زهرا ایرانشاهی/ وزیر راه و شهرسازی صبح دوشنبه بیستم بهمنماه بهمنظور سرکشی و افتتاح تعدادی از پروژههای عمرانی وارد فرودگاه شهر کرمان شد. محمد اسلامی بهمحض ورود به کرمان از بخشهای تازه تأسیس این فرودگاه بازدید و پروژههای توسعه فرودگاه کرمان به ارزش ۳ هزار و ۳۲۸ میلیارد ریال و همچنین مبلغ هزار […]
زهرا ایرانشاهی/
وزیر راه و شهرسازی صبح دوشنبه بیستم بهمنماه بهمنظور سرکشی و افتتاح تعدادی از پروژههای عمرانی وارد فرودگاه شهر کرمان شد. محمد اسلامی بهمحض ورود به کرمان از بخشهای تازه تأسیس این فرودگاه بازدید و پروژههای توسعه فرودگاه کرمان به ارزش ۳ هزار و ۳۲۸ میلیارد ریال و همچنین مبلغ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال سامانه ناوبری DVOR-DME فرودگاههای کرمان و سیرجان و تجهیزات و ماشینآلات فرودگاههای استان کرمان را افتتاح کرد.
وی در ادامه این سفر با حضور در محل یادواره شهدای کارمند در مراسم بزرگداشت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی شرکت خواهد کرد و سپس کلنگ احداث ۳۵۰۰ واحد مسکونی طرح اقدام ملی مسکن را به زمین زد.
حضور در افتتاحیه ساختمان جدید پلیس راه کرمان و بازدید از قطعات یک و دو باند دوم محور کرمان به راور از دیگر برنامههای سفر اسلامی به کرمان بود.
طی این سفر، سیاوش امیرمکری، مدیرعامل شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران و عبدالهاشم حسننیا، رئیس سازمان راهداری و حملونقل جادهای وزیر راه و شهرسازی را همراهی کردند.
محکم پای فعالسازی صنایع داخلی ایستاده ایم
وزیر راه و شهرسازی کشورمان در مراسم افتتاح پروژههای توسعه فرودگاه کرمان گفت: محکم پای فعالسازی صنایع داخلی ایستاده ایم و باید در مسیر خودکفایی گام برداریم.
محمد اسلامی با بیان اینکه کار ارزشمند و در شأن مردم کرمان صورت گرفته است، بیان داشت: باید قدردان کارها و اقدامات خوب باشیم.
وی افزود: متأسفانه گاهی به علت تخریبهایی که صورت میگیرد کارهای ارزشمند دیده نمیشود در حالی که ما در سختترین شرایط اقتصادی در کشور کار میکنیم و در هیچ دورهای مثل اکنون شرایطی وجود نداشته که همه نقل و انتقالات منابع مالی و پولی ما مسدود باشد.
وزیر راه و شهرسازی گفت: در حال حاضر به هواپیماهای ما در دنیا سوخت داده نمیشود همچنین کشتیهای ما را تحریم کردهاند و خرید و فروش محصولات ما ممنوع شده است؛ این حرکت ظالمانه تروریستی و غیرقانونی توسط آمریکا با هدف ساقط کردن جمهوری اسلامی و انقلاب انجام گرفته اما در نهایت خودشان ساقط میشوند.
اسلامی تصریح کرد: در حال حاضر با توجه به اینکه تحریمها برای ما هزینههای زیادی داشته مردم دچار سختی شدهاند و درآمدهای کشور کاهش شدید پیدا کرده اما نعمتهای الهی در کشور بسیار زیاد است و خوشبختانه پرچم ایران اسلامی در اهتراز است و کشور رو به رشد، تعالی و توسعه پیش میرود.
وی با اشاره به اینکه امروز تنها دو هزار میلیارد تومان در استان هزینه کردهایم، اظهار کرد: در حال حاضر توان عملیاتی و اجرایی ما بدون ارتباط با منابع نمیتواند ارزیابی شود لذا با پشتکاری همکاران و پیمانکاران به ویژه پیمانکاران بومی استان از خود نشان دادهاند کار بسیار خوب پیشرفته است.
اسلامی در بخشی از سخنان خود به مسأله مسیرهای ریلی اشاره کرد و ابراز داشت: در حال حاضر بهسازی مسیر ریلی یزد به کرمان ۴۰ کیلومتر انجام شده و همین مقدار هم از مسیر مانده که تاکید میکنیم تا در روند بهسازی آن تسریع شود.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه روز گذشته در راه آهن ۱۰۵ پروژه با ارزش هزار و ۴۴۵ میلیارد تومان افتتاح کردهایم افزود: ما در راستای خودکفایی در صنعت ریلی و ساخت واگن در داخل کشور پیگیر هستیم و محکم ایستادهایم تا صنایع داخلی را فعال کنیم ضمن اینکه به کارخانههای داخلی فشار آوردیم تا زیر بار بروند و این موضوع برای فرودگاهها نیز صدق میکند تا به خودباوری و خودکفایی برسیم.
اسلامی گفت: در شرایط فعلی اگر نتوانیم ارزش پول ملی را حفظ کنیم نمیتوانیم موفقیت مان را جشن بگیریم لذا باید در اقتصاد بسیار قوی شویم و با یک کار نظامی، سیاسی و اقتصادی پول ملی را تقویت کنیم.
