اظهار نظر درباره سرقت از موزه همدان غیر حرفه‌ای و غیرمسئولانه بود
اظهار نظر درباره سرقت از موزه همدان غیر حرفه‌ای و غیرمسئولانه بود

é همدان é خبرنگار روزنامه جمله مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان گفت: اظهارات مقام انتظامی درباره سرقت از موزه که صرف ادعای یک فرد معلوم‌الحال و معتاد صورت گرفت و بازتاب زیادی در رسانه‌ها و فضای مجازی داشت غیر حرفه‌ای و غیرمسئولانه است و در حال پیگیری هستیم. علی مالمیر در تور […]

é همدان
é خبرنگار روزنامه جمله

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان گفت: اظهارات مقام انتظامی درباره سرقت از موزه که صرف ادعای یک فرد معلوم‌الحال و معتاد صورت گرفت و بازتاب زیادی در رسانه‌ها و فضای مجازی داشت غیر حرفه‌ای و غیرمسئولانه است و در حال پیگیری هستیم.

علی مالمیر در تور رسانه‌ای خبرنگاران که به مناسبت روز خبرنگار تشکیل شده بود در جمع خبرنگار با بیان اینکه جایگزینی اشیاء بدل به جای اصل در موزه بوعلی همدان انجام شده باشد اصلا صحت ندارد اظهار داشت: اینکه امین اموال موزه، اشیاء بدلی را جایگزین اشیاء اصل می‌کرده کذب است چرا که امکان چنین کاری در ساختار مخازن در تمامی موزه‌های کشور اصلا امکان پذیر نیست. وی در رابطه با اینکه اظهار نظرهای غیرمسئولانه مقام انتظامی مورد پیگیری قضایی از سوی میراث فرهنگی همدان است، افزود: مقام انتظامی کارشناس قیمت‌گذاری آثار میراث فرهنگی نیست که درباره این موضوع اظهار نظر کرده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان گفت: با توجه به اینکه پرونده سرقت از موزه از سوی مقام قضایی در حال بررسی وباز است، نمی‌توانیم برخی از مسائل در این رابطه را بیان کرد. مالمیر افزود: این‌گونه مسائل نیازمند بررسی و ملاحظات بیشتر است، از طرفی صرفا با تکیه بر اظهار نظر متهم ‌نمی‌توان زحمات طیف گسترده‌ای از همکاران عرصه ‌میراث فرهنگی را زیر سوال برد. وی با اشاره به اینکه متاسفانه شایعات و اخبار نادرست درباره سرقت از موزه بوعلی زیاد است، اظهار کرد: زیر ساخت‌های امنیتی و حفاظتی موزه‌ها در استان ایراد نداشته و خطای انسانی اتفاق افتاده است.
مالمیر با بیان اینکه میراث فرهنگی همدان به محض اطلاع از سرقت، مراحل شناسایی را انجام داد، مطرح کرد: سال گذشته که از احتمال سرقت اطلاع یافتیم موضوع را بررسی و به سرعت عامل سرقت شناسایی، دستگیر و پرونده تشکیل شد، همچنین برای چهار نفر از افراد احتمالی، پرونده در حال انجام است.
مالمیر با بیان اینکه سارق به قید وثیقه آزاد و تحت اشراف شعبه بود، عنوان کرد: وظیفه میراث فرهنگی برای محافظت بسیار سنگین است و در این زمینه نیازمند بخش خصوصی و سایر دستگاه‌ها هستیم.
وی با اشاره به اینکه نیروی انسانی میراث فرهنگی متناسب با وظیفه‌ای که بر عهده این سازمان است؛ نیست، گفت: متاسفانه امکان اضافه کردن نیرو را نداریم و عدم ‌تناسب در حوزه نیروی انسانی و بودجه‌ها کاملا مشخص است و این نامتناسب بودن در کل کشور وجود دارد. مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان تصریح کرد: سرقت به معنای اینکه در زیر ساخت‌های حفاظتی موزه اشکال دارد، نیست اما مشابه همه جای دنیا که گاهی تخلف و خطای نیروی انسانی اتفاق می‌افتد در همدان هم این اتفاق افتاده است. مالمیر با اعلام اینکه امین اموال جدید موزه بوعلی معرفی شده است، اضافه کرد: پرونده‌هایی که در زمینه اشیاء و موارد فرهنگی شکل می‌گیرد ملاحظاتی دارد و باید صبور باشیم تا صدمه‌ای به روند پرونده وارد نشود و سرانجام اطلاعات دقیقی ارائه شود.
وی با بیان اینکه در رابطه با سرقت مجبوریم ملاحظاتی را رعایت کنیم، افزود: اینکه امین اموال اشیای بدلی را به جای اصل تعویض می‌کرده تکذیب می‌کنم، علاوه بر این اصل و بدل بودن ۹۵ درصد از اشیاء با معاینه باستان‌شناسان مشخص می‌شود. مالمیر با اعلام اینکه پرونده‌ای هم در هیات تخلفات اداری شکل داده‌ایم، بیان کرد: بخش عمده‌ای از اشیاء که خرید و فروش می‌شود بدل است که پس از کشف صورتجلسه وارد مخزن می‌شود و امین اموال مسئول این اشیا است.
وی با اشاره به اینکه با یک قالب نمی‌توان چندین شی ساخت و ادعای سارق در این رابطه منطقی نیست، گفت: هر شی که وارد مجموعه مخزن ‌شود در سامانه ثبت می‌شود و بخش عمده از اشیاء بدل هستند، همچنین قسمت عمده‌ای از آنها پس از فرایندی پیچیده معدوم می‌شوند.
مالمیر در ادامه به سفر وزیر میراث فرهنگی به همدان اشاره کرد و گفت: ۱۵۰ میلیارد تومان از این سفر مصوبه گرفتیم که در محور دستکندها، بافت‌های واجد ارزش روستای و شهری، تکمیل زیر ساخت روستاهای هدف و محورهای گردشگری و ایجاد نمایشگاه دائم صنایع دستی در مجموعه هگمتانه تعریف شده است.

