مراسم کمیته ملی اسکان بشر جمهوری اسلامی ایران و دانشگاه هنر به منظور توسعه و تحکیم همکاری ها و فعالیت های علمی و تحقیقاتی و در جهت استمرار آن، به ویژه در موضوع توسعه پایدار شهری تفاهم نامه امضا کردند. در این تفاهمنامه که میان محمدمهدی مظاهری دبیرکل کمیته ملی اسکان بشر […]
مراسم کمیته ملی اسکان بشر جمهوری اسلامی ایران و دانشگاه هنر به منظور توسعه و تحکیم همکاری ها و فعالیت های علمی و تحقیقاتی و در جهت استمرار آن، به ویژه در موضوع توسعه پایدار شهری تفاهم نامه امضا کردند.
در این تفاهمنامه که میان محمدمهدی مظاهری دبیرکل کمیته ملی اسکان بشر جمهوری اسلامی ایران و سیدحسن سلطانی، رییس دانشگاه هنر به امضا رسید، بر اهداف و برنامههای فراگیر ملی و بینالمللی درباره محور توسعه پایدار شهری و عملیاتی کردن اهداف SDG11 در سطح ملی، منطقهای و بینالمللی با رویکرد دانش و نوآوری تاکید
دارد.
همچنین تعریف، اجرا، مشاوره، داوری و نظارت پروژههای پژوهشی، کاربردی و توسعهای مشترک مورد توافق در سطح ملی و بین المللی، برگزاری دورههای مشترک کوتاه مدت علمی، مهارتی و کاربردی درسطح ملی و بین المللی، بهره برداری از امکانات زیر ساختی وتوانمندیهای طرفین و برگزاری کنفرانسها، کارگاهها و همایشهای مرتبط با موضوعهای مورد تفاهم طرفین درسطح ملی و بینالمللی در دستور تفاهمنامه طرفین قرار گرفت.
بر اساس این گزارش، کمک به بهبود ارتقای کیفی طرفین با تبادل متخصصین کمیته ملی و دانشگاه حمایت و بهرهمندی از امکانات کمیته ملی و دانشگاه در زمینه تدوین و تألیف اسناد و مدارک علمی- پژوهشی و انتشار آنها به صورت مشترک و هدایت درباره پایاننامههای تحصیلات تکمیلی به سمت موضوعات مرتبط با اهداف طرفین از دیگر مواردی است که در این تفاهمنامه به آن اشاره شده است.
گفتنی است برنامه اسکان بشر ملل متحد (هبیتات) برای زندگی شهری بهتر تلاش میکند. رسالت هبیتات ترویج و ارتقاء توسعه اجتماعی و زیستمحیطی اسکان بشر و دستیابی به هدف مسکن درخور برای عموم است.
هبیتات میکوشد تا با پیشگامی در فرایند شهریشدن و ترویج تغییر سیاستها، روشها و نگرشهای مقابله با نیازهای توسعه شهری، رشد شهرها و مناطق روستایی را به فرصتی برای توسعه تبدیل کند؛ فرصتی فراگیر برای همه شهروندان. کمیته ملی اسکان بشر ایران نیز با تمرکز بر موضوع کاهش آثار خطرات و بلایای طبیعی و بر اساس موافقتنامهای بین برنامه اسکان بشر ملل متحد و دولت جمهوری اسلامی ایران تاسیس شد و در حال حاضر جمهوری اسلامی ایران جایگاه ریاست شورای اجرایی برنامه اسکان بشر ملل متحد را برای دوره ۲۰۲۱-۲۰۲۰ بر عهده دارد.
معاون وزیر راه و شهرسازی:
۴۷۰ هزار مسکن ملی در کشور تا ۱۴۰۱ تحویل متقاضیان میشود
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزارت راه و شهرسازی گفت: ساخت بیش از ۴۷۰ هزار مسکن ملی در کشور در دستور کار این وزارتخانه قرار دارد و تا سال ۱۴۰۱ تحویل متقاضیان میشود. نعمتاله ترکی روز سه شنبه در مراسم تکریم و معارفه مدیرکل راه و شهرسازی لرستان اظهار داشت: در حوزه مسکن ظرفیتی که وزارت راه و شهرسازی در کشور برای احداث واحدهای مسکونی جهت واجدان شرایط در نظر گرفته، برای تکمیل واحدهای مسکن مهر و دیگری احداث مسکن در قالب طرح اقدام ملی است.
