انتخابات لولو‌خورخوره است!
انتخابات لولو‌خورخوره است!
انتخابات در همه نظام‌های مردم‌سالار ازجمله نظام جمهوری اسلامی ایران، مکانیسم و فرایندی برای اصلاح برخی فرایندها و حذف و اضافه در حوزه مدیریت و سیاست است که به روش کاملاً متمدنانه و مسالمت‌آمیز صورت می‌گیرد.

گروه سیاسی جمله – انتخابات در همه نظام‌های مردم‌سالار ازجمله نظام جمهوری اسلامی ایران، مکانیسم و فرایندی برای اصلاح برخی فرایندها و حذف و اضافه در حوزه مدیریت و سیاست است که به روش کاملاً متمدنانه و مسالمت‌آمیز صورت می‌گیرد و همه طیف‌ها و گروه‌های سیاسی نیز فرصت دارند از مشی و مرام و عملکرد خود در برابر مردم دفاع کنند و در نهایت، مردم تصمیم نهایی را با برگه‌های رأی می‌گیرند.
یکی از برگ برنده‌های بزرگ دموکراسی که می‌توان آن را «اعتبار دموکراسی» و وجه فریبنده نظام‌های مردم‌سالار در برابر دیگر نظام‌های سیاسی دانست همین انتخابات است مشروط به این‌که در این فرایند از روش‌های قانونی حذف رقبا استفاده نشود، آن‌گونه که در برخی ادوار مجلس شد.
حدود سه ماه تا انتخابات روز جمعه زمان باقی مانده است و آخرین مرحله بررسی و تأیید صلاحیت نامزدها در دست ناظران شورای نگهبان در دست بررسی است و همه دلسوزان توصیه کردند تا این فرایند نیز با وسعتِ نظر و نگاه مثبت اجرا و نتیجه به افکار عمومی اعلام شود تا نامزدها بتوانند تبلیغات میدانی خود را آغاز کنند و برنامه‌ها و طرح‌های موردنظر خود را در معرض انتخاب مردم قرار دهند و در نهایت نیز مانند همه ۴۰ انتخاباتی که در ۴۴ سال اخیر، صورت گرفت، نتیجه چهار سال بعدی مجلس شورای اسلامی و هشت سال بعدی مجلس خبرگان رهبری با آرای عمومی مشخص شود.
در این میان اما برخی گرایش‌های سیاسی اصولگرا که در ادبیات رسانه‌ای به آن جریان خالص‌ساز گفته می‌شود در سخنرانی‌ها و اظهارنظرات خود آشکارا، شورای نگهبان را به رد صلاحیت گسترده نیروهای منتقد، اصلاح‌طلبان و جریان اعتدال توصیه و تشویق می‌کنند.
برخی از رجال این طیف طی چند روز اخیر از شورای نگهبان خواستند حتی صلاحیت حسن روحانی را نیز رد کنند و به وی اجازه حضور در مجلس خبرگان رهبری ندهند، فردی که در همه چهل سال گذشته، در جمع نیروهای خودی نظام قرار داشته و حتی سابقاً اصولگرا بوده است و امروز نیز یک شخصیت اصلاح‌طلب محسوب نمی‌شود.
یکی از مجریان صدا و سیمای ملی که اساساً نباید جناحی و سیاسی عمل کند نیز طی چند روز گذشته و پس از نام‌نویسی حسن روحانی برای مجلس خبرگان، جلوی دوربین زنده، شورای نگهبان را توصیه به رد صلاحیت رییس‌جمهوری سابق کرد.
حسن روحانی در پاسخ به این افراد و این‌گونه اظهارنظرها گفت که بسیاری از افرادی که چنین نظراتی دارند، نه در دوران انقلاب و نه در دوران دفاع مقدس حضور نداشتند و بدیهی است حضور افرادی مثل وی برای آنان سنگین است و دوست دارند افراد باسابقه را حذف کنند تا بتوانند اراده خود را به راحتی اعمال کنند.
نوشتن نامه و توییت و بیانیه به رد صلاحیت نامزدهای مخالف البته به رییس‌جمهور سابق محدود نماند و عقبه‌های این جریان در برخی استان‌ها، ضمن انتقاد از هیأت اجرایی و دولت برای تأیید صلاحیت برخی چهره‌های منتقد و اصلاح‌طلب، از شورای نگهبان خواستند در بررسی فرایند صلاحیت‌ها، نامزدهای مجلس شورای اسلامی با گرایش انتقادی و حتی برخی نمایندگان فعلی مجلس را نیز حذف کنند.
البته «طحان نظیف» سخنگوی شورای نگهبان ضمن رد این توصیه‌ها گفت این شورا توصیه نمی‌پذیرد و فرایند کارها را برابر قانون به پیش می‌برد و ما نیز امیدواریم هم اعلام تأیید صلاحیت نهایی نامزدها هم برای انتخابات مجلس شورای اسلامی دوره دوازدهم و هم برای مجلس خبرگان دوره ششم حداکثری باشد تا بتوانیم مشارکت حداکثری مردم بر سر صندوق‌های رأی را شاهد باشیم اما لازم است برای افکار عمومی چند نکته را تکرار کنیم؛
نخست این‌که برای گرایش‌های خالص‌ساز ازجمله جریان سیاسی جبهه پایداری، انتخابات همواره مانند یک «لولو‌خورخوره» بوده که باید مهندسی‌شده و حداقلی برگزار شود. تجربه نیز نشان داد که این گروه همواره از مشارکت حداکثری شکست خورده و خواهند خورد به همین دلیل تلاش می‌کنند فضا را طوری مدیریت کنند که مشارکت حداقلی اتفاق بیفتد.
برای کسانی که علناً در تحلیل‌های‌شان گفته‌اند اگر مشارکت مردم بالا باشد، اسم رقبای ما از صندوق‌ها بیرون می‌آید، تحقق مشارکت حداقلی یک راهبرد است این در حالی است که هم بنیانگذار فقید انقلاب اسلامی و هم رهبر انقلاب همواره بر مشارکت حداکثری تأکید داشته و دارند.
حضور نامزدهای مختلف از حامیان و منتقدان دولت همچنین فضا را رقابتی می‌کند و زمینه برای مشارکت حداکثری فراهم می‌شود ضمن این‌که با حضور حداکثری مردم، می‌توانیم شاهد انتخاب اصلح و تشکیل مجلس قوی باشیم.
امیدواریم طی این مدت‌زمان کوتاهی که تا انتخابات مانده است شاهد اظهارنظر همه دلسوزان درخصوص انتخابات باشیم و شورای نگهبان نیز تسلیم نظر خالص‌سازان پایداری نشود و از فردای پس از اعلام لیست نهایی نامزدها برای هر دو مجلس، همه گروه‌ها و طیف‌های سیاسی، نامزد مورد نظر خود را در این لیست بیابند و در نهایت عزم و انگیزه اکثریت برای حضور در پای صندوق‌ها تقویت شود و ماجرای انتخابات مجلس در دوم اسفند ۱۳۹۸ و انتخابات ریاست‌جمهوری در ۱۴۰۲ تکرار نشود.