فرمانده کل سپاه با بیان اینکه امنیت جمهوری اسلامی پاکستان را معادل امنیت جمهوری اسلامی ایران میدانیم، بر توسعه و تحکیم مناسبات و همکاریها در حوزههای مختلف به ویژه ارتقای هرچه بیشتر امنیت مرزهای مشترک و مبارزه با تروریستها تاکید کرد. ژنرال ندیم رضا رئیس کمیته مشترک روسای ستاد ارتش پاکستان در راس هیات نظامی […]
فرمانده کل سپاه با بیان اینکه امنیت جمهوری اسلامی پاکستان را معادل امنیت جمهوری اسلامی ایران میدانیم، بر توسعه و تحکیم مناسبات و همکاریها در حوزههای مختلف به ویژه ارتقای هرچه بیشتر امنیت مرزهای مشترک و مبارزه با تروریستها تاکید کرد.
ژنرال ندیم رضا رئیس کمیته مشترک روسای ستاد ارتش پاکستان در راس هیات نظامی با حضور در ستاد فرماندهی کل سپاه با سردار سرلشکر پاسدار حسین سلامی فرمانده کل سپاه دیدار و گفتوگو کرد.
سرلشکر سلامی در این دیدار ضمن خیر مقدم و خوشامدگویی به هیات پاکستانی با تاکید بر مناسبات نزدیک و ریشهدار دینی، فرهنگی و تاریخی دو ملت، کشور و نیروهای نظامی ایران و پاکستان اظهار کرد: ما دو ملت مسلمان هستیم که خدای واحد، پیامبر عظیم الشأن و قرآن ما را به یکدیگر پیوند داده است علاوه بر این یک فرهنگ غنی مشترک که دو ملت را به هم متصل میکند از عوامل دیگر این احساس برادری است و در کنار آن همسایگی که در مفاهیم و تعابیر قرآنی و تعالیم پیامبر عظیمالشأن نیز وجود دارد، درباره همسایگان ما هم صادق است.
فرمانده کل سپاه با تاکید بر اینکه در تاریخ ریشهدار دو ملت هیچ نشانهای جز دوستی و برادری وجود ندارد، بیان کرد: علاوه بر این اشتراکات قوی و ریشه دار ما به عنوان جزئی از جهان اسلام دشمن های مشترکی داریم.
سرلشکر سلامی با بیان اینکه آمریکاییها نیز که تکیه گاه اصلی صهیونیست ها هستند اساساً دشمن حکومت اسلام هستند، فرجام و سرنوشت عادی سازی روابط با صهیونیست های کودک کش را برای برخی حکام منطقه تلخ توصیف و تصریح کرد: سوال مهمی است که رژیم صهیونیستی که قادر به دفاع از خود هم نیست و کاملاً یک رژیمی بدون سیاست است ،چگونه برخی کشورهای اسلامی بر آن تکیه میکنند که دارای امنیت یا اقتصاد باشند این مسئله هیچ منطقی ندارد.
وی ارمغان حضور آمریکاییها در جهان اسلام را تفرقههای بزرگ، جنگهای داخلی طولانی، تخریب خانهها و همچنین آواره کردن مردمان، محروم کردن ملت های مسلمان از ثروتهای خودشان و در واقع داشتن ناامنی و فقر و عقب ماندگی دانست و گفت: وقتی به افغانستان نگاه میکنیم آثار زیان بار و غیر قابل جبران مداخله آمریکایی ها را میبینیم همانگونه که ما از این مداخلات ویرانگر آمریکایی ها در افغانستان رنج می بریم ؛مردم، دولت و اساساً کشور پاکستان هم به نحو دیگری
رنج میبرند.
فرمانده کل سپاه در ادامه پس از برشماری حضور نامبارک آمریکاییها در منطقه و کشورهای اسلامی تاکید کرد: به یاری خدا دشمنان ما در حال عقب نشینی هستند و امیدواریم دوباره این کشورها با اعتماد به نفس و همدلی، استقلال خود را بدست آورند.
