نماینده ولی فقیه در آذربایجانشرقی و امام جمعه تبریز در یکصد و چهارمین جلسه شورای فرهنگ عمومی استان اظهار داشت: هنر و رسانه ابزاری قدرتمند و مهم است، از زبان موثر هنر در انعکاس و انتقال مفاهیم و ارزشهای دینی و فرهنگی بهره بگیرید. به گزارش روح اله عبدالعلی زاده خبرنگار ما از تبریز؛ حجتالاسلام […]
نماینده ولی فقیه در آذربایجانشرقی و امام جمعه تبریز در یکصد و چهارمین جلسه شورای فرهنگ عمومی استان اظهار داشت: هنر و رسانه ابزاری قدرتمند و مهم است، از زبان موثر هنر در انعکاس و انتقال مفاهیم و ارزشهای دینی و فرهنگی بهره بگیرید.
به گزارش روح اله عبدالعلی زاده خبرنگار ما از تبریز؛ حجتالاسلام و المسلمین دکتر “سیدمحمدعلی آل هاشم” در این نشست، تاکید کرد: هنر رساترین وسیله انعکاس افکار و اندیشه هاست و گاه یک اثر هنری تاثیرگذاری عمیقتر و وسیعتری در مقایسه با دیگر ابزارهای تبلیغی و ترویجی دارد و از این رو باید از هنر در موضوعات روز سیاسی، فرهنگی و اجتماعی بهره گرفت. وی در ادامه با گرامیداشت حماسه ۹ دی و دهه بصیرت مردمی، خاطرنشان کرد: ارکان شکلگیری حماسه نه دی را می توان در سه وجه تبیین کرد، نخستین رکن این حماسه مردم بودند که با همت و بصیرت و عمل وارد میدان شدند، رکن دوم ایمان دینی مردم بود که در سایه این ایمان مردم سختیها را به آسانی بدل کردند و رکن سوم عاشورا بود که در این مورد غیرت دینی مردم هتک حرمت به عاشورا و حضرت اباعبدالله الحسین (ع) را برنتابید و حماسه عظیم نه دی خلق شد. امام جمعه تبریز، همچنین سیزده دی ماه سالروز شهادت سپهبد حاج قاسم سلیمانی را گرامی داشت و گفت: این سردار سرافراز اسلام فتنههای بسیاری را از منطقه و ایران دفع کرد و مردم آذربایجان و تبریز نیز در سال ۹۸ در راهپیمایی عظیم خود در روز شهادت سردار سلیمانی همچون تمام نقاط حساس در تاریخ انقلاب اسلامی، عشق و علاقه خود به آرمانهای انقلاب و شهدا را به تصویر کشیدند. در این نشست مسئولین کمیتههای مختلف شورای فرهنگ عمومی استان به ارائه گزارشهای خود پرداختند و در پایان احکام اعضای حقوقی جدید شورای فرهنگ عمومی استان از سوی نماینده ولی فقیه در استان اعطا شد.
لزوم بهرهگیری از ظرفیت بینظیر شورای فرهنگ عمومی در بازسازی انقلابی ساختار فرهنگی استان
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجانشرقی نیز بر لزوم بهرهگیری از ظرفیت بینظیر این شورا در بازسازی انقلابی ساختار فرهنگی استان تاکید کرد. “سیدمحمدحسین بلاغی” در این نشست گفت: مقام معظم رهبری در دیدار ۱۵ آذر با اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی بر تکلیفی که در ابتدای کار دولت سیزدهم مبنی بر بازسازی انقلابی ساختار فرهنگی بر عهده اعضای دولت نهاده بودند، تاکیدی دوباره داشتند و این امر حاکی از اهمیت موضوع یاد شده است. وی افزود: در این دیدار منظور ایشان از ساختار درواقع ذهنیت و فرهنگ حاکم بر جامعه و نرمافزاری است که افراد براساس آن زندگی فردی و اجتماعی خود را تنظیم میکنند.
