اُمیکرون و آموزش حضوری؛ کارزار نگرانی و خوشحالی از زنگ مدرسه
اُمیکرون و آموزش حضوری؛ کارزار نگرانی و خوشحالی از زنگ مدرسه

ایسنا/گیلان خوشحالی دانش‌آموزان و والدین از شروع آموزش حضوری بعد از مدتها قرنطینه کرونایی، این روزها با شیوع اُمیکرون رنگ نگرانی به خود گرفته است. اُمیکرون(omicron) نوع جدیدی از ویروس کرونا در آفریقای جنوبی شناسایی شده است و باعث نگرانی بسیاری از کشورها شده است. همچون گذشته و مانند واریانت‌های قبلی، این نگرانی وجود دارد […]

اُمیکرون و آموزش حضوری؛ کارزار نگرانی و خوشحالی از زنگ مدرسه

ایسنا/گیلان خوشحالی دانش‌آموزان و والدین از شروع آموزش حضوری بعد از مدتها قرنطینه کرونایی، این روزها با شیوع اُمیکرون رنگ نگرانی به خود گرفته است.

اُمیکرون(omicron) نوع جدیدی از ویروس کرونا در آفریقای جنوبی شناسایی شده است و باعث نگرانی بسیاری از کشورها شده است. همچون گذشته و مانند واریانت‌های قبلی، این نگرانی وجود دارد که این نوع کرونا می‌تواند به شیوع بیماری در بسیاری از کشورها دامن بزند.

از آنجا که رعایت پروتکل‌های بهداشتی و واکسیناسیون برای جلوگیری از ابتلا به سویه‌های کرونا باید مورد توجه باشد و از اسفند ۹۸ انگار برای همه شهروندان در گوشه و کنار جهان تبدیل به جزیی جدایی‌ناپذیر از رفتار زندگی اجتماعی شده، این روزها حضور دانش‌آموزان در مدارس دغدغه‌ای برای والدین و کادر درمان و آموزش است.

علی‌رغم دغدغه شیوع اُمیکرون نمی‌توانیم آموزش فرزندمان را تعطیل کنیم

زینب فلاح، مادر ترنم در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: دخترم امسال به پیش دبستانی می رود با توجه به اینکه دانش آموزان در این دوره آمادگی لازم برای حضور در مدرسه را کسب می‌کنند علی‌رغم نگرانی‌هایی که داشتیم ولی با رعایت بیشتر پروتکل‌های بهداشتی من و همسرم تصمیم گرفتیم تا ترنم را در کلاس پیش دبستانی که هفته‌ای دو روز تشکیل می‌شود، شرکت دهیم.

وی با اشاره به اینکه کودکان در این سن نیاز به بازی و حضور در جمع همسالان خود دارند، گفت: ترنم اگر به محیط آموزشی هم نمی‌آمد به هرحال روزی چند ساعت باید با دوستانش در منزل یا محیط‌های بازی به سر می‌برد، پس چه بهتر که این حضور در جمع کودکان، صرف آموزش شود.

فلاح با بیان اینکه تاکنون از رعایت پروتکل‌های بهداشتی از سوی کادر آموزشی راضی بودیم، تصریح کرد: ‌فاصله بین دانش‌آموزان رعایت می‌شود و خودم هم تا پایان کلاس در آموزشگاه حضور دارم و می‌بینم که معلم حواسش به همه بچه‌ها هست و علاوه بر رعایت پروتکل‌ها، در فاصله‌های زمانی پنجره کلاس را باز می‌کنند تا هوا در جریان باشد.

این مادر با اشاره به اینکه نگرانی در زمینه ابتلا به بیماری‌های واگیردار همیشه در بین والدین دانش‌آموزان وجود دارد، گفت: با شیوع کرونا به ویژه اُمیکرون باید پروتکل‌ها بهداشتی با جدیت بیشتری رعایت شود تا از ابتلای خود و فرزندانمان به هرگونه بیماری جلوگیری کنیم.

عملکرد آموزش و پرورش در رعایت پروتکل‌های بهداشتی رضایت‌بخش است

رزیتا تسلیم‌بخش مادربزرگ نیلیا، در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: از عملکرد آموزش و پرورش و مدرسه نیلیا در رعایت پروتکل‌های بهداشتی راضی هستیم و کادر مدرسه در این زمینه جدی هستند و دانش‌آموزان را به دو دسته جهت حضور در کلاس تقسیم کردند تا تجمع نشود و هر روز صبح تب بچه‌ها سنجیده می‌شود، جلوی در مدرسه دستگاه اسپری الکل قرار گرفته همچنین از ورود اولیا به راهروی مدرسه جلوگیری می‌شود.

