افزایش صادرات بدون رشد واردات به معنای خام‌فروشی است
افزایش صادرات بدون رشد واردات به معنای خام‌فروشی است

رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و امارات با بیان اینکه در چرخه تولید واردات کالا نقش مهمی ایفا می‌کند، گفت: در صورتی که صادرات بدون افزایش واردات رشد داشته باشد نشان‌دهنده منابع‌فروشی و خام‌فروشی است. «فرشید فرزانگان» با بیان اینکه تجارت ایران و امارات روند افزایشی را طی می کند، اظهار داشت: آمارها نشان می […]

رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و امارات با بیان اینکه در چرخه تولید واردات کالا نقش مهمی ایفا می‌کند، گفت: در صورتی که صادرات بدون افزایش واردات رشد داشته باشد نشان‌دهنده منابع‌فروشی و خام‌فروشی است.
«فرشید فرزانگان» با بیان اینکه تجارت ایران و امارات روند افزایشی را طی می کند، اظهار داشت: آمارها نشان می دهد به تدریج ارزش میانگین صادراتی تجارت دو کشور کمتر و ارزش میانگین وارداتی بیشتر می شود که این روند شرایط مناسبی برای اقتصاد فراهم نمی کند، زیرا معنای افزایش خام فروشی و منابع فروشی را در خود دارد.
رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و امارات با بیان اینکه آمارها نشان می دهد در سال جاری این کشور در جایگاه نخستین شریک تجاری ایران به جای چین در حوزه واردات قرارگرفته است، تاکید کرد: در فروردین ماه سال جاری میزان واردات ایران از امارات ۷۸۸ میلیون دلار، از چین ۶۵۶ میلیون دلار، از ترکیه ۲۴۷ میلیون دلار، از هند ۱۳۳ میلیون دلار و از روسیه ۱۳۲ میلیون دلار بوده که آلمان جایگاه خود را در این بخش به روسیه واگذار کرده است.
وی با بیان اینکه در زمینه صادرات، امارات در جایگاه سوم شرکای تجاری کشور قرار گرفته است، تصریح کرد: در همین مدت ایران به چین ۹۷۴ میلیون دلار، به عراق ۴۲۸ میلیون دلار، به امارات ۴۱۷ میلیون دلار و به ترکیه ۱۷۷ میلیون دلار صادرات داشته که در این میان ترکیه رشد قابل توجهی را نسبت به سال گذشته تجربه کرده است.
فرزانگان با بیان اینکه تجارت جهانی در نخستین فصل ۲۰۲۱ نسبت به مدت مشابه سال قبل جهش ۱۰ درصدی پیدا کرده است، گفت: محرک اصلی رشد تجارت، صادرات اقتصادهای شرق آسیا است و در سایر مناطق در حال توسعه، تجارت با سرعت کمتری بهبود خواهد یافت، اما تجارت کشورهای پیشرفته به تدریج تقویت می شود.
وی با بیان اینکه پیش بینی می شود در فصل دوم ۲۰۲۱ بهبود کیفیت اقتصاد در دنیا سریع تر از دو رکود اقتصادی پیشین باشد، تصریح کرد: چشم انداز تجارت سال جاری میلادی وابسته به روند واکسیناسیون در جهان است اما انتظار می رود بسته های محرک مالی از بهبود تجارت جهانی حمایت کند.
رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و امارات اظهار داشت: بر همین اساس اقتصادهای قدرتمند به سرعت خود را احیا می کنند و انتظار می رود که چین و آمریکا به عنوان عامل اصلی رشد جهانی، تاثیرات مثبتی در اقتصاد کشورهایی که تجارت آنها با این دو کشور تلفیق شده، بگذارد.
وی در خصوص انتظارات از دولت آینده، تصریح کرد: کنترل رشد نقدینگی و پایه پولی، تک رقمی کردن تورم، بهبود محیط کسب و کار، اولویت دهی به شرکت های کوچک و متوسط، افزایش رقابت پذیری در اقتصاد، اصلاح ساختاری اقتصاد، کاهش نرخ بیکاری، افزایش اقتصادی، مشارکت و بهره برداری کارآمد و بهینه از منابع طبیعی، حفظ محیط زیست، کمبود آب و بحران هایی که در زمینه مصرف و اتلاف انرژی داریم چالش های پراهمیت کشور است که لازم است همواره به آن پرداخته شود.
فرزانگان تاکید کرد: تعامل با جهان به ویژه همسایگان، کشورهای آفریقایی، هند و چین با نگاه دو سویه به غرب و شرق به صورت همزمان از دیگر خواسته های فعالان اقتصادی است. وی با بیان اینکه افزایش حجم تجارت، در صادرات و واردات اهمیت بسیاری دارد، خاطرنشان کرد: گسترش صادرات بدون رشد واردات معنای خام فروشی مواد اولیه را می دهد.
رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و امارات تصریح کرد: واردات مواد اولیه و تجهیزات مورد نیاز کشور در خطوط تولید، افزایش تولید کالا را به همراه دارد که در نتیجه اشتغال نیز افزایش می یابد و موجب کاهش صادرات منابع خام فروشی می‌شود.
وی افزود: این در حالی است که افزایش صادرات بدون توجه به واردات به می تواند این معنا باشد که تولید کمتری در کشور وجود دارد.