آمارها حاکی از آن است که حداقل ۹۰۰ تظاهرکننده در اعتراضات دانشگاههای آمریکا به کشتار صهیونیست ها در غزه در ۱۰ روز گذشته دستگیر شدهاند و این درحالی است که دامنه اعتراضات دانشجویان به ۷۹دانشگاه در ایالات متحده گسترش یافته است.
در روزهای اخیر، شمار زیادی از دانشگاه در آمریکا شاهد تظاهرات ضدصهیونیستی بودهاست که مهمترین آنها عبارتاند از دانشگاه هاروارد، نیویورک، ییل، کلمبیا، ماساچوست، اموری، میشیگان، براون، پلی تکنیک هومبولت، برکلی، کالیفرنیای جنوبی، تگزاس، مینهسوتا و غیره.
البته از همان ابتدای جنبش نیز نوع برخورد پلیس آمریکا که همواره در این موقعها به خشونت و سرکوب متوسل میشود، قابل پیشبینی بود. طبق انتظار، در این چند روز بسیاری از دانشجویان معترض اخراج شدهاند. ضمن اینکه خشونت و ضربوشتم هم همواره چاشنی برخورد پلیس با دانشجویان این کشور بودهاست.آمریکاییها که تمام قد از کشتار غزه حمایت کردهاند در باتلاق فشار افکار عمومی گیر افتادهاند. از یک طرف نیازمند رأی طبقه بزرگی از آمریکاییهای مخالف جنگ هستند و از سوی دیگر نمیتوانند از حمایت مالی گسترده لابی یهودی چشم پوشی کنند. تظاهرات بیسابقه دانشجویان در دانشگاههای آمریکا در محکومیت کشتار جمعی علیه فلسطینیان، یادآور مخالفت همین طیف با جنگ ویتنام است. از جمله وجه اشتراک آنها، خاستگاه مشترک این جنبشهای اعتراضی است. اعتراض دانشجویان به کمک مالی و نظامی آمریکا به رژیم صهیونیستی در جنگ علیه غزه حدود دو هفته پیش از دانشگاه کلمبیا آغاز شد؛ دانشگاهی که در دهه ۱۹۶۰، آغازگر موج اعتراضی و البته تأثیرگذار علیه جنگ آمریکا در ویتنام بود.
ادامه این روند بیشک دمکراسی آمریکایی را بیش از پیش به خطر خواهد انداخت به خصوص اینکه دموکرات ها بیش از دیگر گروههای سیاسی خود را متولی مردم سالاری و حمایت از حقوق بشر میدانند، اما طوفان الاقصی تمام پردهها را افکنده و یکی از مهمترین آنها افتادن کلاه دموکراسی خواهی از سر عمو سام بود.
- نویسنده : ملیحه منوری-سردبیر