سرلشکر سلامی با بیان اینکه امنیت جمهوری اسلامی پاکستان را معادل امنیت جمهوری اسلامی ایران می دانیم، بر توسعه و تحکیم مناسبات و همکاریها در حوزههای مختلف به ویژه ارتقای هرچه بیشتر امنیت مرزهای مشترک و مبارزه با تروریست ها تاکید کرد و گفت:خوشبختانه ما بیشتر ملاقات هایمان طی سالهای گذشته با فرماندهان عزیز ارتش پاکستان بوده است، این نشان دهنده آن است که ما روابط برادری خوبی با ارتش پاکستان داریم و با هر چیزی که بخواهد به آن خدشه وارد کند مقابله می کنیم.
یادداشت
بهشتی در زمانه ما
کنش سیاسی بهشتی چه در داخل و چه در خارج از کشور مبتنی بر گفتگو و تعامل بود. در سیاست داخلی، تعامل برای ایران و پیشبرد آن و در سیاست خارجی، تعامل برای منافع ملی در رفتار سیاسی او قابل مشاهده است.
بیش از چهار دهه پس از انقلاب، از خیلیها دیگر تنها نامی به جا مانده و به رغم فشارهای رسانهای، اثری در جامعه از آنها باقی نیست. اما برخیها همچون مطهری، شریعتی، بهشتی و …. حتی به رغم بیاعتنایی منابع رسانهای رسمی و تریبونها، این روزها نیز همچنان صدایشان در فضای عمومی شنیده میشود.
به اعتقاد من، ابعاد بسیار زیادی از خصوصیات زندهیاد بهشتی هنوز بازنمایی نشده و آموزههای زیادی از او برای امروز میتوان دریافت. از عوامل ماندگاری صداها علاوه بر توانمندی اندیشهورزی و نظریهپردازی، خصوصیات فردی انسانها نیز موثر است.
در خصوص بهشتی هم ویژگیها و توانمندیهای فردی و هم خصوصیات اجتماعی او قابل بازخوانی است. بسیاری در خصوص ویژگیهای فردی بهشتی سخن گفته و نوشتهاند اما به نظر من، مهمترین ویژگی فردی او که نیاز زمانه امروز ماست اخلاق و سعهصدرش است.
هیچ کس، هرگز از بهشتی توهینی نشنیده است. او اهل درستگویی بود و درشتگویی در او راهی نداشت. بنای او بر جذب بود و بسیاری از او در این خصوص، خاطرههای به یادماندنی دارند.بهشتی منصف بود. او اهل برچسب زدن و تقسیم بندی افراد نبود. شیطان سازی از آدمها را مذموم می دانست و چنین رویهای از او دور بود.
از بهشتی؛ باید به عنوان سیاستمداری اخلاقی یاد کرد که به رغم تهمتهای ناروا هیچگاه جانب انصاف را رها نکرد و نیز آنچه را که به نفع مردم و انقلاب میدانست به پیش میبرد. او در عصری که هژمونی شعارها بلند بود بنا بر اخلاق سیاسی و دوراندیشی برای پایین آمدن هزینههای یک انقلاب، به دیپلماسی و تعامل روی آورد.
کنش سیاسی او چه در داخل و چه در خارج از کشور مبتنی بر گفتگو و تعامل بود. در سیاست داخلی، تعامل برای ایران و پیشبرد آن و در سیاست خارجی، تعامل برای منافع ملی در رفتار سیاسی او قابل مشاهده است.
بسیاری معتقدند پیشگیری از خشونتهای متصور برای یک انقلاب مدیون درایت و کنشهای تعاملی سیاسی بهشتی بود. در دورانی که تروریستهای افراطی در قالب انفلابیون حرفهای، میزان کشتار و خونریزی بسیار را ملاک انقلاب میپنداشتند و رویای رهبری خود را بر انقلابی پر از خونریزی در سر میپروراندند، بهشتی با متانت، منافع ملت را در حرکتی همراه با آرامش و کمترین هزینه دنبال میکرد.
او از گفتگو، با مخالفان داخلی و حتی دشمنان خارجی هراسی نداشت. هنوز تاثیر تفکرساز مناظرههای تلویزیونی بهشتی در ذهن نسلی ما باقی است و برکات آن ادامه دارد.
انصاف که از خصوصیات فردی وی بود در کنش سیاسی او هم جاری بود. به خاطر دارم در یک مناظره، به مجری تذکر داد که شما لازم نیست سوی ما را بگیرید بلکه باید جانب بیطرفی را رعایت کنید.
