برنامه این هفته «ایران» (IRAN) شبکه پرس تیوی به معرفی عمارت مسعودیه و هنر معرق در ایران اختصاص دارد. به گزارش روابط عمومی معاونت برون مرزی رسانه ملی، برنامه «ایران» در بخش اول خود به گزارشگری هدی لزگی به معرفی عمارت مسعودیه یکی از بناهای دوره قاجار میپردازد. این عمارت یکی از اماکن مهمی است […]
برنامه این هفته «ایران» (IRAN) شبکه پرس تیوی به معرفی عمارت مسعودیه و هنر معرق در ایران اختصاص دارد.
به گزارش روابط عمومی معاونت برون مرزی رسانه ملی، برنامه «ایران» در بخش اول خود به گزارشگری هدی لزگی به معرفی عمارت مسعودیه یکی از بناهای دوره قاجار میپردازد. این عمارت یکی از اماکن مهمی است که در حوادث تاریخی نقش داشته است. در این برنامه میبینیم که حادثه تاریخی مهم منفجر شدن بمب دستساز در زیر کالسکه محمدعلی شاه قاجار در نزدیکی این عمارت بوده است.
قسمت دوم برنامه «ایران» به گزارشگری رضا باباگل زاده نیز به معرفی خارقالعادهترین معرقها که توسط هنرمندان ایرانی پدید آمده است اختصاص دارد.
این برنامه به این موضوع میپردازد که ایرانیان توانستند هنر کهن معرق را با زیباترین اشکال هندسی و با به کارگیری علم ریاضی ایجاد کنند و هنر مشرقزمین مدیون معرقکاران ایرانی است.
برنامه «ایران» روز یکشنبه ساعت ۲۱ به وقت تهران از شبکه پرس تیوی پخش میشود. تکرار این برنامه نیز دوشنبه ساعت ۱۲:۰۰، سه شنبه ساعت ۰۷:۰۰، چهارشنبه ساعت ۰۳:۰۰، پنج شنبه ساعت ۰۸:۰۰ و ۱۶:۰۰و جمعه ساعت ۰۰:۰۰ روی آنتن میرود.
مستند «جایزه مصطفی؛ پروفسور بهاروند» روی آنتن میرود؛
روایت زندگی پدر دانش سلولهای بنیادی در پرس تیوی
شبکه پرس تیوی با پخش مستند «جایزه مصطفی؛ پروفسور بهاروند» نگاهی دارد به فعالیتها و خدمات پدر دانش سلولهای بنیادی در ایران.
به گزارش روابط عمومی معاونت برون مرزی رسانه ملی: مستند «جایزه مصطفی؛ پروفسور بهاروند» به کارگردانی و تهیهکنندگی محمد حمیدی مقدم به مقاطع مختلف زندگی دکتر حسین بهاروند استاد زیستشناسی و فناوری سلولهای بنیادی و برنده بیش از ۳۰ جایزه ملی و بینالمللی که از جمله آکادمی علوم جهان (TWAS)، یونسکو و جایزه مصطفی (نشان عالی علموفناوری جهان اسلام) می پردازد.
در این مستند میبینیم که دکتر بهاروند به عنوان پدر دانش سلولهای بنیادی در ایران در تمام دوران کودکیاش را دستفروشی میکرده و با تلاش و کوشش شبانهوزی توانسته است پلههای ترقی را در علم بپیماید و به یکی از بزرگترین استادان زیستشناسی و فناوری سلولهای بنیادی تبدیل شود.
در مستند «جایزه مصطفی؛ پروفسور بهاروند» بهاروند از علاقهاش به ایران میگوید علل اینکه چرا در ایران مانده و به خارج از کشور مهاجرت نکرده است. این دانشمند ایرانی هدف نهاییاش در زندگی را نگه داشتن امید در دل نسل جوان ذکر میکند و میگوید حوزه مورد علاقهاش درمان بیماران پارکینسون به کمک سلولهای بنیادین و ترشح دوپامین است.
مستند «جایزه مصطفی؛ پروفسور بهاروند» محصول سال ۲۰۲۱ است که روز یکشنبه ساعت ۱۵:۰۰ از شبکه پرس تیوی روی آنتن میرود. بازپخش این مستند هم همان روز ساعت ۲۱:۰۰ و بامداد دوشنبه ساعت ۰۱:۰۰ پخش میشود.
«پسران سعود» از فردا روی آنتن شبکه اسپانیایی تلویزیون
شبکه هیسپان تی وی با پخش مستند چهار قسمتی «پسران سعود؛ تشکیل عربستان سعودی» نگاهی به چگونگی تشکیل کشور عربستان سعودی پس از پایان جنگ جهانی اول دارد.
بهگزارش روابطعمومی معاونت برون مرزی رسانه ملی،این مستند به کارگردانی وحید فرجی با اشاره به ترور ولیعهد اتریش و آغاز جنگ جهانی اول، به شرکت و شکست امیراتوری عثمانی در این جنگ و تجزیه آن توسط قوای پیروز می پردازد.
مستند «پسران سعودی؛ تشکیل عربستان سعودی» همچنین ضمن تشریح حال و هوای حجاز به عنوان یکی از بخش های امپراتوری عثمانی در هنگام جنگ جهانی اول، رقابت و درگیری های خونین حاکم مکه با رقیب سرسختش عبدالعزیز بن سعود را که سودای حکومت بر تمام شبه جزیره عربستان را در سر می پرورانده است، بررسی می کند.
مستند چهار قسمتی شبکه هیسپان تی وی در ادامه با ارائه تصاویر آرشیوی با کیفیت بسیار بالا، پرداختی ویژه دارد به کمک انگلیسی ها به عبدالعزیز بن سعود و حاکم شدن جریان وهابیت بر سرزمین حجاز و تصویب تشکیل کشوری به نام عربستان سعودی.
«پسران سعودی؛ تشکیل عربستان سعودی» از دوشنبه ۲۲ آذر تا پنجشنبه همین هفته هر روز ساعت ۳:۳۰ بامداد به وقت تهران به روی آنتن می رود و بازبخش آن ساعات ،۸:۰۰،۱۴:۰۰،۲۰:۳۰ به وقت تهران از این شبکه انگلیسی زبان پخش می شود.
فوت ۶۱ نفر دیگر بر اثر کرونا
طی ۲۴ ساعت گذشته ۶۱ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و تعداد واکسنهای تزریق شده از ابتدای آغاز واکسیناسیون سراسری در کشور از ۱۱۰ میلیون دز گذشت.
بر اساس اعلام وزارت بهداشت، تا کنون ۵۸ میلیون و ۶۹۶ هزار و ۳۹۴ نفر دُز اول، ۴۹ میلیون و ۳۷۷ هزار و ۸۴۷ نفر دُز دوم و دو میلیون و ۵۰۴ هزار و ۵۵۲ نفر، دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۱۱۰ میلیون و ۵۷۸ هزار و ۷۹۳ دُز رسید.
واکسیناسیون سراسری از ۲۲ بهمن سال ۱۳۹۹ در کشور آغاز شد.
در شبانه روز گذشته نیز ۵۸۸ هزار و ۵۱ دُز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.
همچنین از دیروز(شنبه) تا امروز یکشنبه ۲۱ آذر سال ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، دو هزار و ۲۸۹ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۳۵۷ نفر از آنها بستری شدند.
مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور نیز به ۶ میلیون و ۱۵۴ هزار و ۸۱۳ نفر رسید.