از همخوانی با «تتلو» تا تمجید از «زاهدی»!
از همخوانی با «تتلو» تا تمجید از «زاهدی»!

  محمدحسین جعفری سمیع – دبیر گروه سیاسی /   بیش از سه دهه است که جریان تمامیت خواه برای کسب جایگاه اجتماعی به هر ترفندی دست می زند. این طیف نوظهور از یک سو خود را معتقد به مبانی اصیل انقلابی می داند و هر مخالفی را از دم تیغ می گذراند و از […]

 

محمدحسین جعفری سمیع –
دبیر گروه سیاسی /

 

بیش از سه دهه است که جریان تمامیت خواه برای کسب جایگاه اجتماعی به هر ترفندی دست می زند. این طیف نوظهور از یک سو خود را معتقد به مبانی اصیل انقلابی می داند و هر مخالفی را از دم تیغ می گذراند و از سوی دیگر بنا بر مصلحت هر منکری را مکروه و یا مستحب می داند. تنها کافیست خروجی این تغییر مواضع به نفع آنان باشد. برای آنان فرقی میان امثال تتلو و یا فلان مداح جنجالی پر حاشیه نیست. مهم این است که به واسطه قرابت با این افراد، اندکی بر محبوبیت اجتماعی آنان افزوده شود.

به گزارش «جمله» در روزهای اخیر موضوع مصاحبه اردشیر زاهدی آخرین سفیر ایران در ایالات متحده با شبکه بی بی سی به شدت مورد توجه اصولگرایان قرار گرفته است، تا جایی که برخی از فعالان رسانه ای این طیف، شروع به تعریف و تمجید از این شخصیت سیاسی قبل انقلاب کردند. این مقام مسئول دوره پهلوی در پاسخ به این سوال که: مخالفت شما با تحریم، نتیجه‌ای جز تقویت جمهوری اسلامی ندارد و نوعی حمایت از جمهوری اسلامی تلقی می‌شود آیا شما از جمهوری اسلامی حمایت می‌کنید گفت: «راجع به دولت و جمهوری اسلامی هیچ وقت صحبت نکردم و نمی‌کنم، در این موضوع عقیده‌ام بوده و هست درحالی که ما در اینجا [خارج]خوش می‌گذرانیم و خوب می‌خوریم، دلم با ایرانی‌هایی است که در ایران شرایط اقتصادی مساعد و حتی دارو ندارند. آن‌ها را برادران و خواهران خودم می‌خوانم».
وی درپاسخ به این سوال که آیا حمایت شما از آقای سلیمانی به این معنا نیست که شما به سمت حمایت جمهوری اسلامی کشیده شده اید؟ گفت: «بگذارید هرکسی هرچیزی دلش می‌خواهد بگوید این سربازان و افسران و به بالا [فرماندهان]به قرآن و مملکتشان قسم خوردند و برای مملکتشان مقابل اسرائیل جنگیدند و از مملکتشان دفاع کردند».

مواضع زاهدی جدید نبود!
واقعیت این است در حقیقت اردشیر زاهدی سالهاست که از مواضع جمهوری اسلامی دفاع می کند. در ماجرای پرونده هسته ای ایران نیز او قاطعانه از فعالیت های هسته ای ایران دفاع کرده بود و آن را مایه افتخار ایرانیان در سراسر جهان ارزیابی کرده بود. همچنین پیش از این همزمان با ماجرای ترور سردار سلیمانی نیز در مصاحبه ای با شبکه بی بی سی، او را در ردیف قهرمان نظامی دیگر کشورها نظیر «برنارد لاو مونت‌گومری»، «شارل دو گل»، «داگلاس مک‌آرتور» و «دوایت آیزنهاور» قلمداد کرد و تاکید نمود: «قاسم سلیمانی یک سرباز وطن‌پرست بود» او در ادامه تاکید کرد آنهایی که از کشورهای خارجی پول می‌گیرند تا علیه کشورشان کار کنند، مستحق بدترین فحش ایرانی هستند».
این اظهارات زاهدی گرچه جدید نبودند اما مورد پسند طیف اصولگرا قرار گرفت و تیتر درشت رسانه های آنان شد و برخی از آنان حتی متن گفت و گوی او را به طور کامل بازنشر کردند.
در روزهای اخیر چهره های همچون سردار عبدا… گنجی مدیر مسئول روزنامه جوان، مهدی محمدی فعال رسانه ای اصولگرا و فرید ابراهیمی از طرفداران سوسیالیست ها، با بازنشر سخنان زاهدی، اصلاح طلبان را دعوت کردند تا همچون او بیاندیشند.
احمد زید آبادی درخصوص واکنش اصولگرایان به اظهارات زاهدی می گوید: « استقبال اصولگرایان از مواضع زاهدی نیز معنایی جز اذعان به وطن‌دوستی او ندارد! حال آیا اذعان به وطن‌دستی فردی با کارنامه و سابقه و خلق و خوی اردشیر زاهدی از سوی اصولگرایان، امری بدون تناقض است؟ اصولگرایان تاکنون تمامیت حکومت پهلوی و نیروهای مؤثر در آن را به وابستگی، وطن‌فروشی و نوکری اجانب متهم کرده‌اند، حال چگونه است که مواضع فردی در سطح اردشیر زاهدی را به نوعی وطن‌دوستی و ملی‌گرایی تعبیر می‌کنند و با استقبال از آن، در سطح وسیعی منتشر می‌کنند»!