 

 

استاندار اصفهان:
جوامع غربی به سمت فرزندآوری می‌روند

استاندار اصفهان گفت: در فضای مجازی دیده می‌شود که افراد موثر جوامع غربی تلاش می‌کنند خانواده‌ها و مردم خود را به سمت فرزندآوی و تقویت بنیاد خانواده هدایت کنند
سید رضا مرتضوی در جمع خبرنگاران در حاشیه جلسه ستاد ساماندهی امور جوانان اظهار داشت: ستاد امور جوانان با توجه به اهمیت جوانان و پرداختن به آن دارد و متناسب با سند ملی جوانان در استان‌ها تشکیل شده و با توجه به اینکه جوانان از مهم‌ترین مسئولیت‌های دستگاه‌ها شناخته می‌شود با مسئولیت استاندار در استان‌ها برگزار می‌شود.
وی افزود: بعد از تغییر و تحول اداره ورزش و جوانان درخواست شد با برنامه شش جلسه در سال با رویکردهای جدید مقرر شود، رویکرد فعلی ستاد ساماندهی امور جوانان شناسایی مسئولیت‌های جدید دستگاه‌های مرتبط با حوزه جوانان و پیگیری انجام مسئولیت آنها در حوزه‌های مربوط است. استاندار اصفهان با بیان اینکه برنامه دوم فعال سازی سمن‌های حوزه جوانان است، ادامه داد: باید امور جوانان با همکاری و مساعدت خود جوانان و پشتیبانی تشکل‌ها و سمن‌ها که در دست خود جوانان و به کمک مصوبات و دستگاه‌های اجرایی انجام شود و اگر این روند پیش برود حتی موفقیت‌ها بیشتر نیز خواهد بود.
é در دوره طلایی فرزندآوری هستیم
مرتضوی در خصوص بحث فرزندآوری و جوانی جمعیت اضافه کرد: الان در یک دوره طلایی هستیم که هنوز برای جوانی جمعیت و جلوگیری از آسیب‌های پیری جمعیت می‌توان برنامه‌ریزی کرد، قانون جوانی جمعیت نیز به همین دلیل نوشته شده است.
وی تصریح کرد: پیدا کردن راه حل برای مشکلاتی که امروز در بحث اداره زندگی وجود دارد یکی از برنامه‌های اصلی است که در قرارگاه جوانی جمعیت پیگیری می‌شود، بعضاً به دلیل نپرداختن به مؤلفه‌های هویتی که گوهرهای تربیت خانواده است این مؤلفه‌ها در حال از بین رفتن است.
استاندار اصفهان خاطرنشان کرد: در فضای مجازی دیده می‌شود که افراد مؤثر جوامع غربی تلاش می‌کنند خانواده‌ها و مردم خود را به سمت فرزندآوی و تقویت بنیاد خانواده هدایت کنند، این افراد شاخص در کشور ما نیز می‌توانند کارکرد داشته باشد اما ورزشکاران و بازیگران ما به جای پرداختن به مؤلفه‌های هویتی خودمان دستمایه سیاست ورزی می‌شوند.

