در نشست شورای برنامهریزی و هماهنگی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت مدیرکل دفتربرنامه ریزی، پذیرش و اعزام زائران عتبات عالیات این سازمان از استقبال از شیوه جدید اعزام زائران به اعتاب مقدسه در عراق خبر داد. جلسه شورای برنامهریزی و هماهنگی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت با […]
در نشست شورای برنامهریزی و هماهنگی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت مدیرکل دفتربرنامه ریزی، پذیرش و اعزام زائران عتبات عالیات این سازمان از استقبال از شیوه جدید اعزام زائران به اعتاب مقدسه در عراق خبر داد.
جلسه شورای برنامهریزی و هماهنگی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت با حضور نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت تشکیل شد.
در این نشست که به ریاست حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه درامور حج و زیارت تشکیل شد، حمید رضا محمدی افزود: با پررنگ تر شدن نقش دفاتر زیارتی در سفر مشتاقان زیارت عتبات ، تعداد زائران نسبت به شروع اعزام ها افزایش یافته و انتظارمی رود با ارائه بسته های متنوع زیارتی و فعال شدن دفاتر در استان های مختلف تعداد کاروان ها بیشتر شود.
وی همچنین از جلسات برگزار شده برای بررسی موضوع لغو روادید سفر به عراق گزارش مشروحی ارائه کرد و حجت الاسلام والمسلمین نواب از معاونت عتبات سازمان حج و زیارت خواست متناسب با محورهای گزارش ارائه شده برنامه ریزی و اقدامات لازم را انجام دهد.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت تصریح کرد: سازمان حج و زیارت در ریل گذاری جدید با دقت و تدبیر عمل کند و تمهیدات لازم را در هدایت دفاتر زیارتی بکار گیرد و زمان تصفیه حساب های ارزی را کوتاه کند.
در ادامه این جلسه، رئیس سازمان حج و زیارت با بیان اینکه بررسی عملیاتی و شناسایی نقاط ضعف و قوت شیوه جدید اعزام به عتبات در دستورکار قرار گرفته است، اظهار داشت: موضوع اعزام زمینی زائران به عراق نیز از طریق سفارت کشورمان در بغداد در حال پیگیری است.
علی رضا رشیدیان توجه به برنامه های فرهنگی را در سفرهای زیارتی بسیار مهم دانست و تصریح کرد: پیوست فرهنگی بسته های زیارتی هسته محوری اعزام ها محسوب می گردد و با هماهنگی معاونت فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری برای ارائه هرچه بهتر این خدمات اقدام می شود تا زائران حداکثر بهره معنوی را از سفرهای زیارتی ببرند.
این گزارش حاکیست ، این جلسه با گزارش اکبر رضایی معاون حج و عمره سازمان حج و زیارت در خصوص وضعیت شیوع کرونا و آخرین تصمیمات عربستان در مورد فهرست واکسنهای مورد تأیید برای ورود به این کشور و اعزام زائران به عمره از کشورهای اردن، عراق و مصر ادامه یافت.
وی افزود: برنامه های مقدماتی برای حج تمتع آینده نیز در سازمان حج و زیارت آغاز و امور اجرایی و آموزش کارگزاران در دستور کار قرار گرفته است هرچند که تاکنون قرینه و نشانه ای از طرف عربستان در خصوص حج آینده دریافت نشده است.
برپایه این گزارش، درابتدای این جلسه حجت الاسلام والمسلمین نواب در سخنانی فرارسیدن سالروز میلاد فرخنده حضرت زینب (س) را تبریک گفت و با استناد به آیات قرآن و احادیث درباره اهمیت تعقل و تفکر سخن گفت.
وی نمونه هایی از برخوردهای عقیله بنی هاشم در واقعه عاشورا و پس از آن را یادآور شد و گفت: آنچه موجب شد تا راه امام حسین (ع) پایدار بماند و بنی امیه و بنی عباس نتوانند نهضت حسینی و آثار خون سیدالشهداء را از بین ببرند رفتار توام با تدبرو تعقل حضرت زینب (س) بود.
وی افزود: تعقل و تفکر با هم ارتباط دارند و به آرامش فکری ، رفتاری و ادب در انسان منجر می شوند.