وی با بیان اینکه از ابتدای شیوع کرونا با جدیت پروتکل‌های بهداشتی را رعایت می‌کردند، گفت: شیوع اُمیکرون واقعا ما را نگران کرده ولی نمی‌توان زندگی روزمره را تعطیل کرد و با دقت موارد بهداشتی را رعایت می‌کنیم و این مسئله مهم را نیز به فرزندانمان گوشزد می‌کنیم.

محرومیت از آموزش حضوری ضربه سنگین کرونا به دانش‌آموزان بود

امیرحسین بیگدلی، دانش‌آموز کلاس نهم با اشاره به اینکه از بازگشایی مدارس خوشحال است، در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: در روزهای امتحان هستیم و یک روز در میان به مدت یک ساعت و نیم در مدرسه باید حضور داشته باشیم و از آنجا که پروتکل‌های بهداشتی را رعایت می‌کنیم و ماسک و الکل همراهمان است ترسی از کرونا نداریم.

وی با اشاره به اینکه یکی از سختی‌های آموزش مجازی درس خواندن بدون حضور در کلاس و نداشتن ارتباط چهره به چهره با آموزگار بود، گفت: دانش‌آموزان در کنار همه شهروندان باید پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند تا بتوانیم به زندگی عادی برگردیم.

بیگدلی تاکید کرد: محرومیت ما دانش‌آموزان از آموزش حضوری و بودن در کنار هم‌کلاسی‌ها و نشستن پشت میز که خاطرات شیرین دوران تحصیل هستند یکی از آسیب‌های جدی کرونا بود لذا اکنون که به مدرسه می‌رویم علی‌رغم سختی‌هایی که دارد تلاش می‌کنیم توصیه‌های بهداشتی را جدی بگیریم تا سال‌های بازمانده از تحصیل را با همکلاسی‌ها و در مدرسه بتوانیم بگذرانیم.

رعایت پروتکل‌های بهداشتی؛ مجوز آموزش حضوری

محمود یوسفی‌فر، مدیر آموزش و پرورش شهرستان بندرانزلی نیز، در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه از ابتدای هفته جاری امتحانات مقاطع اول و دوم متوسطه به صورت حضوری در حال برگزاری است، اظهار کرد: رعایت پروتکل‌های بهداشتی با نظارت جدی از سوی شبکه بهداشت و درمان و آموزش و پرورش انجام می‌شود.

وی افزود: زدن‌ ماسک و استفاده از مایع ضدعفونی کننده الزامی است همچنین فاصله صندلی‌ها در محل برگزاری امتحانات نباید کمتر از دو متر باشد.

یوسفی‌فر تصریح کرد: از اولیای دانش‌آموزان می‌خواهیم همراه با دانش‌آموز خود به مدرسه مراجعه نکنند زیرا مشاهده شده در برخی موارد والدین در تمام طول مدت امتحان تجمع کرده و با یکدیگر مشغول صحبت می‌شوند که این تجمع نیز در پروتکل‌ها توصیه نشده است.

مدیر آموزش و پرورش شهرستان بندرانزلی تاکید کرد: از همه مدارس شهرستان بازدید به عمل آمده و پس از تایید فاصله‌گذاری و رعایت موارد بهداشتی، مجوز برگزاری کلاس‌ها و آزمون‌ها به صورت حضوری داده شده است.

وی گفت: البته برگزاری آزمون‌ها حضوری دستورالعمل وزارت خانه است ولی اگر در سطح شهرستان مدرسه‌ای امکانات و توانمندی لازم در رعایت پروتکل‌ها را نداشته باشد می‌توان در خصوص برگزاری امتحانات به صورت غیرحضوری تصمیم گرفت که خوشبختانه در انزلی همه مدارس آمادگی برگزاری امتحانات به صورت حضوری را داشتند.

