افتتاح طرح حفاظ میانی و روشنایی اتوبان ذوب‌آهن
افتتاح طرح حفاظ میانی و روشنایی اتوبان ذوب‌آهن

      سارا ایرانی / امروزه با رشد بیرویه شهرنشینی در عرصه سلامت شهری، مشکلات مختلفی مورد توجه قرار گرفته است که از میان این مشکلات، می توان به معضل ترافیک جاده ای اشاره کرد. این مشکل علاوه بر تهدید سلامت روانی و جسمی افراد باعث تولید آلودگی های متعدد محیط زیستی می شود. […]

 

 

 

سارا ایرانی /

امروزه با رشد بیرویه شهرنشینی در عرصه سلامت شهری، مشکلات مختلفی مورد توجه قرار گرفته است که از میان این مشکلات، می توان به معضل ترافیک جاده ای اشاره کرد. این مشکل علاوه بر تهدید سلامت روانی و جسمی افراد باعث تولید آلودگی های متعدد محیط زیستی می شود. افزایش هیجان و بروز رفتارهای پرخاشگرانه، افزایش آلاینده هوا و میزان سروصدا از جمله پیامدهای اجتناب ناپذیر ترافیک جاده ای مهم ترین سیاست در این زمینه، ترویج فرهنگ استفاده از وسایل نقلیه عمومی، افزایش پهنای خیابان ها، احداث تونل ها و بزرگ راه ها و همچنین توجه به علایم جاده ای می باشند که در راستای حل این مشکل پیشنهاد و به مرحله اجرا رسیده است. انسان، وسیله نقلیه و جاده از مهم ترین اجزای سیستم حمل ونقل جاده ای است که در سال های اخیر تحول چشمگیری در فناوری ساخت و ساز وسایل نقلیه و جاده ها شده است. ولی آمارها نشان می دهد که همه ساله ۱۸هزار نفر در جهان جان خود را در اثر حوادث ترافیکی از دست می دهند. در سیستم حمل و نقل جاده ای مهم ترین جز، انسان است که عامل کنترل کننده محسوب می شود. در نتیجه توجه به عوامل انسانی و همچنین علایم روشنایی و ارتباطی جاده ای و در نظر گرفتن محدودیت ها و توانایی های فیزیکی و شناختی او در کنترل سیستم جاده ای از اهمیت بالایی برخوردار است.
در همین ارتباط حالا معاون وزیر راه و رئیس سازمان راهداری وحمل ونقل جاده ای کشور با حضور در شهرستان فلاورجان طرح حفاظ میانی و روشنایی اتوبان ذوب آهن را افتتاح کرده است.
معاون وزیر و رئیس سازمان راهداری وحمل ونقل جاده ای کشور در سفر به شهرستان فلاورجان، طرح حفاظ مياني و روشنايي اتوبان ذوب آهن را افتتاح كرد.
عبدالهاشم حسن نیا در آئین بهره برداری از این طرح با اشاره به اینکه این اتوبان یکی از قدیمی ترین اتوبان های کشور است گفت: وجود حفاظ های گارد ریل در این اتوبان که ترافیک سنگینی دارد، خطرناک بوده است که از ابتدای سال ۹۷ کار تعویض حفاظ های این آزاد راه با اعتبار بالغ بر ۱۵۰ میلیارد ریال آغاز و حفاظ میانی این اتوبان به حفاظ بتنی مفصلی تبدیل شده است. معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: همزمان با تعویض حفاظ میانی این آزاد راه، ۱۷ کیلومتر از این مسیر که در شهرستان فلاورجان قرار دارد با اعتبار بالغ بر ۵۱ میلیارد ریال مجهز به سیستم روشنایی پیشرفته و کم مصرف شده است. وی گفت: از امروز کار ساخت و نصب دو پل عابر پیاده در روستا های زفره و دارافشان این شهرستان با اعتبار بالغ بر ۱۶ میلیارد ریال آغاز و تا سه ماه آینده به بهره برداری خواهد رسید.
عبدالهاشم حسن نيا با بیان اینکه ۹۳ درصد بار مسافران از مسیر جاده های کشور جابجایی می شوند، اظهار کرد: استان اصفهان با داشتن بیشترین کریدور حمل و نقل جاده ای شمال و جنوب و شرق و غرب کشور بیشترین تردد را در کشور دارد.
وی با بیان اینکه طولانی ترین محور شرق به غرب کشور از مسیر خوزستان، لرستان به اصفهان به سمت خراسان جنوبی و در نهایت به سمت خراسان رضوی امتداد دارد ، افزود: محور شمال به جنوب کشور از مسیر خلیج فارس به دریای خزر و در نهایت کشور ترکیه می گذرد که در میانه این محور استان اصفهان قرار دارد.
رئیس سازمان راهداری وحمل ونقل جاده ای کشور با بیان اینکه اصفهان با داشتن بزرگترین شبکه بزرگراهی و آزادراهی نقش مهمی در تردد کشور دارد، تاکید کرد: ۳۵ هزار راننده در استان اصفهان بومی نقش مهمی در جابجایی بار و مسافر کشور دارندو سازمان راهداری و حمل و نقل جاده اي در تلاش است برای کریدورها ردیف اعتبار قرار دهد تا نسبت به افزایش سطح کیفی جاده های استان نقش داشته باشیم.
گفتنی است که استفاده از علائم هشدار دهنده نقش بسزایی در ایمن سازی جاده‌ها دارند. چگونگی نصب، مکانیابی علائم و تابلو‌های ایمنی و هشدار دهنده به رانندگان در جاده‌ها بی شک یکی از اصلی‌ترین مولفه‌های تاثیرگذار در کاهش شدت تصادفات و جراحات و ارتقای ایمنی تردد‌های جاده‌ای است و می‌بایست در این خصوص با حساسیت ویژه اقدام شود. دراین خصوص می‌بایست فرایند بهسازی نقاط پرتصادف اعم از جمع آوری اطلاعات، شناسایی، تشخیص، اولویت بندی، اجرا، ارزیابی، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته و سپس با استفاده از مدل‌های فراوانی تصادف، نرخ تصادف، نرخ بحرانی تصادف، ترکیب فراوانی مورد ارزیابی قرار داده شود. استفاده از علائم هشدار دهنده نقش بسزایی در ایمن سازی جاده‌ها دارندو از این ابزار می‌توان برای آگاه کردن رانندگان از خطرات پیش رو احتمال وقوع حوادث را از بین برد.
درحال حاضر پروژه‌های مختلف لکه گیری و روکش آسفالت، خط کشی، حذف نقاط پر تصادف، نصب علایم ایمنی و نصب چراغ‌های روشنایی در جاده‌های مواصلاتی کشور درحال اجرا است. چراکه موضوع ایمنی در حمل و نقل باید از حالت شعاری در آید تا اینگونه افكار عمومی آن را به عنوان مقوله ای مهم و تاثیرگذار قلمداد كند و بدین شكل این مساله در جامعه به امری نهادینه و پذیرفته تبدیل شود.