در موردی دیگر در پاسخ به ادعای “کیانوری” مبنی براینکه حزب توده تاکنون خیانتش در هیچ محکمهای به اثبات نرسیده، گفت: “من بحث سیاسی میکنم”. به عبارت دیگر حوزه فکری را با حوزه قضایی در هم نیامیخت و مرز مباحثه را با محاکمه محترم شناخت و آن را مخدوش نکرد.
رویه او گفتگو در منظر افکار عمومی، روشنگری و دادن حق انتخاب از میان گفتگوها به مردم بود. چقدر جای گفتگو امروز در ایران ما خالی است.بهشتی مناظره را راهی بزرگ برای پیشگیری از منازعه میدانست زیرا که همواره در “مناظره” خیر عمومی و در “منازعه” شر عمومی نهفته است.
دیدیم که بعد از اینکه صدای گلولهها برخاست و ترور و طپانچه به میدان آمد؛ در هفت تیر، “مناظره” هم به شهادت رسید.از دیگر خصوصیات شهید بهشتی، برنامهریزی و اعتقاد او به قدرت برنامه در پیشبرد امور بود. دارا بودن نظم در زندگی شخصی، نظم گفتاری و نظم اداری از ویژگیهای بارز او بود.
به شدت به کار جمعی اعتقاد داشت. اساسا انقلاب یک حرکت جمعی است که بهشتی، هم در انقلاب و هم در پساانقلاب به کار جمعی و به نوعی “همه با هم بودگی” در اداره کشور اعتقاد داشت.
در آن دوره به رغم خاطره تلخ ایرانیان از “حزب” و داشتن دیدگاه منفی حتی در میان نخبگان نسبت به آن، حزب را یک ضرورت اجتنابناپذیر برای زندگی در جهان مدرن میدانست که به اعتقاد من دموکراسی بدون ارکان مدرن به یک دموکراسی یله و یا دموکراسی ناقص تبدیل میشود. بهشتی با این شیوه درک، پایههای حزبی را بنا گذاشت که تا همین سالها نیز آدمهایی که در آن حزب ساخته شدند به کار آمدند.
چقدر این روزها فقدان “حزب” به دموکراسی ما، گردش نخبگان و به روی کار آمدن افراد کارآمد لطمه زده است. طولانیمدتبینی از دیگر ویژگیهای شاخص بهشتی بود. بین نسلی دیدن تحولات و آیندهاندیشی ویژگیهای خاص دیگری است که در لابلای سخنرانیها و مطالبی که او در مجلس خبرگان بیان میکرد کاملا محسوس بود.
بهشتی با اتکای تجربه زیستی خود در دیکتاتوری شاه، دیدگاهی قوی علیه شکنجه داشت. جدل فکری او در این خصوص در مجلس خبرگان از شهرتی تاریخی برخوردار است.او همچنین آزادی را رمز بقا و پویایی انقلاب و جامعه میدانست. از طریق مداقه در متون بهشتی میتوان شاهدِ نهادینهسازی حق انتخاب برای همه آحاد جامعه بود.
به نظر من، این روزها، عدالتجویی و زندگی بر اساس حق انتخاب، موضوعاتی هستند که زمینههای سرکشی نسلی را به وجود آوردهاند. ما هنوز نیازمند بازگشت به بنیانهای نظری چگونگی شکلگیری انقلاب هستیم. این ارجاع میتواند راهی برای پیوندهای
نسلی باشد.
من در این مقاله سعی کردم فهم خود از شهید بهشتی و تجربه زیسته در حزب جمهوری اسلامی را بیان کنم و این که چرا به منش بهشتی به عنوان یکی از بنیانگذاران و پدران قانون اساسی برای ایران امروز نیازمندیم.
جنایت جدید روسیه در اوکراین
بایدن، پوتین را تهدید کرد
جماران : دولت اوکراین اعلام کرد که شمار تلفات اصابت موشک روسیه به یک مرکز خرید در شهر کرمنچوک به دستکم ۱۶ کشته و ۵۹ زخمی رسیده است. «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا روسیه را تهدید کرد که ضربه های دردناکی به صنایع نظامی اش می زند.بنابر گزارش روسیا الیوم، بایدن در سلسله توئیت هایی نوشت:گروه هفت ضربه زدن به مجتمع صنایع نظامی پوتین را در آن نقاطی که برایش دردناک تر است و جلوگیری از حمایت اقتصاد رو به فروپاشی اش توسط ذخایر بانک مرکزی ادامه دهد و پوتین را از منابعی که برای جنگش نیاز دارد محروم کنیم.بایدن نوشت:گروه هفت به شکل ثابت و مشترک تعهد خواهد داد که از اوکراین حمایت می کند و تحریم های بی سابقه ما برای مجازات پوتین تشدید می شود و این تحریم ها به مرور زمان روی هم تلنبار می شوند تا اقتصاد روسیه از اقتصاد جهان کنار گذاشته شود.
