تهران- ایرنا- نتایج یک افکارسنجی آنلاین در ایرنا نشان می دهد: بیشتر پاسخگویان این نظرسنجی معتقدند سیاست تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی «اصلا» به اهداف اولیه خود مبنی بر حمایت از مصرف کننده در دهک های پایین درآمدی نرسیده است . همچنین «ایجاد رانت و فساد» مهمترین پیامد منفی تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی است. دولت دوازدهم […]
تهران- ایرنا- نتایج یک افکارسنجی آنلاین در ایرنا نشان می دهد: بیشتر پاسخگویان این نظرسنجی معتقدند سیاست تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی «اصلا» به اهداف اولیه خود مبنی بر حمایت از مصرف کننده در دهک های پایین درآمدی نرسیده است . همچنین «ایجاد رانت و فساد» مهمترین پیامد منفی تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی است.
دولت دوازدهم در سال ۱۳۹۶ به دنبال التهابات ارزی با اعلام نرخ ارز ثابت ۴۲۰۰ تومانی در فروردینماه سال ۱۳۹۷ سعی در آرام کردن فضای روانی جامعه کرد ، این تخصیص ارز انتقادهایی را به دنبال داشت و حذف تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی در دستور کار مجلس قرار گرفت . از این رو دفتر پژوهش و بررسیهای خبری ایرنا موضوع نظرسنجی آنلاین هفته خود را به «حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی» اختصاص دهد . پرسش های این نظرسنجی در روزهای ۱۳ تا ۲۳ آبان ماه سال جاری روی سایت ایرنا قرار گرفت و نزدیک بر ۸ هزار نفر در این نظرسنجی آنلاین شرکت کردند.
خبرگزاری جمهوری اسلامی «ایرنا» در افکارسنجی آنلاین خود از مخاطبانش خواست تا اعلام کنند تا چه اندازه سیاست تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی به اهداف اولیه خود مبنی بر حمایت از مصرف کننده در دهک های پایین درآمدی رسیده است ؟ ۶۴.۲ درصد پاسخگویان در پاسخ به این سوال گزینه «اصلا » و ۱۷ درصد گزینه «کم» را انتخاب کردند . گزینه « زیاد » و «تاحدی» هر کدام با ۹.۴ درصد از سوی پاسخگویان انتخاب شده است.
همچنین نتایج این بررسی نشان داد؛ مهمترین پیامد منفی تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی از سوی پاسخگویان « ایجاد رانت و فساد » است . «چند نرخی و گران شدن کالاها » با ۲۲ درصد ، «افزایش بدهی دولت به بانک مرکزی و ایجاد تورم » با ۸.۲ درصد ،« افزایش اختلاف طبقاتی » با ۸.۱ درصد از سوی پاسخگویان به عنوان مهمترین پیامد منفی ارز ۴۲۰۰ تومانی انتخاب شده است.
در این نظرسنجی چهار پرسش ؛ ۱- به نظر شما تا چه اندازه سیاست تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی به اهداف اولیه خود مبنی بر حمایت از مصرف کننده در دهک های پایین درآمدی رسیده است ؟ ۲- به نظر شما مهمترین پیامد منفی تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی چه بوده است ؟ ۳- به نظر شما ، مهمترین پیامد حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی در کشور چه خواهد بود ؟ ۴- در شرایط کنونی تا چه اندازه با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی موافق هستید؟ مطرح شد.
بر اساس نتایج به دست آمده ؛ ۴۳ درصد پاسخگویان با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی «زیاد » موافق هستند. در مقابل ۳۱.۴ درصد گزینه « اصلا » را انتخاب کردند. ۱۶.۴ درصد موافقت خود را با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی « تا حدی» و ۹.۲ درصد «کم » اعلام کردند .
از مخاطبان خواسته شد نظر خود را در مورد این که مهمترین پیامد حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی در کشور چیست،اعلام کنند؛ ۴۷.۶ درصد « افزایش قیمت کالاهای اساسی و ایجاد انتظارات تورمی » را مهمترین پیامد حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی می دانند. «کاهش رانت و فساد در حوزه واردات » با ۳۴.۲ درصد ، « توزیع عادلانهتر و جلوگیری از چند نرخی شدن کالاها » با ۱۳.۴ درصد و«رونق تولیدات داخلی» با ۴.۸ درصد از دیگر پیامدهای حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی بیان شده است .
سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) به منظور اطلاعرسانی و کسب آرای عمومی در مورد موضوعها و مسایل مختلف جامعه از ۲۹ مهر ماه سال ۱۳۹۹ برنامه «افکارسنجی» آنلاین را برای نخستینبار در تارنمای اصلی خود راهاندازی کرد.
ایرنا ضمن قدردانی از مشارکت مخاطبان در این رویکرد پژوهشی، تاکنون توانسته دیدگاهها و مطالبات عمومی را در ۵۴ نظرسنجی برگزار شده در مورد موضوعهای مختلف از جمله همهگیری ویروس کرونا، محدودیتهای کرونا، خرید آنلاین و وضع بورس، خودرو، بازار مسکن، آلودگی هوا، افزایش نرخ ارز، ادامه محدودیتهای کرونایی، هتک حرمت مسوولان، افزایش پهنای باند، انتخابات ۱۴۰۰، بازارهای مالی، انتخابات شوراها، چهارشنبه آخر سال، سفرهای نوروزی، نگاه مردم به سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰، روز طبیعت، فعالیت در شبکه های اجتماعی، چالش های رونق تولید، ارزهای دیجیتال، انتخابات ریاست جمهوری، بحران کم آبی، بازار ارز، تبلیغات در انتخابات ریاست جمهوری، تاثیر خشکسالی بر کشور، وعده ها و شعارهای تبلیغاتی، مناظره های انتخاباتی، فرجام مناظره ها، مشارکت در انتخابات و اولویت های رییس جمهوری منتخب، نحوه پرداخت یارانه در دولت آینده، بحران کم آبی، روند واکسیناسیون کرونا، تاثیرات قطع برق، حمایت از تولید داخلی، اولویت های دولت سیزدهم، چرخش های تحول آفرین دولت، روند واکسیناسیون، بازگشایی مدارس، آزادسازی واردات خودرو ، برنامه شاد ، شبکه های اجتماعی ، سفرهای استانی رییس جمهور ، طرح پیش فروش خودرو ، واکسن گریزی و حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی مطرح کند.