امسال ۶ روز هوای کرمانشاه «ناسالم» بود
امسال ۶ روز هوای کرمانشاه «ناسالم» بود

    کرمانشاه – الهه فرهادی/ مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان کرمانشاه گفت: طی ۱۰ ماه سپری شده از سال‌جاری تنها ۲ روز، هوای استان در وضعیت اضطراری و غیراستاندارد بوده است. فریدون یاوری در نشست خبری به مناسبت روز هوای پاک در سرسرای اجتماعات کارخانه سیمان غرب کرمانشاه افزود: از مجموع این ۶ […]

 

 

کرمانشاه – الهه فرهادی/

مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان کرمانشاه گفت: طی ۱۰ ماه سپری شده از سال‌جاری تنها ۲ روز، هوای استان در وضعیت اضطراری و غیراستاندارد بوده است.
فریدون یاوری در نشست خبری به مناسبت روز هوای پاک در سرسرای اجتماعات کارخانه سیمان غرب کرمانشاه افزود: از مجموع این ۶ روز که هوای استان ناسالم بود، چهار روز آن در وضعیت هشدار و ۲ روز هم در وضعیت بحران و اضطرار قرار گرفت.


یاوری با بیان اینکه استاندارد به معنی فقدان آلودگی نیست، گفت: معمولا این دو روز هوای ناسالم ناشی از ذرات گرد و غبار و صرفا از نظر ذرات بوده و به خاطر گازها و آلاینده‌های صنعتی نبوده است.
مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان کرمانشاه گفت: هر روز ۱۱ صبح داده‌ها پایش می‌شوند اگر چنانچه مشکوک به شرایط غیراستاندارد باشد به مدیریت بحران اعلام می‌شود، آلودگی‌ها خارج از شرایط استاندارد را حتما اطلاع‌رسانی می‌کنیم.
وی با بیان اینکه اکنون شاهد کاهش ریزگردها در استان هستیم، گفت: در آینده نگران آلوده شدن هوای استان توسط صنایع آلاینده هستیم که از نظارت، کنترل و پایش بر روی صنایع را بیش از گذشته کرده‌ایم و واحدهای صنعتی آلاینده برخورد قانونی می‌کنیم.
یاوری اظهارداشت: بیشترین دلیل ناسالم بودن هوای استان کرمانشاه مربوط به ریزگردها با منشا خارج از کشور است که در سال‌های اخیر باتوجه به افزایش بارندگی در کانون ریزگردها در کشورهای همسایه، میزان گرد و خاک ورودی به آسمان استان نیز کاهش یافته است.
یاوری به وجود ۹ ایستگاه سنجش کنترل کیفی هوا در سطح استان اشاره و بیان کرد: شهرستان‌های قصرشیرین، سرپل‌ذهاب، اسلام‌آباد غرب، پاوه، کنگاور (به عنوان مبادی خروجی گرد و غبار) هر کدام یک ایستگاه دارند.
وی ادامه داد: در سطح شهر کرمانشاه نیز، یک ایستگاه در پالایشگاه، یک ایستگاه در میدان غدیر، یک ایستگاه در استانداردی و ایستگاه دیگری در بلوار شهید بهشتی داریم.
یاوری در خصوص آلودگی صنعتی شهر کرمانشاه، اضافه کرد: واحدهای عمده صنعتی سطح استان در بخش آزمایشگاه بررسی می‌شوند و همچنین واحدهای که از نظر آلودگی هوا مشکل دارند به شکل آنلاین از طریق تعبیه سنسور‌های روی دودکش آن‌ها کنترل می‌شوند.
وی از شهروندان خواست از زباله‌سوزی برای حفظ هوای پاک خودداری کنند و افزود: شهروندان به هیچ عنوان مبادرت به سوزاندن لاستیک نکنند، این امر بسیار خطرناک است و ترکیبات سرطان‌زا تولید می‌کند.

وجود سایت دفن پسماند
در ۱۴ شهرستان استان
در ادامه معاون نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط زیست کرمانشاه از معرفی پنج تن از شهرداران شهرهای استان به دستگاه قضایی به دلیل نداشتن مدیریت پسماند خبرداد و گفت: به شهرداران مناطق مختلف کلانشهر کرمانشاه نیز در این ارتباط اخطار داده‌ایم.
آذر ولی‌زاده با بیان اینکه براساس قانون وظیفه جمع‌آوری و دفن بهداشتی پسماندهای خانگی در شهرها بر عهده شهرداری‌ها و در روستاها بر عهده دهیاری‌ها است اظهارداشت: از این رو هر شهردار و یا دهیاری که براساس قانون مدیریت پسماندها عمل نکند به دستگاه قضایی معرفی می‌شود.
وی با اشاره به اینکه اکنون در ۱۴ شهرستان استان سایت دفن پسماند وجود دارد، گفت: در موضوع پسماندها، شهرستان‌های استان را به ۶ سایت تقسیم کردیم و جزو استان‌های پیشرو در این زمینه هستیم.
ولی‌زاده بیان داشت: عملیات اجرایی سایت دفن زباله شهرستان‌های قصرشیرین، سرپل ذهاب و اسلام آبادغرب شروع شده و مابقی سایت‌ها هم در آینده‌ای نزدیک عملیات اجرایی را شروع خواهند کرد.
وی در مورد پسماندهای عفونی بیمارستان‌های استان نیز گفت: تمام ۲۳ بیمارستان استان دارای دستگاه زباله سوز و بی‌خطرکردن زباله‌های عفونی هستند و در سایت مخصوصی که برای آن در نظر گرفته شده دفن می‌شود اما در دفن بهداشتی این زباله‌ها اکنون مشکل داریم.
وی از دانشگاه علوم پزشکی خواست هرچه سریعتر نسبت به انتقال دفن زباله‌های عفونی به محل جدید که تملک کرده اقدام نمایند.
معاون نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه در ادامه سخنانش به موضوع پسماندهای ویژه در استان نیز اشاره کرد و گفت: برای دفن این پسماندها مکان خاصی در استان در نظر گرفته نشده بود که با اختصاص ۲۰۰ میلیون اعتبار با همکاری دانشگاه رازی در حال انجام کارهای مطالعاتی برای مکان یابی محل دفن این پسماندها هستیم.