جنایت جدید روسیه در اوکراین
دولت اوکراین اعلام کرد که شمار تلفات اصابت موشک روسیه به یک مرکز خرید در شهر کرمنچوک به دستکم ۱۶ کشته و ۵۹ زخمی رسیده است. متحدان اوکراین این حمله را محکوم و گروه ۷ آن را مصداق جنایت جنگی توصیف کرد.بنا بر گزارش مقامهای محلی، روز دوشنبه یک موشک شلیک شده از سوی ارتش روسیه، به این مرکز خرید شلوغ در این شهر واقع در مرکز اوکراین اصابت کرده و باعث انفجار و آتش سوزی گسترده شده است.دمیتری لونین، فرماندار محلی در استان پولتاوا با انتشار این خبر در حساب تلگرام خود نوشت: «اشغالگران روس به سوی یک مرکز خرید با حضور بیش از هزار غیرنظامی موشک شلیک کردند و باعث مرگ و جراحت چندین نفر شدند. مرکز خرید در آتش میسوزد و آتشنشان برای اطفای حریق تلاش میکنند.» آقای لونین در همین پیام هشدار داده است که «شمار قربانیان غیر قابل تصور است.»
شلیک از منطقه کورسک روسیه
بنا بر گزارش نیروی هوایی اوکراین، این مرکز خرید هدف موشکهای ضدکشتی Kh-۲۲ قرار گرفته که از بمب افکنهای دوربرد Tu-۲۲ مستقر در منطقه کورسک روسیه شلیک شدهاند.
گفته میشود موشک در حالی به سمت این منطقه شلیک شده که شهر کرمنچوک از مناطق جنگی دور است و هیچ ارتباطی نیز با فعالیتهای نظامی اوکراین ندارد.ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین در پیامی در فیسبوک اعلام کرد: «این مرکز خرید در آتش است و امدادگران در حال مبارزه با آتش هستند.»او در پیام دیگری در تلگرام، با اشاره به اینکه «این مکان هیچ ارزش نظامی یا استراتژیک نداشت» نوشت: «روسیه از سر ناتوانی به شکار شهروندان عادی ادامه میدهد. ما نمیتوانیم از مسکو انتظار رفتار شایسته و انسانی داشته باشیم.»کرمنچوک یک شهر صنعتی است که بزرگترین پالایشگاه نفت اوکراین را در خود جای داده؛ اما گزارش خبرنگاران بینالمللی حاکی از آن است که این پالایشگاه در فاصله کاملا دوری از این مرکز تجاری قرار دارد.دمیتری لونین، فرماندار محلی در استان پولتاوا این حادثه را یک «جنایت جنگی» و «جنایت علیه بشریت» و یک «عمل تروریستی پنهان و بدبینانه» علیه مردم غیرنظامی خواند و آن را محکوم کرد.
واکنشها به حمله کرمنچوک
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا در پیامی توییتری نوشت: «جهان از حمله موشکی امروز روسیه که به یک مرکز خرید شلوغ در اوکراین اصابت کرد و آخرین مورد از یک رشته جنایات بود، وحشت زده است. ما به حمایت از شرکای اوکراینی خود ادامه خواهیم داد و روسیه و کسانی که مسئول این جنایات هستند را پاسخگو خواهیم کرد.»استفان دوجاریک، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد این حمله را «کاملاً تاسف بار» خواند و گفت: «ما بار دیگر تاکید میکنیم که طرفین بر اساس قوانین بینالمللی بشردوستانه، موظف به حفاظت از غیرنظامیان و زیرساختهای غیرنظامی هستند.»بوریس جانسون، نخستوزیر بریتانیا این حمله را نشان دهنده «ظلم و بربریت» پوتین دانست.شورای امنیت سازمان ملل متحد بهزودی برای بررسی دور اخیر حملات موشکی روسیه به شهرها و مناطق مسکونی اوکراین، جلسه اضطراری تشکیل میدهد.امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه خواستار پیگرد کیفری مسئولان این حمله شد.رهبران گروه ۷ کشور صنعتی که در آلمان حضور دارند این حمله را مصداق جنایت جنگی توصیف کردند.