 

 

حاشیه‌ای به اظهارات نماینده و فرماندار ملایر؛
مسئول ظلم به شهرستان ملایر کیست؟

ظرف روزهای اخیر هادی بیگی‌نژاد نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی در جمع خبرنگاران اینطور گفت که در تخصيص اعتبارات سفر رئیس جمهور به شهرستان ظلم شده است.
از سویی معاون استاندار و فرماندار ویژه ملایر نیز در حاشیه شواری برنامه ریزی شهرستان اعلام کرده است که در سی‌امین سفر استانی رییس جمهور و هیات دولت به استان همدان، از مجموعه ۱۴ هزار ميليارد تومان اعتبار سفر تنها ۸۶۴ میلیارد تومان برای این شهرستان مصوب شد.
اسماعیلی در بخش دیگری از اظهارات خود با خبرنگاران گفت: میزان اعتبار مصوب شده برای شهرستان ملایر در سفر استانی، نسبت به بودجه سنواتی ملایر قابل قبول نیست و با ظرفیت‌های بالایی که این شهرستان دارد، این رقم می‌توانست بسیار بالاتر باشد.
این اظهار نظر دو مسئول بلند پایه شهرستان ملایر در حالی است که فرماندار همدان پیرامون دستاورد سفر رئیس جمهور برای این شهرستان گفت: ۶۷ طرح با اعتباری معادل چهار هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان در جریان سفر استانی رییس جمهور، برای این شهرستان به تصویب رسیده است.
فرماندار تویسرکان نیز اعلام کرده رهاورد سفر رییس جمهور برای تویسرکان یک‌هزار و ۵۰ میلیارد تومان معادل ۲۰ برابر اعتبار استانی این شهرستان است.
حال این سوال مطرح می‌شود که چرا شهرستان ملایر که بعد از همدان دومین شهرستان استان محسوب می‌شود از ۱۴ هزار میلیارد تومان اعتبار سفر رئیس جمهور به استان، فقط ٨۶۴ میلیارد تومان را به خود اختصاص داده است؟
چه شخصی ویا اشخاصی در این زمینه کوتاهی کردند و چرا به قول نماینده ملایر به این شهرستان ظلم شده است؟
مگر نه اینکه باید قبل از سفر رییس جمهور به استان فرماندار و نمایندگان شهرستان که از کمبودها و مشکلات مطلع هستند با هم افزایی و اتفاق نظر مشکلات و کمبودها و پروژه‌های نیمه تمام زیر ساختی را احصا و با مسئول ارشد استان به جمع بندی می‌رسیدند؟
حالا که سفر به پایان رسیده، اعتبارات در بین شهرستان‌ها تقسیم شده آقای نماینده اعلام می‌کند که به شهرستان ظلم شده و فرماندار می‌گوید که می‌توانست حداقل ۲ برابر این اعتبار را در سفر استانی جذب کند و سهم بسیار بیشتری را از اعتبارات گرفت.
طرح این موضوعات در برهه کنونی چه فایده‌ای برای مردم و شهرستان دارد ؟
آیا این گفتارها نشان از عدم همکاری و نبود وحدت رویه بین مسولان شهرستان نیست؟
حال این سوال مطرح است که چه کسی باید از بیرون مجموعه فرمانداری و نمایندگان شهرستان می‌آمد و پیگیر جذب اعتبارات بیشتر که نه؛ حداقل آنچه حق شهرستان بود را جذب می‌کرد ؟
فرماندار همچون دیگران بعد از گذشت چند ماه که سکان فرمانداری را در اختیار دارد دلیل اصلی سهم کم در این اعتبارات، را به گردن گذشتگان انداخته است و می گوید که طی سال‌های گذشته در حوزه‌های عمرانی و هم در حوزه اقتصادی این شهرستان کم کاری شده است!

 

 

مدیرعامل آبفا در بازدید استاندار هرمزگان از محلات بندرعباس:
بافت فرسوده باعث ایجاد مشکل برای آبفا و ساکنان برخی مناطق شده است
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان از اصلاح و بازسازی شبکه‌های آب و فاضلاب محله‌های کوی ملت و دوهزار خبر داد.
عبدالحمید حمزه‌پور با اشاره به بازدید استاندار هرمزگان از این محلات و درخواست‌های مردمی افزود: بافت فرسوده شهر بندرعباس علاوه بر اینکه اجرای شبکه آب و فاضلاب را با مشکل مواجه کرده است باعث شده تا مردم نیز با سختی‌هایی مواجه شوند.
وی با بیان اینکه پس از اجرای کامل طرح بازآفرینی شهری، مشکل اجرای شبکه‌های آب و فاضلاب به ویژه در محله‌های کوی ملت و دوهزار مرتفع خواهد شد، گفت: با هدف بهره‌مندی ساکنان این مناطق، طرح‌های توسعه‌ای و بازسازی شبکه‌های آب و فاضلاب در دستور کار قرار خواهد گرفت و در معابری که از لحاظ فنی و اجرایی امکان پذیر باشد، شبکه‌گذاری انجام خواهد شد.
وی ابراز امیدواری کرد، با اجرای حداقلی پروژه‌ها و امکان پیاده سازی طرح شاهد رفع مشکلات موجود باشیم.
به گفته حمزه‌پور، توسعه و بازسازی شبکه‌های بافت فرسوده، مشکلات آبفا را نیز به طور قابل ملاحظه‌ای کاهش خواهد داد.