وی افزود: از سال ۹۲ تا پایان سال ۹۸ و نیمه اول امسال، یک میلیون و ۱۰۰ هزار واحد مسکونی مهر که در تعهد دولت و وزارت قرار گرفته بود، در بیشتر استانها احداث و به اتمام رسیده و واگذاری این واحدها نیز انجام شده است.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزارت راه و شهرسازی بیان کرد: امروز در لرستان نیز پیگیر این موضوع شدیم و دغدغهای از بابت واحدهای مسکن مهر در این استان وجود ندارد.
ترکی با اشاره به اینکه پایان امسال، پرونده مسکن مهر را تمام شده تلقی میکنیم، اضافه کرد: در کنار این هدف گذاری، ساخت ۴۷۰ تا ۵۰۰ هزار مسکن جدید در قالب مسکن ملی در دستور کار وزارت قرار گرفت و سهمیه هر استانی مشخص شد.
وی ادامه داد: عملیات اجرایی این واحدها آغاز شده است و تمام واجدین شرایط متقاضی مسکن پالایش شدند و تا پایان نیمه اول ۱۴۰۱ تمام واحدهای مسکن ملی احداث و به متقاضیان واگذار خواهد شد.
معاون وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: یکی دیگر از وظایف راه و شهرسازی در حوزه مسکن بازآفرینی شهری و کاهش حاشیه نشینی است و ماموریتی که وزیر راه در حکم کرمالهی مدیرکل جدید راه و شهرسازی لرستان به آن تاکید داشته کاهش حاشیهنشینی و بازآفرینی شهری بوده است.
۲۴ درصد مردم در بافت فرسوده و حاشیه شهرها هستند
ترکی با بیان اینکه ۲۴ درصد مردم در بافت فرسوده و حاشیه نشین ساکن هستند که این وضعیت خوبی نیست، افزود: برای جلوگیری از این موضوع مقرر شد که در اولویت اول طرح کاداستر انجام شود که تاکنون بین ۶۰ تا۶۵ درصد این طرح در کشور انجام شده است و در لرستان با توجه به ماموریتی که به مدیرکل جدید ابلاغ شده است، اولویت اول اجرای طرح کاداستر و حدنگاری است.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزارت راه و شهرسازی اظهار داشت: تمام منابع مالی این طرح در سطح استان لرستان را پیگیری خواهیم کرد تا تامین مالی صورت گیرد، اگر این حدنگاری در لرستان انجام شود اموال دولت سند دار میشوند بسیاری از مشکلات برطرف خواهد شد.
ترکی در بخش حمل و نقل جادهای در لرستان اظهار داشت: احداث بخش آزادراهی و بزرگراهی، جادههای استانی و منطقهای منشا توسعه استان هستند. با توجه به ظرفیتی که در این استان وجود دارد بنا شد جلسهای با حضور وزیر راه و شهرسازی و استاندار لرستان تشکیل شود تا مصوباتی که به لرستان اختصاص یافته پیگیری شوند.
وی گفت: در نشستی که با سازمان استخدامی کشور داشتیم و پیشنهاداتی را ارائه دادیم که بر اساس آن برای ایجاد اداره راه و شهرسازی در شهرستانها حتما به یک سری شاخصها نیاز است و در هر شهرستانی که بخواهیم اداره یا نمایندگی ایجاد کنیم باید در قالب این معیار و شاخصها باشد.
وی اظهار داشت: هفته آینده این پیشنهاد نهایی خواهد شد و براساس آن معیار و شاخصهایی که تعیین شده ابلاغ استانی انجام خواهد شد و هر شهرستانی که نمره مورد نیاز را کسب کند اداره یا نمایندگی مورد نظر راهاندازی خواهیم کرد.
در این مراسم، از زحمات رضا خالقی، مدیرکل سابق راه و شهرسازی لرستان بااهدای لوح تقدیر و وحید کرمالهی با حکم وزیر راه و شهرسازی به عنوان مدیرکل جدید راه و شهرسازی لرستان معرفی شد.