اقتصاد روسیه به دلیل تحریمها به آرامی در حال تخریب است
اورزولا فن در لاین، رئیس کمیسیون اروپا معتقد است که اقتصاد روسیه در پی وضع تحریمهای روزافزون غرب، اگرچه به آهستگی اما مطمئناً رو به زوال است.او در گفتگو با خبرنگار یورونیوز در حاشیه نشست گروه ۷ گفت: «میبینیم که تحریمها بیشتر و بیشتر به اقتصاد روسیه ضربه میزنند. اگر به بخشهای مختلف اقتصاد این کشور نگاه کنید، میبینید که بهویژه به دلیل سیاستهای کنترل بر صادرات، اقتصاد آن اگرچه به آرامی اما بطور قطع رو به زوال است… چراکه هر چیزی که برای بهروز رسانیها و فناوریها نیاز است و در مجموع کالاهایی که برای مدرن سازی نیاز است، دیگر به روسیه نمیروند و این اتفاق در زمانی روی میدهد که روسیه احتمالا قادر به پرداخت بدهی خارجی خود نیز نخواهد بود.»خانم فن در لاین همچنین به توافق کشورها برای کنترل بهای نفت روسیه اشاره کرد و گفت: «همانطور که میبینید اتحادیه اروپا در حال حاضر در حال فاصله گرفتن از نفت روسیه است. آنچه که نباید اتفاق بیفتد این است که پوتین این نفت و گاز را به بازار جهانی ببرد و باعث افزایش قیمتها شود. بنابراین یک اتحاد گسترده میان همپیمانان لازم است که بگویند تنها حاضریم که قیمت مناسب را بپذیریم و نه قیمتی سرسام آور. این کار نه تنها برای جلوگیری از تقویت ماشین جنگی پوتین مهم است بلکه برای کشورهای در حال توسعه و کشورهای آسیبپذیر نیز موضوع درخور توجهی است. زیرا افزایش سرسام آور قیمت نفت به شدت بر آنها تأثیر منفی میگذارد.»
روند خروج غلات از اوکراین
انتظار میرود که موضوعات مرتبط با کمبود جهانی مواد غذایی نیز از جمله موضوعات مورد بحث در نشست «گروه ۷» باشد. بهویژه آنکه جنگ در اوکراین ممکن است جرقه وقوع یک بحران جهانی جدید را نیز بزند.سازمان ملل ماه گذشته اعلام کرد که ۲۵ میلیون تن غله به دلیل «فقدان زیرساختها و محاصره بنادر» در سیلوهای اوکراین بلاتکلیف ماندهاند.فن در لاین در واکنش به این وضعیت، محاصره بنادر توسط روسیه را «ظالمانه» خواند، با این وجود نسبت به خروج غلات از اوکراین امیدوار بود.او گفت که میزان صادرات غلات از اوکراین هر ماه در حال افزایش است اما این مقدار صادرات، همچنان بسیار کمتر از میزانی است که این کشور قبل از جنگ داشت.رئیس کمیسیون اروپا گفت: «آنها از این مواد غذایی برای باجگیری از همه ما استفاده میکنند و این واقعاً فجیع است. کاری که ما انجام میدهیم این است که تا جایی که ممکن باشد به اوکراین کمک کنیم تا از راههایی که به محاصره روسیه درنیامده، مثلا از راههای ریلی یا شوسه حتی از مسیر رودخانه دانوب غلات را بیرون بیاورد و این شیوه خروج غلات رو به توسعه است.»خانم فن در لاین میافزاید: «اوکراین با این روشها موفق شده است در ماه آوریل ۱.۲ میلیون تن غلات، در ماه مه ۱.۷ میلیون تن و اکنون در ژوئن ۲.۵ میلیون تن غلات از کشور خارج کند. بنابراین میبینید که ما نیز در کمک به اوکراین برای صادرات غلات، بهتر و بهتر میشویم. البته این کافی نیست زیرا قبل از جنگ، اوکراین حدود ۵ میلیون تن در ماه غلات صادر میکرد و ما باید سعی کنیم به این نقطه برسیم.»