وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار کرد: یکی از پروژههایی که متمرکز شدیم اصلاح ساختار بازار کالاهای پایه مانند سیمان، فولاد، مواد پتروشیمی پنبه و مواد اولیه صنعت است. در یکی دو هفته گذشته التهاب در بازار ارز داشتیم و قیمتهای ارز تغییر قابل توجه داشت اما در بازار فولاد ثبات را میبینیم. وی خاطرنشان […]
وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار کرد: یکی از پروژههایی که متمرکز شدیم اصلاح ساختار بازار کالاهای پایه مانند سیمان، فولاد، مواد پتروشیمی پنبه و مواد اولیه صنعت است. در یکی دو هفته گذشته التهاب در بازار ارز داشتیم و قیمتهای ارز تغییر قابل توجه داشت اما در بازار فولاد ثبات را میبینیم.
وی خاطرنشان کرد: به کارگیری ابزارهایی باعث شد بدون این که امضای طلایی داشته باشیم کار را به جلو پیش ببریم لذا امضای طلایی را از بورس کالا حذف میکنیم.
وزیر صمت گفت: با همکاری بورس کالا، ۲۵ ابزار که عموماً جدید هستند برای ایجاد ثبات و کاهش هزینههای تولید به کار گرفته میشود. فاطمی امین افزود: یکی از کارهای سامانه بهین یاب سهمیهبندی است. از ۳۰ گروه کالایی سهمیه ۲۰ گروه حذف شده و هیچ مشکلی در بازار به وجود نیامد؛ قراردادهای بلندمدت و عرضههای تلفیقی اجرایی شده و در هفته آینده شاهد راه اندازی قراردادهای آتی در حوزه کالاهای صنعتی هستیم.
وی اظهار کرد: دو هفته قبل اتفاق قابل توجهی در بورس کالا افتاد، ۱۰ میلیون تن مصرف داخل ورق فولاد داریم که ۸ میلیون تن را تولید میکنیم و دو میلیون تن دیگر را وارد میکنیم، ۸ میلیون تنی که تولید میشود ارزانتر از واردات است، همیشه این بحث وجود داشت که این ۸ میلیون تن به چه کسی میرسد. فاطمی امین با اشاره به اینکه روز ملی صادرات ۲۹ مهر است و در همین روز آقای رئیس جمهور ۲ الی ۳ ساعت هم اندیشی با صادرکنندگان داشتند، گفت: در آن روز جوایز اهدا نشد و من مقصر بودم، ما معیارهایی برای صادرکننده نمونه و برتر انتخاب کردیم که این معیارها خام فروشی و فروش محصولات دانش بنیان را تفکیک نمیکند. وی عنوان کرد: شما میتوانید محصول خام را صادر کنید و صادرکننده نمونه باشید، در واقع نظام اشتباهی بود که اگر امسال طبق همین نظام به جلو پیش میرفتیم، علامتها و رویکردهای خودمان را منتقل نمیکردیم لذا این مسئله را یکی دو ماه به تأخیر انداختیم و تاکید ما بر این بود که باید معیارهای صادرات محصولات دانش بنیان را اضافه کنیم. روز دوشنبه وقتی این مراسم برگزار شد، چندین شرکت دانش بنیان که با معیارهای قبلی نمونه نبودند، نمونه شدند. وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: ما در داخل وزارت صمت کار را به طور منظم دنبال کردیم یعنی سه بخش شامل صندوق ضمانت صادرات، شرکت نمایشگاههای بین المللی و دفتر مقررات صادرات و واردات را به صورت کامل زیرمجموعه سازمان توسعه تجارت بردیم و تغییر ساختار در سازمان انجام داده ایم. وی با اشاره به اینکه در داخل وزارت صنعت، معدن و تجارت کار منظم و یکپارچه شده است، تاکید کرد: همگراییهایی را ایجاد کرده ایم که بخشی از آن مربوط به گمرک، استاندارد و سامانه جامع تجارت است. سه ماه قبل مصوبهای را ستاد هماهنگی دولت به نوعی مصوب کرد و منتشر شد که چالشهای تجارت خارجی را احصا کردیم و به سرعت مصوب کردیم و ابلاغ شد.
فاطمی امین افزود: امروز خیلی از صادرکنندگان میگفتند که همین ۲۵ بند سبب افزایش صادرات شده، ما به نوعی صبر نکردیم تا به طرح جامع برسیم و بعد کار را شروع کنیم، در همان مقطع مسائل را حل و فصل کردیم. ۲۵ دستگاه کار را به جلو خواهند برد و امیدواریم تا پایان امسال بتوانیم پنجره واحد صادرات را ایجاد کنیم و بسیاری از سردرگمیهایی که در مسیر تجارت و صادرات وجود دارد حل و فصل شود. وی تاکید کرد: خوشبختانه وضعیت صادرات بسیار خوب است، پارسال ۳۵ میلیارد دلار صادرات داشتهایم امسال از ۴۰ میلیارد عبور خواهد کرد. مقرراتی وضع شده است به طوری که تعهد ارزی را تسهیل کردیم یکی از نکات مهم برگشت مالیات بر ارزش افزوده صادرات است.
