اژدهای هفت‌سر فساد
اژدهای هفت‌سر فساد
یکی از دلایل ریشه‌ای که موجب می‌شود مارِ لاغرمیانِ فساد، به یک اژدهای هفت‌سر تبدیل شود و منابع ملی و حقوق عمومی را در کام خود بگیرد، بی‌توجهی سهوی یا عامدانه نهادهای مسئول و دستگاه‌های تصمیم‌گیر به هشدارهای فعالان رسانه یا بزرگان و دلسوزان کشور است.

سرویس سیاسی جمله- یکی از دلایل ریشه‌ای که موجب می‌شود مارِ لاغرمیانِ فساد، به یک اژدهای هفت‌سر تبدیل شود و منابع ملی و حقوق عمومی را در کام خود بگیرد، بی‌توجهی سهوی یا عامدانه نهادهای مسئول و دستگاه‌های تصمیم‌گیر به هشدارهای فعالان رسانه یا بزرگان و دلسوزان کشور است که در نهایت آسیب‌های بسیاری به کشور و اعتماد مردم به نظام وارد می‌کند در شرایطی که اگر در وقت خود به این هشدارها توجه می‌شد، امکان مهار آن وجود داشت.
در روزهای گذشته نامه رییس دیده بان شفافیت و عدالت درخصوص اجرای غیرقانونی طرح مولّد‌سازی مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفت که با توجه به این‌که این طرح، توسط دولت اصولگرا در حال اجرا است و نویسنده نامه نیز از شخصیت‌های شناخته‌شده در جریان اصولگرایی است، موجب تعجب و حیرت بسیار شد.
«احمد توکلی» در سوابق سیاسی خود چهار دوره نمایندگی مجلس، وزارت کار و امور اجتماعی و همچنین عضویت در مجمع تشخیص مصلحت را دارد و در «خانه ملت» نیز یکی از نمایندگان پر سرو صدا و فعال بود و همچنین در انتخابات دوره ششم(۱۳۷۲) و هشتم(۱۳۸۰) ریاست‌جمهوری کاندیدا بود و در هر دو دوره رقیب اصلی کاندیداهای پیروز(مرحوم آیت‌الله هاشمی رفسنجانی و حجت‌الاسلام سید محمد خاتمی) محسوب می‌شد و در رتبه دوم قرار گرفت، اما همواره یک گرایش عمیق به مسائل اقتصادی و یک روحیه فسادستیز داشت. وی بعدها و در سال ۹۴ از کرسی‌های سیاسی فاصله بیشتری گرفت با تأسیس دیدبان شفافیت و عدالت همه همت خود را در مسیر مبارزه با فساد گذاشت و موفقیت‌هایی هم داشت.
دیده‌بان شفافیت و عدالت یک سازمان مردم‌نهاد (سمن) مبارزه است که همه اعضای موسس آن مانند احمد توکلی به جناح اصولگرایی منتسب هستند با رویکرد شفاف‌سازی هر نوع سوءاستفاده از اختیارات و قوانین، برای کسب منافع شخصی و گروهی که مصداق فساد است، در شهریور ۱۳۹۴ تأسیس شده‌است. این سازمان از طریق وب‌سایت خود گزارش‌های مردمی پیرامون هرگونه فساد را دریافت می‌کند و همچنین در هر فسادی که دستِ‌کم یک سوی آن مقامات حقیقی یا حقوقی حکومتی باشند جهت رسیدگی ورود می‌کند. این سازمان به‌جز تهران در سایر استان‌های کشور نیز دفتر دارد. ازجمله موضع‌گیری‌های این سازمان می‌توان به هشدار نسبت به تاثیر معدل در کنکور سراسری، منع تحصیل ۱۳۴ دانشجو از دام‌پزشکی به پزشکی و حذف سهمیه‌های هیأت علمی، اشاره کرد.
