افکارعمومی؛ سرگردان میان دو روایت
افکارعمومی؛ سرگردان میان دو روایت
از چند ماه پس از امضای برجام یعنی از سال 1394 تا امروز همواره موضوعی از سوی افراطیون اصولگرا در افکار عمومی طرح می‌شد و مدیران دولت حسن روحانی و افرادی که بر فرایند مذاکرات و امضای برجام موثر بودند، آن را رد می‌کردند و دستگاه‌های نظارتی و قضایی نیز تا امروز شفاف در این خصوص اظهارنظری نکردند تا افکار عمومی در میان این دو روایت که ما نام آن را «جنگ روایت‌های سیمانی» گذاشتیم، سرگردان نباشد.

در این دو روایت، اصولگراهای مخالف برجام مدعی بوده و هستند که در دولت حسن روحانی و پس از امضای برجام و برابر بندی از این توافق، جمهوری اسلامی ایران در چاله رآکتور اراک بتن ریخت تا آن را کاملاً از حیّزِ انتفاع ساقط نماید و به تعبیر خودمانی آن را تبدیل به سازه‌ای بی‌مصرف کند.
از نظر آنان این خیانتی آشکار و گناهی نابخشودنی است و لازم است هم رییس‌جمهور وقت و هم تیم مذاکره‌کننده و همچنین علی‌اکبر صالحی که در آن زمان رییس سازمان انرژی اتمی بود، بابت این خیانت، مکافات شوند.
در سوی مقابل، موافقان برجام ازجمله صالحی، همواره این اتهام و بهتان را رد کردند و آن را خدعه و نیرنگ افرادی چون سعید جلیلی و تیم پایداری دانستند که اساساً مبنایی در حقیقت ندارد.
روز گذشته یک‌بار دیگر «علی‌اکبر صالحی» در مصاحبه‌ای جدید این اظهارات را دروغ دانست و در بخشی از سخنان خود که به‌نظر منطقی می‌آید گفت شما فکر کنید من به‌عنوان مدیر دست به چنین اقدامی زدم و چنین سرمایه‌ای را تخریب کردم، آیا در این کشور نهادهای بالادستی از این خیانت من آگاه نشدند و نباید از من بپرسند که چرا و با اجازه چه کسی چنین کاری کردم ؟
صالحی در مصاحبه روز گذشته خود گفت: اساساً موضوع بتن‌ریزی در چاله رآکتور اراک، از منابع رسانه‌ای غربی نشأت گرفت و آنان نیز با توجه به این نکته که به دنبال آرام کردن افکار عمومی کشور خود بودند، برای این‌که بگویند ما ایران را سر جایش نشاندیم، چنین ادعایی کردند و برخی سیاسیون مخالف برجام در داخل کشور همان ادعا را برجسته کردند.
در سوی مقابل اصولگرایان افراطی و برجام‌ستیز و آنان که در مقطعی و طی یک اقدام نمادین برجام را در مجلس شورای اسلامی به آتش کشیدند، بر صحت ادعای خود تأکید دارند.
روز گذشته امیرحسین ثابتی‌فرد نماینده نزدیک به سعید جلیلی در واکنش به سخنان اخیر صالحی در نطق میان‌دستور خود این ادعا را تکرار کرد و حتی مدعی شد همین چند روز قبل از این مکان بازدید داشته و نقطه موردنظر را با چشم خود دیده است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی خطاب به علی‌اکبر صالحی، رییس سابق سازمان انرژی اتمی گفت: آقای صالحی حرف‌های خلاف واقعی را برای بار چندم مطرح کرده است که مجبور هستم به آن پاسخ دهم. وی عنوان کرده که چه کسی می‌گوید ما داخل رآکتور اراک بتن ریختیم؟ بله در چاله‌اش نریختید اما در جای مهم‌تر و در منافذی ریختید که میله‌های سوخت در آن قرار می‌گیرد و اجاره ندادید فعالیت رآکتور به نتیجه برسد.
وی افزود: آقای صالحی ! اگر این حرف‌ها را برای مردم عادی می‌زنید و آن‌ها باور می‌کنند، بگویید. اما بنده به‌همراه تعدادی از نمایندگان اخیراً از رآکتور اراک بازدید کرده و بتن‌ها و دسته گل شما را دیدم، به مردم دروغ نگویید. والله والله والله این مدل حرف زدن با مردم که بخشی را بگویید اما بخشی را نگویید خیانت به آنها است. نگذارید ما بیش از این صحبت کنیم. بند ۳ پیوست ۱ برجام تاکید کرده که بتن بریزید و ۱۵ بار هم آژانس این امر را تاکید کرده است. اما اکنون آن را ناقص بیان کرده و می‌گویید که چنین کاری نکردید؟
سوال ما از نهادهای نظارتی این است اگر چنین اتفاقی افتاده برای افکار عمومی تبیین شود و اگر هم مصلحت این بوده و این اقدام با تصمیم شوراهای بالادستی و همچنین با آگاهی مقامات ارشد نظام صورت گرفت نیز به مردم گفته شود و اگر هم حق به‌طور کامل با جناب صالحی است و اساساً چنین اقدامی صورت نداد نیز به مردم بگویید و اجازه ندهید افکار عمومی و شهروندان در میانه این دو روایت سرگردان باشند.