ایم که میزان دریافتی ها، به هم نزدیک باشد که این اتفاق هم رخ داده است و به جز حدود ۵ درصد از پزشکان، بقیه کارکنان، میزان دریافتی و حقوقشان به هم نزدیک تر شده است.
é توجه ویژه به مناطق محروم
نقی پور توجه ویژه دولت و تیم جدید به مناطق محروم را یک اتفاق مبارک دانست و گفت: بر همین مبنا، در زیر مجموعه های دولت هم به مناطق محروم، توجه ویژه می شود تا بلکه بتوان، این شکاف و فاصله را کاهش داد.
وی گفت: در دانشگاه علوم پزشکی هم اولویت را به تخصیص اعتبارات و امکانات در مناطق محروم ، قرار داده ایم به طوری که از ۷ پروژه اتمام شده در ۷ ماه گذشته، همه پروژه ها در مناطق محروم بوده است.
é جو منفی و تفاوت فاحش درآمدی، دو عامل اصلی مهاجرت پزشکان و پرستاران
موضوع افزایش مهاجرت پزشکان و پرستاران از کشور، محور دیگر گفتگوی اختصاصی با رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز بود که وی در این خصوص گفت: متأسفانه در سالهای اخیر، هجمه ها و جو منفی علیه جامعه پزشکی به خصوص در فضای مجازی شکل گرفته است که این جو، باعث دلخوری گروهی از پزشکان و پرستاران شده است و احساس می کنند، شأن و منزلت آنها حفظ نمی شود و از این تهمت ها و اتهامات بی اساس، دلخور هستند.
نقی پور افزود: همانطور که گفتم، شاید حدود ۵ درصد از پزشکان، درآمدهای نجومی داشته باشند که آن هم دلایل مختلفی دارد اما بقیه جامعه پزشکی، به آن صورت که تبلیغ می شود، درآمد غیر معقول و خارج از عرف ندارند، هر چند که در همه کشورها، افراد متخصص و تحصیل کرده، از لحاظ امکانات رفاهی و مالی، بالاتر از دیگر افراد هستند و این یک چیز غیر عادی نیست.
وی، تفاوت فاحش بین درآمد و حقوق های دریافتی در کشور، نسبت به سایر کشورها را دلیل دیگر مهاجرت پزشکان و پرستاران از کشور دانست و گفت: متأسفانه این تفاوت به قدری زیاد است که برخی از همکاران، علی رغم میل باطنی و با وجود مشکلات جانبی، حاضر می شوند که به کشور دیگر مهاجرت کنند. رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز با بیان اینکه انصاف نیست با وجود صرف هزینه های کلان برای آموزش و تربیت این نیروهای متخصص، ثمره آن را کشورهای دیگر ببرند گفت: باید با حفظ کرامت و ارزش نیروهای خود، فراهم کردن بسترهای رفاهی و مالی و دیگر شرایط، جلوی این مهاجرت ها، گرفته شود.
é توجه ویژه ای به شرکت ها و طرح های دانش بنیان داریم
توجه به شعار سال و دغدغه رهبری در خصوص شرکت های دانش بنیان، از اهداف جدی دانشگاه علوم پزشکی تبریز است که رئیس این دانشگاه پیرامون این موضوع گفت: تمامی شرکت ها، طرح ها و ایده های دانش بنیان، از طرف ما حمایت خواهند شد و مطمئن باشید که از هر نوع طرح، استقبال خواهیم کرد.
نقی پور افزود: در مرکز رشد دانشگاه تبریز که یکی از برترین مراکز رشد کشور است، به لحاظ مکانی، شرایط استقرار شرکت های دانش بنیان را فراهم کرده ایم و بقیه زیرساخت ها و ملزومات هم در حال فراهم شدن است.
وی با بیان اینکه یکی از مشکلات شرکت های دانش بنیان، بازاریابی و عرضه محصولات است گفت: با استفاده از ظرفیت ها، ارتباطات و بسترهای دانشگاه علوم پزشکی، در زمینه بازاریابی و فروش محصولات شرکت های دانش بنیان، کمک خواهیم کرد.
é دانشکده داروسازی استان، قطب داروسازی کشور
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز، سطح دانشگاه و همچنین دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی استان را بسیار خوب توصیف کرد و گفت: دانشگاه علوم پزشکی تبریز، همواره جزو دانشگاههای ممتاز کشور و حتی در برخی از رشته ها، جزو دانشگاههای برتر آسیا هست.
