استقلال در سراسیمگی
استقلال در سراسیمگی

    فرشاد کاس‌نژاد / آنچه باشگاه استقلال در انتخاب سرمربی پشت سر گذاشت، ماجرایی سراسر آشفتگی بود که حالا همان آشفتگی را در انتخاب همکاران سرمربی نیز می‌بینید. محمود فکری که خود در پی آشفتگی باشگاه و سراسیمگی در انتخاب، سرمربی استقلال شد، در انتخاب همکارانش به دست خود مشغول تولید آشفتگی بیشتر است. […]

 

 

فرشاد کاس‌نژاد /

آنچه باشگاه استقلال در انتخاب سرمربی پشت سر گذاشت، ماجرایی سراسر آشفتگی بود که حالا همان آشفتگی را در انتخاب همکاران سرمربی نیز می‌بینید. محمود فکری که خود در پی آشفتگی باشگاه و سراسیمگی در انتخاب، سرمربی استقلال شد، در انتخاب همکارانش به دست خود مشغول تولید آشفتگی بیشتر است. تصمیماتی که باشگاه برای سمت‌های فنی و اجرایی تیم می‌گیرد نیز این وضعیت را قرمز جلوه می‌دهد.
در استقلال صمد مرفاوی را به دو عنوان مدیر فنی و دستیار معرفی کرده‌اند. هیچ‌کس نمی‌داند نقش دقیق او چیست. بعد از اینکه او در نقش مدیر فنی کارش را شروع کرد، پیشکسوتان باشگاه انگار تصمیم گرفتند نصرالله عبداللهی در نقش مدیر فنی به استقلال بیاید. توجه کنیم که عبداللهی از چهره‌های شاخص تاریخ باشگاه استقلال است اما بعید به نظر می‌رسد اطلاعات روزآمدی برای مدیریت فنی استقلال داشته باشد یا برای این پست سنگین آمادگی ذهنی داشته باشد. پرویز مظلومی به سمت مدیر تیم رسید و محمود فکری سپس از مذاکره با امید نمازی خبر داد. اینکه در ترکیب کادر فنی استقلال از بین صمد مرفاوی که سابقه سرمربیگری در استقلال را دارد و از محمود فکری نیز تجربیات بیشتری دارد و امید نمازی که با ادعای دستیار اولی می‌خواهد به استقلال بیاید، چه کسی نقش دستیار اول را بازی کند، خود بدون شک باعث بحث و دردسر در استقلال خواهد شد. توجه کنیم که مرفاوی پیش از شروع بحث حضور نمازی، مدیریت فنی را با حضور عبداللهی از دست داده بود.
چند روز پیش صمد مرفاوی با این حرف‌ها قصد توجیه آشفتگی را داشت: «در مجموعه ما پست مهم نیست. آن چیزی که مهم است همبستگی و همدلی است که باید همه اعضای تیم داشته باشیم تا تیم شرایط خوبی پیدا کند و بتوانیم کارهای بزرگی را انجام دهیم و به فکر این مسائل نیستیم.» همان روز پاسخ به مرفاوی این بود که صمد مرفاوی ساده و با جملاتی آشنا و کلیشه‌شده در فوتبال ایران از یک سؤال مهم می‌گذرد و از همدلی حرف می‌زند. مدیر فنی استقلال نه تنها باید روشن باشد که کیست، بلکه باید مسئولیت‌های روشنی نیز برایش نوشته شود. «ما همدل هستیم» بدترین پاسخ به این سؤال مهم است.
صمد مرفاوی سال‌های سال در باشگاه استقلال مربیگری کرده است؛ از تیم‌های پایه تا سرمربیگری. او یکی از چهره‌های مهم و سرمایه‌های انسانی باشگاه استقلال است و اگر می‌خواهد قدم مهمی در استقلال بردارد، اولین کار لازم روشن بودن مسئولیت‌هاست. او نباید در موقعیت امروز استقلال اینچنین سهل‌انگارانه از آشفتگی این تیم بگذرد.
زمانه‌ای که در آن نصرالله عبداللهی، پرویز مظلومی، بهتاش فریبا، صمد مرفاوی و محمود فکری دور هم جمع شوند و تیم را اداره کنند نه تنها گذشته، بلکه هرگز چنین روشی برای موفقیت کاربردی نداشت. این حرف‌های غیرحرفه‌ای و بی‌معنا فقط به کار دورانی می‌آید که هیچ طرح و برنامه و مسئولیت نوشته‌شده‌ای وجود ندارد.
استقلال گرفتار همین تصمیمات شده است. با دور هم جمع شدن چهره‌هایی مثل نصرالله عبداللهی، پرویز مظلومی، صمد مرفاوی و محمود فکری تیم تصمیم‌گیرنده نمی‌سازند، بلکه کادر فنی و اجرایی باید وظایف و مسئولیت‌های روشن داشته باشد و اضافه شدن امید نمازی به این جمع معلوم نیست این آشفتگی را چقدر پرحاشیه‌تر کند.

 

 

تیم‌های پرطرفدار
و هواداران پولدار

استقلال کلی از طلبکارانش از جمله محمدحسین کنعانی‌زادگان مدافع فعلی پرسپولیس را راضی کرد. کنعانی‌زادگان به خبرورزشی گفته بود نه به استقلالی‌ها تخفیف دادم و نه رضایت و آنها همه پولم را دادند! امثال کنعانی‌زادگان کم نبودند که همه یا بخش عمده‌ای از پول‌شان را گرفتند و البته بعضی‌ها هم به AFC شکایت کردند. اخیراً هم دو چهره مطرح و سابق استقلال به جمع طلبکاران پیوسته‌اند چون خوب می‌دانند اگر آبی‌ها پول‌شان را ندهند، نمی‌توانند مجوز حرفه‌ای و جواز حضور در لیگ قهرمانان آسیا را به دست آورند. در واقع این طلبکاران که باید سال‌ها قبل پول‌شان را می‌گرفتند، باید خدا را شکر کنند که چیزی به اسم مجوز حرفه‌ای وجود دارد که استقلال باید آن را دریافت کند وگرنه همین حالا هم خبری از پول نبود. در ماجرای پرداخت شدن طلب طلبکاران استقلال نکته اصلی اینجاست که عنوان شده یک هوادار پولدار! همه پول‌ها را پرداخت کرده و حداقل پول ۸ طلبکار را او داده است! بله، تیم مال وزارت ورزش است و هیئت مدیره دارد ولی یک هوادار پولدار خرجش را می‌دهد و بدهی‌هایش را پرداخت می‌کند. از آن دست اتفاقات بامزه مدیریتی که شما نمونه‌اش را هیچ جای دنیا نمی‌بینید. حالا اینکه هوادار پولداری که میلیارد، میلیارد پول خرج می‌کند بعداً چه توقعاتی دارد، بماند اما همین‌قدر بدانید که الان یکی از همین هواداران پولدار به واسطه پول‌هایی که قرض گرفته تا به بازیکنان بدهد، در بدنه مدیریتی استقلال است و پست خوبی هم به او داده‌اند. در واقع شما اگر پولدار باشید، می‌توانید در استقلال مناصب بالایی را هم تصاحب کنید همان‌طور که اگر دندانپزشک باشید، احتمالاً در پرسپولیس پست بسیار خوبی می‌گیرید! چرا؟ چون هر دو تیم متعلق به وزارت ورزش هستند.