امکان افزایش قیمت  کتاب درسی در سال آینده
امکان افزایش قیمت  کتاب درسی در سال آینده

رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی گفت: در دو، سه سال گذشته قیمت پشت جلد کتاب درسی حدود ۲۰ درصد افزایش داشت که در صورت عدم تأمین یارانه کاغذ، این میزان افزایش به بیش از ۷۰ درصد خواهد رسید. حجت‌الاسلام والمسلمین علی لطیفی رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی در گفت‌وگو با خبرنگار آموزش و […]

رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی گفت: در دو، سه سال گذشته قیمت پشت جلد کتاب درسی حدود ۲۰ درصد افزایش داشت که در صورت عدم تأمین یارانه کاغذ، این میزان افزایش به بیش از ۷۰ درصد خواهد رسید.
حجت‌الاسلام والمسلمین علی لطیفی رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی در گفت‌وگو با خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس با بیان اینکه مشکل کاغذ برای‌مان خیلی جدی است، اظهار کرد: هر سال برای چاپ کتاب درسی، کاغذ یارانه‌ای دریافت می‌کنیم و به هر میزان یارانه‌ای که دریافت می‌کنیم، قیمت پشت جلد کتاب
تأثیر دارد.
وی ادامه داد: امسال متأسفانه میزان یارانه‌ای که برای کاغذ داده شده، پایین‌تر از سال‌های گذشته بوده است و به این معناست که اگر سال بعد با همین وضعیت پیش برویم، افزایش قیمت پشت جلد کتاب را بیشتر از سال‌های گذشته خواهیم داشت و این نگرانی جدی ماست.
معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: در دو، سه سال گذشته قیمت پشت جلد کتاب درسی حدود ۲۰ درصد افزایش داشت که در صورت عدم تأمین یارانه کاغذ، این میزان به بیش از ۷۰ درصد خواهد رسید.
مثلا فرض کنید بسته کتاب‌های اول ابتدایی در سال جاری، ۳۶ هزار تومان بود ولی سال آینده با افزایش قیمت به ۵۰ تا ۶۰ هزار تومان می شود یا کتاب‌های دوره متوسطه ۱۱۰ هزار تومان است که ممکن است تا ۲۰۰ هزار
تومان برسد.
حجت‌الاسلام والمسلمین لطیفی تصریح کرد: اگر قرار باشد افزایش قیمت کتب درسی کمتر باشد، باید اکنون دولت یارانه تخصیص دهد و هر میزان که به ما یارانه بیشتر بدهند قیمت کم‌تر می‌شود.
وی در خصوص بودجه سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی در سال ۱۴۰۲، گفت: بودجه سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی حدود ۲۰ درصد افزایش داشته است و البته این میزان افزایش، نسبت به یارانه کتاب درسی ناکافی است به دو دلیل، اول اینکه یارانه تخصیص یافته برای کاغذ در سال گذشته کمتر از
نیاز بود .
دوم اینکه افزایش میزان قیمت کاغذ و مواد اولیه کاغذ حتی تولید داخلی بیش از ۲۰ درصد بوده است لذا افزایش ۲۰ درصدی بودجه، وضع ما را نسبت به سال گذشته بهتر نمی‌کند و حتی یک مقدار تنزل هم داریم.
رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی اظهار کرد: دو سال است که از بودجه این سازمان، یک ردیف حذف می‌شود که مربوط به کتب رایگان و نیم بها برای مناطق محروم سیستان و بلوچستان است.
وی افزود: در این دو سال، کتب برای مناطق محروم تهیه کردیم اما به شرکت‌های چاپ و نشر بدهکاریم و اگر بدهکاری بخواهد در سال بعد ادامه پیدا کند، کل بودجه ما را خواهد خورد .
این هم یک چالش بسیار جدی است؛ یعنی اگر با این دست فرمان پیش برویم و نخواهد ردیفی در بودجه ۱۴۰۲ دیده شود به احتمال قوی مجبور خواهیم بود کتاب را برای سیستان و بلوچستان مثل سایر مناطق بفروشیم.