مدیرکل دفتر ترانزیت و حملونقل بینالمللی سازمان راهداری و حمل ونقل جادهای گفت: ۷۵ درصد از مجموع ناوگان اتوبوسرانی کشور به ستاد اربعین برای اعزام زائران اختصاص مییابد. منوچهر سلمان زاده اظهار داشت: در حال حاضر ۱۲ هزار دستگاه اتوبوس برون شهری در کشور وجود دارد که از این تعداد ۱۰ هزار و ۸۰۰ دستگاه […]
مدیرکل دفتر ترانزیت و حملونقل بینالمللی سازمان راهداری و حمل ونقل جادهای گفت: ۷۵ درصد از مجموع ناوگان اتوبوسرانی کشور به ستاد اربعین برای اعزام زائران اختصاص مییابد.
منوچهر سلمان زاده اظهار داشت: در حال حاضر ۱۲ هزار دستگاه اتوبوس برون شهری در کشور وجود دارد که از این تعداد ۱۰ هزار و ۸۰۰ دستگاه عملیاتی است و از همین تعداد ۸ هزار دستگاه به ستاد اربعین برای جابهجایی زائران حسینی در اربعین تعلق می گیرد. وی افزود: در مدت زمان برگزاری مراسم اربعین حسینی که حدود ۱۰ روز به طور میکشد، جابهجایی مسافران داخل استانها باید از طریق ۲۵ درصد ظرفیت ناوگان حمل و نقل جاده ای مسافربری تامین شود که در این راستا برنامه ریزی های لازم انجام شده است تا در این زمینه دچار مشکل نشویم.
سلمان زاده اعزام زائران به عراق در اربعین حسینی امسال را متفاوت از سال های قبل خواند و اضافه کرد: به دلیل نبود روادید در سالجاری، تعداد زائران حسینی نسبت به سال های قبل با افزایش چشمگیری مواجه شده است و پیش بینی میشود امسال حداقل سه و حداکثر تا شش میلیون زائر از مبادی خروجی ایران به عراق اعزام شوند. مدیرکل دفتر ترانزیت و حملونقل بینالمللی سازمان راهداری و حمل ونقل جادهای ادامه داد: این در حالی است که پارسال یک میلیون و ۹۰۰ هزار نفر از مبادی خروجی جمهوری اسلامی ایران به عنوان زائران اربعین به عراق اعزام شدند.
سلمان زاده با بیان اینکه پارسال ۴۵ درصد از مجموع سفرهای اربعین از طریق ناوگان اتوبوسرانی ایران به انجام رسید، یادآوری کرد: امسال نیز همین روند قابل پیشبینی است و در کنار آن ۵۵ درصد زائران خروجی از ایران به وسیله وسائط نقلیه شخصی عازم عراق میشوند.
وی با بیان اینکه اعزام تعداد انبوهی از زائران حسینی به عراق مستلزم برنامهریزی دقیق و بررسی کامل جوانب امر است، اعلام کرد: دفتر ترانزیت و حمل و نقل بین المللی سازمان راهداری از ۶ ماه قبل جلسات مختلفی شروع و به ستاد اربعین اعلام شد که برای این منظور دو راهکار وجود دارد، یا اینکه تعداد ناوگان را افزایش دهیم و یا پس کرانه هایی برای مبادی خروجی به عراق تعیین شود که در ستاد هر دوی پیشنهاد پذیرفته شد و برنامه ها بر همین رویه پیش بینی شد.
سلمان زاده تردد پرحجم در مبادی خروجی را یکی از مشکلات اصلی زائران اربعین در سال های گذشته دانست و با بیان اینکه برای رفع این مشکل امسال مدل های جدید و خوبی پیش بینی شده است، گفت: سال گذشته ۶۵ درصد از مجموع زائران اربعین از طریق مرز مهران وارد عراق شدند که این امر موجب ازدحام و شلوغی بیش از حد این مرز شد و بر این اساس امسال مقرر شده است هر گونه عبور ناوگان سواری و اتوبوس از مرز مهران ممنوع شود.
دبیر ستاد اربعین آذربایجان شرقی نیز در این جلسه با بیان اینکه مشکل اصلی استان ها در این مراسم مربوط به برگشت زائران به ایران است، گفت: برای رفع مشکلات این حوزه باید از هم اکنون برنامه ریزی کرده و هماهنگی های لازم با دستگاه های مربوطه به عمل آید.