استفاده از کود پتاسه یکی از راه‌های مبارزه با تنش‌های آبی است
استفاده از کود پتاسه یکی از راه‌های مبارزه با تنش‌های آبی است
کشاورزان باید فرصت را مغتنم شمرده و همزمان با تهیه کود پایه اوره ‌و فسفاته از منابع کود کلرورپتاسیم و سولفات پتاسیم و مصرف آن در مزارع اقدام کنند.

بدون مدیریت مناسب تغذیه و حاصلخیزی خاک، تولید مداوم یک محصول سبب کاهش مقدار عناصر غذایی در خاک می گردد.

سید صمد ضیائی مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان در این باره گفت:  یکی از این عناصر، پتاسیم است  که باعث حاصلخیزی خاک، افزایش عملکرد و کیفیت محصول می‌شود و یکی از راهه ای مبارزه با تنش‌های آبی است.

ضیائی با اشاره به تامین کود پتاسه گفت: در سه ماهه سال جاری، بیش از۴ هزارو۸۰۰ تن کود پتاسه تامین شده است. از این میزان بیش از یک هزار و۳۸۶ تن شامل کود کلرور پتاسیم از طریق یکی از کشورهای حوزه اوراسیا، بلاروس و بندر شمالی امیرآباد مازندران وارد این استان شده است.

وی از ذخیره سازی بیش از۳ هزار و۹۴ تن کود پتاسه برای کشت تابستانه نوید داد که نسبت به مدت مشابه سال قبل که یک هزار و۸۶۲ تن بوده،۱/۷ برابر افزایش داشته است. ضیائی گفت: بنا بر پیش‌بینی‌های اداره کل هواشناسی استان، امسال تابستان خشک‌تری را پیش رو داریم که در حال حاضر یکی از راه‌های مبارزه با این تنش استفاده از کود پتاسه است که برای هر هکتار ۱۰۰ کیلوگرم توصیه شده است .

وی به کشاورزان توصیه کرد: کشاورزان باید فرصت را مغتنم شمرده و همزمان با تهیه  کود پایه اوره ‌و فسفاته از منابع کود کلرورپتاسیم و سولفات پتاسیم و مصرف آن در مزارع اقدام کنند.

ضیائی در پایان گفت: امید است با اقدامات ترویجی و آموزشی، در قالب یک طرح مدون و یک برنامه میان مدت، مصرف کود پتاسه استان را به مقادیر استاندارد برسانیم تا شاهد تولید محصولات با کیفیت باشیم.

در حال حاضر کود پتاسه در سبد کود یارانه‌ای این شرکت شامل کود کلرور پتاسیم پودری و گرانوله به ازای هر کیسه ۵۰ کیلویی، پنج میلیون و۷۵۰ هزار ریال و کود سولفات پتاسیم به ازای هر کیسه ۵۰ کیلویی، شش میلیون و۲۵۰ هزار ریال از طریق سامانه پایش مواد کودی و طرح الگوی کشت بین کشاورزان توزیع می‌شود.