یک مقام مسئول در سازمان بنادر و دریانوردی گفته است که بهطور مستمر و با همکاری نمایندگان وزارت بهداشت (دانشگاههای علوم پزشکی استانها) برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا چکهای پزشکی در مبادی بندری کشور در حال انجام است و جای هیچگونه نگرانی نیست. این در حالی است که در راستای اقدام پیشگیرانه سازمان […]
یک مقام مسئول در سازمان بنادر و دریانوردی گفته است که بهطور مستمر و با همکاری نمایندگان وزارت بهداشت (دانشگاههای علوم پزشکی استانها) برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا چکهای پزشکی در مبادی بندری کشور در حال انجام است و جای هیچگونه نگرانی نیست.
این در حالی است که در راستای اقدام پیشگیرانه سازمان بنادر، تمام کشتیها قبل از ورود به بندر در لنگرگاه توسط تیم بررسی (پاس کشتی) چک میشوند که این اقدامات برای کشتیهای چینی با تجهیزات جدید و تیم های پزشکی متخصص از بیش از یک ماه گذشته در حال انجام است. در این مسیر، همه کشتیها و شناورها از مبدا ایران به مقصد بنادر عمان برای جلوگیری از شیوع بیماری کرونا تا اطلاع ثانوی ممنوع اعلام شده اما بنا به اطلاع واصله از بنادر چابهار امروز یک فروند لنج به مقصد عمان خارج شده و تا کنون اعلامی مبنی بر ممانعت ورود شناور مذکور دریافت نشده است.
ضمن اینکه ورود شناورهای سنتی به بندر خور دبی ممنوع شده اما شناورها در لنگرگاههای دیگر بنادر امارات مستقر هستند و در صورت عدم مشاهده بیماری کرونا در بین خدمه شناورها در هر نوبت تعداد چهار فروند اجازه ورود به بندر داده میشود. البته تردد شناورهای مسافربری به مقصد بنادر امارات متحده تا اطلاع ثانوی ممنوع اعلام شده است.
این در حالی است که سازمان بنادر تمام خدمه کشتی های ورودی به بنادر ایران را نیز مورد چک و بررسیهای تخصصی پزشکی قرار میدهد.
در همین زمینه معاون وزیر راه و مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی اعلام کرد: در راستای انتقال مسافران ایرانی از بنادر کشورهای حاشیه خلیج فارس به ایران در گام اول روز گذشته کشتی مسافری با ظرفیت ۵۵۰ صندلی به بندر شارجه اعزام شد که ساعت ۱۴ امروز وارد بندر شهید باهنر میشود.
محمد راستاد با اشاره به اینکه کشور امارات متحده عربی روزهای پیش انجام پرواز و انتقال مسافران ایرانی به این کشور را ممنوع کرده بود، اظهار داشت: در حوزه حمل و نقل دریایی نیز بین بنادر شهید باهنر ایران و شارجه خط مسافری فعال بود، اما از حدود ۱۰ روز پیش انتقال مسافران ایرانی از طریق کشتی به شارجه با مشکلاتی مواجه شد.
وی افزود: در خط دریایی بنادر جنوب ایران ـ شارجه دو کشتی مسافری سانی و والفجر تردد میکنند. کشتی سانی حدود ۱,۵ سال بود که در خط مسافری شهید باهنر ـ بندر شارجه فعال بود و حدود ۵۰۰ صندلی ظرفیت دارد.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی افزود: این کشتی هفتهای ۲ سفر بین بنادر شارجه و بندر شهید باهنر تردد میکند، ولی اخیرا و بعد از شیوع بیماری کرونا پذیرش کشتیهای مسافری از بنادر ایران انجام نمیشد و این سفرها قطع شده بود.
راستاد اضافه کرد: از سوی دیگر مسافران ایرانی در بندر شارجه، فرودگاههای امارات و بنادر دیگر به دلیل لغو پروازها مانده بودند و امکان انتقال آنها نبود. از سوی دیگر تردد شناور والفجر و همچنین شناور مسافری از بندر لنگه به دبی هم متوقف شده بود. وی اضافه کرد: در این راستا برای جابجایی مسافران ایرانی سازمان بنادر و دریانوردی رایزنیهایی داشت، از سوی دیگر مالک کشتی سانی هم در امارات پیگیریهایی کرد که بدین ترتیب مجوز صادر شد تا کشتی سانی بدون مسافر از بنادر جنوبی ایران به بندر شارجه برود و مسافران را جابجا کند.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی در مورد نحوه اطلاعرسانی به مسافران ایرانی در امارات گفت: مقرر شد در بندرگاه دبی و شارجه و فرودگاه دبی از طریق آژانسهای مسافرتی موضوع انتقال دریایی مسافران اطلاعرسانی شود تا همه مسافران ایرانی مطلع شوند.
راستاد بیان کرد: در این راستا روز گذشته کشتی سانی با ۵۵۰ صندلی به بندر شارجه رفت و ساعت ۱۴ امروز وارد لنگرگاه بندر شهید باهنر میشود.
وی افزود: از سوی دیگر کشتی مسافری والفجر هم حدود ۳۵۰ صندلی دارد که در حال برنامهریزی برای رفتن به بندر شارجه و انتقال مسافران است.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی اظهار داشت: پیشبینی میکنیم در روزهای آینده این شناورها از ایران بدون مسافر به این بنادر بروند و عملیات بازگشت مسافران را انجام دهند.
راستاد بیان کرد: کشتیرانی والفجر و مالک سانی هر دو اعلام آمادگی کردهاند که برای بازگرداندن مسافران ایرانی از دیگر مناطق نظیر قطر و عمان آمادگی لازم را دارند. فعلا تمرکز ما روی امارات است تا مسافران عمان و قطر را به ایران برگردانیم. اگر لازم بود در مسیرهای دریایی دیگر هم کشتی مسافری برقرار میکنیم تا جابجایی مسافران ایرانی با مشکل مواجه نشود. از سوی دیگر در مسیرهای بندر لنگه ـ بندر دبی و خرمشهر ـ کویت هم خط مسافری دریایی فعال است.
گفتنی است که ورود تمام کشتیها و شناورهای تجاری از مبدا ایران به بنادر کویت بهدلیل بیماری کرنا تا اطلاع ثانوی ممنوع اعلام شده اما تعداد قابل توجهی از شناورها در لنگرگاه کویت مستقر هستند که البته برخی از آنها به بنادر ایران بازگشتند. همچنین تردد شناورهای مسافربری به مقصد بندر کویت تا اطلاع ثانوی ممنوع اعلام شده است. همچنین اجازه ورود شناورهای ایرانی پس از انجام آزمایشهای مرتبط با شناسایی ویروس کرونا از خدمه به قطر داده میشود. تردد بین بنادر ایران و سایر بنادر کشورهای جنوبی و شمالی نیز طبق روال گذشته ادامه دارد و خللی در عملیات صادرات و واردات به وجود نیامده است.