وی گفت : در بحث داروسازی، استان ما به عنوان قطب داروسازی کشور و دانشکده داروسازی استان هم به عنوان رتبه برتر کشور شناخته شده است که برای نگه داشتن این عنوان و بالابردن سطح دانشگاه، برنامه ها و اهداف کوتاه مدت و بلند مدت داریم.
سمپاشی دامداریهای ورامین برای مقابله با تب کریمه کنگو
رئیس اداره دامپزشکی شهرستان ورامین گفت: به منظور پیشگیری از شیوع بیماری تب کریمه کنگو، کلیه دامداریها و دامهای ورامین سمپاشی و گندزدایی شدند.
مهدی اصغری اظهار داشت: بیماری تب کریمه کنگو از کنه به دام منتقل شده و از جمله بیماریهای مشترک بین انسان و دام است که در خود دام علامتی ندارد ولی بر اثر استفاده انسان از گوشت دام مبتلا، با علائمی همچون سردرد، تب، لرز، درد عضلانی و نظایر آن در انسان همراه میشود.
وی افزود: به منظور پیشگیری از ابتلای مردم به بیماری تب کریمه کنگو و با همکاری تمامی دستگاهها، شوراهای اسلامی، دهیاران و با حضور کارشناسان دامپزشکی و شبکه بهداشت، کلیه دامداریها و مراکز نگهداری دام در مناطق مختلف ورامین به ویژه مناطقی مانند دمزآباد و خورین سمپاشی و گندزدایی شدند.
اصغری گفت: با توجه به انتقال این بیماری از فراوردههای خامی و به منظور افزایش نظارت بر عرضه محصولات دامی، از هر گونه ذبح دام خارج از کشتارگاهها جلوگیری میشود.
رئیس دامپزشکی ورامین از مردم خواست تا از خرید گوشتهای بدون برچسب و مهر بهداشتی دامپزشکی خودداری کنند.
وی تصریح کرد: به منظور آگاهی بخشی به مردم، برشورهای اطلاع رسانی در مناطق مختلف روستایی توزیع شده و با برگزاری کارگاههای آموزشی، اطلاعات لازم از خطرات این بیماری و نحوه پیشگیری و مقابله با آن، به مردم به ویژه دامداران ارائه شده است.
وی تأکید کرد: تا کنون هیچ گونه مورد مشکوک از ابتلای دامها به بیماری تب کریمه کنگو در ورامین مشاهده و نشده و به منظور جلوگیری از ابتلای دامها، کار سمپاشی و گندزدایی به طور مستمر انجام میشود.
بیماری تب کریمه کنگو از جمله بیماریهای مشترک میان انسان و دام است که از راه گزش کنه آلوده منتقل میشود و علائم مشکوک به این بیماری باید جدی گرفته شود زیرا زمان نقش بسیار مهمی در درمان این بیماری ویروسی دارد.
این بیماری در فصل تابستان همزمان با فصل فعالیت ناقل و مخزن بیماری (کنهها) شیوع بیشتری دارد و احتمال ابتلاء به آن در صورت عدم رعایت نکات بهداشتی، بالا است.این بیماری از آسیا، آفریقا و اروپا گزارش شده و در کشورهای همسایه شامل عراق، ترکیه، افغانستان و پاکستان شایع میباشد.
مدیرعامل توزیع برق مازندران اعلام کرد:
اخطار قطع برق به ۱۴ دستگاه اجرایی
مهندس حسيني کارنامي مدیرعامل توزیع برق مازندران در جلسه قرارگاه عملياتي گذر از اوج بار ۱۴۰۱ شرکت توزيع نيروي برق مازندران با بيان اين كه براساس مصوبه هيات دولت، ادارات بايد۳۰ درصد مصرف خود را در ساعات اداري کاهش و در ساعات غير اداري هم بايد ۶۰ درصد کاهش مصرف داده باشند و نسبت به سال گذشته ۷۰ درصد در ساعات اداري و۴۰ درصد در ساعات غير اداري، مصرف کنند گفت: تاکنون به ۱۴ اداره کل اخطار قطع برق داده شده و در هفته جاري در صورت عدم رعايت مدیریت مصرف؛ برق اين دستگاهها قطع خواهد شد.
وی افزود: علی رغم تاکیدات مکتوب و مراجعه حضوری میزان انرژی این شرکت، در جهت رعایت موضوع اقدام کافی از سوی این دستگاهها در مدیریت مصرف برق صورت نپذیرفت. لذا مطابق ابلاغیه های صادره، به ان سازمان اخطار داده شد نسبت به کاهش میزان برق اقدام نماید و در صورت استنکاف مطابق تبصره ۳ بند ۲ مصوبه مذکور، این شرکت نسبت به قطع برق ان دستگاه اقدام خواهد کرد.
