رئیس سازمان حفاظت محیطزیست گفت: برنامه اقدام منطقهای ایران درباره مقابله با گرد و غبار به طرف عراقی ارائه شد. علی سلاجقه رئیس سازمان حفاظت محیطزیست گفت: پیرو دستور رئیسجمهور برای رایزنی فشرده با کشورهایی که منشأ گرد و غبار هستند؛ نخستین سفر خود به عراق را انجام دادیم و نشستهای مفصلی با وزرای […]
رئیس سازمان حفاظت محیطزیست گفت: برنامه اقدام منطقهای ایران درباره مقابله با گرد و غبار به طرف عراقی ارائه شد.
علی سلاجقه رئیس سازمان حفاظت محیطزیست گفت: پیرو دستور رئیسجمهور برای رایزنی فشرده با کشورهایی که منشأ گرد و غبار هستند؛ نخستین سفر خود به عراق را انجام دادیم و نشستهای مفصلی با وزرای کشور، امور خارجه، محیطزیست، منابع آبی، کشاورزی و نخستوزیر این کشور داشتیم.
وی بابیان اینکه قرار شد یک تقویم زمانی برای نشستهای هیئتهای کارشناسی بین دو کشور مشخص شود اضافه کرد: ۲۱ تیر در تهران وزرای محیطزیست ۱۵ کشور پیرامونی ایران برای همفکری درزمینهی کاهش گردو غبار گرد هم میآیند البته دیدار با مقامات عراقی پیشدرآمد بسیار مناسبی برای توافقات منطقهای در جهت کاهش گرد و غبار است.
رئیس سازمان حفاظت محیطزیست بابیان اینکه نخستوزیر عراق سطح روابط دو کشور را پایین دانست و بر ارتقای آن تأکید کرد گفت: کلیات آنچه در دیدار با وزرای دولت عراق داشتیم برای نخستوزیر این کشور تشریح شد و وی کلیات برنامهای را که ما بهوسیلهی وزیر امور خارجه ارائه کرده بودیم پذیرفت و قرار شد امضا شود.
وی افزود: با توجه به قوانین داخلی عراق اسناد باید مصوبه دولت این کشور را داشته باشد بنابراین قرار شد این توافقات در دولت عراق مصوب شود و در نشست تهران به امضای دو طرف برسد.
سلاجقه گفت: امروز نیز برای ادامهی کار به سوریه میرویم و سفرهایی به کشورهای حاشیه خلیجفارس نیز خواهیم داشت که بتوانیم برنامه اقدام را بهصورت دوجانبه و چندجانبه عملیاتی کنیم و مردم نتیجه این نشستها را در کاهش گردوغبار ببینند.
رئیس سازمان حفاظت محیطزیست افزود: حس عمومی خوبی در منطقه برای برگزاری نشست بینالمللی دربارهی مقابله گردوغبار وجود دارد.
خشک شدن دریاچه ارومیه زندگی ۱۴ میلیون نفر را تهدید میکند
رئیس سازمان نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی گفت: خشک شدن دریاچه ارومیه زندگی ۱۴ میلیون نفر را تهدید میکند.
هادی فرجی آزاد در خصوص مطالبات اصلی مردم آذربایجان شرقی از رئیس جمهور اظهار داشت: درحالی طی روزهای آینده شاهد سفر رئیس جمهور و هیأت دولت به استان خواهیم بود که احیای دریاچه ارومیه مطالبه اصلی مردم آذربایجان شرقی از آیت الله رئیسی است.
وی افزود: در این خصوص دولت باید با افتتاح تصفیه خانه فاضلاب تبریز و ارومیه گام مهمی برای احیای دریاچه ارومیه بردارد.
فرجی آزاد ادامه داد: پروژه مدول دوم تصفیه خانه فاضلاب تبریز ۹۹ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و با بهره برداری کامل از این طرح سالانه ۱۳۰ میلیون مترمکعب فاضلاب تصفیه شده تبریز به دریاچه ارومیه سرازیر میشود.
وی سپس گفت: مدول سوم تصفیه خانه فاضلاب شهر ارومیه نیز ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و میتوان با افتتاح این طرح سالانه ۵۲ میلیون مترمکعب آب وارد دریاچه ارومیه کرد و زمینه احیای این دریاچه را بیش از پیش فراهم ساخت.
فرجی آزاد با تاکید بر اینکه تونل کانی سیب از رودخانه زاب دیگر پروژه مهم برای احیای دریاچه ارومیه است، گفت: این تونل دارای ۳۶ کیلومتر طول است که توسط قرارگاه خاتمالانبیاء حفاری شده و با اتمام آن قرار است سالانه ۶۵۰ میلیون مترمکعب آب وارد دریاچه ارومیه شود.
وی ادامه داد: عملیات اجرایی این تونل نیز به پایان رسیده و امیدواریم هرچه زودتر شاهد افتتاح آن باشیم تا زمینه احیای دریاچه ارومیه فراهم شود.
فرجی آزاد افزود: باتوجه به اینکه دریاچه ارومیه در سدها و رودخانههای فصلی آذربایجان غربی، کردستان و آذربایجان شرقی حقابه دارد باید این آب به سمت دریاچه ارومیه سرازیر شود.
وی گفت: کشاورزان درخواست سرازیرشدن حقابه به دریاچه ارومیه را از دولتمردان دارند چراکه دریاچه وضعیت خوبی ندارد و باید زمینه احیای آن فراهم شود. با خشک شدن دریاچه، کشاورزی منطقه نیز تهدید شده و جان ۱۴ میلیون نفر به خطر میافتد.
وی گفت: با خشک شدن دریاچه ارومیه زمینهای کشاورزی نیز نابود میشود. دریاچه ارومیه روی زندگی ۱۴ میلیون نفر تأثیر مستقیم دارد.
رئیس اتاق اصناف کشاورزی استان آذربایجان شرقی ابراز داشت: با احیا نشدن دریاچه ارومیه شاهد پدیده ریزگردهای نمکی در شمال غرب کشور خواهیم بود و علاوه بر شور شدن منابع آبی زیرزمینی کشاورزی منطقه نیز از بین خواهد رفت.
وی گفت: احیای دریاچه ارومیه مطالبه اصلی مردم استان از رئیس جمهور است و امیدواریم هرچه زودتر شاهد احیای این دریاچه باشیم.
سالانه حدود ۲۰۰۰ کودک به فرزندخواندگی سپرده میشوند
مدیرکل امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی کشور گفت: سالانه حدود ۲۰۰۰ کودک به فرزندخواندگی و یا امین موقت سپرده میشوند.
سعید بابایی از برگزاری دوره دانش افزایی کارشناسان فرزند خواندگی سراسر کشور خبر داد و گفت: این دوره در راستای به روز رسانی دانش و اطلاعات کارشناسان فرزند خواندگی در سراسر کشور برگزار شد که پس از دوره آموزشی، آزمون هماهنگی از ۴۰۰ کارشناس مرتبط با این سازمان صورت میپذیرد.
مدیرکل امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه سالانه حدود ۲۰۰۰ کودک به فرزندخواندگی و یا امین موقت سپرده میشوند، تصریح کرد: این خانوادهها از بین بیش از ۵ هزار خانوار در هر سال ارزیابی شده و مناسبترین آنها برای این امر انتخاب میشوند.