مسئول واحد برنامهریزی ستاد احیای دریاچه ارومیه گفت: با کمک مالی صورت گرفته از محل اعتبارات سنواتی مطالبات پیمانکاران تصفیه خانههای تبریز و ارومیه پرداخت شد و عملیات اجرایی ساخت این دو تصفیهخانه درحال انجام است. علی حاجیمرادی تیرماه سال جاری گفته بود بزرگترین تصفیهخانه شمال غرب کشور که تا به حال احداث […]
مسئول واحد برنامهریزی ستاد احیای دریاچه ارومیه گفت: با کمک مالی صورت گرفته از محل اعتبارات سنواتی مطالبات پیمانکاران تصفیه خانههای تبریز و ارومیه پرداخت شد و عملیات اجرایی ساخت این دو تصفیهخانه درحال انجام است.
علی حاجیمرادی تیرماه سال جاری گفته بود بزرگترین تصفیهخانه شمال غرب کشور که تا به حال احداث است، تصفیه خانه تبریز است که بهتنهایی ۱۲۵ میلیون مکعب آب به دریاچه ارومیه منتقل میکند و سهم تصفیهخانه ارومیه از این کار ۵۳ میلیون متر مکعب است. یک تصفیهخانه در آذرماه سال جاری و دیگری اردیبهشت ماه سال آینده به بهرهبرداری برسد. او مهرماه سال جاری از توقف ساخت تصفیه خانههای تبریز و ارومیه که از طرحهای احیای دریاچه ارومیه به شمار میرود،خبرداده بود.
حاجیمرادی در جدیدترین گفت و گوی خود با ایسنا از ادامه ساخت این دو تصفیهخانه خبر داد و اظهارکرد: در آخرین جلسه کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه – که هفته گذشته برگزار شد – مقرر شد در مجموع ۱۰۰ میلیارد تومان برای این دو پروژه از محل اعتبارات مدیریت بحران کشور تخصیص یابد.
مسئول واحد برنامهریزی ستاد احیای دریاچه ارومیه افزود: تصفیه خانه ارومیه با خط انتقال پساب آن ۹۴ درصد و تصفیهخانه تبریز در بخش تجهیزات سازهای ۶۵ درصد پیشرفت داشته و قرار است تمام پروژههای سازهای حوضه آبریز دریاچه ارومیه اعم از تصفیهخانهها و تونل انتقال آب و … تا پایان سال ۹۹ به اتمام برسد.
وی درباره آخرین وضعیت اجرای تونل ۳۵ کیلومتری رودخانه زاب گفت: تونل زاب روی کیلومتر ۳۱ در حال حفاری است و این کار خرداد سال ۹۹ به پایان میرسد. با اجرای این طرح سالانه ۶۲۳ میلیون مترمکعب از کسری سالانه حقآبه دریاچه ارومیه از محل این رودخانه تامین میشود.
وجود ۲۵۰۰۰ نفر در لیست انتظار پیوند
سیزدهمین عملیات هوایی انتقال قلب در کشور انجام شد و قلب مردی ۳۴ ساله که دچار مرگ مغزی شده بود، برای پیوند به بیماری ۵۰ ساله به تهران منتقل شد. رییس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماریهای وزارت بهداشت با بیان اینکه از هر فرد مرگ مغزی هشت عضو قابل اهدا است، گفت: علاوه بر این از یک بیمار مرگ مغزی میتوان ۵۳ بافت و نسج نیز اهدا کرد که میتواند زندگی بهتر و با کیفیتتری را برای بیماران نیازمند پیوند به ارمغان آورد. باید توجه کرد که در موارد مختلف از سوختگیها گرفته تا اشکالات بافت و نسج و پیوند قرنیه که میتواند از نابینایی افراد جلوگیری کند، میتوان از بافتها و نسوج فرد دچار مرگ مغزی برای نجات زندگی سایر بیماران استفاده کرد و چشم آنها را رو به دنیا باز نگه داشت و در این حوزهها امکان پیوند وجود دارد. دکتر مهدی شادنوش با بیان اینکه در حال حاضر ۲۵ هزار نفر در لیست انتظار پیوند عضو قرار دارند، گفت: متاسفانه روزانه بین هفت تا ۱۰ نفر به دلیل نبود عضو از بین میروند. بر این اساس هر سه ساعت یک نفر به دلیل نبود عضو اهدایی از دنیا میرود. با توجه به آمار بالای تصادفات جادهای و بروز مرگمغزی در کشور، مساله بسیار مهم فرهنگسازی برای اهدای عضو است. بنابراین این موضوع وظیفه مراجع اجتماعی را دوچندان میکند تا با فرهنگسازی اطلاعات خانوادهها را نسبت به مرگ مغزی ارتقاء دهند. وی تاکید کرد: باید توجه کرد که فردی که دچار مرگ مغزی شده و مرگ مغزیاش تایید میشود، هیچ احتمالی برای بازگشتش به زندگی وجود ندارد. گروههای پیوند در سراسر کشور تلاش میکنند تا در سختترین و ناگوارترین لحظات زندگی یک فرد و خانوادهاش، این امکان را فراهم کنند که اعضای عزیز از دست رفتهشان را اهدا کرده و بتوانند خانوادههای بسیاری را از درد و رنج نجات داده و به بیماران نیازمند عضو، زندگی اهدا کنند.
نامگذاری معبری به نام سپهبد سلیمانی در تهران
عضو شورای شهر تهران از ارائه پیشنهاد نامگذاری معبری به نام سپهبد قاسم سلیمانی در پایتخت خبر داد.
حجت نظری با تاکید بر ضرورت حفظ نام و یاد سردار سرافراز ایران و اسلام، سپهبد قاسم سلیمانی، گفت: در راستای انسجام هرچه بیشتر و وحدت ملی و به نمایندگی از مردم تهران در شورای اسلامی شهر، در اولین جلسه شورای شهر پیشنهاد دوفوریتی نامگذاری معبری به نام شهید سرافراز، سپهبد حاج قاسم سلیمانی را ارائه خواهم کرد تا نشان دهیم جایگاه کسانی که برای این ملک و ملت جانشان را فدا میکنند، همواره در میان مردم زنده و جاوید خواهد ماند و راهشان ادامهدار خواهد بود.