نشست شهردار بندر بوشهر با رئیس دانشگاه علمی کاربردی استان بوشهر
به گزارش واحد خبر و رسانه مدیریت ارتباطات و امور بین الملل شهرداری بندر بوشهر، حسین حیدری شهردار بندر بوشهر، با دکتر فضل الله لک رئیس دانشگاه علمی کاربردی استان بوشهر، در محل دفتر کار وی دیدار و گفتگو کردند.
در این نشست صمیمی دوجانبه دکتر لک با تشریح ظرفیت های علمی دانشگاه جامع علمی،کاربردی استان واستفاده از رشته های کاربردی متناسب با مدیریت شهری سخنانی را ابراز نمودند.
ایشان با اشاره به رشته هایی نظیر گرافیک، عکاسی، معماری شهری، طراحی، و عمران خواستار استفاده از دستاوردهای علمی دانشجویان این دانشگاه در راستای بهره گیری از این ظرفیت ها گردیدند.
دکتر لک در ادامه افزودند: هر سال معمولاً دانشجویان ترم های اول و دوم تحصیلی دانشگاه جامع علمی کاربردی، نمایشگاه هایی از دستاوردهای علمی و آنچه که در توان دارندرا عرضه می نمایند و ما به دنبال مدل و الگوی هستیم که اگر این امر محقق شود شهرداری بندر بوشهر از ظرفیت های دانشجویان رشته های یاد شده این دانشگاه در قالب دوره های کارورزی و کاربینی استفاده نماید، یعنی اگر دانشجویی بخواهد کار کارورزی و کاربینی خود را در دانشگاه به ثمر و نتیجه برساند این کار را در شهرداری به سرانجام برساند و از این خدمات کم هزینه به نوعی استفاده شود. در پایان شهردار بندر بوشهر نیز با اظهار خرسندی از این دیدار مشترک، نقش و جایگاه مراکز علمی و دانشگاهی را در توسعه جوامع امروزی از ضرورت های مهم و حائز اهمیت برشمرده و بر استفاده از توان وظرفیت های علمی این مراکز در توسعه و پیشرفت شهرها به عنوان عامل محرک و تاثیرگذار سخنانی مبسوطی ایراد فرمودند.
ایشان همچنین ضمن استقبال از موضوعات مطروحه، آمادگی مدیریت شهری را در راستای بسته های سرمایه گذاری و ایجاد و بسط و توسعه نمایشگاههای دائمی مشاغل خانگی و کارآفرینی با عنایت به زیرساخت ها و سازه هایی که شهرداری در اختیار دارد اعلام نموده وبرتعامل وهمکاری بین بخشی شهرداری بندربوشهربا دانشگاه علمی ،کاربردی استان درقالب طرح های،پژوهشی ونیزگرافیک وطراحی شهری درجهت زیباسازی ومبلمان شهری تأکید نمودند.درخاتمه تفاهم نامه ای به همین منظور،مابین شهرداربندربوشهرورییس دانشگاه علمی ،کاربردی استان بوشهربه امضا رسید.
جزییات خدمات بیمه سلامت به زوجهای نابارور
é کرمانشاه – الهه فرهادی
مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه گفت: زوجهای نابارور به مرکز باروری در بیمارستان معتضدی کرمانشاه مراجعه کنند تا طبق قرارداد منعقد شده تمامی هزینههای برای درمان ناباروری تحت پوشش بیمه سلامت قرار گیرد.
امید قادری با بیان اینکه بیمه سلامت هزینه زوج های نابارور را پرداخت میکند، اظهار کرد: ۲ مرکز ناباروری (یک مرکز در بیمارستان معتضدی و یک مرکز در جهاد دانشگاهی) داریم. وی ادامه داد: زوجهای نابارور به مرکز باروری در بیمارستان معتضدی کرمانشاه مراجعه کنند تا طبق قرارداد منعقد شده تمامی هزینههای برای درمان ناباروری تحت پوشش بیمه سلامت قرار گیرد. مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه تصریح کرد: اگر بیمه شده نیاز به ارجاع به مراکز خصوصی و سایر استانها داشتند با ارائه استاد هزینهای به اداره کل بیمه سلامت استان، هزینهها پرداخت خواهد شد. وی هدف تعیین پزشک خانواده کاهش هزینه برای مردم دانست و گفت: پزشک خانواده تنها هفت هزار تومان ویزیت از مردم دریافت میکند.