یوسفی فر، با بیان اینکه توصیه اکید داریم که دانش‌آموزان بعد از اتمام امتحان بلافاصله مدرسه را ترک کرد و به منزل مراجعه کنند، گفت: مشاهده شده که بعضی از دانش‌آموزان بعد از پایان امتحان در بیرون از مدرسه تجمع کرده و حتی ماسک را در می آورند که ضروری است توصیه‌های بهداشتی را در همه حال رعایت کنند.

وی با اشاره به اینکه نزدیک به ۱۶۰ مدرسه با حدود ۱۹ هزار دانش‌آموز در شهرستان بندرانزلی وجود دارد، تصریح کرد: هیچ دانش‌آموزی بدون ماسک اجازه ورود به سالن امتحانات را ندارد و در بیشتر مدارس نیز ماسک تهیه شده تا در اختیار دانش‌آموزان قرار گیرد.

مدیر آموزش و پرورش بندرانزلی، با اشاره به اینکه فرایند امتحانات در مقطع ابتدایی متفاوت است و در طول سال ارزشیابی تحصیلی انجام و سطح یادگیری دانش‌آموزان مورد سنجش قرار می گیرد، گفت: در حال حاضر کلاس‌های ابتدایی به صورت حضوری هفته‌ای دو روز برگزار می‌شود.

۸۹ درصد دانش‌آموزان بندرانزلی واکسینه شدند

دکتر بابک صیاد، رئیس شبکه بهداشت و درمان بندرانزلی نیز در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه تاکنون ۹۹ درصد از دانش‌آموزان ۱۲ سال به بالا این شهرستان دز اول و ۸۹ درصد هر دو دز را دریافت کرده‌اند، اظهار کرد: با شیوع اُمیکرون همچنان تاکید داریم تا شهروندان پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کرده و واکسیناسیون را جدی بگیرند.

وی با اشاره به اینکه با توجه به حضوری شدن مدارس، والدین برای واکسیناسیون فرزند خود اقدام کنند، گفت: قدرت سرایت اُمیکرون دو برابر بیشتر از کروناست لذا باید با جدیت همچنان پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنیم.

صیاد با تاکید بر اینکه در دیدار با یکدیگر از دست دادن پرهیز کنیم و تا حد امکان در فضای سربسته تجمع نداشته باشیم، افزود: در صورت لزوم باید تهویه هوا انجام شود و تعداد کمتر از معمول در اینگونه اماکن رعایت شود.

رئیس شبکه بهداشت و درمان بندرانزلی، با بیان اینکه هر روز بازرسین این اداره از مدارس شهرستان بازدید می‌کنند، گفت: هرگونه تخلف جهت اصلاح و رعایت، به آموزش و پرورش شهرستان اطلاع داده می‌شود و در صورت مشاهده موارد مثبت، امکان ردیابی بیمار را داریم.

وی با تاکید بر اینکه تاکنون ۹۹ درصد از جمعیت شهرستان دز اول و ۹۲ درصد هر دو دز را دریافت کرده‌اند، تاکید کرد: باید دز سوم را نیز دریافت کنیم و تاکنون ۱۶ درصد جمعیت بندرانزلی دز سوم را زدند.

ضیاد، با تاکید بر اینکه واکسن دز سوم براساس واکسن نوع اول و دوم تعیین می‌شود، تصریح کرد: پس از سه ماه از دریافت دز می‌توانیم برای واکسیناسیون دز سوم اقدام کنیم.

به گزارش ایسنا و به گفته کارشناسان، هنوز مهم‌ترین و بهترین راه‌حل، افزایش واکسیناسیون و تزریق دز تقویتی است. تحقیقات نشان داده میزان بالای آنتی‌بادی‌های خنثی کننده ویروس اصلی کرونا با محافظت در برابر کرونای ناشی از انواع واریانت‌های جدیدتر ارتباط دارد. این احتمال وجود دارد که تزریق دز تقویتی از واکسن‌های موجود و افزایش سطح آنتی‌بادی بعد از آن، محافظت کافی و سد مناسبی در برابر اُمیکرون ایجاد کند و چقدر خوب است خوشی این روزهای دانش‌آموزان را از حضور در مدرسه و در جمع هم‌کلاسی‌هایشان و البته آسودگی والدین از سپردن امر تحصیل فرزندشان به اولیای آموزش و پرورش که در دوران قرنطینه همچون باری بر دوش آنها به‌ویژه برای مادران بود را با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و جدی گرفتن واکسن، تا بدرقه کامل این مهمان ناخوانده، ادامه دهیم.