رئیس جمهور کشورمان که به دعوت همتای روس به مسکو سفر کرده است با ولادیمیر پوتین دیدار و گفتگو کرد. آیت الله سید ابراهیم رئیسی عصر روز چهارشنبه با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور فدراسیون روسیه در مسکو دیدار و گفتگو کرد. تهدید به تحریم مانع پیشرفت ایران نمیشود رئیسجمهور ایران در این دیار تاکید کرد: […]
رئیس جمهور کشورمان که به دعوت همتای روس به مسکو سفر کرده است با ولادیمیر پوتین دیدار و گفتگو کرد.
آیت الله سید ابراهیم رئیسی عصر روز چهارشنبه با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور فدراسیون روسیه در مسکو دیدار و گفتگو کرد.
تهدید به تحریم مانع پیشرفت ایران نمیشود
رئیسجمهور ایران در این دیار تاکید کرد: ما هیچ محدودیتی برای گسترش و توسعه روابط با روسیه نداریم و خواهان برقراری روابط راهبردی با مسکو هستیم.رئیسی: تهدید به تحریم مانع پیشرفت ایران نمیشود.
وی افزود: اسناد همکاری راهبردی میتواند افق روابط را در طول ۲۰ سال مشخص کند. به دنبال افزایش حجم روابط تجاری با روسیه هستیم و تلاش زیادی در این زمینه انجام خواهیم داد. رییس خاطرنشان کرد: در حال تلاش برای رفع تحریمهای کشورمان هستیم و امیدواریم که منجر به لغو تحریمها شود. تهدید به تحریم مانع پیشرفت ایران نمیشود.
وی ادامه داد: تجربه خوبی در همکاری با روسیه در سوریه، در مبارزه با تروریسم داریم که میتواند مبنایی برای روابط مشترک باشد.
پیام پوتین به رهبر ایران
پوتین نیز در این دیدار عنوان کرد: از طرف من سلام و آرزوی سلامتی برای رهبر معظم ایران را به ایشان منتقل کنید. حضور و سخنرانی در نشست عمومی مجلس دوما، دیدار با ایرانیان مقیم روسیه و نشست هم اندیشی با فعالان اقتصادی روس، بخشی از برنامههای رئیس جمهور در این سفر دو روزه خواهد بود.
دیدار مذاکرهکنندگان ارشد ایران و سه کشور اروپایی با حضور نماینده اتحادیه اروپا
در ادامه مذاکرات وین جلسه مذاکرهکنندگان ارشد ایران و سه کشور اروپایی با حضور نماینده اتحادیه اروپا برگزار شد.
دور هشتم مذاکرات وین هم چنان در سطوح مختلف سیاسی و کارشناسی در حال پیگیری است و از روز دوشنبه با بازگشت روسای هیات های مذاکره کننده ایران و سه کشور اروپایی رایزنی ها در چارچوب دیدارهای دو جانبه و چندجانبه دنبال شده است. روز سه شنبه نیز نشستی با حضور مذاکرهکننده ارشد ایران، سه کشور اروپایی و نماینده اتحادیه اروپا با حضور تعدادی از کارشناسان طرف های مذکور در هتل کوبورگ برگزار شد.
عمان: از مذاکرات تهران-ریاض حمایت میکنیم
وزیر خارجه عمان در گفتوگویی به مذاکرات وین و آخرین تحولات روابط ایران و عربستان پرداخت. بدر البوسعیدی، وزیر خارجه عمان در گفتوگو با روزنامه اخبار الیوم در پاسخ به سوالی در خصوص مذاکرات وین و از سرگیری مذاکرات هستهای و تاثیر آنها بر اوضاع منطقه گفت: بازگشت به توافق هستهای میان ایران و مجموعه کشورهای بزرگ یک ضرورت راهبردی مهم برای امنیت منطقه و جهان به شمار میرود و ما بر این باوریم که این مساله می تواند مرحله جدید از همکاریهای سازنده را در منطقه میان طرف های مختلف ایجاد کند. وی گفت: با از سرگیری این توافق می توانیم امیدوار باشیم که روابط منطقهای و بین المللی گستردهتری را ایجاد کنیم و این روابط می توانند فرصت های بهبود و پیشرفت اقتصادی در سطح دنیا را تقویت کند. البوسعیدی در خصوص نشست های اخیرا ایران و عربستان در بغداد و آیا مسقط جزئی از این گفت وگوها بوده است و با توجه به اینکه کشور عمان مورد پذیرش هر دو طرف است آیا پیش از این نشستی به میزبانی عمان میان تهران و ریاض برگزار شده است گفت: عربستان و جمهوری اسلامی ایران هموار دو کشور بزرگ هستند و ما با هردوی آنها همسایه هستیم بنابراین ما از این تلاش ها حمایت می کنیم و امیداوریم که ثمر بخش و در راستای تقویت امنیت و ثبات و شکوفایی در منطقه باشد.
طالبان دریچههای سد کمال خان را به سمت ایران باز کرد
یک خبرگزاری افغان به نقل از یک مقام سفارت ایران در کابل اعلام کرد که طالبان دریچههای سد کمال خان را به سمت ایران باز کرد و آب هیرمند به سوی هامون حرکت کرد. به گزارش خبرگزاری افغان ایرکا، سید حسن مرتضوی، معاون سفارت ایران در کابل از باز شدن دریچههای بند سد کمالخان توسط افغانستان و جاری شدن آب به سمت مرزهای جمهوری اسلامی ایران خبر داد. وی افزود: با رایزنیهای ایران با افغانستان در سفر امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجه طالبان به تهران و ادامه این مذاکرات با مسئولین طالبان در افغانستان، روسای این گروه دستور بازگشایی دریچههای بند کمالخان را صادر کردند.
چندی پیش سخنگوی وزارت امورخارجه ایران با بیان اینکه رودخانه هیرمند دارای رژیم حقوقی تعریف شده ای است و بر اساس قراردادی که در سال ۱۳۵۱ بین دو کشور به امضا رسیده، حق آبه ایران کاملا مشخص بوده گفت: دولت افعانستان هم به این حق آبه متعهد است. سخنگوی وزارت امور خارجه ایران ادامه داد: البته حق آبه طبیعت و صیانت از حیات هامونها موضوع جداگانه ای است که از مدت ها قبل با دولت افعانستان در حال مذاکره است و خوشبختانه اهمیت حیات هامون ها و ضرورت تامین حق آبه آنها مورد توجه دولت افغانستان نیز می باشد. خشک شدن هامونها آسیب های جدی از جمله طوفان های شن برای مردم در هر دو سوی مرز در پی خواهد داشت. خطیب زاده با تاکید بر اینکه مساله توسعه سیستان موضوعی است که مورد توجه دولت جمهوری اسلامی ایران بوده و طبیعتا برای برنامه های توسعه، آب مورد نیاز می بایست به طرق مقتضی تامین گردد، افزود: در این باره دولت ایران برنامه های مختلفی را از سالها قبل در دست مطالعه و اجرا دارد که از جمله آنها انتقال آب شیرین شده دریای عمان، بهره گیری از منابع آب ژرف، انتقال آب از سایر منابع داخلی و از همه مهمتر اجرای طرح های بهینهسازی مصرف آب می باشد.