از تورّم تا سبک زندگی ایرانی-اسلامی
از تورّم تا سبک زندگی ایرانی-اسلامی
روز گذشته برخی منابع خبری از قول رییس اتحادیه گوشت گوسفندی نقل کردند که قشر ضعیف در سال تنها 5 کیلو گوشت مصرف می‎کنند؛ آماری که به باور ما کمی خوش‌بینانه است چون سال قبل، برخی کارشناسان گفته بودند سرانه مصرف گوشت قرمز به سه کیلو در سال رسیده و ماهی نیز از بسیاری از سفره‎ها، حذف شد.

سرویس سیاسی جمله – روز گذشته برخی منابع خبری از قول رییس اتحادیه گوشت گوسفندی نقل کردند که قشر ضعیف در سال تنها ۵ کیلو گوشت مصرف می‎کنند؛ آماری که به باور ما کمی خوش‌بینانه است چون سال قبل، برخی کارشناسان گفته بودند سرانه مصرف گوشت قرمز به سه کیلو در سال رسیده و ماهی نیز از بسیاری از سفره‎ها، حذف شد.
نکته دوم این است که این قشر ضعیف هم از نظر بزرگی و پهنا هرساله در حال رشد است و در سال ۱۴۰۲ درآمد خانوارهای بیشتری زیر چرخ‌های شکننده تورم رفتند و هزینه زندگی آنان افزایش یافته و ناچار شدند بسیاری از اقلام غذایی را از سفره خود حذف کنند.
مدتی قبل یکی از فعالان میوه و تره‌بار نیز گفته بود به دلیل کاهش درآمد طیف گسترده‌ای از مردم، خانوارها توانی برای خرید میوه و سبزیجات ندارند و این موضوع، ضمن ایراد ضرر و زیان اقتصادی برای فروشندگان، از نظر سلامت نیز تبعات ناگواری برای خانوارها به‌ویژه کودکان و سالمندان ایجاد خواهد کرد.
اگر به اطراف خود نگاهی بیندازیم و در اخبار هم سرک بکشیم متوجه می‌شویم که هر روز توان اقتصادی خانوارها از نیاز آنان عقب می‌افتد و هزینه زندگی افزایش می‌یابد. احتمالاً دولت‌مردان و نمایندگان مجلس با خود فکر می‌کنند این موضوع، تنها ماهیت اقتصادی دارد در حالی‌که افزایش هزینه زندگی، تنها به مشکلات اقتصادی محدود نمی‌شود و خانواده‌ها را درگیر انواع تنش‌های عاطفی و روانی می‌کند، فاصله اعضای خانواده اعم از زوجین با هم و والدین با فرزندان روز به روز بیشتر می‌شود کانون خانواده که باید محیطی گرم و شاداب باشد، به فضایی سرد و یخ‌زده تبدیل می‌شود و آثار و تبعات تربیتی این وضعیت، فاجعه‌بار است.
در چنین شرایطی دولت و مجلس دست در دست هم گذاشتند و به فکر افزایش مالیات، افزایش سن بازنشستگی و افزایش درآمدهای ظالمانه خود از جیب کارمندان و کارگران هستند و هیچ توجهی به معیشت تنگی که برای عمده شهروندان درست شده است، ندارند.
بدیهی است در چنین شرایطی، افراد در خانواده تنها و منزوی می‌شوند و تمایل به ازدواج در جوانان فرومی‌میرد و آمار طلاق افزایش می‌یابد و زندگی سلولی و انفرادی و انواع آسیب‌های روانی از اعتیاد و نزاع تا قتل و خودکشی در جامعه زیاد می‌شود و هیچ کدام از این موارد، زیرمجموعه سبک زندگی ایرانی- اسلامی نیست.
روز گذشته انسیه خزعلی معاون رییس‌جمهور در امور زنان و خانواده، در مراسم امضای تفاهم‌نامه با سازمان استاندارد گفت: سند خانواده استاندارد و تراز جمهوری اسلامی در دست تهیه است و در آینده نزدیک رونمایی می‌شود.
معاون رییس‌جمهور همچنین گفت: سند خانواده را بر مبنای سخنان رییس‌جمهور در سازمان ملل در دست تدوین داریم.
این‌که معاون رییس‌جمهوری برابر سخنان رییس خود در سازمان ملل سندی تنظیم کند چندان ارزشی ندارد و باید دید این سند تا چه اندازه کارشناسی‌شده و برابر ذائقه عمومی جامعه است آن هم جامعه‌ای که می‌بیند دولت نسبت به مشکلات اقتصادی وی کم‌ترین توجهی ندارد.
نکته بعدی درخصوص اجرای این سند است و با توجه به این‌که اکثریت جامعه باید آن را اجرا کند تا مقصود انسیه خزعلی درخصوص خانواده تراز، محقق شود باید دید آیا اکثریت جامعه برای این سند تره خورد می‌کند یا خیر و با توجه به این‌که قطعاً برای تنظیم این سند نیز مقادیر قابل‌توجهی اعتبار هزینه شد، در پایان این هزینه نیز هدر خواهد رفت و عایدی برای جامعه و دولت نخواهد داشت.
به‌نظر می‌رسد دولت و مجلس برای موضوعات مهمی چون معیشت مردم، اقتصاد کشور، کاهش سرانه مصرف گوشت و میوه و حذف مصرف ماهی از بسیاری از سفره‌ها، نه طرحی دارد و نه توانی و به ناکارآمدی محض رسیده و تلاش دارد با حاشیه‌سازی و حتی عصبانی کردن مردم توجه جمعی را از ناکارآمدی خود منحرف سازد.
افزایش چندبرابری بودجه صدا و سیما، اعمال مالیات سنگین بر کسب و کارهای مردم، اقدام برای افزایش سن بازنشستگی، سرک کشیدن در زندگی مردم، تحدید فضای مجازی و بسیاری دیگر از اقدامات مشابه ازجمله اقدامات دولت و مجلس اصولگرا در کنار هم بود در شرایطی که هیچ کدام نه برای گرانی، نه برای تورّم،نه برای محیط‌زیست و آلودگی هوا که در بسیاری از شهرها از سطح هشدار گذشته است، کاری نمی‌کنند و بدیهی است نباید توقعی از مردم در زمینه رعایت نُرم‌های حکومت در ازدواج، فرزندآوری، خانواده و حجاب و آنچه که به آن سبک زندگی ایرانی- اسلامی می‌گویند داشته باشند.
نکته آخر این‌که دولت و مجلس اگر در خدمت مردم نباشند، مردم نیز نسبت به اولویت‌ها و خط قرمزهای دولت و مجلس، احساس نفرت خواهند کرد و هر روز یک بخش از آن را زیر پای خود می‌گیرند و برای اصلاح این وضعیت و کاستن از شکاف بین دولت و مردم، لازم است دولت عاقلانه بیندیشد و از اقتصاد و معیشت شروع کند تا برادری خود را در قبال شهروندان به اثبات رسانده باشد.

  • نویسنده : ارسالی از سرویس سیاسی