همدان – خبرنگار روزنامه جمله رئیس سازمان جهاد کشاورزی همدان گفت: استان همدان با وجود داشتن ۲.۱ درصد از وسعت کشور، ۴.۴ درصد از تولیدات بخش کشاورزی یکی از قطب های مهم کشاورزی کشور است. منصور رضوانی جلال در جمع خبرنگاران که به مناسب هفته چهاد کشاورزی برگزار شد اظهار داشت: بخش کشاورزی ۲۹ […]
همدان – خبرنگار روزنامه جمله
رئیس سازمان جهاد کشاورزی همدان گفت: استان همدان با وجود داشتن ۲.۱ درصد از وسعت کشور، ۴.۴ درصد از تولیدات بخش کشاورزی یکی از قطب های مهم کشاورزی کشور است.
منصور رضوانی جلال در جمع خبرنگاران که به مناسب هفته چهاد کشاورزی برگزار شد اظهار داشت: بخش کشاورزی ۲۹ درصد اشتغال و ۲۵ درصد ارزش افزوده فعالیت های اقتصادی استان را به خود اختصاص داده است.
وی افزود: همچنین بخش کشاورزی همدان ۵.۴ درصد از تولیدات و ۴.۳ درصد از ارزش افزوده بخش کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است. رضوانی جلال اظهار داشت: توسعه کشتهای نشائی در استان باعث شده دو مرتبه از مرحله آبیاری محصولات کاهش پیدا کند و راندمان بالایی داشته باشد و در مقابل میزان مصرف آب کاهش پیدا کرده است. وی تصریح کرد: سرشاخه کاری و اصلاح باغات حرکات خوبی بود که در حوزه کشاورزی صورت گرفته و ما برای نخستین بار پیوندهای گردو را در استان تولید کردیم در صورتی که در سالهای گذشته این پیوندها را از خارج وارد میکردیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی همدان با بیان اینکه در حوزه کشاورزی حرکات بنیادین و خوبی صورت گرفته است، مطرح کرد: طبق سند راهبردی استان باید در سال گذشته ۱۵۰ هکتار از باغات ملایر را داربستی میکردیم اما تاکنون فقط موفق به انجام این کار در ۱۳۰ هکتار از باغات شدیم و امیدواریم با تأمین منابع بتوانیم به اتمام برسانیم. رضوانی جلال با اشاره به مکانیزه شدن کشاورزی خاطرنشان کرد: مکانیزه کردن باعث افزایش بهره وری شده و ما در استان ۳۲ هزار دستگاه تراکتور و کمباین داریم و ضریب مکانیزاسیون ما ۲.۱ درصد است در صورتی که میانگین کشوری ۱.۸ درصد است وی در رابطه با برنامههای هفته جهادکشاورزی بیان کرد: در هفته جهادکشاورزی برنامههای متنوعی از جمله افتتاح بیش از ۷۷ طرح با اشتغالزایی ۴۷۵ نفر درنظر گرفته بودیم اما شرایط انتخابات باعث شد تا افتتاح این طرحها را به بعد از این ایام موکول کنیم.
رضوانی جلال با اشاره به رأی دیوان عدالت اداری در رابطه با تغییر کاربریها گفت: رأی دیوان عدالت ادارای مبنی بر این بود که تغییر خط ها باید در تبصره یک ماده یک و در تغییر کاربری ها مطرح شود در صورتی که از نظر وزارتخانه تغییر خط، تغییر کاربری محسوب نمیشود. وی ادامه داد: در سفر رئیس قوه قضائیه به استان همدان این مسئله را مطرح کردیم و وی دستور داد در اسرع وقت موضوع بررسی شود و دادگستری کل استان با استانداری جلسات مختلفی گذاشتند و نتایج را به دیوان ارائه دادند و منتظر نتیجه نهایی هستیم. رضوانی جلال در رابطه با گاوداری های شستا در همدان مطرح کرد: خوشبختانه در این زمینه کارهای خوبی صورت گرفته و سوله ها و زیرخواست خوبی تهیه شده و در آینده نزدیک به بهرهبرداری می رسد که با این کار تولید گوشت قرمز و شیر در استان به صورت تصاعدی خواهد شد.