افزایش مالیات راه مناسبی برای کاهش مصرف دخانیات است
افزایش مالیات راه مناسبی برای کاهش مصرف دخانیات است

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: افزایش مالیات دخانیات می‌تواند راه بسیار مناسبی برای کاهش مصرف دخانیات باشد. علی‌رضا رئیسی اظهارداشت: افزایش مالیات ارتباط مستقیمی با کاهش مصرف دخانیات دارد. بعضی از کشورهای منطقه که مالیات دخانیات را صددرصد افزایش داده‌اند، مشاهده کردند که مصرف آن بسیار کاهش پیدا کرده و نمونه آن در کشور ترکیه […]

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: افزایش مالیات دخانیات می‌تواند راه بسیار مناسبی برای کاهش مصرف دخانیات باشد.
علی‌رضا رئیسی اظهارداشت: افزایش مالیات ارتباط مستقیمی با کاهش مصرف دخانیات دارد. بعضی از کشورهای منطقه که مالیات دخانیات را صددرصد افزایش داده‌اند، مشاهده کردند که مصرف آن بسیار کاهش پیدا کرده و نمونه آن در کشور ترکیه و سایر کشورهای دیگر نیز گزارش شده است.وی با بیان اینکه ایران رئیس مجمع و کنوانسیون جهانی مبارزه با دخانیات است و انتظار می‌رود که شایسته‌ این جایگاه باشد،افزود: خوشبختانه مجلس شورای اسلامی بالاخره پس از سال‌ها پذیرفت که مالیات دخانیات را افزایش دهد. البته به نقطه ایده‌آل نرسیده‌ایم، اما همین میزان افزایش را هم نقطه شروع می‌دانیم.
رئیس اضافه کرد: اقدام شورای نگهبان در مورد عدم تایید استفساریه مربوط به استفاده از قلیان در قهوه خانه ها جای تقدیر دارد و می‌تواند بسیار امیدوارکننده باشد.معاون بهداشت وزارت بهداشت بیان کرد: استان قم به عنوان استان بدون دخانیات انتخاب شده است. اقدامات به‌ صورت نمادین در این استان آغاز شده است و امیدواریم سایر استان ها هم به پیروی از این استان بتوانند کار را پیش ببرند.
وی اظهار داشت: در شصت و ششمین اجلاس وزرای بهداشت منطقه مدیترانه شرقی هم تاکید شد که افزایش مالیات دخانیات می‌تواند راه بسیار مناسبی در کاهش مصرف دخانیات باشد.

 

علائم ابتلا به “هپاتیت حاد” را بشناسید
یک فوق تخصص گوارش و کبد علائم ابتلا به هپاتیت حاد را تشریح کرد.
دکتر سید موید علویان با اشاره به برخی از علائم بیماری هپاتیت، اظهار کرد: اکثر بیماران مبتلا به هپاتیت ویروسی، علامتی مبنی بر وجود بیماری ندارند و بیماری آنها با انجام آزمایش‌های روتین مشخص می‌شود. البته باید توجه کرد که در برخی از بیماران هپاتیت نیز علائم حاد بیماری دیده می‌شود. بر این اساس به دنبال تماس با ویروس مولد بیماری هپاتیت و پس از طی دوره‌ای که از هفته‌ها تا ماه‌ها متغیر است و «دوره کمون» یا «دوره نهفته» بیماری گفته می‌شود، علائم حاد ابتلا به هپاتیت ویروسی ظاهر می‌شوند.
وی با بیان اینکه باید توجه کرد که علائم و نشانه‌های بیماری‌های کبدی کاملا متغیر است، افزود: علائم ابتلا به این بیماری از یک حالت سرماخوردگی و شبه آنفلوانزا، بی‌اشتهایی، ضعف و بی‌حالی، احساس کسالت و تیره شدن ادرار و کم رنگ شدن مدفوع، خارش و سردرد تا حالت یرقان شدید، متغیر است. به این حالت «هپاتیت حاد» گفته می‌شود.علویان با بیان اینکه این علائم خاص یک هپاتیت نبوده و در همه انواع هپاتیت دیده می‌شود، افزود: در ۹۵ درصد موارد بیماری هپاتیت حاد، علائم بیماری به صورت خود به خودی و حتی بدون درمان در مدت چهار تا شش هفته برطرف می‌شوند و ویروس نیز از بدن دفع می‌شود.وی تاکید کرد: در پنج درصد موارد ابتلا به ویروس هپاتیت «بی»، ویروس عامل بیماری در بدن فرد مبتلا، باقی مانده و حالت ناقل ایجاد می‌شود. تغییر رنگ پوست و چشم‌ها به زردی (یرقان)، پررنگی ادرار (تیره شدن ادرار)، بی‌رنگ شدن مدفوع، سفید شدن رنگ مدفوع، تهوع، استفراغ، بی‌اشتهایی، خارش بدن، خستگی، بی‌حالی و کاهش توانایی در انجام فعالیت‌های روزانه از جمله نشانه‌ها و علایم این بیماری است.
علویان با بیان اینکه ابتلا به بیماری هپاتیت، با مرگ برابر نیست، گفت: با توجه به شدت بیماری و نوع هپاتیت، سیر بیماری متفاوت است. به عنوان مثال خوشبختانه هپاتیت A مرگ‌ومیر بسیار کمی دارد و پس از بهبودی نیز هیچ گونه عارضه‌ای بر جا نمی‌گذارد. در مورد هپاتیت B نیز در اکثر موارد بیمار بهبود می‌یابد و در پنج درصد بیماران، ویروس در بدن آنها باقی مانده و احتمالا با تکثیر خود برای بیمار مشکلاتی را در آینده ایجاد می‌کند. البته هپاتیت C نیز در مدت زمان طولانی مثلا ۲۰ تا ۳۵ سال می‌تواند منجر به نارسایی کبد شود.

 

 

چرا والدین و دانش‌آموزان به آموزش زبان انگلیسی گرایش دارند؟
مسئول سابق سازمان پژوهش آموزش و پرورش با بیان اینکه زبان آموزی جزو برنامه‌های درسی است که در تمام کشورهای جهان وجود دارد، گفت: در اسناد بالادستی مانند سند تحول بنیادین، ارائه آموزش زبان خارجی در چارچوب بخش نیمه تجویزی با رعایت اصل هویت ایرانی و اسلامی را مورد تاکید قرار گرفته است.
حسینی بیدخت با تاکید بر اینکه بر اساس سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، آموزش زبان خارجی باید نیمه تجویزی باشد، توضیح داد: یعنی مجموعه‌ای فراهم شده است که دانش آموز و والدین او می توانند از آن مجموعه، زبان مورد نظرشان را انتخاب کنند و الزاما فقط زبان انگلیسی نخواهد بود.
این مدرس دانشگاه اظهار کرد: شورای عالی آموزش و پرورش در سال ۷۲ یک مصوبه داشت که سال ۸۲ نیز آن را تکمیل کرد و بر اساس آن، این فضا مهیا شده است که برای آموزش زبان خارجی فقط به زبان انگلیسی بسنده نکنیم و در کنار زبان انگلیسی، به چهار زبان دیگر اشاره شده است که قابلیت انتخاب و یادگیری دارند؛ این زبان‌ها شامل آلمانی، فرانسوی، روسی و ایتالیایی هستند.