ملاک هایی برای خودی و غیر خودی
برای طیف اصولگرا همانقدر که وطن پرستی نمی تواند ملاک خودی بودن باشد، مفاسد اخلاقی یا مفاسد مالی هم نمی تواند مانع از آن شود که شخصی درون حلقه یاران تمامیت خواه قرار بگیرد. مصداق بارز این موضوع ذوق زدگی اصولگراریان از حضور امیرحسین مقصودلو معروف به تتلو است. در مقابل شخص مفسدی همچون تتلو کم نبودند نخبگان وطن پرستی که طی سال های اخیر به دلایل مختلف مورد پسند اصولگرایان قرار نگرفتند و مجبور به ترک وطن شدند.
در همین روزهای اخیر جنجال تتلو در رسانه های آزاد و شبکه های اجتماعی بار دیگر نام این حامی اصولگرایان در انتخابات ۹۶ را بر سر زبان ها انداخت. سال ۹۶ وقتی این چهره معلوم الحال آنچنان مورد حمایت اصولگرایان قرار گرفت که چیزی نمانده بود تبدیل به یک قهرمان ملی (البته در نگاه اصولگرایان) شود. از حضور در متینگ های انتخاباتی این جریان و همنشینی با اشخاصی همچون حمید رسایی تا عرشه ناو نیروی دریایی ارتش جولانگاه این خواننده زیرزمینی شد. در همان زمان که برخی آگاهان نسبت به رفتارهای عجولانه اصولگرایان انتقاد می کردند، علی اکبر رائفی پور شبهه تئوریسین وابسته به جریان تمامیت خواه با انتشار دلنوشته ای طولانی از او تمجید کرد.
رائفی پور خطاب به تتلو نوشته بود: « امیر حسین عزیز/ به خاطر این روزها به حالت غبطه می خورم/ نه فقط از این جهت که مظلوم واقع شده ای ! بلکه بیشتر برای این که معیار تشخیص حق از باطل گشته ای/ نگران فحش ها و بی احترامی هایشان نباش ! این روزها باید در تاریخ این مرز و بوم ثبت شود ! کاری ندارم بزرگوارانی که این نوشته را می خوانند ،به چه عزیزی رای می دهند ، هر که رای بیاورد رئیس جمهور ایران و همه ایرانیان است. اما با این کار دارم که عده ای که صبح و شب دم از آزادی می زنند و حتی از حق سگ ها می گویند چرا برای مخالفان سیاسی شان پر ارزنی احترام قائل نیستند ! این دیکتاتورهای لیبرال هرکه برخلافشان فکر کند و حرفی بزند را قلع وقمع می کنند..».
نکته جالب اظهارات این شبهه تئوریسین ارزشی این بود که او یکی از بارزترین خصوصیات های طیف خود را به جناح مخالف و منتقدانش نسبت داده بود چرا که این همطیفی های او هستند که همواره با چوب خودی و غیر خودی میان مردم انشقاق ایجاد کرده و مخالفانشان را تکفیر می کنند. صدای طبل رسوایی اخلاقی این خواننده معلوم الحال آنقدر بلند بود که مدیران اینستاگرام حساب او را مسدود کردند. حال باید از تئوریسین اصولگرایان یکبار دیگر سوال شود که آیا هنوز هم به حال تتلو غبطه می خورد؟
اکنون هر شخص دیگری هم با هر سابقه ای، اگراندک شهرتی داشته باشد و بر میل اصولگرایان سخن بگوید، یک شبه برای آنان قهرمان ملی می شود و یا از او به عنوان «حر» زمان یاد می کنند. تنها مساله اصلی این است که این چهره های موسمی تا چه مدت برای این جریان تمامیت خواه و پر ادعا ارزش ابزاری دارند. کم نیستند افرادی که به همان سرعت که محبوب اصولگرایان شدند به یک چشم بر هم زدند مغضوب شدند و از دایره خودی آنان خارج شدند.
ماجرای اردشیر زاهدی هم بی شباهت به ماجرای تتلو نیست. شاید همانطور که صادق زیباکلام می گوید « تمام خواسته این سیاستمدار ۹۲ ساله، تکه خاکی در وطن برای آرمیدن باشد». اما در حال حاضر این یک وجب خاک ارزش زیادی برای اصولگرایان پیدا کرده است و تا مدت ها می توانند زاهدی را شاخصی برای حقگویی معرفی کنند.