افزایش ۵ درصدی بیماران بستری کرونا  در هفته اخیر
افزایش ۵ درصدی بیماران بستری کرونا  در هفته اخیر

سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در هفته گذشته شاهد افزایش پنج درصدی در تعداد بیماران مثبت بستری کرونا و افزایش ۱۲.۵ درصدی در تعداد بیماران فوت شده نسبت به هفته قبل‌تر بودیم. به گزارش وزارت بهداشت، سیما سادات لاری درباره آخرین وضعیت بیماری کووید ۱۹ در کشور بیان کرد: در هفته چهارم […]

سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در هفته گذشته شاهد افزایش پنج درصدی در تعداد بیماران مثبت بستری کرونا و افزایش ۱۲.۵ درصدی در تعداد بیماران فوت شده نسبت به هفته قبل‌تر بودیم. به گزارش وزارت بهداشت، سیما سادات لاری درباره آخرین وضعیت بیماری کووید ۱۹ در کشور بیان کرد: در هفته چهارم مرداد ماه تعداد ۲۳۳ هزار و ۵۳۲ بیمار سرپایی مثبت در کشور شناسایی شدند که نسبت به هفته سوم مرداد ماه حدود ۱.۲ درصد افزایش داشته است.
وی ادامه داد: در هفته‌ای که گذشت میانگین بروز موارد مثبت بستری در کشور حدود ۴۰ نفر به ازای هر صد هزار نفر جمعیت و میانگین بروز موارد مرگ و میر ناشی از بیماری ۴۸.۵ نفر به ازای هر یک میلیون نفر جمعیت گزارش شده است.
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: استان‌های ایلام، خراسان شمالی، مازندران، چهارمحال و بختیاری و گلستان (در هفته گذشته) به ترتیب دارای بیشترین میزان بروز موارد مثبت بستری در کشور بوده‌اند.
لاری ادامه داد: همچنین بیشترین میزان بروز موارد مرگ و میر ناشی از بیماری در کشور به ترتیب در استان‌های قم، گلستان، گیلان و مازندران گزارش شده است.
معاون وزیر بهداشت اظهار کرد: روند بستری در برخی استان‌ها نزولی شده و یا در حال عبور از قله بیماری است، ولی در مجموع همچنان شاهد تعداد بالای بیماران بستری در بیمارستان‌ها ومراکز در مانی کشور هستیم.

 

 

۴۵۰۰ مراجعه برای اهدای خون
در تاسوعا و عاشورای حسینی
آمار اهدای خون در تاسوعا و عاشورای حسینی سال جاری نزدیک به ۴۵۰۰ مراجعه و ۳۶۰۰ اهدای خون ثبت شد.
مهدی زاده مدیرکل انتقال خون استان تهران ضمن عرض تسلیت به مناسبت ماه محرم و سوگواری سرور شهیدان با اعلام این مطلب گفت: آمار اهدای خون در تاسوعا و عاشورای حسینی در سال جاری به حدود ۳ هزار و ۶۰۰ واحد رسید که حدود ۹۰۰ نفر به دلایل مختلف پزشکی از اهدای خون معاف شدند.
بنا بر این گزارش مدیرکل انتقال خون استان تهران با اشاره به تاثیر پذیری آمار اهدای خون از گرمای هوا و اوج گیری موج پنجم کرونا در استان تهران گفت: هر شرایطی که پیش می‌آید نیاز به خون و فرآورده‌های آن یک نیاز مستمر و همیشگی است.
مهدی زاده تاکید کرد: نذر خون ادبیات مهمی است که چند سالی است وارد فرهنگ نذر و سوگواری محرم شده و به منظور تامین خون مورد نیاز بیماران از ابتدای ماه محرم تا پایان ماه صفر پویش نذر خون با عنوان نجات جان یک انسان نذر امسال من؛ در مراکز انتقال خون استان تهران درحال انجام است.
وی با تاکید بر دایر بودن اعمال جراحی و نیاز مستمر بیماران خصوصا بیماران تالاسمی گفت: از شهروندان دعوت می‌کنیم تا با اهدای خون در نجات جان هموطنان مشارکت کنند. داوطلبان اهدای خون می‌توانند با مراجعه به سایت نوبت دهی زمان مناسبی را برای اهدای خون انتخاب و در فرصت مقتضی به این منظور به مراکز انتقال خون مراجعه کنند.

