اعلام حمایت ایران از سرمایه‌گذاری منطقه و همسایگان در پسکرانه بنادر
اعلام حمایت ایران از سرمایه‌گذاری منطقه و همسایگان در پسکرانه بنادر

      سفیر قرقیزستان در ایران اعلام کرد: بیشکک خواهان استفاده از ظرفیت‌ها و پتانسیل تجاری و بازرگانی بندر شهید رجایی برای ترانزیت کالاهای قرقیزستان است. به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان بنادر و دریانوردی، تورداکان سیدکوف؛ سفیر قرقیزستان در ایران در نشست با علی‌اکبر صفایی؛ مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی از علاقه و استقبال بیشکک […]

 

 

 

سفیر قرقیزستان در ایران اعلام کرد: بیشکک خواهان استفاده از ظرفیت‌ها و پتانسیل تجاری و بازرگانی بندر شهید رجایی برای ترانزیت کالاهای قرقیزستان است.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان بنادر و دریانوردی، تورداکان سیدکوف؛ سفیر قرقیزستان در ایران در نشست با علی‌اکبر صفایی؛ مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی از علاقه و استقبال بیشکک برای سرمایه‌گذاری در پسکرانه ‌بندر شهید رجایی خبر داد و گفت: قرقیزستان به دنبال توسعه روابط و همکاری های مشترک با ایران است.
وی با اشاره به روابط سی‌ساله تهران و بیشکک، از تلاش دولت این کشور برای توسعه روابط همه‌جانبه، از جمله ارتقای همکاری‌های اقتصادی در حوزه حمل‌ونقل خبر داد و اظهارداشت: به دنبال سفر هیات اقتصادی قرقیزستان به تهران و بازدید از بندر شهید رجایی در جنوب ایران، بیشکک خواهان استفاده از ظرفیت‌ها و پتانسیل تجاری و بازرگانی بندر شهید رجایی و چابهار برای ترانزیت کالاهای قرقیزستان است.
سفیر قرقیزستان در تهران با اشاره به تشکیل سه کارگروه ویژه برای توسعه همکاری‌های بندری و دریایی با تهران، یادآور شد: کارگروه مخصوص حمل و نقل برای ترانزیت، همکاری‌های بندری، ریلی و هوایی؛ کارگروه سرمایه‌گذاری اقتصادی و کارگروه تشکیل صندوق مشترک ایران و قرقیزستان برای پروژه‌های مشترک، سه کارگروهی هستند که برای توسعه روابط تجاری و بازرگانی با ایران در دولت قرقیزستان تشکیل شده‌ است.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی نیز در این دیدار، با اشاره به روابط مثبت و حسنه ایران با همه کشورهای همسایه و منطقه طی سال‌های اخیر و نگاه ویژه دولت سیزدهم در این راستا، تاکیدکرد: بنادر شهید رجایی و چابهار، علاوه بر تخلیه و بارگیری کالاهای ایران، می تواند چشم‌انداز راه‌ آبی برای همه کشورهای همسایه به خصوص قرقیزستان باشد. وی با بیان اینکه بندر چابهار می‌تواند دروازه ورودی کشورهای افغانستان، هند، ترکمنستان و سایر کشورهای آسیای میانه باشد، افزود: براساس یک رویکرد برد-برد مبتنی بر مذاکره برابر، منتظر مدل اقتصادی سرمایه‌گذاری بیشکک در پسکرانه بنادر چابهار و شهید رجایی هستیم.
صفایی با اشاره به حضور شرکت هندی به عنوان یکی از اپراتورهای بندری در بندر چابهار و علاقه دهلی‌نو برای رونق مسیر ترانزیتی از بندر شهید بهشتی، گفت: بندر چابهار فرصت بسیار مناسبی برای کشور قرقیزستان و سایر کشورهای آسیای مرکزی است تا برای جابه‌جایی کالاهای خود به قطر، امارات، پاکستان، عمان و سایر کشورهای خلیج فارس و بلعکس بهره‌برداری کنند.
وی افزود: دولت ایران برای هر گونه سرمایه‌گذاری حمل‌ونقلی کشورهای همسایه و منطقه و به خصوص کشور قزقیزستان در سواحل و بنادر جمهوری ایران حمایت و پشتیبانی می کند.