مدیرکل آموزش و پرورش اردبیل:
نگاه یکسان به مدارس دولتی و غیردولتی داریم
مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل گفت: آموزش و پرورش استان اردبیل نسبت به مدارس دولتی و غیردولتی نگاه مشترک و یکسانی دارد.
کلام‌الله صفری در شورای هماهنگی مدارس و مراکز غیردولتی استان اردبیل اظهار کرد: مدارس غیردولتی در اجرای برنامه‌های آموزشی و تربیتی مشارکت جدی داشته و انتظار داریم در زمینه جریان‌سازی در حوزه‌های تربیتی مدارس غیردولتی در صف اول باشند. وی با اشاره به اینکه نسبت به مدارس غیردولتی نگاه تسهیل‌گرانه‌ای داریم، تصریح کرد: برای ایجاد بسترهای لازم در مدارس غیردولتی نسبت به اجرای برخی قوانین در این‌گونه مدارس نگاه تسهیل‌گرانه‌ای خواهیم داشت.
مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل با تاکید بر اینکه آموزش و پرورش استان نسبت به مدارس دولتی و غیردولتی نگاه یکسان و مشترکی دارد، گفت: تمامی فعالیت‌های آموزشی و پرورشی در مدارس بر مبنای سند تحول بنیادین و برای تربیت انسان‌های صالح، فکور، متدین، وظیفه‌شناس و… است و هیچ تفاوتی بین مدارس وجود ندارد. صفری شاخص‌های ارزیابی مدارس استان اردبیل را یادآور شد و افزود: یکی از این شاخص‌ها که منجر به تقویت ظرفیت‌های آموزشی و تربیتی در مدارس می‌شود، انتخاب و انتصاب مدیران متعهد و متخصص است و بر این اساس مدارس غیردولتی باید در انتخاب مدیران خود نهایت دقت و توجه را داشته باشند. وی با تاکید بر جلب حمایت مسئولان و آحاد جامعه نسبت به مدارس غیردولتی خاطرنشان کرد: مدارس غیردولتی با توجه به ویژگی‌ها و ظرفیت‌هایی که دارند، استعداد تبدیل شدن به مدارس حیات طیبه را دارند. مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل با بیان اینکه آموزش و پرورش استان در تأمین نیروی انسانی مجرب در کنار مدارس غیردولتی خواهد بود، اضافه کرد: باید زمینه حضور معلمان مدارس غیردولتی در کارگاه‌های توانمندسازی فراهم شود.

فرمانده سپاه ناحیه امامت تبریز :
دانش‌آموزان باید به عنوان سفیران و راویان شهادت تربیت شوند
فرمانده سپاه ناحیه امامت در حاشیه اعزام کاروان راهیان نور دانش آموزی خواهران به شمالغرب کشور، گفت: هدف از برگزاری و اعزام دانش آموزان به مناطق جنگی، زنده نگه داشتن فرهنگ ایثار و شهادت است‌.
سرهنگ پاسدار حسین پوراسماعیل با بیان اینکه باید دانش آموزان را به عنوان سفرا و راویان شهادت و ایثار تربیت کنیم اظهار داشت: با استفاده از ظرفیت عظیم جامعه دانش آموزی و با توجه به روحیات دانش آموزان، بتوانیم فرهنگ و منش ایثار، شهادت، وطن دوستی و ولایت مداری را ترویج دهیم.
وی در ادامه با اشاره به تعداد کاروان‌های اعزامی سپاه ناحیه امامت در تابستان سال‌جاری گفت: امروز ۵ کاروان دانش آموزی دختران، به مناطق جنگی شمالغرب کشور اعزام شده‌اند و ۵ کاروان دیگر هم تا ۱۰ شهریور اعزام خواهند شد. سرهنگ پاسدار پوراسماعیل افزود: البته قبلا هم ۳ کاروان توسط پایگاه محلات اعزام شده بودند که در مجموع سه دوره، بیش از ۱۳ کاروان، به این مناطق اعزام خواهند شد. فرمانده سپاه ناحیه امامت با اشاره به برنامه‌های جانبی در طول اردوهای راهیان نور گفت : تجدید میثاق با شهدا، حضور در مزار شهدا، دیدار از یادمان‌های شهدای جبهه‌های شمالغرب کشور به خصوص یادمان شهید بروجردی و شرکت در همایش رزمی، فرهنگی که در پادگان حیدرلو شهر ارومیه برگزار خواهد شد، از مهم‌ترین برنامه‌های فرهنگی در طول اردوهای دانش آموزی راهیان نور است.