آنقدر در کارش خلاقیت به خرج داده است که وقتی صحبت از هنر آشپزی میشود بی شک نگاهها به سمت این مرد خلاق عرصه سرآشپزی میرود. استاد امیر محمد قربانی سرآشپز هنرمندی است که با استفاده از ادویجات و عرقیجات زیاد، طعم و مزه خاصی را به غذاهایش داده است. گفت وگویی اختصاصی با این […]
آنقدر در کارش خلاقیت به خرج داده است که وقتی صحبت از هنر آشپزی میشود بی شک نگاهها به سمت این مرد خلاق عرصه سرآشپزی میرود. استاد امیر محمد قربانی سرآشپز هنرمندی است که با استفاده از ادویجات و عرقیجات زیاد، طعم و مزه خاصی را به غذاهایش داده است. گفت وگویی اختصاصی با این هنرمند ترتیب داده ایم:
تخصصم طعم دار کردن غذاها با ادویه جات است
مهمترین خصیصه حرفه ای من در کار، استفاده از ادویه جات زیاد در طعم دار کردن غذاهایم است. به شدت به ادویه جات علاقه دارم و یکجورایی به من لقبی داده اند که پدر جوان ادویه ایران است. ادویه جات بسیار در طعم دار کردن غذاها تاثیر دارد. به راحتی میتوان از یک غذای ساده و معمولی، با استفاده از ادویه، آن غذا را خوشمزه و طعم دار کرد.کاری که متاسفانه خیلی از آشپزها و خانمهای ایرانی از آن بی بهره مانده اند.
از دور ریختنیها، غذاهای لذیذ درست میکنم
برخی از سبزیجات و ته ماندههایی که در خانوادهها دور ریخته میشود را اگر به من بدهند کاری میکنم که همان دور ریختنی تبدیل به یک غذای لذیذ و خوشمزه بشود و این تخصص من است. استفاده از ادویه جات مختلف و به کار گیری خلاقیت باعث شده تا دوریختنیها هم برای من مهم و تبدیل به غذاهای خوشمزه شود. شعارم همیشه این بوده است با کمترین امکانات باید بهترین کیفیت را به مردم عرضه داد.
در خانهها کمتر از ادویه جات استفاده میشود
علم استفاده از ادویه جات به همراه مصلحات آنها را به خوبی آموخته ام و با آزمون و خطاها کاری کرده ام که به شخصه ادویه جات را ترکیب و در غذاهایم استفاده میکنم. در منزل و محل کارم ترکیبات بسیاری از ادویه جات و عرقیجات گیاهی کنار یکدیگر چیدمان شده است در حالی که شما در بسیاری از خانوادهها که میروید صرفا از پنج الی شش نوع ادویه استفاده میکنند. ادویه جاتی مثل نمک، فلفل، پودر سیر، زردچوبه، تخم گشنیز و گلپر است در حالی که من خودم به شخصه بالای صد نوع ادویه را میشناسم و در غذاهایم استفاده میکنم.
کته با طعم عرقیجات
همیشه متفاوت بودن و خلاقیت در کار را دوست داشتم و به همین منظور افرادی که دچار بیماری چربی خون، دیابت ، کبدچرب و بیماریهای قلبی و عروقی هستند را توصیه میکنم که حتما به پیج اینستاگرام من به آدرس shef.ghorbani1979سر بزنند چرا که من روش پخت برنج را با عرقیجات گیاهی انجام داده ام.
طعم دار کردن غذا باید در دستور کار آشپزی مادرهای ایرانی خانه دار قرار بگیرد
طعم دار کردن غذا باید در دستور کار آشپزی مادرهای ایرانی خانه دار قرار بگیرد. امروزه متاسفانه غذاهای آماده و فست فودها جایگزینی برای غذاهای سالم شده است. استفاده از ادویه جات، سبزی های معطر، باعث میشود تا هم طعم غذا لذیذ شود و هم سوء تغذیه تا حدود زیادی رفع شود. یکی از علتهایی که برخی نوجوانان و بچهها دچار سوء تغذیه میشوند بوی غذا و طعم غذا است که در اینجا وظیفه مادر خانواده این است که با طعم دار کردن غذا به راحتی آن غذا را خوشمزه نماید.
کبابهایم طعم متفاوتی دارد
تخصص من در طعم دار کردن غذاها و درست کردن غذاهای دریایی و همچنین انواع کبابها است. کبابهایی که درست میکنم یا آموزش میدهم بسیار طعم متفاوت و لذیذی دارد. این را من نباید در این مصاحبه تعریف کنم اما دوستان و اقوام و مشتریان و به خصوص شاگردانم وقتی کبابهای من را تست میکنند متفاوت بودن در طعم کباب را به خوبی حس میکنند یا غذاهای دریایی که با روش خاصی طبخ میکنم.
آموزش با طعم ادویه جات و گیاهان دارویی
در حال حاضر در آموزشگاه ساناز و سانیا، انواع و اقسام کبابها و استیکها وغیره را آموزش میدهم. مهمترین تخصص من در آموزش استفاده از ادویه جات و طعم دار کردن غذاها است که بسیار برای شاگردانم مهیج و جدید است. خیلی خوشحالم که در آموزشهایی که میدهم تازگی و تنوع در آموزش برای شاگردان و هنرجویانم محسوس است.
سرآشپز قطار پنج ستاره زندگی هستم
در حال حاضر در کنار آموزش، افتخار این را دارم که سرآشپز قطار گردشگری و پنج ستاره زندگی در رجا هستم. جا دارد از مهندسین و آقایان، پوربخت، کشاورز، فتحی، عاملی، نیشابوری، ناصری و بهروزی کمال تشکر را داشته باشم.
تشکر ویژه از دکتر بیرامی که مدیون ایشان هستم
جا دارد تشکر ویژه ای از جناب آقای دکتر فرهاد بایرامی داشته باشم که هر چه در زندگی دارم از لطف بی کران آقای دکتر است. آقای دکتر بایرامی دارای علم بسیار بالا در عرصه تغذیه است که زیرسازی و پایه کارم را مدیون این بزرگوار هستم. همچنین تشکر ویژه از خانواده ام و همسرم دارم که همیشه پشتیبان من بوده است. و یک تشکر دیگر از خبرنگار پرآوازه کشور، آقای کوماهی که من را با دنیای رسانه آشنا کرد.