در دیدار با نمایندگان مجلس مطرح شد؛
تاکید بر ضرورت راه اندازی دانشکده پزشکی قانونی
رییس سازمان پزشکی قانونی کشور در دیدار با اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با تأکید بر علمی و تخصصی بودن خدمات این سازمان بر ضرورت راه اندازی دانشکده پزشکی قانونی تأکید کرد.
دکتر عباس مسجدی در دیدار با اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس افزود: راه اندازی دانشکده پزشکی قانونی و پذیرش افراد به صورت بورسیه راهکاری برای جذب و رفع مشکل کمبود پزشک در مناطق محروم است که امیدواریم با کمک دولت و مجلس زمینه راه اندازی آن فراهم شود.
وی در ادامه با ارائه گزارشی از عملکرد هفت ماهه سازمان نکاتی را در خصوص رسیدگی به پرونده شخصیت، فرزندان اتباع بیگانه، موضوع سقط جنین درمانی مطرح و تصریح کرد: سازمان پزشکی قانونی کشور به عنوان سازمانی خدمت رسان که سالانه به حدود ۲ میلیون پرونده قضایی رسیدگی می کند، با کمبود اعتبار در بخش های مختلف مواجه است و همین موضوع در مقاطعی سازمان را در تأمین مواد و اقلام مصرفی مورد نیاز دچار مشکل می کند.
رییس سازمان پزشکی قانونی همچنین با اشاره به محدودیت منابع فوقالعاده خاص کارکنان سازمان، اظهار داشت: با توجه به پرداختی محدود پزشکی قانونی به پرسنل و پزشکان تنها موردی که ممکن است موجب تقویت انگیزه آنان برای کار در پزشکی قانونی شود، پرداخت فوقالعاده خاص است که متاسفانه به دلیل محدود بودن منابع تا کنون تنها موفق به پرداخت بخشی از آن شده ایم.
وی با تأکید بر لزوم حفظ نیروی تخصصی سازمان خواستار توجه و مساعدت نمایندگان برای افزایش درصد تخصیص فوقالعاده خاص و افزایش منابع پرداختی آن شد.
دکتر مسجدی ادامه داد: سازمان با کمبودهای جدی در بخش های ابنیه، بودجه و اعتبارات و نیروی انسانی فنی و تخصصی مواجه است که امیدواریم با توجه به جایگاه و نقش سازمان در تعیین تکلیف پرونده های قضایی این مشکل برطرف شود.
رییس سازمان پزشکی قانونی کشور موضوع شناسایی تصادفات ساختگی را یکی از خدمات قابل توجه سازمان برشمرد و گفت: کارشناسان پزشکی قانونی با مهارت و دانش کافی قادر به شناسایی تصادفات ساختگی هستند که از همین محل صرفه جویی قابل توجهی برای شرکت هایی بیمه ای ایجاد شده اما ریالی از این منابع برای تأمین حداقل ها به سازمان اختصاص داده نشده است.
وی در پایان با تأکید مجدد بر مشکلات و کمبودهای سازمان اظهار امیدواری کرد در لایحه بودجه ۱۴۰۱، خدمات و مشکلات سازمان پزشکی قانونی به طور ویژه مورد توجه تصمیمگیران قرار گیرد.
در ادامه این جلسه دکتر حسینعلی شهریاری رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی نیز با تأکید بر اهمیت و جایگاه پزشکی قانونی در رسیدگی به پرونده های قضایی بر ضرورت راه اندازی دانشکده پزشکی قانونی و جذب دانشجوی بورسیه اشاره و تصریح کرد: کمیسیون بهداشت مجلس با هماهنگی وزارت بهداشت در این خصوص همکاری لازم را با پزشکی قانونی خواهد داشت.
گفتنی است در این نشست اعضای کمیسیون بهداشت مجلس با اشاره به اهمیت اطلاعات آماری سازمان پزشکی قانونی کشور در برنامه ریزی و تصمیمگیری های نظام سلامت کشور و کنترل آسیب های اجتماعی، مشکلات این سازمان در موضوعاتی همچون کمبود نیروی تخصصی و پزشک، کمبود اعتبارات و منابع مالی، عدم تمایل پزشکان برای کار در سازمان را تأیید و برای رفع آن قول همکاری و مساعدت دادند.
یادآور می شود در این دیدار دکتر رضا حاج منوچهری معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی، دکتر علی هادیزادگان مدیرکل فناوری اطلاعات و تحول اداری و دکتر قاسم سلیمانی رابط سازمان با مجلس شورای اسلامی نیز حضور داشتند.