با انتخاب «مارتا ولز» به عنوان برنده جایزه اصلی «هوگو» زنان برای چندمین سال متوالی این جایزه ادبی را به خود اختصاص دادند. با اعلام برگزیدگان جایزه ادبی «هوگو» ویژه آثار علمی و تخیلی، «مارتا ولز» به برنده بزرگ این دوره از جوایز تبدیل شد. «ولز» امسال موفق شد جایزه بهترین رمان را برای «اثر […]
با انتخاب «مارتا ولز» به عنوان برنده جایزه اصلی «هوگو» زنان برای چندمین سال متوالی این جایزه ادبی را به خود اختصاص دادند. با اعلام برگزیدگان جایزه ادبی «هوگو» ویژه آثار علمی و تخیلی، «مارتا ولز» به برنده بزرگ این دوره از جوایز تبدیل شد.
«ولز» امسال موفق شد جایزه بهترین رمان را برای «اثر شبکه» و جایزه بهترین مجموعه را برای «خاطرات ربات قاتل» به خود اختصاص دهد. «اثر شبکه» و رمانهای پیشین مرتبط با آن داستان یک ربات مخصوص آدمکشی را روایت میکند که با به وجود آمدن ویژگیها و رفتارهای انسانی ترجیح میدهد وقت خود را با دوستانش و تماشا کردن تلویزیون بگذراند تا اینکه ماموریتهایی را که برایش تعریف شده بودند انجام دهد.
این ششمین سالی است که یک زن برنده بهترین رمان «هوگو» میشود. سال گذشته «آرکدی مارتین»، سال ۲۰۱۹ «ماری رابینت» و در سالهای قبلتر «ان کی جمیسین» به عنوان برگزیده معرفی شده بودند.
از زمانی که این جایزه در سال ۱۹۵۳ تاسیس شد تا سال ۱۹۷۰ هیچ زنی موفق به کسب جایزه بهترین رمان «هوگو» نشده بود. در آن سال «اورسلا لو گویین» برای «دست چپ تاریکی» به عنوان برگزیده انتخاب شد. امسال جایزه بهترین داستان کوتاه «هوگو» به «تی کینگفیشر» برای «خون شبیه به فلز در تاریکی» اهدا شد.
کتابهای پیشنهادی باراک اوباما در سال ۲۰۲۱
باراک اوباما، رییسجمهور سابق ایالات متحده آمریکا اعتقاد دارد کتابهای پیشنهادی این مطلب بهترینهای چاپ شده در سال ۲۰۲۱ میلادی هستند و ارزش خواندن دارند. باراک اوباما برای علاقهاش به کتابخوانی شهرت فراوانی دارد و معمولاً در روزهای پایانی سال میلاد کتابهای پیشنهادی خود را به مخاطبان و علاقمندانش معرفی میکند:
«ماتریکس» نوشته لورن گروف
ماری شخصیت اصلی داستان دختری است که به شدت به خانواده و خواهرانش علاقه دارد و زندگی خود را وقف وطن و البته خانواده و خواهرانش کرده است. او در دورهای متولد شد که زنان برای حقوق خود مبارزه میکنند و او مجبور است در کنار خانواده برای حمایت از اعتقادات دینی و انسانی مبارزه کند.
«چطور کلمه گذشت» نوشته کلینت اسمیت
اسمیت در این کتاب ارزشمند تاریخچهای از بردهداری در کشور آمریکا به مخاطب خود ارائه میکند که کمتر در کتابهای دیگر تاریخی شبیه آن نوشته شده است. او در این کتاب به این مسئله پرداخته است که در واقع بردهداری محوریت و مرکز تمام تاریخ کشور آمریکاست و نباید به فراموشی سپرده شود.
«بزرگراه لینکلن» نوشته آمور تاولز
در سال ۱۹۵۴ امت واتسونِ ۱۸ ساله بعد از گذشت یک سال محکومیتش در زندان به نبراسکا محل تولد خود بازمیگردد که میبیند مادرش خیلی وقت پیش از آنجا رفته و پدرش نیز از دنیا رفته است. بانک زمین کشاورزی آنها را مصادره کرده و او همراه تنها برادر ۸سالهاش راهی غرب میشود.
«کودک نامرئی: فقر، بقا و امید در یک شهر آمریکایی» نوشته اندره الیوت
داستان کتاب ماجرای زندگی دختری است که روح سرکش و نا آرامش دچار چالشهایی مثل فقر، بی خانمانی و نژادپرستی در آمریکای زمان خود میشود. این کتاب در واقع روایتگر زندگی «دسانی کوتس» یکی از کودکان حاشیه منطقه بروكلين در شهر نیویورک است که میتواند خودش را به راس شرکتی بزرگ تولید کننده آب معدنی برساند.
«هارلم شافل» نوشته کولسون وایتهد
رای کارنی، شخصیت اصلی داستان فروشندهای موفق در خیابان ۱۲۵ در شهری است که همسایهها به او و خانوادهاش احترام میگذارند. او و همسرش الیزابت منتظر بچه دومشان هستند ولی در این میان خانواده همسرش با ازدواج و سطح زندگی آنها موافق نیستند.
«سرزمین فاخته» نوشته آنتونی دوئر
شخصیت اصلی داستان دختری ۱۳ ساله به نام «آنا» است که والدینش را از دست داده و مجبور است در خانه زنی که برای کشیشان لباسهای روحانی میدوزد، کار کند و روزگار بگذراند. او در این شرایط سخت تصمیم میگیرد درس بخواند. در کتابخانه شهر با کتابی به نام «آتون» آشنا میشود که درباره پرندهای صحبت میکند که میتواند به سرزمین آرزوها در میان آسمان پرواز کند.