مدیرعامل برق حرارتی:
۸۸ درصد سوخت مصرفی نیروگاههای کشور گاز طبیعی است
مدیرعامل شرکت برق حرارتی با بیان اینکه ۸۸ درصد سوخت مصرفی نیروگاههای کشور گاز طبیعی است، افزود: در این مدت میزان مصرف گازوئیل در نیروگاهها هفت درصد و سهم مازوت حدود پنج درصد بوده است.
محسن طرزطلب در نشست وزیر نیرو با مدیران صنعت برق و انرژی کشور با اشاره به آخرین وضعیت نیروگاههای تولید برق، افزود: در حال ظرفیت منصوبه کل نیروگاههای ایران به ۸۶ هزار و ۲۱۵ مگاوات رسیده که از این میزان ۶۹ هزار و ۶۲۲ مگاوات آن سهم نیروگاههای حرارتی است.
وی با اشاره به اینکه از ابتدای سال تا نیمه آذرماه ۹۵ درصد برق کشور توسط نیروگاههای حرارتی تولید شده است، گفت: در این بازه زمانی سهم این واحدها در تامین برق مورد نیاز مشترکان ۲۵۷ میلیارد کیلووات ساعت بوده است.
مدیرعامل برق حرارتی با تاکید بر اینکه از ابتدای سال تاکنون حدود ۸۸ درصد سوخت مصرفی نیروگاههای کشور گاز طبیعی است، ادامه داد: براساس آخرین ارزیابی صورت گرفته در این مدت میزان مصرف گازوئیل برای تولید برق در نیروگاهها هفت درصد و سهم مازوت حدود پنج درصد بوده است.
طرزطلب با اشاره به اینکه ۵۷ درصد مخازن گازوئیل نیروگاهها پر است، گفت: در حال حاضر میزان ذخیره این سوخت به ۲.۲ میلیارد لیتر رسیده است و با توجه به در پیش بودن فصل زمستان ضروری است دقت لازم را برای ذخیره سوخت مایع به ویژه گازوئیل داشته باشیم تا در سه ماه پیشرو با مشکلی در این زمینه مواجه نشویم.
وی با تاکید بر اینکه برای فصل تعمیرات نیروگاههای امسال بیش از ۱۰۳ هزار مگاوات برنامه مربوطه پیشبینی شده است، اضافه کرد: از ابتدای مهرماه تاکنون ۴۰ درصد از این برنامه انجام شده است که امیدواریم تا اواخر خردادماه سال آینده با اتمام به موقع برنامههای پیشبینی شده بتوانیم این واحدها را با حداکثر توان برای روزهای اوج مصرف برق کشور در اختیار داشته باشیم.
طرزطلب با تاکید بر اینکه در دولت سیزدهم ۱۵ هزار مگاوات نیروگاه حرارتی جدید با حجم سرمایهگذاری ۲۵۷ هزار میلیارد تومان وارد مدار خواهد شد، گفت: در حال حاضر پیشرفت کلی این برنامه به ۲۸ درصد رسیده است که تا انتهای سال آینده با افتتاح ۶ هزار مگاوات نیروگاه جدید این میزان پیشرفت به ۵۳ درصد خواهد رسید. وی ادامه داد: ۱۳ درصد منابع پیشبینی شده برای تحقق پروژههای بخش دولتی از محل فاینانس روسیه، ۴۰ درصد از محل تهاتر نفت، ۲۹ درصد از طریق گواهی ظرفیت و ۱۸ درصد نیز از محل منابع داخلی خواهد بود.
طرزطلب تاکید کرد: در این میان حدود پنج هزار و ۳۹۹ مگاوات از این طرحها مربوط به بخش خصوصی است که عمدتا از محل منابع صندوق توسعه ملی در حال اجراست و حدود ۷۲ درصد این پروژهها نیز فعال هستند.
مدیرعامل برق حرارتی اضافه کرد: برای چهار سال آینده سه هزار و ۲۲۰ مگاوات طرحهای احداث بخش بخار سیکلترکیبی(بیعمتقابل) پیشبینی شده است که ۶۰ درصد این پروژهها نیز دارای پیشرفت هستند.
وی بر لزوم پرداخت تعهدات سرمایهگذاران این بخش از محل سوخت صرفهجویی شد و افزود: احداث بخش بخار نیروگاههای سیکلترکیبی ضمن صرفهجویی قابل توجه در مصرف سوخت موجب افزایش راندمان واحدهای تولید برق حرارتی کشور میشود؛ از این رو بایستی این طرحها با سرعت بیشتری اجرایی شود.