وی به مسأله طرح اقدام ملی مسکن اشاره کرد و ادامه داد: در حال حاضر در استان در ارتباط با مسکن هیچ محدودیتی به غیر از آب نداریم و مصوبه این طرح یک سال و نیم است که به خاطر مسئله آب معطل مانده که در صورت رفع مشکل حتماً اجرا خواهد شد.
نقشآفرینی فرودگاه کرمان بهعنوان هاب جنوب شرق کشور
در همین سفر، مديرعامل شرکت فرودگاهها و ناوبری هوايی ايران طی مراسم افتتاح ترمینال داخلی فرودگاه کرمان اظهار کرد که با بهره بر داری از این ترمینال بیش از ۱۰۰ درصد اعزام و پذیرش مسافر در این فرودگاه افزایش خواهد یافت.
سیاوش امیرمکری اظهار کرد: کرمان پهناورترین استان کشور است که با دارا بودن رتبه نخست صادرات غیرنفتی، رتبه نخست ثبت هفت اثر در میراث جهانی یونسکو و داشتن رتبه سوم توسعهیافتگی در کشور با جاذبههای متنوع گردشگری، تاریخی و زیرساختهای صنعتی، معدنی و کشاورزی به مقصد گردشگران داخلی و خارجی و فعالان اقتصادی تبدیل شده است.
وی گفت: اداره کل فرودگاههای استان کرمان با مدیریت و راهبری پنج فرودگاه که سه فرودگاه در مناطق ویژه اقتصادی ارگ جدید بم، سیرجان و رفسنجان هستند و دو فرودگاه دیگر که در جیرفت و کرمان قرار دارند، ظرفیت اعزام و پذیرش دو میلیون مسافر در سال را فراهم کرده است و سالانه حدود یکمیلیون مسافر از فرودگاه کرمان اعزام و پذیرش میشود.
امیرمکری بابیان اینکه دهه فجر امسال در فرودگاههای مهرآباد، آبادان و جهرم به مناسبت دهه فجر پروژههایی افتتاح شده است، گفت: این طرحها به همراه پروژههای فرودگاه کرمان ۸ هزار میلیارد ریال ارزش دارد که سهم طرحهای افتتاحی فرودگاه کرمان حدود ۳ هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال است.
وی در معرفی پروژههای افتتاحی فرودگاه کرمان عنوان کرد: یکی از این طرحها، افتتاح باند اصلی به طول ۳ هزار و ۸۴۰ متر و عرض ۴۵ متر و مقاومت باند (PCN) ۷۱ است که امکان پذیرش هواپیماهای ایرباس ۳۰۰-۶۰۰ را فراهم میکند و با افتتاح آن، باند قدیم بهعنوان تاکسی ایر و نیز باند اضطراری مورد استفاده قرار میگیرد.
وی ادامه داد: ترمینال داخلی به مساحت ۷ هزار و ۸۰۰ مترمربع همراه با ساختمانهای جانبی که ظرفیت اعزام و پذیرش سالانه را به یکمیلیون و ۱۰۰ هزار نفر میرساند که به این ترتیب بیش از ۱۰۰ درصد اعزام و پذیرش مسافر را افزایش خواهد داد و همچنین محوطهسازی جبهه زمینی به مساحت ۴۵ هزار مترمربع با ظرفیت ۵۴۰ دستگاه خودروی سواری از دیگر پروژههاست.
امیرمکری همچنین به نصب سامانه DVOR/DME در فرودگاههای کرمان و سیرجان و خریداری تجهیزات ماشینآلات فرودگاه کرمان به مبلغ یک هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال اشاره کرد.
وی گفت: ارزش مجموع پروژههای اجرایی فرودگاه کرمان طی دو سال گذشته بالغ بر ۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال است که از محل اعتبار شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران تأمین شده است.
مدیرعامل شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی با تأکید بر اینکه پروژههای فرودگاه کرمان متناسب با وسعت و حجم عملیات اجرایی، سریعترین طرحهای فرودگاهی هستند، از حمایتهای وزیر راه و شهرسازی و نیز تلاشهای پیمانکار و مشاور طرح و نیز مدیرکل فرودگاههای کرمان قدردانی کرد.
به گفته وی، امروز فرودگاه کرمان میتواند به عنوان هاب جنوب شرق کشور برای برقراری پروازهای بینالمللی منطقهای و استانی بیشازپیش نقشآفرینی کند.
گفتنی است که بهره برداری از بزرگترین پایانه مسافربری هوایی جنوبشرق کشور در کرمان با ۱۵۰ میلیارد تومان و بهرهبرداری از باند دوم فرودگاه انجام شد که با افتتاح این پروژهها زیربنای ترمینال پروازهای داخلی از ۲ هزار و ۸۰۰ متر مربع به هفت هزار و ۷۰۰ متر مربع افزایش یافته است.
همچنین بر اساس استانداردها، ظرفیت اسمی ترمینال قبلی از ۴۰۰ هزار مسافر به یک میلیون و ۱۰۰ هزار مسافر افزایش یافته است.
سه دستگاه خودرو نجات و آتش نشانی و پیشرو آتش نشانی فرودگاهی جدید و یک دستگاه خودرو هدایت زمینی هواپیما نیز خریداری و به کار گرفته شده است.
سامانه کمک بصری روشنایی فرودگاه تکمیل و سامانه کمک ناوبری DVOR/DME هم نصب و راه اندازی شده است. بالغ بر سه هزار میلیارد ریال برای اجرای پروژهها و خرید تجهیزات و ماشین آلات از محل درآمد شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران هزینه شده است.