عامل تصادفات ساختگی شناسایی و به مقامات قضایی معرفی می‌شوند
کارشناس حوزه معاینات بالینی سازمان پزشکی قانونی گفت: افراد، به هیچ عنوان سراغ ایجاد تصادفات ساختگی و خود زنی نروند، چرا که این گونه موارد در بیشتر مواقع توسط کارشناسان پزشکی قانونی تشخیص و شناسایی می شوند و برای طی مراحل بعدی به مقامات قضایی اعلام می‌شوند.
دکتر علی اصغر قربانی افزود: بیشترین مراجعات به پزشکی قانونی مربوط به تصادفات و نزاع است و در بین این مراجعه کنندگان، گاهی افرادی دیده می‌شوند که اقدام به خودزنی کرده‌اند یا با ایجاد سانحه و تصادف ساختگی مدعی آسیب‌های جسمانی می‌شوند.
وی ادامه داد: هدف این افراد در تصادفات ساختگی، عمدتا اخذ دیه یا ارش و جبران خسارت آسیب‌های ادعایی به ویژه از شرکت‌های بیمه است.
دیه بر اساس تعاریف فقهی، مال یا پولی است که به سبب کشتن انسان یا نقص عضو به کسی که صدمه دیده‌است یا به بازماندگان او پرداخت می‌شود و ارش هم نوعی دیه است که در قانون از قبل تعیین نشده‌است. برطبق ماده ۳۶۷ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۷۰ هر جنایتی که بر عضو کسی وارد شود و شرعاً مقدار خاصی به عنوان دیه برای آن تعیین نشده باشد کسی که مرتکب جرم شده‌است باید ارش بپردازد. تعیین ارش معمولاً با کارشناسی پزشکی قانونی و رأی دادگاه است.
کارشناس حوزه معاینات بالینی سازمان پزشکی قانونی گفت: گاهی در نزاع‌ها به دلایل مختلفی از جمله اینکه چون یکی از طرفین آسیب دیده، طرف مقابل با ایجاد صدمات ساختگی درصدد مهیا کردن مدرکی برای دفاع از خود، یا برای غلبه بر طرف دیگر دعوا، اقدام به خودزنی می‌کند.
قربانی تصریح کرد: همانگونه بخش قابل توجهی از مصدومان موارد نزاع و تصادفات به پزشکی قانونی مراجعه می‌کنند بالطبع مدعیان آسیب ناشی از تصادفات ساختگی هم برای دریافت خسارت باید به پزشکی قانونی مراجعه کنند تا به زعم خود با اخذ نظریه کارشناسی برای ارایه به مقامات قضایی یا شرکت های بیمه، قادر به اخذ خسارات شوند.
وی ادامه داد: پزشکی قانونی بر اساس معاینه و شرح حال و مستندات ارائه شده و همین طور مستندات درخواستی، اظهارنظر می‌کند و در آخر، نظریه نهایی کارشناسی خود را به مراجع قضایی برای مختومه شدن پرونده و خسارت احتمالی ارائه می‌دهد.
قربانی افزود: در مواردی که پس از بررسی‌های انجام شده، مشخص می‌شود که صدمات صاحب پرونده ساختگی بوده است، متعاقبا این موضوع به مقام قضایی و مرجع استعلام کننده منعکس می‌شود و در حال حاضر این واقعیت مشخص شده است که برخی تصادفات ساختگی هستند و افراد یا گروهی اقدام به تصادفات و حوادث ساختگی می‌کنند.
کارشناس حوزه معاینات بالینی سازمان پزشکی قانونی تاکید کرد: نکته حائز اهمیت در خصوص مصدومان تصادفات ساختگی این است که برخی از صدمات ایجاد شده، مثل شکستگی استخوان‌ها، شدید است و آسیب‌های جدی و گاه جبران ناپذیر به سلامت فرد وارد می‌کنند، این در حالی است که این صدمات غالبا توسط کارشناسان پزشکی قانونی تشخیص داده شده و همچنین سیستم قضایی آنان را شناسایی می‌کند.
وی افزود: این مصدومان نه تنها به هدف خود نمی‌رسند، بلکه متضرر هم می‌شوند. به بیان دیگر، این افراد که صدمات را به صورت ساختگی در بدن خود ایجاد کرده‌اند، نه تنها سودی از رفتار خود نمی‌برند، بلکه مشکلات قانونی برای خود ایجاد می‌کنند و چه بسا از سوی مراجع قانونی مورد پیگرد قرار می‌گیرند.