انتخاب پنجشنبه در کمیسیون اجتماعی
انتخاب پنجشنبه در کمیسیون اجتماعی
ماجرای انتخاب دومين روز تعطیل در مجلس شورای اسلامی وارد فاز جدیدی شده‌ است‌. پس از آنکه تعطیلی مصوب شنبه‌ با مخالفت‌ برخی چهره‌های ذی نفوذ مواجه شد و شورای نگهبان نيز تصميم مجلس‌ را وتو کرد، انتخاب روز تعطیل بين دو روز شنبه‌ و پنجشنبه دوباره‌ به‌ بهارستان بازگشت و این‌بار به‌ کمیسیون اجتماعی‌ آمد.

فضل الله رنجبر، عضو هیات رییسه کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی -۲۵ شهریور- با اشاره به جلسه عصر این کمیسیون اظهار کرد: درباره موضوع تعطیلات آخر هفته بحث مفصلی شد و در نهایت مصوب شد که جمعه‌ها تعطیل باشد و روز پنجشنبه نیز خدمات اداری ارائه نشود که به معنای همان تعطیلی است‌.
پیش‌تر مجلس با تعطیلی روز شنبه به عنوان دومین روز تعطیل موافقت کرده بود. اما شورای نگهبان ۱۳ مردادماه، تعطیلی روز شنبه در لایحه افزایش تعطیلات آخر هفته را خلاف موازین شرع دانست و با آن مخالفت کرد.
همچنین هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز در ۱۲ خردادماه پس از بررسی مصوبه مجلس درباره تعطیلی شنبه‌، این مصوبه را مغایر با سیاست‌های کلی نظام قانونگذاری و سیاست‌های کلی تشویق سرمایه گذاری دانست.
به گزارش اکوایران پیرهادی، نماینده تهران در مخالف با تعطیلی پنجشنبه در جلسه علنی ۲۶ اردیبهشت اظهار کرده بود: با تعطیلی روز پنج‌شنبه عملا چهار روز تعامل ما با دنیا قطع می‌شود کسانی درباره تعطیلی پنج‌شنبه صحبت می‌کنند که کاری در حوزه اقتصادی نکرده است. ۳۶ تشکل اقتصادی در مجلس شورای اسلامی درخواست تعطیلی شنبه را مطرح کردند.
پیرهادی نیز در جلسه عنوان کرد که درخصوص تعطیلی روز شنبه با دفتر آیت‌الله آملی لاریجانی صحبت کرده است و متن استفتای دفتر ایشان بدین شرح است: «از آنجا که تعطیلی روز شنبه هماهنگ شدن با بازار داد و ستدهای اقتصاد جهانی است و موثر در حل برخی مشکلات اقتصادی و مهار تورم است و قصد تشبه با مخالفین نیست، بلکه تعامل است، لذا تعطیلی روز شنبه علاوه بر روز جمعه مانعی ندارد.»
حسین شریعتمداری اما در آن طرف ماجرا در روزنامه «کیهان» در ۲۷ اردیبهشت تعطیلی روز شنبه را «اهانت به نظام مقدس جمهوری اسلامی دانست.» او همچنین تاکید کرد که «شنبه روز تعطیل رسمی یهودیان است و نباید نظام مقدس اسلامی به همراهی با آنها متهم شود!»
ولی اسماعیلی، رییس کمیسیون اجتماعی مجلس در ۲۶ فروردین‌ماه از بررسی لایحه اصلاح ماده (۸۷) قانون مدیریت خدمات کشوری و موافقت اعضای این کمیسیون با تعطیلی پنجشنبه‌ها خبر داد.
تصمیمی که با مخالفت بخش خصوصی و فعالان اقتصادی مواجه شد؛ اتاق بازرگانی تهران در بیانیه‌ای در تاریخ ۲۸ فروردین‌ سال جاری در مورد افزودن روز پنجشنبه (به جای شنبه) به تعطیلات پایان هفته عنوان کرد که تصمیمی گرفته شده که نشانه عدم باور قلبی و ذهنی به بخش خصوصی است و درخواست کرد که شنبه را به جای پنج‌شنبه تعطیل کنند.
خلیل بهروزی‌فر، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس نیز در مصاحبه با «دیده‌بان» در ۲۷ فروردین‌ماه اظهار کرد: «ما موافق تعطیلی شنبه بودیم. دلیل مربوط به فشار‌ها به مجلس و دولت برای تعطیل نشدن روز شنبه، مربوط به مبحث تاریخی یهودیان است.»
این در حالی است که محمود نجفی‌عرب، ریاست اتاق بازرگانی تهران در ۲۸ فروردین در چهاردهمین جلسه هیات نمایندگان اتاق تهران در دوره دهم در نقد تعطیلی پنجشنبه‌ها گفت: این اتفاق را برخلاف سیاست‌های نظام و شعار سال جاری، جهش تولید با مشارکت مردم خواند و او تاکید کرد که تعطیلات پنجشنبه‌ها شرایط اقتصادی را بدتر خواهد کرد.
به گفته او اخیرا محمدباقر قالیباف از ۵ تن از مراجع قم در مورد اینکه به لحاظ شرعی روز شنبه تعطیل باشد ایراد دارد یا نه؛ استفتا گرفته است که آنها نیز اعلام کردند این موضوع مشکل شرعی ندارد.
مهم‌ترین تلاش بخش خصوصی برای ممانعت از تعطیلی پنج‌شنبه و انتخاب شنبه به‌عنوان روز تعطیل به نامه صمد حسن‌زاده، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران به دفتر رهبر انقلاب مربوط است.
او در نامه‌های جداگانه به دفتر مقام رهبری، ابراهیم رئیسی -رییس‌جمهور وقت- و محمدباقر قالیباف -رئیس مجلس شورای اسلامی- ضمن یادآوری نکات مهم و کارشناسی درباره تغییر تعطیلات آخر هفته و مواضع بخش خصوصی در این زمینه، خواستار برنامه‌ریزی و همراهی برای مطابق سازی تعطیلات آخر هفته با تعطیلات جهانی و اعلام روز شنبه به‌عنوان تعطیلی شد.