احمد توکلی این روزها به پارکینسون مبتلا است اما حرکت پیوسته دستان وی به دلیل این بیماری، وی را از نوشتن و هشدار دادن منصرف نکرده و چند روز گذشته آخرین اقدام وی در این بخش هشداری بلند و بالا بود که به نمایندگان مجلس درخصوص انحراف در طرح مولّد‌سازی داد.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در نامه‌ای خطاب به نمایندگان مجلس، خواستار رد کامل مصوبه مولدسازی اموال دولت شد و نوشت: شما امری که رهبری تاییدش را پس گرفته باشد چگونه به رأی می‌گذارید؟
احمد توکلی درباره مصوبه مولدسازی اموال دولت نوشت: به یاد داشته باشید که برای تنظیم و تادیب مالی حکامی که با روش‌های استبدادی مأنوس‌تر بودند تا با روش‌های مردم‌سالار، صد‌ها انسان شریف به خاک و خون غلتیدند. حالا می‌خواهند مصوبه‌ای را بر مردم تحمیل کنند که بیش از یکصد اصل از قانون اساسی و احکام قوانین مالی مادر را نقض می‌کند.
در بخشی از این نامه بلند که سازمان خصوصی‌سازی را وادار به واکنش کرد، درباره هیأت هفت نفره‌ای که مصونیت قضایی دارند، آمده است: اگر من بگویم رویین‌تنان هفتگانه در دژ مستحکمِ کاپیتولاسیون، بناشده در مصوبه، غنوده‌اند و هر کار صلاح ببینند، می‌کنند، گزافه گفته‌ام؟! باز کسی هست، که بتواند مدعی شود از این ساز و کار خیر و صلاح برای ملت زاییده می‌شود، نه شر و فساد ؟!
وی به حق‌الزحمه ۵ درصدی از منابع حاصل از زمین‌فروشی اشاره کرد و نوشت مثلاً امسال که طبق قانون بودجه قرار است ۱۰۸ هزار میلیارد تومان از زمین‌فروشی حاصل شود، هیأت می‌تواند برای خود و امربَران خود تا ۵۴۰۰ میلیارد تومان حق‌الزحمه تعیین کند.
فرض را بر این می‌گذاریم که رویین‌تنان، مدیران ضعیف‌نواز هستند و ۹۰ درصد این حق‌الزحمه را به امربَران می‌دهند و خود فقط ۱۰ درصد آن را می‌گیرند. در این صورت؛ به هر یک از ۷ صاحب‌منصب عضو هیأت برای ۲۴جلسه در کل سال ۱۴۰۲، مبلغ ۸ میلیارد تومان حق‌الزحمه می‌دهند؟! به نظر شما اندکی زیاد نیست؟!
ناگفته پیدا بود و پیشتر هم رسانه‌ها درخصوص نحوه اجرای طرح مولدسازی هشدار داده بودند اما برخی رسانه‌های حامی دولت این هشدارها را سیاه‌نمایی خواندند و از پاسخ طفره رفتند اما امروز کار به جایی رسید که فردی چون احمد توکلی که وابستگی گفتمانی به جریان اصولگرا دارد، در این زمینه هشداری با عدد و رقم می‌دهد و لازم است نهادهای نظارتی ورود و نمایندگان مجلس نیز به آن توجه بیشتری کنند.
هفت نفر از اعضای اصلی اجرای طرح مولدسازی معاون اول رییس‌جمهور، وزیر امور اقتصادی و دارایی، وزیر کشور، وزیر راه و شهرسازی، رییس سازمان برنامه و بودجه، یک نماینده از طرف رییس مجلس و یک نماینده از طرف رییس قوه قضائیه هستند و این بخش از انتقاد احمدتوکلی مبنی بر دریافت حق‌الزحمه میلیاردی متوجه این افراد است.
این هفت نفر بهتر از هر کسی احمدتوکلی را می‌شناسند و به غیرسیاسی بودن هشدارهایی که درخصوص فساد می‌دهد، آگاهند و لازم است خودشان پا پیش بگذارند و در این زمینه به افکار عمومی توضیح دهند قبل از این‌که نمایندگان مجلس بخواهند گامی بردارند یا تصمیمی بگیرند.
نکته آخر این‌که هر زمین و زمینه‌ای که از رانت و امتیاز ویژه برخوردار باشد و نظارت مثمر و موثری بر آن نشود، مستعد رویش و رشد درخت سیاه فساد است و به‌نظر می‌رسد در این زمینه باید هشدار احمد توکلی را جدی گرفت.

  • نویسنده : ارسالی از سرویس سیاسی