ماهور مهراد/ با حضور مدیرعامل راه آهن، وزیر بهداشت و درمان و آموزش پزشکی و رییس اورژانس، نخستین مرکز اورژانس ریلی کشور افتتاح شد. سعید رسولی در مراسم بهره برداری از اولین مرکز اورژانس ریلی کشور گفت: در سال جهش تولید و در آستانه عید سعید غدیر خم، امروز با همکاری اورژانس کشور […]
ماهور مهراد/
با حضور مدیرعامل راه آهن، وزیر بهداشت و درمان و آموزش پزشکی و رییس اورژانس، نخستین مرکز اورژانس ریلی کشور افتتاح شد.
سعید رسولی در مراسم بهره برداری از اولین مرکز اورژانس ریلی کشور گفت: در سال جهش تولید و در آستانه عید سعید غدیر خم، امروز با همکاری اورژانس کشور شاهد راه اندازی اولین اورژانس ریلی کشورهستیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی اظهار داشت: هم اکنون مراکز قم، سمنان و شیراز برای توسعه اوژانس ریلی اعلام آمادگی کرده اند و امیدواریم با برنامه ریزی و همکاری اورژانس، بتوانیم به سرعت این مراکز را توسعه دهیم.
رسولی با بیان اینکه در حال حاضر با همکاری اورژانس کشور یک دستگاه آمبولانس ریلی به عنوان پایلوت تجهیز شده است، گفت: راه آهن جمهوری اسلامی ایران درصدد است بلافاصله تعداد این مراکز را افزایش دهد تا آمبولانس های ریلی بیشتری در اختیار بهداشت و درمان کشور قرار گیرد.
رئیس هیات مدیره شرکت راه آهن یادآور شد: صنعت ریلی به عنوان حمل و نقل سبز و ایمن شناخته می شود و شبکه ریلی کشور با بیش از ۱۲ هزار کیلومتر در اقصی نقاط کشور، شهرها و روستاهای زیادی را تحت پوشش خود قرار داده است.
مدیرعامل راهآهن جمهوری اسلامی ایران از خدمات و مجاهدت های همه کادر درمانی کشور به عنوان فرشتههای نجات به خصوص در این ایام تقدیر و تشکر کرد و افزود: پیش از این نیز صنعت حمل و نقل ریلی، در طول دفاع مقدس در حوزه بهداشت و درمان موفق به خدمت رسانی به ملت شریف ایران شده است.
همزمان با راه اندازی اولین مرکز اورژانس ریلی کشور، ۱۱۵ طرح اورژانسی در هفت استان در شهرهای اردبیل، اصفهان، تبریز، زنجان، جیرفت، قزوین، اراک، اهواز، زاهدان، ساوه، همدان، رشت، خرمآباد و بجنورد به بهره برداری رسید.
فعالیت ۵ گروه برجسته ایرانی برای ساخت واکسن کرونا
وزیر بهداشت نیز در این مراسم گفت: از زمان قبل شیوع کرونا و در زمان شیوع بیماری، اورژانس کشور یکی از مطمئن ترین و کارآمدترین تکیهگاههای ما در نظام سلامت بود، هست و خواهد بود؛ زمانی که ۵۷ نفر از هموطنان را به عنوان دانشجو از ووهان چین به کشور منتقل کردیم، علیرغم وحشت ویروس کرونا نیروهای اورژانس آنها را تحویل گرفتند و در مجموعه مورد نظر قرنطینه و از آنها مراقبت کردند.
نمکی ادامه داد: رئیس سازمان اورژانس، پس از اعلام اولین موارد کرونا در قم حضور پیدا کرد؛ من برای تک تک بیماران در این مدت غصه خوردم و یکی از بزرگترین غصههایم ابتلای فرمانده اورژانس کشور به بیماری کرونا بود.
وی با گرامیداشت یاد شهدای اورژانس کشور، گفت: به تمام شهدای سلامت به خصوص چهار شهید اورژانس درود میفرستم و امیدوارم خداوند این شهیدان را با حضرت ابا عبدالله(ع) سرور سالار شهیدان محشور کند.
وزیر بهداشت با اشاره به خدمات طلایی اورژانس به بیماران سکته مغزی و قلبی، افزود: امروز مفتخریم ۱۱۵ پروژه در استان کشور را افتتاح کنیم تا در خدمت مردم قرار گیرد؛یکی از زیباترین کارهایی که امروز مورد بهرهبرداری قرار میگیرد، اورژانس ریلی است؛ درگذشته اورژانس هوایی داشتیم، اورژانس دریایی نیز در حال فعالیت است و امروز گام افتتاح اورژانس ریلی کشور را برداشتیم. نمکی گفت: افتخار داریم برای اولین بار بانوان را عنوان اورژانس زنان کشور تربیت کنیم؛ یکی از غصههای من این بود که اگر یکی از بانوان در محل کار دچار بیماری شود و نیازمند کمک بانوان باشد، ممکن است با مشکل مواجه شود که از این پس تکنسینهای خانم به آنها کمک خواهند کرد.
وی تصریح کرد: اولین دوره تربیت تکنسینهای خانم آغاز خواهد شد و امیدواریم در آینده تعداد بیشتری را تربیت کنیم.
وزیر بهداشت ادامه داد: تعداد آمبولانسها و اتوبوس آمبولانسهای ما رو به افزایش است. از ظرفیت اتوبوس آمبولانس و آمبولانس استفاده کردیم و در اربعین، زائران اربعین را با آنها جابجا کردیم و امیدوارم با تلاش شبانهروزی نیروهای اورژانس شاهد افتتاح بیشتر مراکز خدمتگزاری اورژانس کشور باشیم.
گفتنی است که انتقال مصدومان حوادث پرتردد نیازمند یک مسیر امن و در عین حال سریع است. چراکه با حوادث و پدیده هایی مواجه هستیم که دسترسی به خدمات و فوریتهای پزشکی برای آنها هم اکنون مقدور نیست یا به سختی قابل انجام است.
بر این اساس، راه آهن مطمئنترین خط تردد مسافران است اما ممکن است یک قطار در وسط بیابان دچار حادثه شود و هیچ دسترسی هم به آن وجود نداشته باشد. رسیدن به این محل حادثه فقط از طریق بالگرد و یا اورژانس ریلی امکانپذیر است اما بالگردهای شبانه با محدودیت تردد مواجه است. این در حالی است که آمبولانس ها و تجهیزات اورژانس ایران از استانداردترین تجهیزات دنیاست و در حال حاضر ۴۲ بالگرد فعال داریم که هزینه آن ها بسیار بالاست.
اورژانس کشور از کمبود نیرو در پایگاه های اورژانس رنج می برد و ما به ازای هر پایگاه اورژانس حداقل باید ۹,۲۵ صدم نفر نیرو داشته باشیم اما در حال حاضر پنج نفر نیرو داریم و این موضوع، کار پرسنل اورژانس را بسیار سخت کرده چرا که باید دو برابر استاندار کار کنند تا خدمات فوریت های پزشکی معطل نشود.