بلاغی، با اشاره به اهمیت و جایگاه ویژه شورای فرهنگ عمومی در جامعه گفت: سه الزام اصلی و اساسی این شورا هوشیاری دائم و رصد دقیق و به موقع وضعیت فرهنگی، شناخت دقیق و ارائه راهحلهای عالمانه در این حوزه است. وی تاکید کرد: بازسازی ساختار فرهنگی بر عهده شورای فرهنگ عمومی و علیالخصوص اعضای حقوقی این شوراست.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همچنین تصریح کرد: شورای فرهنگ عمومی در کنار تحقیق و رصد و بررسی مسائل باید به یک قرار گاه عملیاتی در حوزه فعالیتهای فرهنگی تبدیل شود. وی افزود: بعد نظارت و پیگیری مصوبات شورا یک تعامل جدی را میطلبد و امیدواریم با اهتمام بیش از پیش، پنج کارگروه رصد و پیگیری مصوبات شورا به صورت جدی و مستمر فعالیت خود را تداوم بخشند.
مسئله روشنگری و افزایش سواد رسانهای نوجوانان از اولویتهای مهم حوزه فرهنگ عمومی است
استاندار آذربایجان شرقی نیز در ادامه با اشاره به اهمیت فضای مجازی در برهه کنونی، روشنگری و افزایش سواد رسانهای جوانان و نوجوانان را از اولویتهای مهم حوزه فرهنگ عمومی برشمرد.
“عابدین خرّم” در این نشست با اشاره به اینکه در طی دهه اخیر نوجوانان از ابتدای زندگی با فضای مجازی آشنا شده و در این فضا رشد و نمو یافتهاند؛ اظهار داشت: تاثیر این قشر از فضای مجازی و همچنین گروه همسالان بسیار بالاست و از این رو رصد فضای مجازی و ایجاد بصیرت و روشنگری در نوجوانان نسبت به آسیبها و کاربردهای این فضا حائز اهمیت است. وی افزود: مقام معظم رهبری در این رابطه تاکید دارند که هویت فرهنگ عمومی به یک نظم و محتوای انقلابی نیاز دارد و از این رو با پیروی از منویات ایشان باید توجه جدی به فضای مجازی داشته باشیم و کارگروه هایی برای روشنگری و افزایش سواد رسانهای نوجوانان در مدارس حضور یابند و به صورت جدی این مصوبه مهم شورای فرهنگ عمومی پیگیری شود. وی در ادامه بر لزوم ارائه برنامه های هدفمند در مناسبتهای مختلف فرهنگی و دینی از سوی دستگاه ها و نهادهای متولی تاکید کرد.
استاندار آذربایجانشرقی، با اشاره به رویکرد دولت سیزدهم مبنی بر گسترش و تحقق عدالت فرهنگی در جامعه، تصریح کرد: باید برنامههای انجام یافته و همچنین طرح هایی که قرار است در حوزه سبک زندگی،افزایش نشاط اجتماعی و تحقق عدالت فرهنگی اجرا شده و یا خواهد شد احصاء و ارائه شود.
وی همچنین ناامید سازی، سیاه نمایی و بیاعتماد سازی را سه حربه دشمن در برهه کنونی عنوان کرد و افزود: این سه عامل به صورت جدی در فضای عمومی جامعه تبلیغ و ترویج می شود اما باید کارهای بسیاری که نظام اسلامی انجام داده در مدارس و دانشگاه ها از سوی مدرسان و معلمان و اساتید متعهد تبیین شود.
خرّم در پایان با گرامیداشت حماسه نه دی، یاد و خاطره سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی، عزت و اقتدار امروز امت اسلام را مرهون تلاش ها و از جان گذشتگی این شهید سرافراز دانست و اظهار امیدواری کرد و افزود: جبهه مقاومت با پویایی و در ادامه راه شهید سلیمانی تداوم می یابد.
در این نشست مسئولین کمیتههای مختلف شورای فرهنگ عمومی استان به ارائه گزارشهای خود پرداختند و در پایان احکام اعضای حقوقی جدید شورای فرهنگ عمومی استان از سوی نماینده ولی فقیه در استان اعطا شد.